Acasa Opinii Şi dacă parlamentarii PDL nu sunt proşti?

Şi dacă parlamentarii PDL nu sunt proşti?

scris de Ziua Veche
2 afisari

Povestea cu votul greşit al parlamentarilor PDL pentru scăderea TVA la produsele de bază prea este cusută cu aţă albă. PDL-iştii preferă să pice de proşti: n-am ştiut ce votăm, n-am ştiut cum se votează, nu era clar, ne-am luat după liderul grupului… O sumedenie de gogoşi. Dacă sunt aşa de proşti pe cât vor să pară acum poate ar fi mai bine să demisioneze în masă.

Eu unul nu-i cred proşti pe parlamentarii PDL. Mai degrabă este vorba de o luptă în interiorul partidului, o luptă care aduce a rebeliune împotriva lui Băsescu şi a Guvernului Boc. Până la alegerile parlamentare nu mai este mult: doar doi ani. Dezastrul economic al ţării şi dezastrul de imagine al PDL nu vor putea fi reparate în totalitate până la următoarele alegeri. Mulţi din deputaţii PDL nu mai au absolut nici o şansă la următorul mandat. Sunt luaţi la înjurături de alegători prin circumscripţii. Le-a cam ajuns cuţitul la os.

Mesajul votului „prostesc” este altul. Deputaţii PDL au strigat în cor către palatele Cotroceni şi Victoria: „Frăţioare, ne omori! Nu mai merge!” PDL-iştii au degetele în menghină şi zbiară. Timpul e prea scurt şi nu îşi vor mai putea repara imaginea. Probabil că mulţi nu au apucat să îşi deconteze cheltuielile pentru actualul mandat – şi sunt prea puţine şanse să cadă îşi echilibreze bugetul electoral în actualele condiţii economice. Parlamentarii PDL şi-ar fi dorit să se iasă o dată din criză, să îşi spele şi ei faţa de scuipaţii pe care îi tot încasează de aproape un an.

Pe de altă parte, cine poate crede că tripleta BVB a plecat de la butoane de bună voie şi cu un zâmbet stingher pe buze? Îl vede cineva pe Berceanu încovoindu-se şi şoptind umil cu voce mică „Da stăpâne, precum ţi-e voia…”? Vi-l puteţi imagina abandonând pe Blaga, cunoscut şi ca „buldogul”? Sau îl vedeţi pe Videanu dând a lehamite din mână „bine că am scăpat de Ministerul Economiei… aşa nu-mi place să fac afaceri şi să umblu cu sume mari de bani…” Ori îi vedeţi pe cei trei stând cuminţi în fotoliile de parlamentari, strecurându-se umili pe holuri, cu ochii în pământ, ruşinaţi şi spăşiţi?

Votul de miercuri a venit ca o dublă bombă peste Cotroceni şi Victoria. Mesajul este clar: ne-am săturat şi este în puterea noastră să vă trântim pe amândoi. Pe unul la moţiune, pe celălalt la suspendare. Pe lângă ameninţarea alegerilor parlamentare a apărut şi ameninţarea Baconschi. Îi vedeţi pe Blaga, Berceanu şi Videanu dându-se pe mâinile găştii Baconschi, Monica Macovei şi Cristian Preda? Păi tocmai ce i-au trimis la Bruxelles, abia de au scăpat de ei! Proiectul Baconschi i-a ars pe pedelişti la ficat mai tare decât criza economică şi de imagine – noi suntem cu cuţitul la os şi ne apucăm de încoronat beizadele?!?

Una peste alta cam bate vânt de rebeliune în PDL. Administraţia publică este scăpată de sub control, banii nu mai circulă de loc (ce să mai vorbim de circulaţia fondurilor în direcţia corectă…), PSD-iştii au dovedit că sunt în stare să rămână împreună şi să-şi roadă beregăţile departe de ochii lumii… Aşa că mai bine facem pe proştii! Doar că există şi un risc: cine face pe prostul prea multă vreme poate să rămână aşa.

P.S. Aţi observat că televiziunile moguliene preferă din ce în ce mai mult să arunce în spinarea lui Băsescu toate relele pământului, de la buba neagră la boala luCalache? Nu se mai pronunţă numele Blaga, Berceanu, Videanu, e linişte, oamenii sunt curaţi acum, după ce au fost asurziţi de zbierete ca la zidul Ierihonului. Războiul civil din politica românească abia a început.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult