Acasa Opinii Strategia nationala de filaj a jurnalistilor

Strategia nationala de filaj a jurnalistilor

scris de Ziua Veche
6 afisari

.Statul nu mai stie ce sa taxeze si impoziteze, dupa ce tara a fost jefuita 20 de ani ca-n codru, iar baietii destepti din CSAT /Cotroceni au gasit marea vulnerabilitate a Romaniei in fata amenintarilor de tot felul – presa. Jurnalistii sunt vinovati de faptul ca fac jocurile patronilor lor cu interese economice, ori pentru ca scriu la comanda si denigreaza institutiile statului. Ca unii scriu la comanda, iar altii nu, pana la urma e o problema de caracter a fiecaruia. Dar institutiile statului sunt ele ca o floare, neprihanite, fara nicio treaba cu dezastrul economic in care se afla tara, astfel incat sa devina un atac la siguranta nationala daca presa le critica? Dar ce fac ele? Isi fac treaba dupa cum scrie un ziar sau altul sau dupa lege si interesul national? Sa afirmi ca o campanie de presa induce vulnerabilitate unei institutii a statului este de-a dreptul stupid, cata vreme institutia in cauza are o lege dupa care functioneaza, si nu-si conduce activitatea dupa un articol de ziar.


In fapt, Strategia Nationala de Aparare este un document pritocit de serviciile secrete la comanda actualei Puteri, care incearca sa acopere dezastrul aruncand vina pe altii. Prin manipulare. Cuvantul (critica presei) in Romania a devenit, iata, un atentat la siguranta nationala, in vreme ce Fapta (furtul patronat de stat) nu. In ianuarie 2010 anuntam intr-un editorial din “Q Magazine” ca presa a fost si va fi decimata, prin falimente ordonate si alte masuri perverse, cu un scop bine determinat. Anuntam atunci ca Romania va intra in vara in incapacitate de plata si nu va fi dorita o presa care poate spune lucrurilor pe lume, astfel incat mamaliga romaneasca sa explodeze la momentul cand lumea va afla dimensiunile reale ale jafului din economie. Iata ca scenariul se petrece, bugetul a fost secatuit de hotii din politica, salariile si pensiile numai pot fi platite si, desigur, de vina este, iata, presa. Niciun cuvintel in mareata “strategie nationala” despre adevaratele atentate la siguranta nationala care ne-au adus unde suntem: achizitiile publice derulate fara exceptie pe spaga si la preturi nesimtit de umflate in absolut toate institutiile statului; sistemul de drumuri nationale tinut pe loc de peste zece ani, pentru ca un kilometru de autostrada se plateste la noi de cateva ori mai mult decat in Occident; furtul banilor din sistemul national de pensii si din cel al asigurarilor de sanatate; falimentarea premeditata a Justitiei, astfel incat aceasta sa joace in continuare la cheremul politicului si aservirea parchetelor care au atributii prin lege sa-i ancheteze pe politicieni; si lista continua. In loc de toate acestea, se pomeneste lapidar despre “coruptia din institutii”.

 

Il auzeam deunazi pe Emil Boc strigand ca presa e mai libera ca niciodata. Da, este libera – sa plece acasa si sa se lase de meserie. Dupa ce zeci de institutii de presa au intrat in faliment, iar mii de jurnalisti au fost disponibilizati. N-a fost insa de ajuns. Guvernul a decis zilele acestea sa impoziteze la sange drepturile de autor, stiindu-se ca aproape nicio institutie de presa nu-si permite sa plateasca salariile, platind impozite si dari inca odata cat ia in mana jurnalistul. Mai urmeaza si Codul civil sa intre in vigoare (ala pregatit de ministrul Predoiu si publicat in Monitorul Oficial) astfel incat presa sa devina tinta unor interdictii si hartuieli in Justitiei nemaivazute in Uniunea Europeana. Si mai urmeaza sa fie adoptata aceasta “strategie nationala” care in cazul presei are un scop bine definit: ascultarea si filajul jurnalistilor. Fara mandat de la judecator. Ci pe mandate de siguranta nationala, date de anumiti ofiterii SRI manipulati de Putere (care pupa pe oricine in fund pentru o stea de general sau tresa de colonel) si cativa procurori “de bine”. Odata ce va fi adoptata o atare strategie, jurnalistii vor putea fi monitorizati non-stop, pe baza unor dosare clasificate, la care nici Justitia nu va avea acces. Urata socoteala au facut baietii destepti de la Putere! Si vai de democratia noastra, daca se va ajunge sa numai poti scrie nimic despre fraudele dintr-o institutie a statului, pentru ca gata, impreuna cu sursa care ti-a dat pontul, ai atentat la siguranta nationala. Romanii au ajuns o natiune atat de manipulata, si saracita, incat nici numai poate face distinctie, la nivel de mase, intre adevar si falsitate. Si de aceea se lasa umilita fara sa reactioneze cum s-ar cuveni. Maestrii papusari de la Putere, care stiu cum sa abata furia publica de la cauza reala, au aruncat “strategia nationala” pe piata si asista acum la episodulul denigrarii presei programat cu buna stiinta. In timp ce presa este pusa la zid in Romania chiar de la nivelul Administratiei Prezidentiale, fara ca jurnalistii sa fi avut vreo contributie la dezastrul economic existent, jaful la nivel de stat continua si, cel mai grav, nimeni nu raspunde.

De 18 ani de cand scriu in presa am vazut multe “capete incoronate” in cele mai inalte institutii ale statului cu idei care mai de care mai nastrusnice. Si am invatat un lucru, deosebit de util pentru cei care se cred azi Dumnezei peste tara. Toti politicienii sunt vremelnici, ei vin si pleaca, in timp ce jurnalisti raman, cu toate pacatele lor. Si toti politicienii pleaca dupa cum au ales sa conduca. Adeseori cu suturi in fund.

 

0 comentariu

cyposzy 13-08-2010 - 09:27

acum s-au trezit si francezii si italienii,ar trebui sa li se puna filmarile in care ne recomandau(ordonau)sa fim toleranti si sa le dam drepturi .acum sa se spele pe cap cu ei .

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult