Acasa Opinii Senzaţional! Sile Cămătaru adus de CIA în Basarabia la Românii au talent VIDEO

Senzaţional! Sile Cămătaru adus de CIA în Basarabia la Românii au talent VIDEO

scris de Marius Bâtcă
887 Afisari

Senzaţional! Sile Cămătaru a fost adus de agenţi CIA din SUA, în Republica Moldova, la emisiunea Românii au talent. Potrivit unor surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, dar au citat SRI, SIE, SIS, FSB, GRU, CIA şi celelalte servicii secrete din regiune, Vasile Balint a şi marcat un gol de imagine în Basrabia.

Marius BatcaMai multe grupuri de oameni de ştiinţă europeni, dar şi savanţi ruşi, ucraineni şi kazahi, se străduiesc, de câteva zile, să stabilească exact, pe o scală de la 1 la 5, care este influenţa asupra încălzirii globale a inopinatei prezenţe a familiei BalintCămătaru în spaţiul delimitat de fluviile Tisa şi Nistru. Un posibil răspuns este încă aşteptat! După ce o să se oprească din plâns Mihai Eminescu.

Îmbrăcând mantia invizibilităţii şi a nesimţirii, televiziunile de ştiri din România s-au remarcat zilele acestea printr-o „omisiune” soră cu trădarea naţională. Sora mai mică de la TVR, unde, se pare, există un cuib de filoruşi şi antiromâni, cu ceva legături ungureşti, care, până nu o să simtă „brăţările de oţel” pe încheieturi, nu se potolesc.

Dacă tele-jurnaliştii au preoucupări pro-fund(e) şi imunde, este bine să amintim că, organizată de Comisia pentru Romanii de Pretutindeni a Senatului Romaniei, Fundaţia Naţională pentru Românii de Pretutindeni şi a Consiliul Naţional al Reîntregirii, având ca parteneri Platforma Civică “Actiunea 2012” şi Consiliul Româno-American, la Parlamentul Romaniei, la sala Constantin Stere, a avut loc miercuri, 16 mai, dezbaterea cu tema „200 de ani de la primul rapt al Basarabiei de către Rusia. Impactul lui asupra istoriei românilor”.

A VAZUT-O CINEVA LA TV??????

Ştie cineva că, la eveniment, a participat şi general-locotenent Valeriu Nicuţ, locţiitor pentru Operaţii şi Instrucţie, de la Statul Major General, Armata Română? S-a aflat cumva, de la TV, că au participat ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Iurie Reniţă, deputatul Cătălin Croitoru, preşedintele Federaţiei Naţionale a Românilor de Pretutindeni, Eugen Popescu, profesorul universitar Radu Baltasiu, reprezentanţi ai Departamentului Românilor de Pretutindeni, Viorel Badea, de la Senat

Preşedintele Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senat, Viorel Badea, a declarat miercuri, în debutul dezbaterii, că actorii politici trebuie să uite de culoarea lor politică atunci când discută probleme naţionale. “Comemorăm, nu celebrăm, cum spun alţii, 200 de ani de la primul rapt al Basarabiei de către Imperiul Rus. Smulgerea părţii răsăritene a Moldovei s-a produs contrar prevederilor capitulaţiilor. Dezmembrarea unei formaţiuni statale a poporului român la 1812 s-a produs prin încălcarea abuzivă a unor tratate semnate în acea epocă. Sperăm ca nedreptatea din 1812 să fie cât mai repede reparată. Politicienii români de la Bucureşti, dar şi cei de la Chişinău ar trebui, în problema naţională, să uite de culoare pe care o au şi să îşi aducă aminte, în primul rând, că nu au o culoare, ci au trei culori”, a susţinut Badea.

Raptul Basarabiei şi noul Ţar de la Kremlin

Punctul de vedere al ministrului Justiţiei, Titus Corlăţean, legat de situaţia Republicii Moldova, a fost transmis participanţilor la eveniment de către Cornel Niţescu, care a susţinut că Ministerul Justiţiei îşi propune să sprijine Republica Moldova în obiectivele sale europene.  “Comemorarea celor 200 de ani de la primul rapt al Basarabiei de către Rusia vine la scurt timp de la alegerea unui nou preşedinte al Republicii Moldova, care a anunţat că mandatul său va include un sprijin puternic pentru apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană. Alegerea noului preşedinte al Republicii Moldova a pus capăt unei crize politice prelungite la Chişinău, precum şi unor dezbateri privind orientarea viitoare a ţării către Est sau Vest. Guvernul de la Bucureşti va continua să sprijine Alianţa pentru Integrare Europeană. (…) Drumul pe care Republica Moldova l-a ales şi la care nu trebuie să renunţe este drumul spre valorile democraţiei, spre libertate, spre integrare europeană, iar România va sprijini Republica Moldova pentru a-şi atinge acest obiectiv european într-un timp cât mai scurt”, a precizat acesta, în numele ministrului Justiţiei.

În problema UNIRII nu trebuie „să aşteptăm mila” UE

De asemenea, şi fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Mircea Druc, a susţinut în cadrul dezbaterii necesitatea ca nedreptăţile istorice să fie îndreptate, iar spaţiului românesc să fie reîntregit.  “Noi n-am avut niciodată, cu tot pesimismul unor colegi, o ambianţă, o conjunctură mai favorabilă pentru idealul nostru naţional”, a fost de părere acesta.

Problema unirii Republicii Moldova cu România nu trebuie să fie la mila Uniunii Europene, a declarat, la rândul său, deputatul Cătălin Croitoru. “Nu vom reuşi unirea până când nu vom crea o masă critică de români care să susţină acest lucru, vom realiza acest lucru doar atunci când vom striga suficient de tare, când vom pune piciorul în prag. Trebuie să ne impunem dreptul, nu trebuie să aşteptăm mila Uniunii Europene. Nu aş fi vrut să iau cuvântul la această dezbatere, pentru că nu aş vrea să îi dăm foc Europei cu ceea ce am în suflet. Dar va trebui să îi dăm foc, pentru că nu trebuie să fim umili, e de datoria noastră să o facem”, a declarat Croitoru.

PRUT: Graniţă simbolică în UE

România continuă să sprijine sincer şi necondiţionat Republica Moldova în realizarea destinului european al Chişinăului, afirmă, miercuri, premierul Victor Ponta, într-un mesaj la comemorarea a 200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Ţarist. “Astăzi, integrarea europeană este un proiect care presupune eforturi politice majore, reforme dificile şi transformări sociale radicale. Integrarea europeană este însă o oportunitate nu numai a României, dar şi a Republicii Moldova, o oportunitate de a face ca graniţa care ne-a divizat vreme de două secole să devină una simbolica odată cu procesul de integrare! Guvernul României doreşte să reafirme astăzi, când comemorăm unul dintre momentele sensibile din istoria ţărilor noastre, că sprijinul României pentru Republica Moldova rămâne unul sincer şi necondiţionat, precum şi că România va face toate eforturile pentru a ajuta Chişinăul în realizarea destinului său european!”, se arată în mesajul premierului Ponta.

Victor Ponta subliniază că anexarea Basarabiei de către Rusia ţaristă are şi în prezent consecinţe politice şi sociale dominante în România şi Republica Moldova. “La 16 mai se împlinesc 200 de ani de la momentul în care jumătatea estică a Moldovei a fost anexată de Imperiul Ţarist. Consecinţele acestui act şi urmările lor politice şi sociale rămân în continuare dominante ale existenţei celor două state – România şi Republica Moldova. Separarea impusă de o graniţă creată de efortul politic al marilor puteri ale epocii a dus la împărţirea în două a familiilor, credinţelor, obiceiurilor, a limbii şi a culturii comune. În numeroase ocazii, aceste diviziuni au generat în ambele societăţi tensiuni politice, au stat la baza ascensiunii politice a extremismului şi au favorizat abandonarea politicilor şi a argumentelor înţelepte în favoarea beneficiilor de moment şi a pasiunilor ideologice”, consideră premierul României.

LA CHIŞINĂU, AU FOST APRINSE MII DE LUMÂNARI, CANDELE ŞI FĂCLII

Chisinau-lumnari-faclii 1812-2012

Chisinau-lumnari-faclii 1812-2012

17 comentarii

MI-5 17-05-2012 - 20:46

Nici-o mirare.
N-au timp de asa ceva.
TVR este pe mina lingailor si oportunistilor pedelisti si udemeristi.
Este suficient sa urmaresti emisiunile in limba maghiara casa vezi trendul acestei institutii.
Cat despre lacheii basisti alde pora, marian, lupea etc. ce sa mai vorbim.

geek-a-contra 17-05-2012 - 21:04

bha disperatule. daca faci guvern si pui chestia asta in programul de guvernare iti ridici in cap toata comunitatea internationala serioasa: se cheama atitudine agresiva impotriva unui stat independent si recunoscut ca atare. chestiile astea se lucreaza cu finete, nu pe baza de „senzational! am gasit-o pe elodia!”….

USL+PDL=ACEEASI MIZERIE 18-05-2012 - 13:41

Credeti ca daca stergeti mesajele pe care le postez si pastrati numai pe acelea care va convin imaginea voastra se va imbunatati? Va imbatati cu apa chioara, baieti. Sinteti jalnici. Asa faceati si la Ziua adevarata si tot ati ajuns la faliment. Nici acum nu sunteti departe.

Marius Bâtcă 18-05-2012 - 13:51

sunt sterse DOAR mesajele care contin injuraturi, cuvinte obscene, amenintari etc.

urbos 18-05-2012 - 14:04

Nu prea se sterg. E plin de amenintari si nu la bascalie. Asta e chiar treaba serioasa, tine de altceva.
Ia vedeti ce-i cu astia: dxn, parpanghel, paraipan, tomi. Astia ameninta cu moartea forumisti si nu de ieri de azi.
Injuraturile ca injuraturile…

Marius Bâtcă 18-05-2012 - 14:36

se sterg. verifica, te rog. daca ai mai vazut ceva, semnaleaza!

BULA 18-05-2012 - 14:38

Astia care ameninta sunt pretini cu sefii de la ZV. Batca e si el un simplu angajat la ei. Joaca dupa cum i se canta.

Mache 18-05-2012 - 14:55

Ai uitat sa precizezi ca toata redactia (cu Batca in frunte) e vanduta agenturilor straine de spionaj si ca de fapt sunt cu totii evrei ascunsi.

Numa Victor Ponta Ben Nahum nu e evreu ascuns – el e roman de-al nostru din popor 😉 🙂 🙂

Mache 18-05-2012 - 14:59

Ce-i pocitanie?! Incepu sa-ti fie frica tocmai acum cand e ai vostrii la putere ?! 😉 Pai se poate dom-le asa ceva?! Poanta trebuie sa ia masuri urgente ca sa asigure siguranta USL-asilor din Pogoanele Buzau in fata amenintarilor reactiunii basiniste 🙂

Poate chiar ar trebui instituita starea de asediu 😉 😉 🙂

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-05-2012 - 15:33

curVboase,nu a fost amenintat nimeni, poti fi linistit! Si daqa ar fi sa ti se intample ceva, lasa ca -i fainn la voi la gazari, procesiunile au parte si de o muzica de fanfara cu alamuri si noi aducem si muzica lautareasca , nici manelele nu o sa lipseasca iar vecini se vor infrupta cu coliva si gratare (asa cum spunea-i chiar tu , ca fost la Ausschwitz) ce la CEAU si WITZ ,nu merge , ma’h !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-05-2012 - 19:08

A Ploi.esti …paralha!

Cercul 20-05-2012 - 14:58

Cum sa stearga mesajele alea cand tot ei ziaristii le scriu.
Pe forumul asta doar eu nu sunt ziarist. Si se vede de la o mila, prin similitudinea mesajelor postacilor. N-au inspiratie domnii militari. Mai puneti mana pe carte.

USL+PDL=ACEEASI MIZERIE 18-05-2012 - 14:21

Nu este adevarat deloc, d-le Batca. Ieri am postat patru mesaje care NU contineau nici un fel de cuvinte triviale, de amenintari sau injuraturi. Sinteti TOTAL gresit. D-stra, sau, ma rog, cenzorul de serviciu, face o politica forumistica murdara. Uitati-va si d-stra cit de ipocrit sinteti. Spuneti ca la rorumul acestui ziar se sterg numai mesajele care contin injuraturi? Pai ce fac forumistii urbos, ciuhu, digital, tomi, paraipan, etc.? Se posteaza mesaje cu injuraturi, blesteme, amenintari, la greu, si nu le baga nimeni in seama, in timp ce, mesaje ABSOLUT perfect d.p.d.v.d. al limbajului sint sterse. De ce? Aaaa, va deranjeaza cuvintul „faliment” ? Poate fi considerat acest cuvint : „faliment”, o injuratura? 🙂 Stiti ca de ce iti este frica nu scapi! Si mai stiti ca, pentru a exista, in aceste conditii de internet, nu ai decit o singura shansa : transparenta!

D-stra, d-le Batca, sinteti primul vinovat pentru ca pe acest forum sint lasati sa se desfasoare sub-oameni ca urbos, ciuhu, digital, etc. Daca le-ati fi eliminat i.p.-urile de fiecare data cind ar fi postat mesaje tendentioase, i-ati fi obligat sa se comporte civilizat. Nu ati facut-o. In schimb, indepartati participanti civilizati cu un limbaj curat dar cu idei care va deranjeaza „politica” d-stra editoriala, care politica, by the way, este gata sa se puna la picioarele celui care plateste mai mult. Nu-i asa? Stiuuuuu, stiu ca o sa ma contraziceti si o sa cautati sa-mi raspundeti vrute si nevruta, insa, perceptia! PERCEPTIA, d-le Batca, perceptia celor care vin si viziteaza acest ziar este clara si este formata deja in mintile multor vizitiatori ca va „unduiti” dupa cum bate vintul, doar, doar, sa redeveniti ceea ce ati fost. Numai ca, in conditiile actuale, cu jurnalisti atit de labili care emit editoriale fara nici un fel de atingere cu actualitatea va face fazi si incolori. Nu traiti „clipa” d-le Batca. Sinteti mereu departe de actualitate si nu invatati nimic din felul modern in care se face presa pe internet.

Eu cred ca, daca ati dori sa demonstrati ca cele ce s-au intimplat cu mesajele mele sint doar erori regretabile, ar trebui sa va cereti scuze, si numai asa veti reusi sa fiti perceputi altfel. Dar, pina atunci, ramineti cu perceptia actuala, aceea ca mirositi a faliment sau a istorie!

Marius Bâtcă 18-05-2012 - 14:42

Mesajul la care va referiti nu a fost sters din cauza cuvantului „faliment”. Interzicerea ip-urilor la care va referiti nu isi are rostul. fiecare este liber sa posteze, in conditiile precizate anterior.
Este dreptul dumnevoastra sa apreciati daca anumite subiecte sunt de actualitate sau nu, la fel cum este dreptul autorilor sa considere daca sunt actuale, importante etc.
Ora exacta nu se da, din fericire, de la „modernul” otv.

USL+PDL=ACEEASI MIZERIE 18-05-2012 - 14:48

Ora exacta nu se da, din fericire, de la “modernul” otv.

__________

… dar macar puteti sa invatati ceva. Oricum, nici in visurile d-stra nu veti reusi sa ajungeti la cei care conduc jurnalismul romanesc d.p.d.v.d. al curajului si al calitatii : otv-ul.

+++++++++++++++++

„Mesajul la care va referiti nu a fost sters din cauza cuvantului “faliment”.”

Atunci, pentru care motiv a fost sters?

digital 18-05-2012 - 15:35

aia cu…etc,e cea mai tare!

ANDREI 21-05-2012 - 09:24

Tomislav Nikolici…noul presedinte a-l Sebiei…..domnule Batca Marius!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult