Acasa Opinii Se întâmplă la noi

Se întâmplă la noi

scris de Marin Neacșu
20 afisari

Nu ştiu dacă este în toată lumea o ţară ca a noastră. Cine spunea că America este ţara tuturor posibilităţilor, nu a cunoscut România. Cine spune că America sau Germania se află înaintea noastră cu un  secol, nu ştie ce vorbeşte. Păi ei sunt acum, din punct de vedere juridic, cum eram noi încă pe vremea lui Vlad Ţepeş, din punct de vedere economic, cum eram noi acum 25 de ani, din punct de vedere al reformelor, cum eram noi pe vremea lui Cuza, se dă pământul înapoi la greu, chiar şi ce nu avem.   

Marin-NeacsuCine vrea să vadă cum evoluează o ţară şi unde ajunge, respectând pas cu pas normele europene şi indicaţiile partenerilor strategici, înţelegerile cu FMI, monitorizările MCV,  dezvoltarea economică cât şi reforma armatei, să vină în România de azi.

Cine vrea să vadă cum clasa politică îşi poate bate joc de o ţară, de un popor, de resursele ei, de tradiţii, de educaţie, de sistemul sanitar şi cum se vinde ţara la metru cub, să îşi arunce privirile în Grădina Maicii Domnului.

După ei, după această clasă politică minunată, se dirijează şi acţionează tot ce ţine de ea, administraţie, media, justiţie. Ce se întâmplă la noi de 25 de ani şi în mod special de câteva luni bune este departe de a însemna o reformă, este mai degrabă o bălăcărire şi o bătaie de joc care nu mai ţine cont nici măcar de cele mai elementare norme de bun simţ sau decenţă.

Şantajul pe faţă

Domnul Băsescu, fostul preşedinte al ţării, cel care acum un an la bilanţul SRI promitea că nu se va folosi de informaţiile pe care le-a obţinut ca preşedinte din partea serviciilor secrete, este acum chemat la DNA să dea socoteală exact pentru că în baza datelor primite de la organe a ameninţat-o subtil pe doamna Firea, cea care investiga în Senat moşia Nana, că dacă nu se lasă de glume, s-ar putea să nu îşi mai găsească jumătatea acasă. Cum la momentul  ameninţării era încă călare, a beneficiat de imunitate, dar acum,  că i-a plecat calul de sub şa, a rămas cu căpăstrul fără cal. Supărat că este chemat să semneze şi altceva decât numiri în funcţie şi cecuri, a trecut la ameninţări, repriza secundă, şi a purces să îl ameninţe pe primul procuror Niţu că ştie el ceva despre ce a făcut în iarna lui 89 când era soldat şi îşi curăţa puşca. Atâta ştie, atâta face. Întrebarea pe care nu i-o pune procuratura acum este când a aflat şi de unde despre  joaca lui Niţu şi dacă ştia de când a fost numit de ce nu a vorbit atunci, dar mai ales de ce a numit în această funcţie un om care era suspectat, chiar dacă nu învinuit că a tras în oameni la revoluţie? Să fie asta un autodenunţ şi nu s-a prins nimeni?  Nu cumva se face vinovat printre altele şi de favorizarea infractorului? Întrebare prostească, de fapt ne aflăm într-o ţară în care nu se face reformă, doar se mimează, pentru că doar schimbă infractorii între ei. Cei care au fost favorizaţi înainte, acum sunt penalizaţi că nu putem spune pedepsiţi încă, iar cei cărora le-au tremurat  chiloţeii înainte, acum îşi freacă mâinile şi fac bezele, cum fac domnii Varujan, domnii Attila, Marko şi Verestoy şi alţi care roiesc pe lângă Cotroceni, precum musca la ..miere.

Mazăre –mazăre – nucă – mar ean  

Tot pe palierul ăsta se află şi remanierea din PSD, unde domnul Ponta, cât mai poate şi mai are colegii de facultate la justiţie, profită şi dă la gioale celor din curtea proprie care vor să plece cu găini, cu ouă cu tot în alt cuibar.  Şi uite aşa a început vânătoarea de vrăjitoare din partidul care încă mai este la volan, dar nu se ştie până când. Toţi cei care au cârâit împotriva dulăilor, exact ca în ferma animalelor,  dispar unul câte unul. Marean, Mazăre şi alţii mai mici au făcut sau vor face cunoştinţă cu arestul, iar ei la rândul lor vor turna până se va alege ceva din oţelăria lor şi va mai cădea câte unul şi din iubiţii domnului procuror. Şova stă cu pistolul la tâmplă, Ghiţă dă din mâini şi din picioare, pentru că nu e aşa, cât au stat împreună pesediştii îşi cunoşteau şi plombele din gură nu numai cele din asfalt, aşa că acum fiecare încearcă să realizeze cât anume ar putea şti sau ce probe ar putea avea unul sau altul. Oricum, fiecare ştie că mai are cel puţin unul mai mare ca el pe care să îl toarne şi să-şi îndulcească sau prelungească judecata.

Statul de drept

Până acum se spunea că cine atacă un membru al unei structuri care se ocupă cu justiţia comite crimă de les-majestate şi va fi tras pe roată. Numai că după ce KOCO  s-a legat de doamna Bica Alina fosta şefă a DIICOT, aceasta parcă a tras cu piciorul şi a luat după ea reprezentanţi ai aproape tuturor structurilor de forţă din justiţie. Mai întâi a fost greblat CCR-ul apoi iată că a venit şi rândul doamnei ANI şi cine ştie cine va urma. Pe la CSM nimic?  Ascultam mai dăunăzi pe cineva, un fel de Hoplosternum Thoracatus al clasei politice, care spunea să stăm liniştiţi că faptul că şeful unei instituţii este penal, nu înseamnă că instituţia moare sau că este toată bolnavă, instituţiile statului rămân în picioare. O altă bătaie de joc. Persoana în cauză probabil că nu e român şi nu ştie că peştele de la cap se împute şi că tonul face muzica. Dacă şeful îşi permite să facă aşa ceva şi îşi ţine lângă el oameni de aceeaşi teapă, îşi numeşte locţiitori şi şefuţi oameni „de încredere”  la ce ne putem aştepta? Nu vrea nimeni să cureţe tot. Scopul este doar schimbarea gărzii şi a şefilor, care apoi îşi vor schimba şi ei subordonaţii, care vor fi şi ei ca şeful lor, vor primi ştafeta comisioanelor şi peste 4 ani când se va face probabil altă curăţenie, îi vom vedea şi pe ei la fel ca pe cei de azi şi iarăşi se va găsi cineva să spună că nu e nici o problemă, dacă pică şeful, instituţia merge. Da, instituţia şpăgilor, a mitei şi a corupţiei merge înainte, oricine va veni şef. Atâta vreme cât avem un preşedinte ales, deşi avea probleme de incompatibilitate şi de altă natură, cum putem  interpreta securea căzută pe capul ANI?  Cadeeeee, dă-te bă că cadeeeeeeeee.

Duşa şi capra

Armata se pregăteşte. Cea activă de luptă, au loc verificări ale situaţiei rezervei, antrenamente, recunoaşteri, aplicaţii, exerciţii, toate „planificate”, fără nici o legătură cu situaţia din Ucraina, americanii ne trimit vagoane de tehnică tot de mâna a doua pentru că nu aveau unde să le mai dea la topit, le mută pe cele din Germania, de pe vremea lui Stalin, în România iar Duşa semnează de primire, că altceva oricum nu a făcut în armată. Aşa a semnat de primire şi pentru doamna Otilia Sava,  din departamentul apărare al UNPR, direct în Departamentul pentru relaţia cu Parlamentul, informare publică şi creşterea calităţii vieţii personaluluial ministerului. Bună socoată, şi-a ridicat calitatea vieţii nu zic nu! Nu cumva o fi incompatibilă, că lucrează în două departamente care au acelaşi obiect de activitate, armata, dar în structuri concurente. Ce spuneţi domnule Duşa, dar dumneavoastră domnule Iohannis? Sunt convins că în urma acestei sesizări se va semna imediat o hârtiuţă la UNPR şi ni se va spune că la preluarea funcţiei din armată doamna Otilia  şi-a dat demisia din calitatea avută la UNPR, dar cineva a uitat să facă modificarea pe pagina de internet a UNPR. Fotografia cu poziţia din UNPR este făcută în data de 18.03.2015. Dar aş întreba eu pe domnul Duşa, este nevoie neapărată să împânzească Ministerul Apărării cu oameni politici, că parcă armata nu făcea politică. Păi pe cine să mai reprezinte doamna Sava mai întâi, UNPR-ul sau MApN-ul? Mare dilemă. Şi capra săraca, atunci când şede ea şi cujetă se întreabă, ea ce este, animal, instrument de tăiat lemne, sau poziţie .. socială?

Fără pricină

Nu la fel se întâmplă cu domnul Pricină Valeriu, marele şef de trib de la SCMD care până acum câteva zile era şi el prin acelaşi departament cu doamna Otilia pe la UNPR, după ce long time ago fusese chiar şeful departamentului. Culmea culmilor, domnia sa îşi dă demisia din departament şi din partidul domnului Oprea, menţionând însă că totuşi, rămâne un iubitor de blide şi la o adică este gata să se întoarcă sau să servească patria acolo unde ştie el mai bine să cureţe, în media. Şi mai spune domnia sa în cererea de demisie pe care o postează cu fală pe pagina SCMD, că a fost mutat de pe funcţia de şef de departament fără să ştie. Păi cum vine asta măi  Val, că eu ştiam că nu mai eşti şef de anul trecut, iar tu acum spui că nu ai ştiut? Păi tu pe la şedinţe nu participai? Sau când trebuia să fii la UNPR spuneai că eşti la SCMD, când trebuia să fii la SCMD spuneai că eşti la UNPR şi de fapt tu frecai farfuria la TV? Păi se poate? Păi se poate măi Val, ne aud rezerviştii, ce naiba!

Apropo de rezervişti, unii de pe la Filiala SCMD a sectorului 5, au decis să o pună de un partid al rezerviştilor care să se numească „Partidul Naţional Pentru Patrie”. Nu comentez iniţiativa, mă întreb doar a cui o fi manevra, pentru că degeaba nu se întâmplă. După ce ajungem la cel cu ideea, să vedem cine îl ţine de lanţ. Eu parcă cred că este la mijloc tot afacere manipulatorie, pentru că prin mai, domnul Dogaru ar putea rămâne fără sindicat, domnul Pricină a rămas fără partid şi uite aşa o pun ei de un transfer de bunuri mobile şi imobile ale sindicatului în cârca unei organizaţii pe care până la urmă să o gestioneze cu acelaşi succes ca şi sindicatul. Se poate să nu fie aşa, dar prea îi face domnul Dogaru propagandă în paginile SCMD, ale forţei a treia ale CNSC şi mai ştiu eu pe ce pagini de interes internaţional. Mare ţi-e grădina Doamne, dar  nu ştiu câţi mai încap în ea!

Marele circ naţional

Altceva ce să mai spunem? Udrea s-a liniştit, după controlul intim,  a scăpat liniştită deşi unii puteau paria că o pune de un timonier mic, Cocoşul cânta de îţi sparge timpanele, la tv circul este prezentat preferenţial, cine vrea circ cu marinari se uită la Antene, cine vrea circ cu almanahe se uită la România tv, cine vrea circ cu Ani se uită la B1 TV, cine vrea cu Mazăre se uită oriunde că ăla nu stă locului şi uite aşa avem de toate pentru tonţi. Nu mai înţeleg de ce se plânge băiatul ăla  cu cânepa în cap, care de când e ales deputat apără numai drepturile homosexualilor, ale mistreţilor, delfinilor şi mai nou ale animalelor de la circ. Păi nene Cernea, cred că ai dreptate, nu mai avem nevoie de animale la circ, avem destule în politică, dar ce ne facem că Iohannis vrea să le ia imunitatea şi cine le mai apără drepturile? Te bagi? Hai că poate o mai pui de un mandat pe chestia asta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult