Acasa Opinii Scenariul crizei. De ce nu-mi pare rau daca dispare statul roman!

Scenariul crizei. De ce nu-mi pare rau daca dispare statul roman!

scris de Ziua Veche
8 afisari

E mare agitatie cu motiunea asta. Daca te uiti la emisiunile de stiri ai senzatia ca mai avem un pic si o sa ni se intample ceva bun. Nici pe departe! Astia care vor sa vina la putere sunt la fel de impotenti ca si cei care ne conduc. Si la fel de vinovati! Este doar un joc de glezne care sa ne faca sa credem ca cineva, acolo, in inutilul Parlament, lucreaza pentru noi. Gresit! Lucreaza doar pentru ei. PDL pentru clienti. PSD cu PNL. Pentru UDMR toata lumea. Independentii, cu ochii la ciolan. Nimeni nu gandeste pentru noi, pentru ca cei din Palate – Cotroceni, Victoria sau Casa Poporului – nu simt foamea.
Au si ei, dupa cum am vazut la duduia Elena, rate la banca care nu-i lasa sa doarma. Dar nu stiu cum sa epateze aratand poporului ca fac parte din aceeasi specie ca si restul lumii. Dar trecand peste ziua de marti, viata n-o sa fie mai buna. Taxele vor ramane, ratele la banci la fel, salariile vor fi mai mici, caldura de afara din ce in ce mai mare. Mancarea mai scumpa, intretinerea mai uimitoare si locuri de munca la fel ca si pana acum. Adica, aprope deloc.

Criza ne-a facut sa intelegem ca Romania este o tara parazitata de foarte multi oameni care s-au imbogatit pe spinarea noastra, de la Buget. Iar cand robinetul s-a inchis, am vazut cate firme au intrat in faliment, cate n-au mai fost capabile sa miste ceva, cate si-au concediat oamenii. Toate pentru a lucrau exclusiv cu statul. De ce? Pentru ca acolo licitatiile se iau nu prin performanta, ci aproape exclusiv prin spaga.

Ipoteza de baza a societatii romanesti, la ora actuala, este ca nu mai sunt bani de tocat. Iar dominoul e previzibil. Falimentele se vor inmulti, la fel si romanii fara salariu. Si cum viitorii someri sunt in majoritate datori la banci, aceste ii vor executa silit. Le vor lua masinile sau ii vor arunca in strada. Degeaba. Pentru ca nu vor putea vinde bunurile confiscate la pretul care sa le permita sa-si recupereze banii. Unii dintre acestia imprumutati de la alte banci, mai mari.

Si de aici ar putea aparea marile crahuri bancare, intr-un moment in care acest punct critic a fost depasit in restul lumii. Iar Guvernul cu buget de imprumut nu va mai putea sa ajute pe nimeni. Ca Romania sa intre in picaj, nici nu mai e nevoie de vreun protest de strada. Este de ajuns prostia guvernantilor si a opozitiei, hotia tuturor politicienilor care s-au perindat prin Romania ultimilor 20 de ani, cu toate camarilele lor.

Cine sunt acestia? Ii vedeti in parlament, ii recunoasteti la televizor, le vedeti odraslele pe  Dorobanti sau in tabloide. Acum, nici o Revolutie nu se mai merita. Pentru ca cea de acum doua decenii nu ne-a dus acolo unde sperau cei care au murit. Ci intr-un moment absolut halucinant in care criminalul numarul 1 al Romaniei, cu un palmares demn de genocid, ne face morala la televizor. Iliescu a explodat din nou, cu un tupeu pe care doar dictatorii comunisti care s-au inchinat Moscovei sunt capabili. Aproape ca nu-mi pare rau daca o criza profunda va desfiinta statul roman!

0 comentariu

michael 12-08-2010 - 15:12

cei vorbitori de romana plus descendentii
sint peste un milion a doua grupare etnica dupa originalii din URSS in ISRAEL
si nu uitam de unde am plecat incercind sa dam copiilor si nepotilor sentimentele
pe care le avem pentru poporul roman cu
care am trait impreuna

Rasputin 12-08-2010 - 16:11

…de unde ai scos-o şi pe asta: că goimul ăsta de basescu „este unul din cei mai responsabili…etc etc”…
Să-ţi spună românii cîte minciuni ne-a tras „responsabilul” tău…
Alegaţia în cauză este un haloimes…

Huhu Ciu 12-08-2010 - 16:55

Basescu respimdabil, hi hi hi hi hi hio hi hi….!!!!!!!!!!!!!!!

Pribeagul 12-08-2010 - 17:22

a dat dovada ca este un om intelept si elegant.

Dupa cite s-au spus si s-au facut, poporul roman avea nevoie de confirmarea referitore la salvarea a 400 mii evrei. Faptul ca aceasta confirmare vine de la cel mai inalt nivel de conducere al statului Israel o face deosebit de valoroasa.

Referitor la aprecirea facuta lui Basescu: doar nu era sa spuna ca-i un bagabont. Nu ca n-ar fi asa, dar ne-am fi suparat tare tare.

popicA 12-08-2010 - 17:32

ar fi un gest minunat sa vorbiti cu finantele internationale sa ne stearga si noua jumate din datorie ca sintem baieti buni de multumiri avem podu plin,
p.s.ati trait bine aici si puteti traii in continuare linistiti

timiseu 12-08-2010 - 18:57

am mai avut unul dintre cei mai, si cel mai, genial, ideal, titan intre titani,pantofar intre cizme, numai ca nu o fost betivan ca si asta.
si unde a ajuns? la ghencea militar!
asa ca peres nu-l lauda atata, ca mai stii……

Calu 13-08-2010 - 04:12

Cred ca nici n-ai parasit Romania si basescu retracteaza ce a spus. Cred ca e cel mai iresponsabil om pe care l-am vazut in viata mea de om. Minte cu nerusinare si contrazice cele spuse in urmatoarele cinci minute. Nu le mai insir ca le stie toata Romania si strainatatea.

silviu dumitrescu 15-08-2010 - 15:19

a fost din obligatie pentru suportul politic aratat in problema Iranului – si poate ca omul chiar este responsabil fata de altii in nici un caz fata de poporul roman – asa ca nu este foarte importanta declaratia asta

este insa foarte important ce a spus despre salvarea a 400.000 de evrei in perioada nazismului !!

poate era bine daca se intalnea si cu nenea ILICI care sustinea contrariul sa-i spuna si lui asta !

urbos 17-08-2010 - 19:59

Iti dai seama cata dementa contine afirmatia despre Basescu a sobolanului asta de peres. Vorba aia, daca nu se lauda animalele astea intre ei, cine dracu sa-i laude.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult