Acasa Opinii Senzaţional. În România lucrează jurnalişti vii, fără creier

Senzaţional. În România lucrează jurnalişti vii, fără creier

scris de Marius Bâtcă
7 afisari

Poate, cititorilor mai tineri nu le spune nimic găina care a născut pui vii. Dar ar putea să fie martorii naşterii unei noi specii: jurnaliştii vii, fără creier.

Marius Batca

Cu 365 de zile în urmă, într-un moment de disperare, revoltă şi foarte puţină uimire, scriam că degradarea continuă a ţării şi a societăţii nu ar fi putut avea loc, iar situaţia în care ne găsim nu ar fi fost atât de sumbră, fară complicitatea mass media.

Mai scriam atunci că viciile, destrăbălarea sunt transformate în calităţi, şi sunt ridicate la rang de virtute vulgarul, hidoşenia morală, putregaiul societăţii, iar manelizarea presei a atins apogeul, dar oamenii nu pot să mai facă diferenţa, pentru că au luat chipul şi asemănarea celor care i-au transformat.

Au fost oameni, pe care îi respect foarte mult, care mi-au transmis că greşesc. Că presa nu este unul dintre principalii vinovaţi.

Din păcate, oricât de mult aş încerca să le dau dreptate, nu pot să fiu de acord cu ei.

Numai în ultimul an, am vazut nişte gogomănii atât de evidente şi strigătoare la cer, încât nu am cum să renunţ la teoria mea. Şi, pentru că nu are rost să înşir aici toate aberaţiile pe care le-am citit, văzut şi auzit în presă, o să mă refer doar la un subiect recent.

Subiectul a apărut în presa pakistaneză, apoi în presa pakistaneză de limba engleză şi, într-un final, în publicaţii britanice şi americane obscure.

De aici, a fost agăţat iniţial de nişte tabloide din România, pentru ca, în decurs de două zile, să fie preluat şi de instituţii media cu pretenţii quality.

Este vorba despre o femeie de 50 de ani, Rasheedan Bibi, din localitatea pakistaneză Chora Saggar, care, pentru că acuza dureri abdominale foarte mari, a fost supusă unor investigaţii medicale. Se bănuia că ar putea fi vorba despre o sarcină, aşa că fost a avut parte şi de un examen ecograf.

Şi, de aici, urmează aberaţia. Femeia ar fi avut în abdomen un şarpe imens. Cu care s-ar fi “contaminat” cu ŞAPTE luni în urmă, după ce a băut apă dintr-o fântână.

Să recapitulăm. O femeie a băut o cană cu apă dintr-o fântână. În cana cu apă, era un pui de şarpe, care a fost înghiţit de femeie. Timp de şapte luni, şarpele s-ar fi dezvoltat în sistemul digestiv al femeii.

În folclorul românesc, şi nu numai, există basme şi superstiţii legate de şerpii care “cresc” în burţile copiilor şi femeilor. Iar una dintre metodele de “vindecare” constă în atârnarea victimei deasupra unui vas cu lapte dat în clocot.

Sunt sigur că cititorii Ziuaveche.ro nu mai au nevoie de alte explicaţii şi lămuriri.

Dar le voi face pentru ceilalţi – în special pentru jurnaliştii români care au realizat aceste materiale şi editorii care le-au aprobat spre publicare – care încă nu s-au prins unde e neregula sau “care e şpilul”.

În primul rând, şarpele nu ar fi rezistat mediului acid gastric, din stomac, sau bacteriilor din intestine. În al doilea rând, presupunând că era un şarpe mutant, extremofil, tot mai avea nevoie să respire. Şi nu cred că avea şedinţe regulate de “aerisire”, scoţând capul prin cele două orificii care fac parte din tractul digestiv.

Pentru cei care încă nu pot crede că, în 2011, în presa din România, mai pot fi publicate asemenea materiale, le recomand să caute pe Google: sarpe, femeie, Pakistan şi, eventual, numele ei.

Le garantez că o sa fie uimiţi să constate ce publicaţii cu pretenţii au putut să răspândească asemenea prostie.

Până la urmă, ceea ce se petrece în ultima vreme în presa românească poate să devină o ştire:

Senzaţional. În România lucrează jurnalişti vii, fără creier!

6 comentarii

Arhimede 01-08-2011 - 15:22

De mai mult timp la Antena-3, s-a înscăunat ca mare jurnalist un tip, pe numele de Niels Shnecker (pe româneşte Niels Viermele).
Se dă mare specialist în economie, politică, educaţie, sănătate, afaceri, industrie etc. Le ştie pe toate.

Nimeni nu s-a întrebat dece acest individ care se laudă că a fost pilot pe avioane supersonice şi moderator pe la nişte posturi Tv din USA, deci un venit anual de peste 100.000 de dolari, preferă să stea aici în România pentru un salariu de nimic. Pentru-că nu câştigă mai mult de 12.000 de dolari pe an.

Nimeni nu se întreabă de unde ştie atît de bine limba română.
Pentru-că o vorbeşte perfect, gramatical si pronunţie.
Mai bine ca unii moderatori de marcă…

Toţi ştim, că orice român care stă mai mult de 3-4 ani într-o ţară anglo-saxonă şi trăieşte într-un mediu (locul de muncă) unde se vorbeşte numai engleza, primeşte un uşor accent în vorbire.
Pentru a scăpa de acest accent are nevoie da alţi 2-3 ani.

Într-o emisiune individul s-a declarat evreu.
Asta n-ar fi mare lucru, dacă tot atunci foarte vocal, n-ar fi acuzat pe români că atunci când „au trecut Prutul” au ucis 750.000 (şapte sute cincizeci de mii) de evrei!
Deci am intrat în război nu pentru dezrobirea Basarabiei, furate de ruşi!
După părerea acestui alogen, am trecut Prutul sa omorâm evrei!!

Mă întreb, ce misiune are acest individ în mas-media româneasca?
Şi din partea cui?

Ciu Huhu 01-08-2011 - 16:27

E implantat de evreime care face la fel in toata lumea, isi implanteaza evreii in posturile cheie, cele mai importante, in fiecare tara!

DXN 01-08-2011 - 15:59

Recomand articolul tuturor oamenilor cu creier.
In 2011 (ca in oricare an) serioasele universitati din Bucuresti (Medicina, Politehnica, IATC) dau cca 5000 de meseriasi/specialisti. S-a scris/zis ceva in mass media? In schimb, daca cocalarul, magraonul si 3,14zdet-ul a terminat clasa a V-a, urla toata mass media.

Ciu Huhu 01-08-2011 - 16:22

Ziaristii fara creier, din Romania-s portocali-basisti!

Denali 03-08-2011 - 02:09

Adevarat dle Batca…Foarte adevarat !…

Eu sunt total de acord cu dta…Dar in loc sa mentionez ,cum scrii dta ca : „In romania lucreaza ziaristii vii ,fara creier.”…eu spun , bazandu-ma pe ce citesc in ziare mioritice ca de fapt : ” Pacientii au pus stapanire pe Azil „…

Chesttia descrisa de dta mai sus , nu este nimic……

Eu am citit in trecut pe un ziar (de Dreapta) ,titluri precum : ” Bush va atatca Iranul „(X 3)…

sau : Sotii Bush se vor desparti „…sau : Fortele armate ruse au penetrat scutul american din europa” …sau : ” Direcotorul (fost) FMI a declarat ca a fost arestat ptr. ca a descoperit ca america nu mai are aur la Fort Knox”…

sau ca : „Americanii au exterminat 1 MILION de iraqis”…sau : ” Americanii au jefuit tezaurul iraqian ” sau : ” Americanii fura petrolul iraqian” sau : ” Americanii au invadat afganistanul ca sa cultiveze opium ” sau : ” Activitatea umana caizeaza incalzirea globala ” sau : ” Reactorul nuclear din japonia va declansa Apocalipsa”…sau. : ” Liderul Fidel castro afirma ca americanii folosesc cutremurul din Haiti ca sa ocupe acea tara”…sau…sau…sau…

Si alte multe BAZACONII si INEPTII scrise atat de Redactia unor ziare mioritice cat si de OPINIATORII pe care ii accepta cu bratele deschise…

P.S….am omis sa mentionez : eu nu citesc decat ziarul miortic cu numele de : Ziua veche…daca as citi mai multe , voi risca sa devin ….ziarist( deontolog)…

succes…cu indobitocirea gloatelor…

urbos 03-08-2011 - 02:15

Evident ca numa prostii puteau crede ca falimentarii americanasi mai erau in stare sa atace Iranul, dar asta era visul tuturor ji danilor. Recunoaste ca si tie ti-ar fi placut, retardat mic.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult