Acasa Opinii Sfânta naivitate: lupta pe bloguri

Sfânta naivitate: lupta pe bloguri

scris de Ioan Groșan
1 afisari

Nimeni din observatorii vieţii politice româneşti nu-i poate bănui de naivitate pe cei trei muşchetari ai restructurării morale a PDL (Cristian Preda, Traian Ungureanu, Sever Voinescu), stimulaţi şi susţinuţi nu din umbră, ci la lumina reflectoarelor de dna Monica Macovei, pe post de D’Artagnan incisiv şi intransigent.

Ioan Grosan

Sunt oameni cu carte, de a căror sinceritate în demersul lor eu unul nu mă îndoiesc. Dar… Sunt forme şi forme de naivitate, iar una din ele este de a crede că poţi speria şi înfrânge o oaste târşâită în bătălii de underground, numai agitând în faţa ei steagul cinstei şi corectitudinii. Era destul, la recenta adunare din Consiliul Naţional a pedeliştilor, să te uiţi la feţele mahărilor mai vechi din partid, ca să-ţi dai seama cum mustăcesc ironic la luările de poziţii ale celor patru şi ce cred ei, talibanii, despre asta. „Păi măi, copilaşi – păreau a zice ei – cum vreţi voi să fim săraci şi cinstiţi când partidul are nevoie de bani şi iar bani? Cum aţi fi devenit voi europarlamentari, consilieri ş.a.m.d., dacă n-am fi alimentat noi din greu campaniile electorale? Uitaţi-vă la cicatricele dlui Berceanu! Păi voi credeţi că le are de la lectură?” Şi, în fond, din punctul taliban de vedere, au dreptate: persistenţa lor în posturi grase e asemenea circuitului apei în natură: fură, dau bani la partid ca să fiu numiţi sau puşi pe lista electorală în poziţie elegibilă, ajung în postura respectivă, îşi scot banii înzecit şi dau din nou o parte partidului, ca să nu scape nici legislatura următoare etc. etc. Nimic nu se pierde, totul se transformă: în câştig.

Iar în timpul ăsta băieţii cu carte se luptă pe bloguri. Până, probabil, o să primească un ordin mai de sus: „Ia mai închideţi-vă, mă, blogurile alea, că dacă nu vă ia mama dracului!”

4 comentarii

Parpanghel, Iertare SIRE, IERTARE! 13-03-2011 - 15:03

Ne-am ratacit, am fost …indusi in eroare! Si santem convinsi, ca –AM gresit! L O C A T I A! S I R E !

u s 13-03-2011 - 20:56

Inteleg ca tocmai ai iesit dintre hemoroizii puturosi ai securistului de la Cotroceni. Intra la loc si hraneste-te cat mai poti, ca nu mai e mult si mult iubita ta gazda o sa fie hoit.

Ciu Huhu 13-03-2011 - 21:22

Ma rog, e reusit articoliul!

VIRUSU 14-03-2011 - 12:42

Iar ai aparut turnatorule?! Lasa/ne, lasa/ne! Du-te in agricultura sa te afirmi.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult