Acasa Opinii Slavă Domnului

Slavă Domnului

scris de Marin Neacșu
5 afisari

  Citeam ultima ştire sindicală de ieri . Câţiva membri din conducerea sindicatului Pro – Lex, sindicatul poliţiştilor, al celor care au strigat primii „ieşi afară  javră ordinară” şi cei care s-au cam legat de domnul Blejnar şi de toţi cei care nu îşi pot face jocul prin Ministerul de Interne şi vămi din cauza sindicaliştilor care cer să se mai şi respecte legile, sunt învinuiţi de nişte activităţi un pic ilegale cu banii sindicatului.

Marin Neacsu  Nu ştiu cât de adevărat o fi tot ce se scrie acolo.Ştiu că pe de o parte, în astfel de activităţi, nu se pot face întodeauna lucrurile ca la carte. De exemplu, mergi să cumperi nişte fluiere pentru  demonstraţii. E normal că nu poţi organiza o licitaţie pentru fluierele pe care le cumperi la un preţ de nimic din târg. Şi nici bon fiscal nu îţi poate da oricine. Poate din dorinţa de a economisi nişte bani, le cumperi şi de la unii care nu au ştampilă şi cod fiscal. 

  Mai ştiu şi că, uneori, mai ales în România, în ţara mierii, nu poţi umbla la borcanul cu miere fără să îţi înmoi degetul să o guşti, să vezi dacă e bună. Şi uite aşa, apar micile ilegalităţi, care puse pe hârtie se pot transforma din punct de vedere legal în învinuiri că „a acceptat înregistrarea în contabilitate a operaţiunilor fictive şi a denaturat veniturile şi cheltuielile sindicatului Pro Lex.” De aici până la alte învinuiri nu e decât un pas. De aici până la alte fapte e încă un pas. Totul depinde de dorinţa celui învinuit în a merge mai departe cu ilegalităţile  şi a celui ce îl controlează, pentru a-l învinui.

  Bineînţeles, nu ştiu câte, hai să zicem, cauciucuri au cumpărat cei de la Pro-Lex pentru maşinile lor şi cu ce bonuri le-au justificat şi nici ce s-a întâmplat cu cele 12 miliarde, cine şi cât a fost implicat în cheltuirea lor, dar greşeli probabil s-au făcut. Nu înţeleg însă de ce se iau procurorii de nişte “firfirici acolo” , mai ales că banii sindicatelor nu constituie obiectul controlului fiscului. Cine a mai văzut aşa ceva ? 

Citesc în informaţiile apărute privind învinuirile aduse şi mă cutremur: “au fost încheiate de către liderii sindicali contracte în numele Sindicatului Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex” şi a fost consemnată recepţia unor bunuri fără justificare în documentele contabile şi fără descărcare de gestiune. De asemenea, probatoriul administrat a relevat că au fost achitate din fondurile sindicatului sume de bani cu titlul „drepturi de autor” fără îndeplinirea condiţiilor legale.”   

 Mă cutremur pentru că văd cât de simplu este să aplici nişte etichete de acest gen pe nişte fapte mărunte . Nu ştiu cât de reale  sunt faptele, nu ştiu cât a fost intenţie şi cât lipsă de maturitate sau neglijenţă în toate aceste fapte atât de colorat prezentate de către procurori,  cert este că atunci când cineva doreşte să îţi întocmească un dosar penal, e suficient să mergi la piaţă şi să negociezi o legătură de ceapă fără a primi bon pentru cumpărarea ei  şi vei fi învinuit de subminarea economiei naţionale, încurajarea corupţiei şi a economiei subterane, formarea şi asociereea la un grup infracţional în vederea înşelării organelor statului, evaziune fiscală, pentru tranzacţionarea unui bun fără a fi înregistrat în casă  fără documente de însoţire şi bonuri fiscale, tranportarea de bunuri astfel obţinute, care ar duce la confiscarea maşinii proprietate personala şi uite aşa, intri în puşcărie  pentru un pumn de ceapă. Şi asta pentru că ai îndrăznit să te iei de domnul Blejnar. 

Dar mai e ceva ce mă pune pe gânduri şi mă face să îmi spun ce norocoşi suntem noi cei din SCMD. Citesc depre: “comiterea infracţiunilor de delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată şi fals intelectual”,” şi-au însuşit şi au folosit diferite sume de bani, fără aprobarea organelor de conducere şi fără descărcare de gestiune,” “înregistrarea în contabilitate a operaţiunilor fictive şi a denaturat veniturile şi cheltuielile sindicatului”, “receptia unor bunuri fără justificare în documentele contabile şi fără descărcare de gestiune”. Citesc aceste învinuiri şi mi se pare ceva cunoscut, dar îmi dau imediat seama că nu am mai citit despre aceste acuzaţii nicăieri. Nu aveam, cum, nu aveam unde. Citesc aceste învinuiri şi  îmi dau seama cât de norocoşi suntem că nu desfăşurăm activităţi care să se intersecteze cu acţiunile domnului Blejnar. Slavă Domnului că suntem pensionari şi nu activi, că  ne trezeam şi noi cu nişte etichete din astea şi percheziţii de ne săreau capacele. Slavă Domnului că suntem un sindicat mic, şi nebăgat în seamă , că nu am reuşit să supăram pe nimeni, că suntem ca o muscă “pe spinarea unui bivol, mare, negru, fioros.” Până acum  eram supărat că nu reprezentăm cu adevărat o forţă în lumea sindicală şi că nu ne bagă nimeni în seamă. Acuma, când văd ce se întâmplă cu ăia mari încep să mă bucur că nu suntem băgaţi în seamă. S-a început cu domnul Marica, acuma domnul Lincu, cine ştie unde se opreşte.  

  Se aude că vor să verifice averile tuturor şefilor de sindicat şi activităţile financiare să fie trecute sub control fiscal. DOAMNE FEREŞTE !. Cum adică şi la ăştia mici ? Nu mi se pare normal, asta e discriminare. 

23 comentarii

Viorica Ianc 10-03-2011 - 10:37

Se aude ? Sau se stie ca vor fi verificate averile.
Cine este CORECT nu are frica de verificari.

La noi in sat inca se mai spune ” Marire Tie Doamne ”
Si ” Slava Domnului „

Mache 10-03-2011 - 13:54

Ooo, polkovniku’ Neacsu din nou! Ce placere nene! 😉

Ultima oara te smiorcaiai ca niste securisti infecti si-ai pierdut calitatea de eroi ai patriei. Acum ai venit sa te smiorcai ca nu mai poate omu’ nici sa sterpeleasca in voie ca risca sa fie prins.

Amu’ inteleg de ce se atasase Bubosu asa de tare de tine. Era vorba de l’esprit ce corps. Ala fura de prin buzunare prin gari, tu de unde? Ciupesti de pe tarbele din piata?

Neacsule nu exista furturi marunte si furturi mari. Exista doar hoti si oameni cinstiti. Aia care le gsesc justificari hotilor, sunt si ei hoti. Deci tu tocmai te-ai dat cu hotii. Nu vrei sa ne mai destainui un pic niste detalii picante din cariera matale de manglitor? Ce maruntisuri nevinovate ai sterpelit la viata ta 😉

Spartacus 10-03-2011 - 14:06

Mache esti prost ingramadit . Asta ai inteles tu din articol ?.Esti limitat rau baiatu.Mai ai frati ? . Ar fi fost prea mare chinul pentru ai tai sa aiba doi copii ca tine . Doamne fereste .

Mache 10-03-2011 - 14:22

Bine sclavule,

Povesteste-ne pe scurt cu cuvintele tale ce altceva spune articolu’. Stiu ca singura circumvolutine a APV-istului e doar dunga de la cascheta, da-s curios sa vad ce poti scote din tine. 🙂

Liviu 10-03-2011 - 14:31

Nu ati inteles nici pana acum ca Bobocu este cu misiune pe forumul asta ?! El are gradele cusute suPT piele … Lucreaza „undercover” si in bermude !!! Cum zice cineva ceva de procurorii pusi de Basescu sa caute nod in papura cum sare la gat ! E si cu licuriciul cel mai mare si cu aia de sug la ei ca doar sug cu totii din acelasi loc !!! Ca de altfel in alte situatii „vede” lucratura, stie ca este lucratura alorlaNti … Spalatura de creier care i s-a aplicat i-a setat focusu’ intr-o anumita directie de la care nu mai are cum sa se abata ca altfel mucii din cap ii destabilizeaza giroscopu’ si ajung sa-i curga pe piept ! Daca s-ar opri numai pe piept ar mai fi cum ar mai fi insa i se scurg incet pana in bermude si de acolo ajung in Eufimita de unde ciclul se reia … Asa ca este posibil sa aibe frati !

Mache 10-03-2011 - 14:45

Asa-i bey ciochistule!

Lumea s-a inrait. Nu mai poti ciupi si tu un pix de la scoala sau o leguma de pe taraba ca te bat aia de-ti suna apa-n cap.

Ehei, unde-s vremurile cand iti desertai, cu cu botu’ strirb schimonosit intr-un ranjet victorios, toata prada din buzunare! Unde mai pui ca la inrairea oamenilor se mai adauga si ramolismentul venit odata cu varsta si-ti tremura labele cand vrei sa inhati si tu acolo, ceva….

Hai, poti sa te smiorcai in voie. Te intelegem 😉

vizitator 10-03-2011 - 15:10

Mache esti jalnic .Am avut un caine care gandea exact ca tine . L-am eutanasiat sa nu se mai chinuie. Cere si tu eutanasierea, ca tot ati adus oamenii in stare sa o ceara .

Mache 10-03-2011 - 20:03

Pai i-o zic sa faci ca si potaia ta: Eutanasiaza-te si faci pentru prima oara in viata ceva util patriei tale 😉

Huhu Ciu 11-03-2011 - 06:43

Ai dreptate Liviule, se vede de la o posta, din postarile lor, ca Mache si ValVerde-s in misiune pe Net si-n SUA, ma intreb ce grade securiste au!

Ciochistu 10-03-2011 - 17:09

” Constantin Cojocaru
REVOLTĂ,

1.Astăzi, 18.02.2011, am intrat in posesia datelor privind execuţia bugetului general consolidat al României, pe anul 2010. Oricine poate găsi aceste date pe http://www.mfinante.ro.
2. Sunt revoltat. Nu numai din cauza cifrelor pe care le voi comenta aici dar, mai ales din cauza faptului ca nimeni din clasa politica, şi nici din aşa zisa societate civilă, nu zice nimic.
3. În anul 2010, România a realizat un PIB egal cu suma de 121,5 miliarde de euro. Veniturile bugetului general consolidat al României, în anul 2010, a fost de 40,0 miliarde de euro, adică 33% din PIB, faţă de 32%, în 2009.
4. Salariile bugetare au fost egale cu 10,2 miliarde de euro, pensiile, 10,0 miliarde, ajutoarele (veniturile) sociale, 6,3 miliarde. În total, 26,5 miliarde de euro. Cu mult mai puţin decât totalul veniturilor bugetului(40,0 miliarde de euro).
5. Totalul cheltuielilor bugetare a fost egal cu suma de 50,0 miliarde de euro, cu 10,0 miliarde mai mult decât totalul veniturilor. Asta înseamnă un deficit bugetar de 10,0 miliarde de euro, acoperit din noi împrumuturi.
6. La cheltuielile cu salarii, pensii, ajutoare sociale, mai trebuie să adăugăm 2,5 miliarde de euro, pentru rambursări de împrumuturi şi dobânzile aferente. Ajungem la 29,0 miliarde de euro. Restul, până la 50 miliarde de euro, suma de 21,0 miliarde de euro, a fost cheltuită pentru achizitionarea de bunuri şi servicii, adică pentru…borduri.
7. În anul 2010, România ar fi putut să aibă un buget echilibrat, de 40,0 miliarde de euro, şi la venituri, şi la cheltuieli. Guvernul a dispus de nu mai puţin de 11,0 miliarde pentru…borduri. Nu le-a ajuns. Au mai îndatorat statul român, adică, pe noi, cu încă 10,0 miliarde de euro. Au minţit poporul că se împrumută pentru salarii şi pensii, dar s-au împrumutat ca să umfle buzunarele clientelei politice. Ca şi în anul 2009.
8. Până când îi lăsăm să-şi bată joc de noi?
Cât mai aşteptăm până ne ridicăm la luptă?
Datoria REALA a Romaniei: 140 miliarde Euro! ”

Dar romani, sa nu credeti in ochii vostri mincinosi ! Asta e Calomnie ! Asta e Minciuna Ordinara !

Stim cine fura: mamaie, tataie, vecinul de la 6, vecinul de la 3, politistii de la sindicat si sindicalistii in general, medicii, profesorii, militarii si bebelusii din incubatoare.

” Za iujual saspectz..”, dupa cum a declarat Fochistu Mache ( gura mare….kaka cu lopata ), indurerat de soarta Tarii.

Mache 10-03-2011 - 20:11

Bey oaie,

Dupa cifrele tale salariile, pensiile si ajutoarele sociale fac 65% (26 miliarde din 40) din venitul tarii. De unde naiba vrei sa mai ramana parale pentru dezvoltare, infrastructura, sanatate educatie, aparare, ordine publica?!

Vrei sa te revolti, da-i drumul si chiraie cat vrei, da-ti foc, fa-ti harakiri in fata la ministerul de finante sau la palatul victoria, dar tine minte o chestie simpla: Revoltele cersetorilor au esuat intotdeauna. Pur si simplu oamenii car fac ceva pentru tara lor realizeaza abia atunci cand va vad gramada cate lipitori duc in carca 😉

Asa ca fa bine, pune capu’ la cutie si bucura-te de milostenia pe care o mai primesti acum. La un moment dat se va termina si asta…

Huhu Ciu 11-03-2011 - 06:52

Mache, mare cretin te-a facut toanta aia de ma-ta!

Huhu Ciu 11-03-2011 - 06:50

Concluzia care ar fi, ca gunoaiele pedeliste-portocalii au furat 20 miliarde de euro in 2010?

Banatanul 11-03-2011 - 04:07

Care este scopul “Organizatiei Sindicale”?
De ce omenii se asociaza in Sindicat?
Simplu, Sindicatul este o organizatie a muncitorilor care are drept scop de a nu-l lasa pe Proprietarul Burghez sa devina Stapin de Omeni.

O companie, este o intreprindere privat a unui antreprenor sau un grup de asociati care au un Scopul lucrativ.
Acesta este un scop comun impartit intre doua parti, pe de-o parte a celui ce a infiintat compania si care isi asuma responsabilitatea de a cauta de lucru pentru ca afacerea sa sa functioneze, si pe de cealalta parte sunt angajatii care au fost admisi si acceptati in companie de catre proprietar pe baza de incredere.

In societate umana din tot deauna fiecare cetatean a avut dreptul si libertatea de asi deschide o companie proprie in care sasi valorifice potentialul si priceperea lucrativa.

Deci si cei ce sunt angajati au acest drept de a fii proprietar de afacere. Numai ca asta presupune anumite calitati personale si pe care nu toata lumea este dispusa sa si le cultive si accepta comoditatea statutului de angajat.

Iar pentru a evita situatiile critice in care Burghezii se dovedesc omeni avari si egoisti si doresc sa transforme pe muncitori in sclavi, Legislatia da dreptul celor comozi si slabi adica angajatilor sa se organizeze in asociatie sindicala in interiorul companiei unde lucreaza.

Dreptul asociatiei Sindicale este limitat numai la discutii cu proprietarul comapniei despre eficientizarea activitatii lucrative ale angajatiilor in raport cu cererea pe piata a produselor lor sub aspectul calitatii produselor si livrarea la timp a productiei. Proprietarul nu are vreme sa fuga cu biciul in mina dupa fiecare angajat sa isi faca treaba.

Obligatia proprietarului este sa aduca de lucru pe baza relatiilor si contactelor sale personale in fata carora isi pune cuvintul de a livra marfa la timp si de calitatea contractata.
Acesti doi factori (calitatea produselor si livrarea in timp) sunt necesari proprietarului la incheierea de noi contracte pentru continuarea afacerii.

Este important de mentionat ca fiecare parte se poate retrage din afacere atit proprietarul cit si angajatii. Proprietarul poate sasi inchida afacerea sau sa si-o vinda iar angajatii pot sa-si deie demisia si sa schimbe tipul de activitate lucrative orientinduse spre una cu mai multe avantaje. Nimeni nu este legat de nimic pe vecie.

Intrebarea este de ce Sindicatul aduna cotizatii?
La cei folosesc aceste cotizatii cit timp scopul sindicatului este sa discute cu proprietarul despre eficientizarea muncii angajatiilor si despre cum angajatii sa isi sincronizeze eforturile cu cerintele pietetei cu privire la conditiile de calitate ale produselor?

In Romania sindicatele sunt organizatii Mafiote. Si este important ca acestea sa fie readuse la rolul lor firesc intro companie.
Iar agenda lor de lucru sa fie limitata numai la scopul lucvrativ din mediul in care sau infiintat.

Atit Sindicatele cit si liderii lor nu au dreptul sa tulbure intreaga societate si nu pot detine statutul de persoane publice in societate. Liderii sindicali sunt doar reprezentanti ai angajatilor in raport cu o activitate lucrative specifica si agenda lor de discutii este limitata si confidentiala.

Este o anormalitate sa existe asociatii a mai multor sindicate deoarece sindicatele nu au voie sa faca politica.

neacsum 11-03-2011 - 08:59

Cat se poate de corect tot ce ai spus banatateanule. Totusi seindicatele aduna bani din cotoizatii, ca sa isi poata palti chiriile la sedii, materialele cu ajutorul carora isi desfasoara activitatile , transportul oamenlior , pentru intrajutorarea sindicalistilor in unele situatii majore. Banuiesc ca stiai . Intrebarea este de ce cei care manevreaza aceste fonduri nu le gestioneaza corect si isi baga mana in aceste fonduri ? Si se mai pune intrebarea de ce unii lideri sindicali din aceste fonduri isi dezvolta afaceri proprii si de ce isi folosesc fortea coercitiva a sindicatului pentru obtinerea de foloase proprii ? De ce fac intelegeri cu puterea sau cu unele partide in detrimentul altora ? Si legata de evenimentele de acuma , de ce puterea ia masuri impotriva liderilor sindicali doar atunci cand „ies din schema „? De ce se trec cu vederea toata magariile si se coopereaza , iar cand apar certuri personale sau de grup ne amintim de lege si o folosim pentru a santaja sau regla niste conturi ?

Nashu 11-03-2011 - 15:32

Banatzanule,
Teoria suna bine. Dar…
Statistic vorbind (nu numai in Romania), sindicatele se prevaleaza de „puterea” lor ca sa distorsioneze piata muncii. Nu sindicatele – pardon, liderii de sindicat – care se cred un fel de „patroni”. In medii ca Romania, chiar ajung patroni…
In conditii normale de presiune si temperatura (1 Bar, 20C), astia ar muri de foame. Valoarea lor de piata este zero. Ce om cu coae are nevoie de „reprezentare”…
Pe vremea „alora”, la sindicat aterizau rebuturile de la partid. Acu… dracu’ mai stie. A cincea roata la roaba.

Banatanul 11-03-2011 - 16:18

Sindicatele si sindicalistii nu au nevoie de sedii. Sediul lor este locul lor de munca. Ei trebuiesc sa mearga la servici in mod normal cu singurul scop sa munceasca si sa produca, sa finalizeze contractele pe care proprietarul le aduce de pe piata. Ori tocmai acest lucru nu se intimpla.

In ceea ce priveste puterea de care se preleveaza aceste organizatii ale angajatilor numite sindicate tine de excrocheria legislativa pe care ideologia de stinga care prin intermediul partidelor politice (PSD, PNL, PDL) au implementato in legislatia tarii. Acelasi lucru se intimpla si in UE si Nord America in USA cei de stinga sunt PD iar in Canada Liberalii.

Deci faptul ca sindicatele au un asa mare spor si curaj in a se manifesta in societate, asta tine de ticalosenia clasei politice si care este aceeasi peste tot in lume.

De ce liderii de sindicat gestioneaza fraudulos fondurile?
De ce isi folosesc forta coercitiva fara scrupule impotriva membrilor de sindicat?
De ce acesti lideri au si alte afaceri private crescute pe seama pozitiei lor? De ce acesti lideri isi permit sa discute cu puterea?

Toate aceste intrebari au un singur raspuns, pe care ei liderii o data ce ajung pe pozitia de conducatori de cotizanti sunt initiati de catre ce de dinaintea lor. Si afla lucruri pe care ceilalti oameni nu le stiu.

Adica ca de la Rev de la Paris din 1789 incoace, Rev. pasoptista si cea Bolsevica lume este a lor si pot face ceea ce vor daca fac pactul cu deavolul.

Nimeni nui opreste de la nimic iar cei ce fac legea in societate sunt colegii lor mai mari si care asteapta de la ei liderii de sindicat o activa munca de tulburare a mintilor celor ce cotizeaza la sindicat.

Deci concubinajul dintre sindicate si puterea politica este un mariaj legal privit de la nivelul liderului de sindicat, al judecatorului si al politicianului.

Fapt care nu este inteles de catre cetateanul ne initiat in tainele Revolutiilor Proletariatului si a Burgheziei purtate in ultimii 200 de ani.

O revenire a societatii umane de astazi la principiile de morala si etica Crestina care au format temelia societatii Medievale de pina la 1789 ar limpezii lucrurule in societatea moderna de astazi si atit de corupta si putreda.
Pina atunci oamenii vor privii nedumeriti si neputinciosi la jocul perfid dintre Puterea politica si Sindicate.

Banatanul 11-03-2011 - 16:34

Dle. Neacsum gresiti si va aflati in eroare cind afirmati:

“ca sa isi poata palti chiriile la sedii, materialele cu ajutorul carora isi desfasoara activitatile , transportul oamenlior , pentru intrajutorarea sindicalistilor in unele situatii majore”

Cei ce si-au gasit un loc de munca nu au nevoie de ajutor din partea unei alte personae “sindicat” sa-la ajute sa ajunga la service.

Fiecare om merge singur la scoala unde invata o meserie si la fel are obligatia sa-si gaseasca un service si sa mearga singur pe forte proprii la servici.

Angajatii unei companii sunt parte activa la acea afacere initiata si condusa de catre proprietar atita vreme cit sunt angajati. Acestia se pot organiza intro asociatie yndical numai cu scopul de a imbunatatii calitatea produselor lor si nu de a se intrajutora deoarece asociatia sindicala nu este un azil de batrini ori pesoane infirme.

neacsum 11-03-2011 - 20:32

Banateanul
Vorbesti de pe pozitia patronatului, care ar vrea un sindicat care sa nu se ocupe decat de randamanent si marirea productiei. Asta nu este treaba sindicatului domnule draga . Scoăul sindicatului si traditional si teoretic, din pacate mai putin practic, este de a sprijini muncitorii in telatiile lor cu patronatele . Si sa ofere sprijin sindicalistilor si familiilor lor in cazuri extreme . Acesta a fost ideea, scopun infiintarii primului sndicat. Cuvanul UNION va spune ceva ? Ei bine , primul Union a aparut pentru aceste scopuri. pentru ca erau multe aciidente in fabrici si familiile muncitorilor ramaneau fara nici un ajutor, pentru ca oamenii erau prost platiti, exploatati fara drepturi, fara aparare. Nu s-a format pentru imbunatatirea mijloacelor de productie si realizarea unui profit mai mare. Daca nu stiti asta , macar stati jos si nu mai vorbiti de pe pozitia patronului.

Banatanul 11-03-2011 - 23:32

Domnule draga teoriile aste de Stinga sunt criminale si distructive pentru intreaga societate.

Daca un muncitor care nu este in stare sa faca nimic si este acceptat de catre un proprietar de atelier sau de ferma pentru a avea sansa sa-si cistige in mod onorabil existenta sa si a familiei sale ca urmare a unei increderi din partea proprietarului, de ce acest muncitor sindicalist in loc sa fie recunoscator proprietarului de la care a primit ceea ce nu a mostenit de la parintii lui (posibilitatea de asi cistiga existent materiala) se organizeaza intro asociatie care il ataca pe cel ce ia dat sansa sa-si cistige piinea?

Ceea ce vreti Dv sa spuneti cu Unionul este ca doriti sa schimbati Negrul in Alb adica imoralitatea sa ieie locul moralitatii.
Daca Unionul are aceasta misiune de care spuneti cu intrajutorarea muncitorilor asta ar trebuii sa se intimple in timpul liber si nu are nici o legatura cu activitatea lucrativa depusa de muncitori pentru indeplinirea la timp a contractelor asumate de catre Proprietar.

O afacere este in primul rind o lupta cu tine si cu concurenta ca sa poti sa iti vinzi marfa si nu este un prilej de intrajutorare frateasca. Poti sa intri ca lucrator intro afacere daca ai ceva concret cu care sa contribui pentru bunul mers al afacerii si nu sa te plingi ca ai un obicei mai prost adica sa te imbeti mereu si sa faci multi copii si pe care sindicatul trebuie sa sii assume in discutiile cu proprietarul.

Fiecare om are obligatia inprimul rind sasi assume:

1)ceea ce a mostenit sau nu din munca parintilor si bunicilor sai.

2)Sa nu faca copii in mod iresponsabil si carora sa nu le poata oferii nici un support material.

3)Daca tot sunteti saraci aveti curajul si respectati munca, invatati sa agonisiti avere in mod cinstit si invatativa copii sa faca la fel si nui lasati sa alerge de mici pe strazi cu cpetele in vint fara sa sitie cei aia munca si disciplina muncii.

4) Invatativa copii sa agoniseasca avere si sa inmulteasca putinul pe care ati reusit sal acumulati in viata (daca ati facut asta)

5)Nu va lasati copii la voia intimplarii ca apoi cind sunt adulti sa cada prada ideologiei de stinga si ideilor sindicale carei transforma in animale.

6)Fiecare aveti un num e de Familie, inobilatil prin munca cinstita si nu prin promovarea ideilor Luciferice de stinga si sindicaliste.

7)Cititi pildele Minduitorului Iisus Hristos “Cei trei talanti si cea a lucratorilor vitei de vie” si altele care mai sunt.

Nu aveti curajul sa va acuzati parintii pentru ca in loc sa va lase mostenire agoniseala lor si lectia lor de viata cum sa agonisiti voi mai departe vau lasat cu pantalonii rupti in fund si au ridicat din umeri ca mai mult nu au sa va deie. Iar acum sunteti victimele imoralitatilor promovate de Lucifer prin ideologia de stinga si sindicate. Nu uitati ca toti cei ce sunt in ceata lui Lucifer Blestemati Sunt.
Asa ca feritiva de a va mai insotii cu Lucifer ca nu veti avea un viitor stralucit.

Ereticul 12-03-2011 - 02:39

„Nu aveti curajul sa va acuzati parintii pentru ca in loc sa va lase mostenire agoniseala lor si lectia lor de viata cum sa agonisiti voi mai departe v-au lasat cu pantalonii rupti in fund si au ridicat din umeri ca mai mult nu au sa va deie.”

Domnule Banateanul,
Sa inteleg ca in Banat nu a ajuns nationalizarea si colectivizarea? Sau si de astea se fac vinovati stramosii nostri?
Vorbiti de parca n-ati fi trecut prin comunismul anilor 1948 – 1989, sau poate n-ati fost in Romania in perioada respectiva. In comunism singura mostenire pe care parintii ti-o puteau lasa era „dragostea” nestinsa fata de jivinele plasmuite de mintile bolnave ale unor carliontati botezati cu briciul si impuse noua de tancurile rusesti …

Banatanul 12-03-2011 - 04:31

Da aveti perfecta dreptate si bunicilor mei li sa luat totul. Dar rabdind si suferind pe linga dragoste au lasat si lectii de cum sa te comporti in viata si cum sa nu te comporti.
In citatul asupra caruia vati oprit, eu mam referit la acei oameni iresponsabili care in loc sa lase in urma lor daca nu o casa macar o invatatura ca temelie a vietii urmasilor lor.
Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar cei ce se arunca cu capetele in vint si imbratisind ideile de stinga si cele sindicaliste nu fac altceva decit sa recunoasca ca nu au avut parte de parinti responsabili si care sa le lase vorbe de invatatura pe care sa le urmeze in viata.

Datim voie atunci sa fiu mai explicit. Parintii mei sau nascut in casa cu servitori, Bunicii mei fiind stapini de pamint. Si stiti ce invatatura a lasat parintilor mei?
Cu kina pe inima vio spun pentu ca este utila pentru toti cei din rominia de azi.
1. Rugaciune si munca.
2.In viata intotdeauna sa lucrezi ca o sluga vrednica si dreapata.
3 Sa nuti fie frica niciodata sa fi sluga
4.Nici un Stapin nu are nevoie de o sluga vicleana si puturoasa
5 Intotdeauna, numai dintro sluga vrednica si dreapta va iesi un stapin adevarat adica vrednic si cu o judecata dreapta.

Asta este o invatatura clasica care se intilneste la toate familiile de Banateni care au fost stapinin de pamint. Asa ca pentru multi Banateni nu este nimic nou.

Dle. Erticul am amintit toate acestea deoarece am observat ca multi cetateni din Romania de astazi imbratiseaza ideile de stinga si asta pe mine ma face sa cred ca acesti oameni nu au mostenit nimic adevarat de la parintii si bunicii lor.

Atita vreme cit omenii se lamenteaza de saracie si de o mostenire grea nici Dragostea nu este un lucru pe care ei sunt capabili sal inmteleaga.
Cei de Stinga nu cunosc ceea ce este Dragostea Dle Draga.
Cei de stinga sunt vicleni si plini de Ura impotriva tuturora care nu sunt ca ei adica a celora care au verticalitate si muncesc cu raspundere si cu fruntea sus.
Cei de stinga nu stiu sa munceasca astfe. Acestia tulbura mintile omenilor provocindui unii impotriva celor lalti dezbinindui.
Astia sunt liderii partidelor de stinga si liderii de Sindicat.

A fi sarac nu este o tragedie sau un sfirsit de lume ci este o neputinta omeneasca dar care isi are corectia ei. Daca nu ai mostenit nimic nu inseaman absolut nimic. Atita timp cit existi si esti sanatos inseamna ca Dumnezeu tia dat toate cele de trebuinta totul este in ce masura recunosti aceasta realitate.
Vrei sa fi stapin? asta nu poti sa fi numai daca incepi sa fi o buna sluga. Si intro Buna zi Dumnezeu iti va da sa duci cit vei putea sa duci. Daca vei fi vrednic vei ajunge si Stapin, numai ca atunci cind vei fi stapin sa te astepti sa lucrezi mai mult decit slugile tale si sa ai responsabilitati mult mai mari ca cele de sluga.

Asta am vrut Dle. Ereticul sa spun si nu sa pun la indoiala Dragostea parinteasca care este asezata pe suferinta de-o viata si durerea acelor parinti responsabili care constata ca dupa o viata intreaga muncita la Comunisti nu pot lasa nimic copiilor lor.
Sunt si altfel de parinti adica iresponsabili.

Si atunci este firesc sa ne intrebam, cum putem face ca tinerii de astazi sa nu devina parinti iresponsabili? Ci oameni curajosi, hotariti si drepti in infruntarea ideilor otravite ale celor de stinga si a sindicalistilor.
Ma intristez atunci cind vad ca ziaristii din mas media romineasca incurajeaza spre falsele si otravitele idei de stinga inloc sa incurajeze prin articolele lor demnitatea si onorul personal cladite pe curajul de a munci cinstit incepind de la statutul de sluga dreapta si vrednica.
Nu este nevoie de cultivarea vicleniei.

neacsum 12-03-2011 - 09:43

M-ai lamurit banateanule . O zi buna !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult