Acasa Opinii Si-a asumat nenorocirea

Si-a asumat nenorocirea

scris de Ziua Veche
1 afisari

M-a sunat o prietena ziarista, imediat dupa ce Traian Basescu a incheiat joi seara anuntarea masurilor anti-criza. „Bravo lui! Si-a asumat nenorocirea. Mare curaj. Nimeni in afara lui nu avea asemenea curaj si nici credibilitate necesara. Tot respectul. Astea sunt masurile care trebuiau luate”. Trebuie sa precizez ca amica este specializata pe economic si nu-l avea deloc la suflet pe Traian Basescu. Sa fi auzit ce era la gura ei in campania electorala.

 De aici inainte daca vrem sa ne fie un timp rau ca sa nu fie nenorocire peste cateva luni ar trebui, in primul rand, sa inchidem cu totii televiziunile de stiri.Sa cobeasca aia intre ei. Apoi sa ne bagam degetele in urechi cand vedem politicienii dand din buze. Sa-i intrebam pe liderii de sindicat, cand le vine de proteste, daca le place ce e in Grecia, daca isi reduc si ei veniturile si – de ce nu? – daca isi declara averile.

Cum a spus si Basescu, trebuie sa stam cu ochii pe Blaga si pe Vladescu. Pai, baietii lor, bugetari si ei, nu vad ce vede toata lumea care merge in Piata Obor sau la Hala Traian, de exemplu? Adica baragladine vanzand ziua in amiaza mare tigari fara timbru. Nu vad cum in buricul Bucurestiului, la Universitate sau la Unirea, pe cutii de carton se vand sosete cu un leu perechea, tot de catre persoane uitate mai mult la soare? Ale cui sunt baragladinele astea? Cine le baga la inaintare, cine le protejeaza?

Ar merita sa iesim in strada sa dam jos guvernul Boc, dar numai daca se abate cu un milimetru de la programul enuntat de presedinte.

Hopa, a si aparut Ghise pe TV. Am si schimbat canalul. Sa vorbesti bine, domnule Ghise, si, mai ales, singur, ca televizorul!

Situatia este dramatica. Sunt unul care va fi printre cei mai afectati de programul anticriza pe care Basescu l-a dat de stire.

Dar poate spune cineva, om serios nu macanitor de profesie, care era alternativa? Tare mi-e teama nu exista una mai buna. 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult