Acasa Opinii Statul sunt ei

Statul sunt ei

scris de Marin Neacșu
100 afisari

Statu(tu)l procurorilor

De când a anunțat Tudorel propunerile de modificare a legilor Justiției, au luat foc procurorii, președinții și rezistenții. Țara e în pericol, statul de drept este amenințat, națiunea suferă, vine sfârșitul lumii, Apocalipsa rânjește la noi. Și toate astea pentru că președintele nu mai poate numi cum vrea el și pe cine vrea el să îi închidă și ascundă dosarele, procurorii nu îți mai pot promova pupilele și pipuțele prin parchete imediat după ce au terminat facultăți care scot analfabeți cu diplomă, dar, mai ales, pentru că se strânge cureaua și în sfârșit sunt și judecătorii și procurorii puși să plătească efectiv financiar sau juridic pentru – atenție, nu erorile judiciare, pentru că erori judiciare nu există, există doar- sentințele date la comandă sau la ambiție.

Pe judecători sau procurori nu îi interesează cine îi numește (deși e și asta un aspect important pentru ei, pentru că una e când te numește un om pe care îl poți ține în chingi cu câteva dosare sau chiar unul singur și alta când te numește un grup de oameni, eventual un parlament , ceea ce ar însemna sa faci dosare și să șantajezi sau controlezi  câteva sute de oameni, lucru foarte greu, dar și obositor și nesigur) pe ei îi doare faptul că nu se mai pot promova pe ochi albaștri și că vor trebui să răspundă pentru toate PORCĂRIILE pe care le fac, că erori nu pot fi numite. Numai pentru că nu pot spune asta, ei spun că îi deranjează faptul că nu mai pot fi numiți de președinte, și că vezi doamne, nu vor să fie numiți politic. Domnul  ăla cu dosar la DNA care conduce Parchetul General, mai are și tupeul să spună că el nu are încredere în politicieni și că nu e bine ca aceste numiri și propuneri să plece din afara sistemului.

Serios? Dar propunerea de schimbare a legii pensiilor militare de unde a plecat? Domnul Lazăr  ori nu știe, ori face pe prostul, dar indiferent cine ar face propunerile sau numirile, acestea tot politice ar fi. Vrem nu vrem, statul ar trebui să fie condus politic așa se întâmplă în toate statele, numai la noi este condus de procurori și servicii care controlează nu doar numirea președinților ( vezi casa lui Oprea) ci și propriile numiri și promovări. Din cauza asta nu vrea domnul Lazăr amestec”din afară”. Ei sunt stat în stat. Ce mai uită sau se face că nu știe domnul este că toate comentariile sale și ale tuturor procurorilor vizavi de acest proiect de lege este un atac la statul de drept și un amestec grosolan în procesul legislativ în care procurorii nu au ce căuta.

Comentariile lor au scop de intimidare și amenințare la adresa Parlamentarilor, în condițiile în care conform Constituției PROCURORII NU AU ABSOLUT NICI O ATRIBUȚIUNE ÎN ELABORAREA LEGILOR. Și atunci plângerile procurorilor legate de atacul asupra statului de drept ar trebui văzute ca auto-denunțuri vizând atacul asupra statului de drept. Dar, ca să nu zică lumea că ei sunt obtuzi și nu sunt deschiși la nou, la schimbări, domnii prodecători achiesează cu bucurie la mărirea mandatului. Vivat, vivat, vivat!

Trădarea ca atac asupra statului de drept

Cu toată viziunea lor măreață asupra independenței justiției și sistemului de apărare națională, nici procurorii, nici judecătorii, nici analiștii, nici moderatorii, nici politicienii, nici ziariștii care comentează acum atacul asupra statului de drept  nu comentează adevăratul atac și cel mai periculos asupra statului de drept și independenței României, asupra suveranității statului căruia ne prefacem că îi sărbătorim 100 de ani de ”independență”. Cum ne pregătim să îi sărbătorim independența? Prin vânzări.

După ce am vândut flota, apele, gazele, combinatele, grânele, institutele farmaceutice, pământurile, tradițiile, istoria, eroii, trădătorii, medicii, profesorii, inginerii, copii, forța de muncă, suveranitatea, independența, liniștea, siguranța zilei de mâine, ne pregătim să sărbătorim cei 100 de ani printr-o subordonare totală și completă în cele mai mici amănunte, pentru a fi siguri că nu ne vom mai ridica niciodată în picioare. Cum ? Păi să vedem ce se mai vinde la această oră, din comunicate oficiale:

  1. Comunicatul  nr  274 din 30.08.2017, al MApN ne anunță că ministrul Țuțuianu împreună cu ambasadorul Klemn s-au plimbat prin Târgoviște pentru a admira frumusețile patriei. Dar, ne anunță domnul Țuțuianu, ”Chiar acum, în timpul vizitei noastre la Târgoviște, la sediul Guvernului României, premierul Mihai Tudose și secretarul de stat în M.Ap.N. Mircea Dușa au loc discuții avansate cu compania americană de securitate aerospațială Lockheed Martin, implicată în programele esențiale de înzestrare ale Armatei României cu sisteme Patriot și HIMARS, dar și în programul de dezvoltare și mentenanță privind componenta de aviație multirol”.

Ca să vezi, în timp ce ei evaluau posibilitatea unor viitoare colaborări, la sediul guvernului se semnau deja hârtiile. Să mai spună cineva că  nu s-a făcut o evaluare corectă și nu a fost consultat poporul.

  1. Un alt comunicat, nr 275,din aceeași zi al aceluiași ministru, ne anunță că același personaj ”va participa joi, 31 august, de la ora 12.00, la ceremonia de certificare a Fortelor Aeriene Regale Canadiene dislocate în Baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Patru aeronave CF-188 Hornet ale Forțelor Aeriene Canadiene au sosit duminică, 20 august, în baza aeriană din Mihail Kogălniceanu, unde vor participa la executarea unor misiuni de poliție aeriană întărită sub comandă NATO, cu preluarea responsabilității de la Forțele Aeriene Regale ale Marii Britanii. Detașamentul canadian Air Task Force Romania este format din aproximativ 135 de militari (piloți și personal tehnic) și aeronave CF-188 Hornet și va executa, alături de aeronavele MiG-21 LanceR și militarii Forțelor Aeriene Române, misiuni de poliție aeriană în următoarele patru luni.”
  2. Domnul premier Tudose ne anunță că se gândește la retragerea dosarului privind declararea zonei Roșia Montana drept rezervație naturală, dosar înaintat de guvernul Cioloș către UNESCO,  în încercarea de a opri exploatarea aurului de către Gabriel Ressources. Ne spune domnul Tudose că el crede că vom câștiga procesul cu firma româno-canadiană  și fără a declara zona protejată și insinuează că cei care au făcut acest demers au lovit în interesele statului pentru că nici noi nu mai putem exploata aurul dacă se aprobă dosarul. Poate are dreptate, la prima vedere așa ar părea, că zona poate fi închisă oricăror exploatări, dar indiferent care ar fi adevărul, sau realitatea, este clar că undeva, cândva, la nivel guvern s-a făcut nu o greșeală, ci o vânzare a intereselor naționale.

Și acum să traducem.

  1. La punctul 1 se vede cu ochiul liber că vizita celor doi și discuțiile celor de la Lockheed Martin cu MApN nu se fac în interesul statului român sau armatei române ci în interesul firmei americane care astfel își va extinde afacerile prin preluarea și nu cooperarea cu firmele românești de profil, prin folosirea forței de muncă ieftine românești și vânzarea către aceiași fraieri a produselor fabricate de ei, ca și în cazul petrolului, la preț mai ridicat decât în alte țări, că așa facem noi afaceri. Domnul Trump își plătește datoriile față de proprii producători de armament, colegi de afaceri, pe spinarea României iar oficialii români ne prezintă asta drept o mare realizare a economiei naționale și o întărire a capacității de apărare, așa cum au făcut și cu scutul de la Deveselu care acum cere rachete Patriot, apoi focoase nucleare pentru a fi apărat. Dar să și râdem un pic. Iată ce ne mai spune domnul Țuțuianu: ” În cadrul discuțiilor, ministrul apărării naționale a evidențiat importanța prezenței și creșterii nivelului investițiilor americane, desvoltarea unui program de înfrățire între unitățile administrativ teritotiale din România și SUA, dezvoltarea relațiilor de cooperare în domeniile turistic, cultural și științific, subliniind nivelul ridicat al Universității Valahia.” Mi s-au umezit ochii, vă rog să mă scuzați, nu știam că românul și americanul sunt frați. Apropo, cine e Universitatea Valahia, e cumva sora lui Harward?
  2. În cazul ”colaborării” cu FAR Canadiene se vede din Cosmos că afară e vopsit gardul. Deși și de data asta evenimentul este trâmbițat ca o mare realizare a guvernanților care nu mai pot de grija apărării naționale,  lucrurile nu stau chiar așa.  Ca să nu își facă cineva iluzii privind prezența unor forțe străine pe teritoriul României și să nu creadă că acestea sunt venite pentru a apăra România, în comunicatul de presă al MApN se precizează că ” Dislocarea avioanelor RCAF în România este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianței atât în zona de nord, cât și în zona de sud și demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate.” Clar, da? Nu forțele NATO apără România, așa cum mint unii și cred alții, ci România oferă teritoriul, sângele și securitatea proprie pentru a apăra interesele NATO. Asta ca să nu mai spun că avioanele canadiene nu vor alerga împreună cu celebrele F-16 proaspăt vopsite și achiziționate ci tot cu bătrânele MIG-uri care așa comuniste, își mai fac treaba. Ale dracu avioane, cred că rezistă așa în ciudă. Știe cineva de ce am mai cumpărat avioanele F16?
  3. Despre RMGC, numai de bine. Mie îmi este clar că inițiativa lui Tudose este tot o urmare a procesului de dezvoltare a relațiilor culturale cu marele partener strategic, subiectul fiind discutat atât la nivel de președinți cât și la nivel de premier și specialiști, la pachet cu investițiile din apărare. Tovarășii americani au realizat că dacă UNESCO ne aprobă dosarul nu mai pupă resurse românești din Roșia Montana  în vecii vecilor, așa că mai bine ne retragem noi dosarul, plătim pretențiile lui Gabriel așa cum am plătit și lui Bechtel, că suntem buni de contracte păguboase și plăți din banii proștilor, iar strategicul prieten poate veni apoi să scoată  telurul din pământ ca uite Lockheed are nevoie de el. Cu aurul mai vedem poate primim și noi ceva, dar telurul, tungstenul, alături de titan, molibden și vanadiu constituie adevărata problemă iar Lockheed Martin are mare nevoie de ele. Noi nu.  Acesta este adevăratul motiv pentru care domnul Tudose s-a trezit acum că Cioloș a greșit. El vorbește în intervenția sa asupra subiectului, despre râme în stilul bășcălios, caracteristic, spunând că nu vom mai putea scoate nici râme din Roșia Montana, dacă e declarată zonă protejată. Domnule Tudose, nici nu e nevoie, că uite cum ies ele singure la suprafață și mai și țipă imediat ce sunt afectate interesele partenerului strategic.

Acum întrebarea –retorică- pe care o pun, este ce anume constituie atac la adresa statului de drept și a securității naționale, schimbarea sau anularea unor privilegii ale magistraților și preluarea puterii nelimitate  din mâna lor prin legea răspunderii magistraților, sau vânzarea resurselor și intereselor țării și subordonarea acestora intereselor unor companii și puteri străine sub pretextul colaborării strategice?

Cine e de fapt Statul de drept, pentru că atunci când critică cineva activitatea DNA sau plagiatul șefei, doamna Kovesi spune că e atacat statul de drept, când sunt arătate abuzurile SRI și amestecul lui Coldea în justiție și fabricarea dosarelor, domnul Helvig spune și el că e atacat statul de drept, când se vorbește despre abuzurile unor miniștri cu girofar pe umeri iarăși este atacat statul de drept, când oamenii se întreabă ce caută un vânzător de copii și cumpărător de case, cu documente false, iarăși este atacat statul de drept.  Unde ești tu Luis Catorz, să își vezi nepoții?  Cine a spus că regalitatea franceză a dispărut la Revoluție? Ei trăiește și se înmulțește.

Pentru cine vrea să știe cum acționează un stat suveran și cum se apăra statul de drept, să urmărească evoluția Poloniei și răspunsul liderilor polonezi la încercările de intimidare ale Bruxell-ului, de ”sprijin” ale Washingtonului și amenințările Moscovei. Ministrul apărării polonez declara:  „Conceptul de apărare al Republicii Polone” are ca obiectiv să permită apărarea țării în fața oricărei agresiuni ruse, fără a fi nevoie ca Polonia să aștepte ajutorul aliaților NATO.”

Asa da! Noi avem doctrină?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult