Acasa Opinii Statul român se află în şah

Statul român se află în şah

scris de Marin Neacșu
2.284 Afisari

 Domnul Băsescu a dat verdictul final, trebuie să se respecte decizia ÎCCJ. Nu contează legea, nu contează ce spun alţii, contează însă ce spune Băsescu. Din teamă pentru mişcările de stradă  anunţate, domnul Băsescu s-a gândit să cedeze un pas, numai că l-a cedat fără să gândescă profund şi l-a făcut din teamă şi dorinţa de a câştiga electorat.

Marin NeacsuPentru cei care mă cred nebun,  le cer să facem o scurtă socoteală  simplă bazată pe logică. 

 1. Are cineva impresia că tot ce s-a făcut până acuma s-a făcut fără dezlegare de la împărăţie ?

 2. Are cineva impresia că Boc strănuta fără aprobare?

 3. Are cineva impresia că veselarul  dă vre-o porţie de mâncare fără aprobarea şefului de popotă ?

  Dacă la toate aceste întrebări răspunsul este cel pe care îl gândesc şi eu, mergem mai departe. Pentru cei care răspund pozitiv la aceste întrebări, să se oprească, să numere până la 19.999.999 adică toţi ceilalţi români care mai gândesc pe lumea asta şi să caute alt răspuns. 

 Şi atunci, dacă „tot ce misca-n ţara asta, râul, ramul” nu poate respira fără nara prezidenţială, cum vă explicaţi poziţiile de până acuma ale guvernului sau declaraţia domnului Băsescu dată într-o parcare? Doamne, mă întreb cu teamă ce s-ar fi întâmplat dacă  organismul prezidenţial ar fi simţit nevoia să intre într-o cabină mai intimă, nu în parcare şi reporterul din dorinţă de a nu-l scăpa l-ar fi urmat, ar fi răspuns tot asa, cu capul într-o parte, în timpul mersului ?

Statul român se află în şah

 Cert este că Boc şi Băsescu sunt în şah. Unul din doi, deocamdată, va cădea pe locul doi, nu am nici un dubiu cine, numai că situaţia nu e chiar aşa de simplă. Dacă Guvernul va accepta punctul de vedere  prezidenţial şi va renunţa la HG 735, atunci va demonstra fără nici o urmă de îndoială că România nu este condusă de lege ci de Băsescu, că guvernul României nu ţine cont de puterea legislativă sau de hotărârile judecătoreşti, ci de Puterea Prezindenţială. Acest lucru va fi atât de evident încât nu va mai avea nevoie de nici o explicaţie şi România va intra în Schengen la Paştele Cailor pentru că nici San Marino nu ar accepta pe propriul teritoriu  cetăţenii unei ţări conduse Dictatorial prin voinţa unei persoane. 

 Problema nu se va pune de acuma încolo ce facem cu pensiile, ci ce facem cu guvernul şi cu preşedintele . Va fi evident faptul că de acum, nu va mai merge nimeni la judecătorie pentru rezolvarea unor cazuri în justiţie, pentru că oricum nu ţine nimeni cont de lege, nici borfaşii, nici pungaşii, nici guvernanţii, nici Parlamentul, nici Curtea Constituţională. Toţi vor cere rezolvarea cazului domnului Băsescu, cel care  are putere cât toţi la un loc. Domnul Băsescu în dorinţa de a câştiga ceva capital politic şi viitori votanţi, a făcut greşeala vieţii. A dat şah  instituţiilor statului, punând guvernul în situaţia de a arăta lumii întregi că în România legea o face Băsescu

  Ce va face Boc?

Păi nu are decât două variante. Una, de a urma „sfatul” prezidenţial, demonstrând astfel că România este un stat condus dictatorial, un stat în care  puterea judecătorească se aplică numai după ordinul prezidenţial, sau doi, de a-şi da demisia pentru că nu îşi poate pune în practică propriile hotărâri şi decizii şi a intrat în conflict cu toate puterile din stat  şi cea legislativă şi cea judecătorească şi cea prezidenţială. Asta s-ar întâmpla în orice stat din lume, şi o spun fără a greşi, oricare alt stat. La noi, nu ştii niciodată ce se va întâmpla. Nu ar fi exclus să apară iarăşi nişte micimani târâie-brâu, paratraznetele PDL, care să spună că nu am auzit noi bine, sau pur şi simplu că trebuie să asculte de „sfaturile” domnului preşedinte, care este, nu e aşa, garantul respectării legilor în ţara. Se va discuta de lipsa de comunicare şi de „greselile„ umane , normale la un aşa volum de muncă etc.

Orice s-ar spune , România din acest moment s-a autodeclarat stat dictatorial, prin declaraţia  făcută de preşedintele statului, care ar fi făcut mult mai bine să  îl lase pe Boc să anunţe singur ca ”a cedat din cauza aplicării greşite a măsurilor propuse de guvern”. Parcă era mai bine şi pentru guvern şi pentru preşedinte şi pentru România.

24 comentarii

Viziru 23-01-2011 - 00:45

Excelent surprins. Asistam la un moment de rascruce al democratiei in Romania . Daca Boc cedeaza a semnat actul oficial al dictaturii Basesciene , recunoaste dictatura prezidentiala si supunerea executivului fata de o persoana , alaturi de nepasarea fata de respectatrea legilor. De data asta Basescu i-a dat nu sah, ci pat lui Boc si siesi . Nici unul nu mai poate misca .

urbos 23-01-2011 - 01:03

Romania este deja dictatura, asa ca il doare in fund pe nemernicul de la Cotroceni de ce crede sau nu lumea, atata vreme cat ramane la putere si nu ii trece prin cap c-ar mai putea s-o piarda.
Nebunul trebuie dus la Targoviste, nu comentat.

cititoruL 23-01-2011 - 01:15

Felicit autorul articolului, a prins un eveniment paradoxal. Este posbil ca declaratia oficiala a transformarii Romaniei intr-un stat dictatorial sa se faca
-culmea ironie-printr-un gest care vrea sa fie un semn democratic, dar e mai bine spus un gest dictat de frica nu din dragoste pentru dreptate. Dar este oricum perceput ca un gest de normalitate. Intram in anormalitate printr-un gest normal. E paradoxul paradoxurilor .

urbos 23-01-2011 - 01:18

Domnule Neacsu, e o mare dilema, cum de suportati restul redactiei sau cum de va suporta ei pe dvs…

Mache 23-01-2011 - 01:26

Hai Bubosule,

Acum chiar ca ma dezamagesti.

Stiam ca esti senil, dar nici chiar asa! Credeam ca te-ai prins pana acum, mai creatura netoata: Tu iti imaginezi ca esti singurul pe care lumea il suporta ca pe gorila de la zoo? Fireste ca nu. Uite ca sunteti mai multi si chiar va placeti unii pe altii, ceea ce nu-i rau…

Paul din Ohio 23-01-2011 - 02:41

Acelasi Mache-CaraMache,
Va ca tot in fundul lui Ba’secu ai ramas. Slaba speranta ca te vei insanatosi vreodata.

Nicu 23-01-2011 - 07:51

AVEM DESTUI SPECIALISTI CARE POT DEMONSTA CA IN PARCARE S-A FACUT O GLUMA SI CA EL VENISE SA VADA DACA POATE FACE ACEA BAIE DE MULTIME ATAT DE DRAGA LUI. ACESTIA VOR DOVEDI STIINTIFIC LA FEL CA SI PALMA DATA ACELUI COPIL CA SE RASTALMACESC VORBELE .LA FINAL VA STRIGA : TRAITI BINE !?

vasile virgil 23-01-2011 - 11:34

Felicitari pentru articol domnule colonel r Marin NEACSU.
Analiza dv este coerenta, logica si clara. Era bine daca il scriati si in limba lui Shakespeare sa-l citeasca si partenerii nostri din NATO. Este bine sa se stie de catre statele partenere cum se respecta in Romania clauzele aderarii la structura nord atlantica.Va doresc multa sanatate si sa aveti grija de inima dv in aceste vremuri triste pentru militarii Armatei Romaniei.
Nu mi-am imaginat vreodata ca miilitarii romanii vor fi atat de umiliti de catre seful statului si primul ministru. Probabil ne meritam soarta.

neacsum 23-01-2011 - 13:37

Vasile Virgil,
Multumesc pentru grija. O sa incerc sa ma protejez. In ceea ce priveste traducerea materialului si postarea sa pentru partenerii NATO, nu imi fac probleme . Situatia din Romania este cunoscuta, iar presa este rasfoita de oameni specializati. In al doilea rand ceea ce gandesc eu, sau aceasta analiza , nu este singulara , nu sunt nici primul , nici singurul care a sesizat aspectul. Deci, ideea sunt sigur ca este deja mestecata acolo unde trebuie. GREVA CELOR DE LA DACIA NU ITI SPUNE NIMIC ? Mie da. Mai spuneam eu acum cateva zile pe un alt articol ca romanii nu misca nempinsi si uite ca se confirma .

Dan Tanasescu 23-01-2011 - 14:30

S-ar putea să mă înşele memoria, dar am impresia că nu e prima oară când Traian Băsescu creează astfel de situaţii. Şi cu toate astea nu s-a întâmplat nimic semnificativ în viaţa politică a României; lucrurile au mers mai departe în aceeaşi manieră şi opinia publică nu a reacţionat.

neacsum 23-01-2011 - 15:02

Da , nu e prima oara cand Basescu intervie printre randuri, da sfaturi , influenteaza da indicatii sau -cand e cayul- spune ca nu se amesteca in treburile altei puteri in stat. Este insa prima oara cand e atat de evident ca guvernul nu aplica legile decat daca are mana libera de la Zeus. O schimbare de politica a guvernului acuma dupa interventia lui Basescu ar dovedi fara puetere de tagada ca Boc aplica legea lui Basescu, nu legile tarii. Nu ai cum sa mai negi un fapt atat de evident. Parerea mea e ca Basescu a facut cea mai mare greseala a vietii sale politice. Daca guvernul Boc nu demisioneaya , orice alta ” iesire” din situatie se va face odata cu lipirea oficiala a etichetei de stat dictatoral pe spatele Romaniei.

militar[rz] 23-01-2011 - 15:19

domnule neacsu,eu nu te cred nebun,,,,,,,dar seful dumitale de la sindicat din craiova col. naon,,,cum a iesit pensie,,,presa a scris atunci ,,,a fost judecat de consilul de judecata,ia fost retas sal. de merit,,,,etc,,,si dat pe mana justitiei alaturi de alti militari trecuti in rezerva fara drept de pensie,,,numai ca el avea la mana inalti ficiali ai armatei si nu numai,,,,acum are pensie de 45 mil,,,,iesit la 49 ani si manipuleaza pe cei cu pensii de 10 -15 mil,,,,rusine,,,,cititi buletinul informativ al armatei si vedeti de ce ?,,,si cum a fost trecut in rezerva acest zis,,,col naon,,

militar[rz] 23-01-2011 - 15:42

,,,,,apropo domnule neacsu,,,ati fost langa col, naon la adunarile sindicale din casa armatei din craiova,,,,si parca dumneata,,,cam tot 40 mil, ai pensie la 48 de ani,,,,,NEAGU DJUVARA SPUNEA CA DE CONDUC SCURSURILE COMUNISTE SI MA INTREB CATE DEASTEA NU AU FOST SI SUNT IN ARMATA?,,,RUSINE,,subofiteri si maistri au solde de 8-10 mil. acum in activitate si va tin pe domniile voastre la pensie cu valori cuprinse intre 45-90 mil.SICTIR,,UN PENSIONAR MILITAR CU 11 MIL. SI 30 DE VECHIME

neacsum 23-01-2011 - 16:15

Domnule militar(rz)
Iti recomand sa citesti si articolul uite „capra nu e capraŢ. In mod normal la astfel de atacuri nu raspnd, dar pentru ca pari sa ma cunosti, iti dau o lamurire si iti pun o intrebare . Lamurirea se refera la faptul ca nu am pensia pe care ai mentionat-o, esti departe si crede-ma , nu mint. Intrebarea pe care o pun , este urmatoarea :daca ma cunosti si mai esti si craiovean e posibil sa fi lucrat impreuna . Spunemi te rog ce ai sa-mi reprosezi ca fost militar, ca fost coleg, ca om si ca actual rezervist.
In ceea ce priveste activitatea altor persoane nu sunt eu in masura sa iti raspund deci nu ma intreba pe mine , nu am dosarele nimanui si nu sunt raspunzator, asa cum nu sunt raspunzator pentru stilul dumitale de a aborda problema acestui articol .
Subiectul aici era altul, dar probabil ca nu ai sesizat.

pinguinu' 23-01-2011 - 21:09

Saracu’ militar (rz) ! e shi el un pic invidios…..las ca-i trece….nu de alta, dar sa nu-i cocseze neuronu’….auzi la el sa-l acuze pe nea Marin……..Nea Marine da-i bataie in continuare, ca le zici bine……O seara faina!

Liviu 23-01-2011 - 16:05

Macar daca cu ocazia asta s-ar sparge buboiul … Dar nu se va intampla asa deoarece militarii sunt de fapt mai fricosi si mai slugoi decat civilii !!! Si nu militarii in rezerva ar trebui sa inceapa sa faca ordine ci cei care sunt „activi” … Adevarul este insa ca la umbra soldelor bunicele, condimentate pe ici pe colo cu diverse sporuri si grade, stau capra la dispozitia politicienilor ! Contribuie la greu la dezastrul general justificandu-si frica prin diverse scuze. Sa nu uitam ca toate achizitiile militare au fost girate de ei dar platite de noi !!! Au spus intotdeauna cum le-au cerut politicienii neavand niciun pic coloana vertebrala … Nici nu au cu cine ca au fost promovati cei mai nevalorosi dar slugarnici ! Ca in toata societatea romaneasca de altfel … Dar macar sa nu mai aduca in discutie juramantul si patriotismul ca mi se face asa o lehamite !!!

spartacus 23-01-2011 - 16:21

Nu vad eu bine? Despre ce se vorbeste in propozitie? Despre pensiile militarilor sau despre dictatorul Basescu ? Domnul Liviu, si ceilalti, cred ca ati intrat gresit pe articolul asta cu lectia pregatita pentru alt articol. Ia uitati-va ce scrie pe usa, aici nu se intra cu bocancii in picioare sunteti in sufragerie, nu la toaleta.

Florin 23-01-2011 - 16:50

Nervosilor! Domnul Basescu a declarat ceea ce trebuia sa declare de la bun inceput.E bine si acuma.De ce tot politizati situatia asta ? Eu am o propunere simpla: sa ii adunam pe cei 81 000 de pensionari militari,sa-i impuscam.Ii ingropam fara onoruri militare.Desfiintam armata. Apoi politia,jandarmeria, universitatile,scolile, facem un salariu de…800 de lei sa zicem pentru fiecare cetatean al Romaniei indiferent la ce se pricepe si ce lucreaza si dupa aceea toate vor fi in ordine. Maturatorul de strada va fi luni pe strada, marti va preda la scoala, miercuri va merge in Afganistan.joi…mai vedem.Profesorasii acestia care nu au nici un rost in societatea romaneasca vor matura strada marti, miercuri vor preda ceva ore.joi aduna peturi pe apele patriei si tot asa. Cam asa democratia va aduce bunastare pentru toti. La ce buna atata carte ? Traiasca statul social care da de mancare tuturor in mod egal echitabil, la aceeasi ora.Traiasca clasa muncitoare si la Sighet cu profesorii, militarii, scriitorii, medicii,inginerii,IT-istii,in general cu toti acesti mofturosi care lucreaza cu capul si le trebuie bani mai multi decat pentru un prezervativ si un kil de salam.Domnule Basescu, trimite-l pe Boc la iernat cu caprele,lasa justitia si institutiile statului de drept sa lucreze. Macar de s-ar darama Romania din greselile ICCJ si CSM ! Doamne iarta-ma, m-am zarghit si eu de tot…

militar[rz] 23-01-2011 - 16:50

DA ASA ESTE PERSONAL NU AM CE SA VA REPROSEZ,ATI FOST UN MILITAR ADEVARAT SI CORECT,,,,,DA VA CUNOSC SI AM FOST IN SALA CERCULUI MILITAR ATUNCI CAND ATI LUAT CUVANTUL CU PARLAMENTARII LIBERAL,,,,,VA FOLOSITI IN CONTINUARE DE AMARATI MILITARI CU PENSII MICI,,,,SPERIINDUI,,CA LE SCAD PENSIILE ,,,,,NU,NU ESTE ASA ,,,,,,SCAD NUMAI ACELOR CARE AU PROFITAT,,,SI STITI BINE LA CE MA REFER,,,TIN MINTE CA NU ATI FOST CORUPT,,,CUM PUTETI SA FACETI FRONT COMUN CU ASTFEL DE OAMENI,,,,SI VA ASIGUR CA TRECETI PE LANGA MINE SI NE SALUTAM TOTUSI.

neacsum 23-01-2011 - 18:26

militar(rz)
Bun . Acuma ca am lamurit aspectul meu moral sau profesional as vrea sa stii ca am intrat in acest sindicat nu pentru a castiga ceva , nu pentru a face front comun cu unii care beneficiaza de acest sindicat in interes propiu( nu bat nici un apropo la nimeni, e totusi o realitate , exista si astfel de oameni) am intrat ca s afac ceea ce am facut de cand ma stii. Sa contribui cum pot la realizarea unei idei bune si fac tot ce pot pentru a scoate uscaturile din conducerea sindicatului. EU NU AM PROFITAT SI NU PROFIT DE NIMENI. NICIODATA . Intra pe blogul meu si vei vedea ca nu mint . Daca vrei amanunte , scrie-mi pe adresa de mail care e trecuta aici la echipa ziua-veche sau mai simplu, cand ne vedem , opreste-ma si cere lamuriri.
Fii convins , te voi saluta si iti voi raspunde asa cum am facut-o si pana acuma indiferent de opinii .

neacsum 23-01-2011 - 20:35

Niemöller pastor evanghelist, în timpul primului rãzboi mondial, comandant de submarin.
Iatã ce mãrturiseşte:

„Când a venit Gestapoul sã-i aresteze pe comunişti, nu am spus nimic cã nu eram comunist.

Când a venit sã-i aresteze pe evrei, nu am spus nimic cã nu eram evreu.

Când au venit sã-i aresteze pe catolici, nu am spus nimic cã nu eram catolic.

Când au venit sã mã aresteze pe mine (1937) nu a mai fost nimeni care sã mã apere.”

militar[rz] 23-01-2011 - 21:39

ACUM DOMNULE COLONEL NEACSU,pentru ca am inteles mai bine opinia dv.,si sunt convins ca ati ramas acelas ,,OM,,MORAL,va pot raspunde din tot sufletul,,AM ONOAREA SA VA SALUT,,,,,,,SI REPEDE CURATATI MIZERIILE DIN VARFUL SINDICATULUI MILITAR DIN CRAIOVA,,SI INCA CEVA,,,FELICITARII PRESEDINTELUI DESPRE CE A SPUS LA ORELE 21,, Cu deosebit respect ,un pensionar cu 30 ani vechime si 11mil. pensie nesimtita.

neacsum 23-01-2011 - 23:58

Ok. Iti doresc sanatate si astept sa discutam fata in fata. aAsa putem face mai multe impreuna.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult