Acasa Opinii Simple aberaţii ?

Simple aberaţii ?

scris de Marin Neacșu
2.559 Afisari

Trei declaraţii recente ale unor persoane, care se cred personalităţi sau reprezentanţi ai unor instituţii sau purtători de cuvânt ai lui Dumnezeu mi-au dat fiori pe şira spinării.

Marin NeacsuDespre prima declaraţie am mai vorbit, este vorba de afirmaţia sau cererea  domnului Voiculescu de a aduce specialişti din armată să facă munca directorilor şi inspectorilor din Ministerul de Finanţe care primesc salarii frumuşele, dar nu sunt în stare să îşi facă munca pentru că sunt corupţi, lipsiţi de eficienţă şi neserioşi. Aşa spune domnul Voiculescu, atunci când afirmă că are nevoie de militari pentru că aceştia au un profil moral sănătos, sunt eficienţi şi riguroşi. Păi nu înţeleg de ce nu îi schimbă? Cine îi opreşte de vreme ce sunt la putere să îi depisteze pe cei incompatibili cu sarcinile de serviciu să le desfacă contractele de muncă şi să angajeze alţii pe bază de concurs? Nu crede domnul Voiculescu că în acest fel, împrumutând de la armată, nu face altceva decât să îi protejeze şi acopere pe cei care sunt corupţi?

Dar când face această propunere, domnul Voiculescu se gândeşte la zecile de mii de pensii rămase nerezolvate de când Boc şi colegul Oprea au început procesul revizuirii? Pe acestea cine le rezolvă, specialiştii de la finanţe? Domnul Gherghină, doamna Lupu? Culmea culmilor este că Duşa deja a prins ideea pentru că nu e venită aşa din senin şi e gata să facă trocul. Gata,  armata a fost rezolvată, acum pleacă detaşată la finanţe, apoi la învăţământ să acopere posturile de educatori scoşi din sistem pentru că nu au studii superioare, apoi la sănătate să opereze în locul medicilor care lasă copii să moară după o fractură de braţ, apoi la transporturi să repare drumurile  făcute în dorul lelii de drumarii politici. Dar nu cumva să se atingă cineva de ei, cei care sunt plătiţi să facă munca pentru care sunt chemaţi militarii, că nu e voie, militarii vor lucra detaşaţi, voluntar, pentru că e criză şi nu sunt bani la finanţe. Nu vor primi nici misii de detaşare, nici sporuri, nici drepturile de echipament şi hrănire, că doar nu vor mai lucra în condiţiile din armată, nu ? Şi uite aşa, se împuşcă şi nişte economii la buget şi se păstrează şi corupţii în ministere şi deconcentrate. Bună idee domnule Voiculescu. Am şi eu una : Ce ar fi să băgăm puţin armata şi în parlament, în clasa politică plină de incompetenţi, analfabeţi, corupţi, neserioşi, penali, dar de tot nu doar aşa pe bază de detaşare, pentru că acolo este cauza tuturor relelor, acolo este  rădăcina corupţiei.  Achiesaţi domnule Duşa?

A doua declaraţie aparţine Patriarhiei Române, care într-un material trimis presei dă dovadă de o atitudine demnă de renumita Inchiziţie. Sfinţiile lor uită cu totul de faptul că lumea a evoluat, că nu mai trăim  în Evul Mediu, că biserica, indiferent de orientarea ei, este doar o formă de manifestare a credinţei, dintre atâtea altele, că deocamdată Religia este acceptată ca o formă de manifestare a credinţei, dar nu reprezintă o putere în stat, iar Biserica Ortodoxă, prin  Patriarhia Română, nu are atribuţiuni în conducerea ţării. Mai mult, Constituţia ţării, o Biblie Laică votată de popor, nu scrisă de unul sau altul care pretinde că a avut legătură cu Dumnezeu, cum mai nou, declară şi parlamentarii români, nu spune nimic despre rolul conducător al Patriarhiei în treburile ţării. În Constituţie despre religie se spune :

“ARTICOLUL 29
(1) Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrare convingerilor sale.

Atât şi nimic mai mult.De ce se crede Pariarhia îndreptăţită să decidă asupra unor probleme care ţin de opţiunile  personale ale omului sau de deciziile statului? Dacă cineva ar îndrăzni să schimbe regulile din interirorul BOR s-ar sălta sutanele tuturor “sfintelor” feţe că nu se respectă drepturile cultelor, dar domniile lor cer nici mai mult nici mai puţin decât desfiinţarea crematoriilor umane, pentru că “„Să te laşi incinerat, când Biserica osândeşte acest lucru şi când nu-ţi acordă, prin preoţii ei legiuiţi, asistenţa şi rugăciunile ei, echivalează cu o nesocotire a Bisericii şi deci şi a creştinismului.”

Cu ce drept intervine Patriarhia pe un subiect care nu o priveşte? De când interzice Patriarhia dreptul cetăţeanului de a stabili modul în care vrea să plece din lumea asta plină de corupţi? De ce vine Patriarhia cu un text apărut în 1940, deci nu numai aberant, dar anacronic, şi nu vine cu unul din 1231, dat de Papa Gregor al IX-lea? Înalta instituţie a Patriarhiei uită că între timp, cam prin 1948, ONU a adoptat Declaraţia Universală a Drepturilor Omului care se aplică şi mai ales este folosită şi de biserică, în apărarea drepturilor  enoriaşilor săi. Ce interese apără Patriarhia, dreptul de a scoate bani de la oameni pentru serviciile de multe ori de toată jena? Reveniţi cu picioarele pe pământ şi păstraţi-vă doar gândul  în ceruri domnilor reprezentanţi ai Patriarhiei, lăsaţi lucrurile pământeşti să fie rezolvate de pământeni, domniile voastre vorbiţi în şoaptă, că aşa se vorbeşte în biserică, eventual  în gând şi în timpul acesta eu spun să vă orientaţi atenţia spre cazurile de homosexualitate din interiorul BOR, pe corupţii şi lipsa de morală a unor preoţi care cer tarife pentru slujbe pe care trebuie să le presteze gratuit, pe cazurile de agresiune şi hărţuire sexuală, pentru  că e suficient că primiţi bani de la bugetul de stat, fapt de care nu se bucură toate cultele religioase. Nu încercaţi să vă depăşiţi condiţia pentru că nici încrederea populaţiei nu e chiar aşa de mare în Biserica Română încât să încercaţi să zburaţi singuri la cer pe baza acestei idei. Românii cred în Dumnezeu, de popi s-au cam lămurit ce le ascunde sutana. Nu vă faceţi aripi din ceara lumânărilor pe care le retopiţi şi refolosiţi la infinit, scoţând bani de trei ori de la o singură lumânare, pentru că se vor topi şi veţi cădea direct în Iad.

A treia declaraţie le întrece pe toate, nu atât ca informaţie cât din punct de vedere al sursei. Ea aparţine unui alt Guru care se crede şi el Dumnezeu, dar Dumnezeul presei, al show-bizzului al sportului, al cinematografiei, cel care le ştie pe toate, e specialist 1 şi şofer în toate domeniile, nu te poţi scărpina fără să nu spună el dacă te-ai scărpinat bine sau nu, cu un ton de sentinţă mai grea decât sentinţele Inchiziţiei. Domnul CTP declară nici mai mult nici mai puţin decât că Eminescu nu a fost român. Intrat probabil într-un con de umbra de când colegul de breaslă SRS a devenit parlamentar, nemaifiind invitat de televiziuni să îşi exprime „doctele” opinii din fotoliul de acasă, personalitatea răzvrătită a lui CTP a ieşit pe piaţă cu o declaraţie şoc: În seara asta o să încerc să mai pronunţ o a treia frază înspăimântătoare, şi anume Eminescu nu era român. S-aud nişte blocuri de gheaţă cum cad din tavan acum, da? Tot tipul lui de gândire nu e românesc. A fost impregnat extrem de bine de gândirea germană” Gata, acum toată lumea o să îl bage în seamă, a căzut blocul de gheaţă, toată lumea se uită la el. Îmi amintesc versurile “neromânului” Eminescu din Scrisoare I:

” Or să vie pe-a ta urmă în convoi de-nmormântare,

Splendid ca o ironie cu priviri nepăsătoare…

Iar de-asupra tuturora va vorbi vrun mititel,

Nu slăvindu-te pe tine… lustruindu-se pe el

Sub a numelui tău umbră. Iată tot ce te asteaptă.

Ba să vezi… posteritatea este încă si mai dreaptă

Neputând să te ajungă, crezi c-or vrea să te admire?

Ei vor aplauda desigur biografia subtire

Care s-o-ncerca s-arate că n-ai fost vrun lucru mare,

C-ai fost om cum sunt si dânsii… Măgulit e fiecare

Că n-ai fost mai mult ca dânsul. Si prostatecele nări

Si le umflă orisicine în savante adunări”

Acesta e răspunsul pe care îl primeşte marele Curu, pardon Guru al zilelor noastre, tenisman, scriitor, critic de film, analist de fotoliu de la cel  pe spatele căruia speră să se mai ridice în ochii oamenilor, debitând aberaţii sau cine ştie, jucând un mic rol în piesa desfiinţării identităţii de neam, trădării naţionale  de către cei  care astăzi sunt în fruntea naţiei. Poate  creţele idei ale celor care vorbesc fără cap nu sunt chiar aşa de nevinovate şi ele vin să completeze un puzzle a cărui imagine încă nu o vedem, dar dacă adăugăm unele piese, cum ar fi declararea trădătorilor drept eroi şi a eroilor drept duşmani ai naţiei, „privatizarea” econimiei pe bucăţi, „regionalizarea” ţării, FMI-zarea ţării, schimbarea tradiţiilor, Valentinizarea şi Mc Donaldenizarea tineretului, desfiinţarea industriei farmaceutice  proprii, desfiinţarea spitalelor, subordonarea armatei intereselor unor ţări care duc războaie proprii în numele unei democraţii personale, desfiinţarea şi bagatelizarea conceptului de Sistem Naţional de Apărare, acceptarea unor Codex-uri Alimentare care duc la otrăvirea şi cancerizarea populaţiei, numirea în fruntea instituţiilor   vitale cum ar fi OSIM  a reprezentanţilor unor  uniuni antiromâneşti, începem să avem o imagine fie şi neclară a ceea ce se urmăreşte. Declararea lui Eminescu ca nefiind român, chiar şi printr-o logică cretină, nu face altceva decât să adauge o nouă cărămidă la zidul distrugerii acestui neam. Dovadă stă ideea lui Voiculescu, prima expusă aici, care a părut în prima zi o vorbă spusă la supărare, dar uite că a prins şi face pui. Pe cina va mai mira dacă mâine, Kelemen Hunor nu va propune ca Eminescu să fie scos din şcoli pentru că nu a scris şi în limba maghiară şi minoritatea maghiară se simte astfel discriminată? Nimeni, cu atât mai puţin domnul CRP.

Dar românii vor fi prea preocupaţi cu declaraţiile lui Becali vizavi de relaţia lui Nilă cu Cruduţa şi de divorţul lui Bănică. Heeeeeeei, Can-Can, cu picioarele ’n tavan!

51 comentarii

Ion 16-01-2013 - 17:45

Multumesc Domnule Profesor, aveti mare dreptate. Nr. 2) Despre Religie; Religia?!, o fraza de dansii inventata, Cu a ei putere sa va aplece in jug…………….. Nr. 3) CTP = un GUNOI, o marioneta cu ifose de intelectual care este platit cu bani GREI pentru a denigra si indobitocii acest popor. nu va faceti probleme, este deja bonlav (pestele se impute de la cap) asa si el, nu mai are scapare BUBA NEAGRA IL MANANCA!. Va asigur ca toti banii primiti pana acum de CTP, nu o sa ajunga ptntru al vindeca. Nr. 1) Voiculescu….. ce sa spun isi aranjeaza afacerile (altceva nu il intereseaza). Cu reespect Ion.

ValVerde 16-01-2013 - 19:32

Nu ti se pare ironic ca in acelasi mesaj in care il faci albie de porci pe CTP pentru ca, intre altele, a spus ca Eminescu era ateu, il citezi pe Eminescu cu versurile care il indreptatesc pe CTP sa-l suspecteze de ateu?

Sau poate nu am inteles eu bine si ceea ce ai vrut sa spui e ca esti de acord ca Eminescu era ateu, dar macar era ateu roman.

neacsum 16-01-2013 - 20:38

Fetito esti dusa rau.Dar te bagi in seama ca CTP. Acuma ca ai fost observata poti merge acasa. Nu mai deschide gura ca se face curent.Atat.

DXN 16-01-2013 - 21:22

Neacsule,
Din cauza ca Vale are dreptate deoarece tu esti prost, iar nu pentru ca Vale este deosebit de genial, ai inceput sa puti a urbos?
Fereste-te de kktii astuia!
Tu, chiar nu te uiti pe unde calci?

neacsum 16-01-2013 - 21:32

7nde are dreptate? Eu nu am facut nici o afirmatie viizavi de ateismul lui Eminescu, nici citatul din scrisoarea I nu face referire la ateismul lui si nu ateismul lui Eminescu era subiectul, ci romanismul lui. Dar doamna valverde face exercitii la paralele inegale. Se leaga de una pentru a afirma ca nu am dreptate in alta parte . Are ochii lui Basescu si părobabil nu numai ca vede in crucis, cred ca si gandeste in crucis.

DXN 16-01-2013 - 21:40

„il citezi pe Eminescu cu versurile care il indreptatesc pe CTP sa-l suspecteze de ateu”
Chiar ti-e greu sa deslusesti?
Da-o-n 3,147da masii!

neacsum 16-01-2013 - 22:11

Te-ai molipsit. Dar bine mai omule, eu nu m+am legat de acest aspect. Era ateu si ce daca . Nu asta ma interesa. Eu m+am legat de faptul ca CTP a spus ca nu e roman. Ce dracu mai omule, unde m+ai vayut pe mine ca am comentat ateismul lui Eminescu? Daca eu spun ca nu imi plac trandafirii albi, tu tragi concluyia ca nu imi plac trandafirii ? Ciudata logica.

ValVerde 16-01-2013 - 22:26

„Din cauza ca Vale are dreptate deoarece tu esti prost, iar nu pentru ca Vale este deosebit de genial, ”

===

DXN, ai dreptate numai pe jumatate.
Precizez, ca sa nu existe indoieli: Neacsu e prost dar eu sint genial. 🙂

ValVerde 16-01-2013 - 22:41

Am vrut sa zic „deosebit de genial” dar nu m-a lasat modestia… 🙂

ValVerde 16-01-2013 - 22:48

Nah…mama ma lauda…imi da credit nemeritat..ca mamele, de !!

digital 16-01-2013 - 22:28

ce să-i faci,vitălăul nu se dezminte!
da de iad nu zice nimic?!
sau iadul nu face parte din ortodoxism?!
du-te dreq de prostălău împuțit cu mintea căt bobul de linte!

ValVerde 16-01-2013 - 22:31

Nu zice nimic de „pedeapsa” dupa moarte.
Doar de „rasplata”…nu vreu sa pun cuvintele in gura lui. Ma rezum la chestii concrete si palpabile.
El n-a zis nimic de Iad, nu spun nici eu….

BULA 18-01-2013 - 09:12

Ai sa ajungi in Iad si o sa fii fericita, ca vei avea lula de cate ori vei pofti. O sa fie misto, nu ca acum cand mori de dorul ei si duci lipsa.

BULA 18-01-2013 - 09:13

Era pentru domnisoara ValVerde.

digital 16-01-2013 - 22:34

Atunci când după moarte răsplată nu v-aşteaptă,

mă boule vitălău nenorocit,dacă se referă la rai,atunci se referă în aceeași proporție și la iad,iar dacă se referă la ambele nu-l poți considera ateu,ai priceput mă jhighodie?!

ValVerde 16-01-2013 - 22:37

@digital
Asta ai inteles tu, mai gamalie ??
Fugi afara si fa un om de zapada….

ValVerde 16-01-2013 - 22:47

@degetica

Dupa moarte nu exista rasplata = Dupa moarte nu exista rai.

Pentru ca nu exista drepate dupa moarte, faceti dreptate in lumea asta = Nu astepati intr-o lume ulterioara mortii.

PS Nu uita morcovul….

ValVerde 16-01-2013 - 22:53

Nu a fost comunist, dar a fost influentat de miscarile socialiste ale vremii.

PS: Pierzi timpul cu lucruri pe care nu le intelegi, in loc sa te duci la derdelus…..

digital 16-01-2013 - 22:56

Dupa moarte nu exista rasplata = Dupa moarte nu exista rai.

băi,tu ești extrem de prost!
cum poți asimila,decât într-o minte putrezită că răsplata înseamnă doar raiul!
de Neant,ai auzit,mă filfizonule,știi că neantul este un laitmotiv în opera lui?!
ești un papagal,deosebit papagal,cu minte de băsist!

urbos 16-01-2013 - 23:10

Tipic pentru o proasta ca asta, cica „a fost influentat”. Crezi ca toata lumea e ratardata ca tine si nu poate avea propriile idei, trebuie sa te influenteze careva.

Nu se poate spune ca era comunist, pentru ca din cateva versuri nu se poate trage concluzia asta, versuri in care condamna un tip de sclavie.

ValVerde 16-01-2013 - 23:44

@ urbos

Nu ar trebui sa te educ, ca esti prea ignorant si redus mintal ca sa se lipeasca ceva de tine, dar azi ma simt generos, asa ca ia notite:

Primele idei socialiste in Europa au aparut odata cu Revolutia Franceza, 1789.
Karl Marx a scris Manifestul Comunist in 1948.

Eminescu s-a nascut in 1850.
Socialismul era o doctrina cunoscuta si cu influenta.

In afara cazului, putin probabil, ca Eminescu a trait intr-un spatiu complet izolat, ca nu a auzit de principiile socialiste si ca le-a reinventat, Eminescu a fost influentat de miscarea socialista a vremii.

Chiar si un pitecantrop ca tine, care nu intelege nimic este influentat, in mod involuntar, de realitatile cotidiene.

Altfel ai umbla dezbracat, cu un ciomag in mina si ai musca din scoarta copacilor, dupa cit te duce mintea.

ValVerde 16-01-2013 - 23:53

Dumnezeule mare, mai bine ai exista sa-ti dau un sut in oua ca ai creat un cretin ca urbos.

Bai microb, daca manifesti, sau adopti, sau implici idei existente, nu le-ai gindit tu. Ai fost de acord cu ce exista la momentul respectiv.

Daca nu le-ai inventat tu, nu poti pretinde ca sint propriile-ti idei.

Cretin agramat, daca esti ortodox convins, nu inseamna ca ai inventat tu crestinismul.

Daca esti comunist, nu ai inventat tu comunismul si nu sint ideile tale. Ai „cumparat” ce era pe piata.

Mascariciule.

urbos 17-01-2013 - 00:00

Era firesc sa demostrezi, a cata oara, cat esti de imbecil, de prost, de vita.
Ba cacatule, poti avea foarte bine aceeasi idee cu altcineva, mai devreme, mai tarziu, in acelasi timp, fara sa i-o furi sau sa ti-o fure.
Cacat ce esti. Cum te suporti asa ma cacatule?
Auzi deductii la cretinul asta. Sta viermele la tastatura si bate ca un imbecil fara sa-l poata opri nimeni, ce noroc pe javra.

urbos 16-01-2013 - 21:28

Numai unii fara creier pot trage concluzia ca cineva e ateu cand remarca o realitate in ceea ce priveste scopul unor indivizi de a se folosi de religie in interesul lor. Apoi a lua un vers in sprijinul aceleiasi idei, e iarasi o prostie, altii vor spune ca era un mare credincios pe baza versului „cum e icoana intre sfinti”.

In general CTP bate campii.

PS dobitocii vor crede ca in general inseamna mereu, hahahaha

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-01-2013 - 00:23

@val
,,Karl Marx a scris Manifestul Comunist in 1948.”
Sper ca ai gresit cu data !
Sper ca nu esti tampit, dupa
Un contact apropiat cu …aka ….urb…

ValVerde 17-01-2013 - 00:42

Da mai ciufulici, pina si urbos, care nu poate fi acuzat de inteligenta, sau chiar de pampalau mediu, a inteles ca e greseala de degetica.
1848 !!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-01-2013 - 00:50

@Val …
La cat de Menthal apari
Touts possibile !

ValVerde 17-01-2013 - 00:52

Ai dreptate, daca te confund pe tine cu un tip cu umor, e timpul sa ma duc la culcare !
Noapte buna.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-01-2013 - 01:08

@ La VAche que RIT :
BUENOS noche!
Rumme gatoare !

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 16-01-2013 - 20:36

PARINTELE STANILOAE DESPRE INCINERARE:

“In arderea trupului se manifesta pur si simplu instinctul pacatos si absurd de a destrama credinta crestina” !

jan dinu 16-01-2013 - 21:08

– Cosmosul Eminescului –
a fost mai infinit decit incadrarea lui autohtona shi paminteana .
De aceia EL nu poate fi numit ‘doar al nostru „numai
pentru ca a comunicat in limba romana cea mai cunoscuta de el
in viatza lui scurta ..Daca exista pina la o virsta a maturitatii – prelungite
ar fi relevat mult mai mult shi puteam intelege rostul lui in lumea noastra !
JD-USA (SIR )

DXN 16-01-2013 - 21:13

La Steaua >>>

jan dinu 16-01-2013 - 22:15

” La STEAUA ”
La Steaua vine Ben Habib
Fundash de centru dreapta
Shi noi suporterii iL primim
Cu JiJI shi toata shleahta !

Urarii ii spunem :Bun venit …
In Ghencea stai cit vrei …
Ca ai cazut ca un Zenit
De joci ori Nu salariu tot iL ei !!…-:)))
JD-USA(LORD&SIR).

DXN 16-01-2013 - 22:22

🙂 🙂 😉

BULA 18-01-2013 - 09:58

Nea Jenica, mare poet esti. Te-as propune pentru Premiul NoBeli pentru literatura.

jan dinu 18-01-2013 - 10:08

Mi-e cam somn …ca aici este 12 noaptea…
dar ashi mai trage pentr-un premium :
„NoBeli&tu” …-:)))
JD-USA

nimeni 16-01-2013 - 22:02

aberezi. cand faci un ghicevi cu Eminescu , bor, ctp, becali, cruduta, can can ,codex alimentarium, fmi,sfvalentin, curcanu , etc. o fi betia buna , da bea si tu ceva de calitate!

neacsum 16-01-2013 - 22:15

Si Eminescu abera cand vorbea de iubire, cosmos, padure, izvoare, in aceeasi poezie. Eu nu discutam aici despre ateismul sau poeyia lui Eminescu, ci despre aberatiile celor care au spus ce au spus, indiferent de domeniu. Iar tu te faci ca nu intelegi care e ideea . Sa nu ramai asa.

ValVerde 16-01-2013 - 22:29

„Si Eminescu abera cand vorbea de iubire, cosmos, padure, izvoare, in aceeasi poezie. ”

===

Da mai Neacsule….sinteti doi napastuiti de conditia geniului…tu si Eminescu…

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 16-01-2013 - 22:35

„Si Eminescu abera cand vorbea de iubire, cosmos, padure, izvoare, in aceeasi poezie.”

„Eminescu a gîndit cu totul altfel şi a fost cu totul altfel. Eminescu aproape că şi-a cerut iertare că a existat pe lumea aceasta. Care dintre noi ar mai putea zice că: “Dumnezeu, la adiţiunea lumei a greşit – eu sunt… un punct în cartea destinului, care nu trebuia să fi fost”? Dacă Dumnezeu a murit, dacă Totul este permis atunci este voie să ne despărţim şi de Eminescu. Vă întreb, însă: Cine va îndrăzni să se despartă de Eminescu? Cine va putea să-l cuprindă pe Eminescu pentru a se putea desprinde de Eminescu? Cine şi cum se va deprinde cu Eminescu pentru a se putea despărţi de el?
E greu, Domnilor! Vă rog, să mă credeţi pe cuvînt… Să începem ca oamenii cuminţi: întîi să citim tot ce a scris el, apoi pe cei pe care i-a studiat sau i-a răsfoit, apoi să ne uităm un pic prin Kant, să învăţăm un pic de sanscrită, să ne gîndim de ce-i părea lumea o cifră, de ce nu e nimic şi totuşi e, de ce se opinteşte Demiurgul în van, de ce la nimic reduce moartea cifra vieţii cea obscură şi de ce este Archaeus singura realitate pe lume… E greu, Domnilor! Vă rog să mă credeţi pe cuvînt… Pînă la urmă, Archaeus rămîne singura realitate pe lume. Este drept că, pentru a rămîne pe lume, Archaeus are nevoie de hîrtie. Hîrtia se prepară din frunzele arborelui vieţii. Cum am aflat dintr-un text buddhist genial o frunză înseamnă întregul univers chiar dacă megachiliocosmosurile nu sînt decît o fulgerătură. Atunci această şi acea frunză din care se face hîrtia lui Archaeus ce să fie?”

academician si prof. universitar,

Constantin Barbu
Craiova,
2 martie 1998

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 16-01-2013 - 22:55

Nea Marine, cu tot respectul, pe M. Eminescu nu l-au inteles majoritatea contemporanilor , si in casus belli ,nici urmasii, sa nu zic epigonii !
M. Eminescu a fost un GENIU UNIVERSAL, si a incerca sa-l intelegi prin disectie , nu ajuta. Dimpotriva ! Oricare poet foloseste , tusa , hiperbola ,metafora si nici GENIUL EMINESCU nu poate fi exclus !
Noi, generatia noastra am crescut intr-o lume in care doar rationalitatea de sorginte materiala, este acceptata ca valoare , si este intradevar o valoare explicabila , cu o exceptie ,, LUMEA ARTELOR „.
Va intreb ceva , discret ! Cunoasteti ,eventual intelegeti poetii ermetismului romanesc , I. BARBU si L. BLAGA ?…al dv .parpanghel !

neacsum 16-01-2013 - 23:04

Parpangele, Barbu imi place, pe blaga nu l+am citit mau mult decat se facea in scoala. Iar eu aici nu am pus in discutie nici ateismul nici filosofia , nici ermetismul , cosmopolititismul lui Eminescu, eu am pus in dicutia aberatia lui CPT care il spune ca nu e roman pentru ca a studiat prea mult filozofi germani. Sper ca a spus+o asa de dragul de a crea valuri, dar oricum tot aberatie e.

ValVerde 16-01-2013 - 23:10

Te-ai retras in Barbu….

jan dinu 16-01-2013 - 23:06

-ERMETICII – sunt periculoshi …niciodata NU stt unde te duce
pentru ai intelege un risc care astazi poate fi luat doarde unii
parlamentari in frunte cu – JIJI BECALI – !
JD-USA (SIR ).

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-01-2013 - 00:10

Val urrene, assiez-tois!
BARBU te inaltza, te ridica!
BARBU te determina , ca merita!
BARBU nu este un refugiu!

jan dinu 16-01-2013 - 22:50

– EVANTAIUL – prin care autorul aricolului cuprinde prin sesizari
atente realitatile curente sut binevenite amintind cita ratacire exista
in populatia care continuu se – hazardeaza siS$ific – .
ROMAnii care nu mai au demult memorie aproape ca nici nu mai trebuie sa le mai repete cineva …find in – ZADAR – …dar cine stie poate vine vreo minune ..
EMINESCU a fost odata shi NU revine ….!@
JD-USA (SIR ).

jan dinu 16-01-2013 - 23:00

Daca – BOR-ul – ar fi dorit sa-l autentifice pe
–EMINESCU – ca bun crestin ortodox trebuia sa-l faca sfint
in locul lui Stefan cel Mare chiar daca n-a ctitorit biserici …
EL facind mai mult ….o unificare a romanilor prin constiintza lui
care shi acum strabate deasupra tuturor …
JD-USA (LORD ).

jan dinu 16-01-2013 - 23:53

– DEBARAUA –
Cineva vazu in – debara – un scheleton …
Speriat cu spasme tzipa ca este OM …
Da-du zarva shi chema salvarea
Iute veni un Patapov sa lumineze starea …

Insotit de toti ajurorii lui
Incepu studii ..zicind ca-i al bardului …
Apoi dupa o intreaga consfatuire
Declara la patibulari …lasati-l fara …pomenire !!
JD-USA (LORD ).

Ionutz 17-01-2013 - 12:03

„nu face altceva decât să adauge o nouă cărămidă la zidul distrugerii acestui neam. ”

Eeee domnule Neacsu cu totii dvs .elitele ,formatorii de opinie ,puneti din greu ,umarul la DESTRAMAREA ACESTUI POPOR ,ORBIREA ,NAUCIREA ….SISTEMATICA LA CARE ESTE SUPUSA NATIUNEA ROMANA.

VA TREZITIU DIN SOCURI NUMAI LA HOPURI ….

carcotasul 2 17-01-2013 - 13:06

Bun articolul (prea bun ca sa fie scris de un roman – ca sa continui si eu „logica” de lemn gaunos a CTP-ului).
In rest ramane cum a iesit – asta am ales…asta avem. Si asta e doar inceputul. Pun pariu ca acum, cand s-au mai slabit hamurile cu care ticalosii mai erau cat de cat tinuti in frau, o sa avm parte de atata amar incat epoca „basista” o sa ni se para miere de albine.
Doamne fereste de razboi, ca si asta sta sa vina prin prisma unor imbecili aflati acu la putere…

mircea 18-01-2013 - 08:13

bai nea scribalau care sa pare ca esti un mancator da pensie da armata.Armata romana a fost facuta din oaste nu da junghiuri care au ars gazu da pomana si nici contributie nici stagii complete nu au avut,sa auzi si sa nu crezi munca grea ,viata lungaa si pensie mare.Ce produc cei peste1500 salariati ai unui comisariat,care pot sa fie pusi sa munceasca pentru comunitate,sa mature drumul si sa spele cainii comunitari si sa daspaducheze puricii ?????Ostasu,soldatu,concentratu a muncit da la luat dracu ca sa traiasca o patura de sugatori ,mancaai de bunatati la popota din care multi si-au luat bacalaureatul dupa si pensii inainte,nu la gamela

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult