Acasa Opinii Sondajul care ne intereseaza!

Sondajul care ne intereseaza!

scris de Ziua Veche
4 afisari

Cetăţenii care au răspuns recent la un sondaj de opinie nu sunt convinşi că noi reguli bancare vor preveni o viitoare criză financiară. 64% dintre cei intervievaţi nu cred că un nou regulament financiar va fi adoptat înainte ca un alt dezastru să fie evitat.  Voci parlamentare recunosc că nu pot prezice ce situaţie de urgenţă ar putea apărea pentru a adopta un proiect de lege care să evite colapsul financiar.

Proiectul menţionat obligă autorităţile să supravegheze ameninţările de ordin financiar şi să instituie noi măsuri de protecţie a consumatorilor.

Sondajul de opinie mai indică faptul că părerile celor chestionaţi sunt împărţite. 8 din 10 dau vina pe bănci, pentru apariţia crizei. Iar 7 din 10 acuză guvernul. 6 din 10 îi condamnă pe cei care au făcut datorii şi nu mai au capacitatea financiară de a le restitui. Mai puţin de un sfert dintre participanţii la sondaj îl consideră vinovat pe preşedintele ţării!

Dar… aproximativ două treimi dintre cei intervievaţi au recunoscut că situaţia lor financiară este bună sau începe să devină bună! Este fraza care dezvăluie că, deşi păreau să reflecte starea de spirit din România, datele de mai sus se referă exclusiv la SUA.

Este adevărat că guvernul de la Bucureşti analizează cu reprezentanţii Băncii Naţionale  a României un dezirabil plan vizând măsuri eficiente de redresare economică, dar sondajul menţionat se referea la noile reguli dorite pe Wall Street. Sondajul a fost realizat de „GfK Roper Public Affairs & Corporate Communications”, în perioada 9-14 iunie 2010, prin dialoguri în direct şi interviuri realizate telefonic. Eşantionul americanilor chestionaţi este reprezentativ la nivel naţional – 1044 adulţi. Marjă de eroare? Plus sau minus 4,3%

Sondajul care ne-ar interesa pe noi, românii, ar trebui să cuprindă şi câteva întrebări aparent retorice. În mod inconştient, sau premeditat au supervizat prăbuşirea economiei naţionale primul preşedinte al republicii postdecembriste şi întâiul premier din aceeaşi perioadă? Majoritatea pământurilor, pădurilor, precum şi a celor mai eficiente întreprinderi din Transilvania şi Banat sunt sau nu deja proprietatea unor investitori maghiari – autohtoni sau de la Budapesta?

România este depopulată de tineri pentru a se stabili aici  etnii care pot schimba, în timp, caracterul naţional unitar al statului român?

Acestea sunt întrebările la care şi actualul preşedinte al ţării trebuie să răspundă. Public.

0 comentariu

Goie 13-08-2010 - 15:55

Eram in vacanta de vara, la tara la bunici, la sfarsitul clasei a 3-a. Tocmai venise in vizita o ruda de-a tatalui meu, unchiul Gore. Era un eveneminent deosebit, pentru ca unchiul Gore lucra ca grefier la Tribunalul Judetean si era foarte respectat in sat. Ne-a trimis, pe mine si pe un var mai mare, sa-i cumparam ziarul Scanteia de la Cooperativa si ne-a dat bani si pentru bomboane cu lapte. Magazinul (Cooperativa) era in apropierea bisericii si tot acolo era si o cismea cu un paraias si un pod. Pe varul meu l-a apucat durerea de burta si s-a dus sa se usureze sub pod, in timp ce eu stateam pe pod si ma uitam la pozele din ziar. Mi-a scapat ziarul si a cazut exact in rahat. Nu stiam cum sa facem, pentru mirosea ca dracu, desi l-am frecat de iarba pana l-am inverzit. In final i-am dat unchiului ziarul si ne-am vazut de treburi.

Si uite asa v-am spus o poveste, cu trei neveste si-un cal sur, sa-l pupe cititorii in kur.

M_D_L 14-08-2010 - 07:59

Sa faca din noua lor patrie un fel de Silicon Valley, o tara cu oameni bogati si educati. Altfel nu ii vad bine pe evrei. Vor fi cu romanii aproape la aceleasi relatii ca si cu palestinienii. Autohtonii nu vor accepta diferentierea sociala pe baza etnica, evreii-bogatanii si romanii-saracii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult