Acasa Opinii Sugestii pentru Kelemen Hunor

Sugestii pentru Kelemen Hunor

scris de Ion Petrescu
8 afisari

Reîntors dintr-un judeţ încins de arşiţa verii, unde ţăranii se uită în fiecare seară la buletinul meteo difuzat pe micul ecran, sperând la o ploaie mântuitoare, pentru pământul atât de hrănitor al acestei ţări, am citit povestea liderului UDMR, naivul Kelemen Hunor, pentru concetăţenii de naţionalitate română.

Ion PetrescuCineva trebuie să-i spună acestui purtător de carte de identitate, cu numele României, câteva lucuri limpezi. Doar el singur îşi imaginează că sperie 20.000.000 de europeni trăitori în statul naţional unitar român. După cum se vede, nu i-am trecut la socoteală pe minoritarii maghiari şi secui.

1.) Din rândul comunităţii vorbitoare de limbă maghiară, un pescuitor în ape tulburi a vorbit iniţial de ieşirea în stradă a concetăţenilor ce se declară unguri, la început paşnic, apoi vor mai vedea ei.
La rândul său, liderul UDMR Kelemen Hunor nu exclude posibilitatea ca locuitorii din Harghita şi Covasna să iasă în stradă şi să protesteze paşnic faţă de reorganizarea administrativ-teritorială, apreciind că protestul este un mijloc democratic prin care oamenii pot să îşi spună părerea despre un lucru sau altul.
Nici vorbă de vreun posibil recurs la arme. Interesant, nu-i aşa?

2.) Să iasă! Să demonstreze cât vor!
Precum sindicaliştii rezervişti, sau cei din rândul poliţiei. Care nu au obţinut nimic, dar au respectat legea ţării româneşti.

3.) Vrea domnul Hunor manifestaţii violente, ca în Grecia?
S-ar putea să aibă o deziluzie. Şi să nu vadă picior de purtător de uniformă în arealul ales pentru protestele declarate a fi paşnice.

4.) Crede că Ungaria va mişca vreun deget pentru a da lecţii cui visează, în secret, actualul premier maghiar?
Poate în secunda întâi, deoarece în următoarea, aşa cum am mai scris, va fi chemată la raport, la Bruxelles, prin reprezentanţii săi – civili. Şi militari.

5.) O tulburare artificială a apelor în Transilvania ar avea şi un efect benefic – grăbirea amplasării escadrilelor de avioane de vânătoare americane F-16, la Câmpia Turzii. Bună ca bază pentru antrenamente şi misiuni pe termen nelimitat.

6.) Ce simte Kelemen Hunor, cunoaştem. Dar ce simt 20.000.000 de români mai contează, sau nu? 

7.) Cu ce informaţii tendenţioase alimentează echipa sa presa de la Bucureşti ştim. Dar ce anume nu-i spun lui conaţionalii unguri a dorit să afle?

8.) Liderul UDMR nu are talent la glume, dovadă afirmaţia inodoră, incoloră şi lipsită de sânge în instalaţii: “Intenţia noastră este ca un astfel de subiect privind reorganizarea să fie repede stins şi dacă nu există consens în coaliţie să lăsăm totul şi să revenim mai târziu, peste un an, peste o jumătate de an”.  Va mai fi atunci ministru?

9.) Dacă ar fi să dau crezare unei ipoteze generată dintr-o zonă de intelligence, guvernul Boc se va menţine şi după scoaterea reprezentanţilor UDMR din fotoliile ministeriale. Doar sunt destui parlamentari şantajabili, cu dosare pregătite pentru DNA, inclusiv de la formaţiunea agitatoare a lui Kelemen Hunor.

Ar mai fi ceva. Paharul multor români s-a umplut.
Şi după ce unii dintre ei au defilat cu familia, prietenii, cunoscuţii sau chiar singuri, pe podul lui Sorin Oprescu, din Bucureşti, bate un vânt de libertate ca în decembrie 1989.

Cu diferenţa că acum armata nu mai poate fi prostită şi nici trupele M.A.I. induse în eroare.
Măcar de ultima frază să ţină cont naivul european – pe repede înapoi…-
Kelemen Hunor.

 

34 comentarii

TOM Cc 20-06-2011 - 07:59

Acest individ este ministru in guvernului Romaniei ?? Daca avem asemenea ministrii se duce dracului tara !! Domnule prim ministru cum comentati ?? Domnule presedinte al Republicii Romania cum comentati ?? Oare in Franta sau Italia , asemenea specimen mai era in guvern ??? Inseamna ca cei de la guvernare sunt sub orice critica ! Accepta orice rahat din partea UDMR !! Nu cumva asta miroase a tradare ???? Istoria va judeca deja domnilor guvernanti !!

Rodu Aurelian 20-06-2011 - 08:17

Asta e caciula mea

Sa nu-si bage nasul
Ca-i miros nasol
Plimbe mai departe
Mai Keke Horor

Bumerang 20-06-2011 - 19:51

„Cu diferenţa că acum armata nu mai poate fi prostită şi nici trupele M.A.I. induse în eroare”

Tipic acest mod de gandire(?), pt tovarasul apevist.

Pt cunostintilin tale generale.
1) Astazi armata se va uita in cel mai bun caz la televizor, atunci cand iasa cineva in strada!
2) Trupele M.A.I. isi vor dorii, sa nu fie scoase in strada, intr-o asemenea situatie!

Orice escaladare a conflictului duce la o problema majora pt Romania!

Toata gargara din presa este acum pt ca incepe deja campania electorala, si -nu-i asa, cand n-ai ce pune pe tava, reaprinzi subiectul cu ungurii!

Acesat reorganizare, daca va fi pusa in aplicare, ceeace nu cred, ar duce la transformarea componentei etnice intr-o zona administrativa. Sunt convins ca UDMR nu accepta acest lucru, si nici ungurii din zona! Tot asa de convin s sunt, ca se va iesii in strada! Dar, cum spuneam, nu s eva intampla nimic, pt ca reimpartirea nu va fi aplicata asa.

urbos 20-06-2011 - 20:07

Doar sa nu vina minerii…

Bumerang 21-06-2011 - 10:12

Nici minerii nu sunt asa de prosti, s-o muste a patra oara! In al doilea randca nu mai sunt asa de multi!

Marius Bâtcă 20-06-2011 - 20:40

Bumeráng , imi pare rau, a trebuit sa ma ocup de alte probleme in ultimele zile. Acum am vazut si intrebarea ta. Raspunsul pot sa ti-l ofere niste insitutii ale statului. Nu este este „parohia mea”. Iar, daca o sa ai ocazia, in urmatoarele ore, te rog sa ii transmiti lui Denali ca raspunsul este DA, in ambele cazuri!

P.S. Recomandare: sa ramai acelasi simpatic si amuzant comentator pe acest forum. In noptile in care am insomnii, recitesc cu placere postarile tale. Oricum, chiar si in cazul tau, nu cred ca are rost sa mai explic si de ce 🙂

YAAKOV 20-06-2011 - 23:15

Mai Bâtcă, vad ca te dai cu bozgorii. Ti-ai tras si mustata si cioc ca ei. Probabil ca n-ai auzit de decretul patru sute.

Cercul 21-06-2011 - 00:16

E o barba de stil nou, cred ca vrea sa arate ca e intelectual.
Minerii asta cautau barba si ochelarii pentru a sti cine e dusmanul de clasa. Are si ochelari el cred.

Cercul 21-06-2011 - 00:18

Isi punea M.Batca lentile de contact de dorea sa arate ca a fraternizat cu dusmanul.

Bumerang 21-06-2011 - 11:31

La ce intrebari ale lui Alamar te referi, ca la el e mai greu sa gasesti esenta in romanele fluviu 🙂

vanesa 20-06-2011 - 21:41

gargara din presa postacului bume rang este opinia agnostică a unui administrator zonal de nivel videanu

Bumerang 21-06-2011 - 17:47

Scumpi,

io nu-s miosogin de felul meu, da’ tu ma pui la-ncercare, zau asa. „Administratorul zonal” a spus doar ce se intampla daca se schimba componenta etnica. Aceasta afirmatie nu are nimic de a face cu agnosticismul!

Cercul 20-06-2011 - 22:40

Rusii, dorind o majoritate moldoveneasca exticta, au mutat mii de familii de romani din Rep. Sovietica Moldova in Siberia si au adus in schimb slavi. Si uite asa moldovenii au lasat vinul pentru vodka si paharul pentru granionii stacan. Un conducator responsabil al Romaniei ar proceda la fel cu ungurii mutandu-i prin alte parti ale Romaniei.
Basescu nu va proceda asa bineinteles el s-a vandut pentru o sticla de whisky, si e de inteles pentru ca daca ar renunta la fotoliu de la Cotroceni s-ar intoarce la nava si la ce bea el in loc de rachiu acolo(lichid de frana).

Bumerang 21-06-2011 - 10:17

Dovedeasti a n-a oara, cat esti de „destept”! Tu esti un proletar care „munceste” nu gandeste! Ura, Ura Ura. Celor ca tine se datoreaza lunga viata a comunismului.
Esti o planta

CZC 21-06-2011 - 12:43

Au ungurii astia un tupeu si o rea simtire cum nu cred ca se afla la alte popoare. permanent hotii striga „prindeti hotul”. Ce zicea un neaos maghiar, ceva timp in urma, Beksics Gustav un fervent ideolog al colonizărilor „: „Politica de colonizare şi cea industrială are ca scop întărirea şi expansiunea ungurilor, ne poate ajuta să ajungem în mijlocul naţionalităţilor. Politica de colonizare poate să dea pe mâna ungurimii toate văile râurilor din Ardeal şi astfel poate să izoleze complexele valahe de cele săseşti /…/ În acelaşi timp cultura maghiară va ajuta şi ea la lărgirea bazei naţionale. Va contopi mai înainte toată populaţia nemaghiară a oraşelor. Apoi ajutată de propagaţia de rasă, va pătrunde pas cu pas, tot mai tare prin ţinuturile locuite de naţionalităţi. Exceptând pe saşi, pot fi contopiţi în neamul nostru aproape toţi germanii (din Ungaria) o parte a slovacilor şi chiar dintre valahi o parte destul de însemnată: acolo unde-s înconjuraţi de unguri în majoritatea covârşitoare. Iar sub contopire nu înţeleg numai a-i învăţa să vorbească ungureşte. Am spus de multe ori că învăţarea limbii maghiare, deşi este neapărat necesară, încă nu înseamnă contopirea cu neamul maghiar. Contopirea este atunci când germanul, sloveanul, românul, sârbul etc. şi-au pierdut conştiinţa naţională şi a primit-o pe cea maghiară”.

Bumerang 21-06-2011 - 14:47

Mai corifee CZC,

dar romanii n-au facut tot acelasi lucru cu maghiaraii in Ardeal?

Si atunci ramane intrebarea: continuam cercul vicios, sau iesim din el!?!

Arhimede 21-06-2011 - 18:39

Ai dreptate bă prostănacule:
„maghiarăii”.
ai spus corect.

Cercul 21-06-2011 - 14:08

Esti lipsit de logica. Mutarea ungurilor in alte parti ale Romaniei este o masura politica nu are legatura cu:
-intelectualitatea
-comunismul
Proletar e cel care nu detine mijloace de productie si trebuie sa-si vanda munca. Eu nu-mi vand munca.
Argumenteaza prin ce e superior capitalismul comunismului.
Pe langa faptul ca esti ungur esti si prost(urmeaza demonstratia):
-Ai crezut fals ca daca un utilizator apare cu IP din Rusia el acolo si locuieste. Tu esti prost suprem daca crezi ca un agent secret trimite mesaje incat oricine da whois il dibuieste.

Bumerang 21-06-2011 - 14:59

Mon cher,

recunosc ca mutarea unei etnii, sau destramarea ei, nu are nimic cu intelectualitatea. Nici nu am spus asta. Insasi faptul ca tu sustii asa ceva este dovada :-). Cu comunismul insa are, cel putin cu curentul nationalist in a doua parte a comunismului.

Proletar era pus in ghilimele. Tocma pt ca nu m-am referit la munca ci la gandirea de proletar. Insasi comparatia comunismului cu capitalismul, este dovada!

Vis-avis de IP-uri si alte technici, io zic s-o lasi moarta. IP-ul arata locul de unde tastezi. Daca locuiesti acolo sau nu, e alta chestie. Poti sa maschezi IP-ul daca te folosesti de un proxy care se poate afla aiurea pe glob. Ma indoiesc ca FSB-ul ofera asemenea servicii!
De agenti secreti nici nu poate fi vorba, ci doar de scribalai fara minte, platiti „cu ziua” ;-).

Arhimede 21-06-2011 - 18:42

Păi te-ai descris perfect bă bou-merangule!

Tot un lo fasz esti.

CZC 21-06-2011 - 17:53

În perioada lui Horthy, in Ardealul ocupat, au fost adusi peste 400.000 de unguri. In acelaşi timp, au fost expulzaţi, omoriti de bestiile maghiare sau pe front in echipe de deminare, precum si la munca fortata peste 500.000 de romani. De asemenea „În perioada octombrie 1944-martie 1945, când Ardealul de nord s-a menţinut sub ocupaţie sovietică, în înţelegere cu Moscova, au fost aduşi în aceste teritorii aproximativ 200 000 de unguri, care i-au înlocuit pe cei care au fugit din România, de teamă să nu fie judecaţi pentru faptele săvârşite în timpul ocupaţiei hortyste. În categoria “ilegalişti” au fost incluşi şi foştii agenţi KGB, care în proporţie de peste 90% erau evrei.” Este acuzată numai perioada comunistă în care au fost înlăturaţi cei care instaurasera comunismul si omorasera elitele Romaniei. Cum se explica faptul că Alexandru Draghici, ministrul de interne din vremea lui Dej, perioadă în care a fost a distrusă elita Romaniei, a trăit bine mersi în Ungaria dupa ’89? I se “plăteau” serviciile aduse. Romanii n-au facut purificare etnică. Faptul că unii români au mers la muncă în zone de unde ungurii alungasera anterior sau maghiarizaseră forţat români, nu înseamnă purificare etnică. Conform recensământului de la 1850 (sper că nu mă va acuza cineva că a fost făcut de „securitatea lui Ceauşescu”), compoziţia etnica a populaţiei din Transivania a fost:
Populatia totala: 2.073.372;
Români: 1.225.619, 59,45%.
Maghiari + secui: 536.783; 8,77%, din care maghiari: 355.933, secui: 180.850.
Germani + sasi: 192.270. 25,89 %, din care Germani 16.634; saşi 175.636
Ţigani: 78.884, 3,82%
Diferenta pâna la total o reprezinta alte etnii. Este remarcat, la datele acestui recensamânt, diferentierea identitara foarte marcata între maghiari si secui pe de o parte si germani si sasi pe de alta parte.

CZC 21-06-2011 - 18:24

Să vedem situaţia din străvechiul pamânt românesc pe care cei care i-au desconsiderat pe secui îl revendică azi ca fiind „ţinut secuiesc”. Dacă acolo ar trăi „adevăraţi secui”, aş fi unul dintre cei care i-ar susţine în tot ce ar solicita. Dar nu pe unguri. În aceste judeţe, Covasna şi Harghita, s-a produs translatarea de la identitatea „secuiască” la cea maghiară, fiind cunoscut faptul că în „ţinutul secuiesc”, la ultimile recensăminte, de naţionalitate secui s-au declarat doar câteva sute de persoane. Fenomenul de asimilare etnică, prin maghiarizare, a cuprins deopotrivă, atât pe români, cât şi pe ţigani, evrei, armeni, germani. El a avut drept consecinţă pierderi etnice importante pentru aceste grupuri etnice, pierderi care au contribuit, în timp, la menţinerea unei majorităţi maghiare în zonă, percepută ca un ” puternic bloc maghiar”. În ambele judeţe, ponderea celor de altă etnie a scăzut, în perioada 1850-1992, de la cca. 3 % din totalul populaţiei la 1 %. De remarcat scăderea din oraşele judeţului Harghita a persoanelor de altă etnie de la 9,69 % în 1850 la 0,97 %, dispărând, printre alte comunităţi româneşti, puternica comunitate a armenilor (1235 persoane în 1850, din care 1144 în Gheorgheni) şi germanii (518 persoane în acelaşi an). Procentele etniei dominante sunt, în multe cazuri, în 1992, mult mai aproape de 100 % decât erau în 1850. Dacă la acestea adăugăm, numeroasele comunităţi româneşti asimilate, se poate aprecia că zona este un creuzet în care toate aceste etnii au fost asimilate de către cea maghiară. Am prezentat, cu altă ocazie, rezultatele unui studiu pe baza compoziţiei sângelui. Şi pentru că un oarecare vorbeşte de cerc vicios, viciile sunt la etnia din care face parte. Ca să iasă din cerc este necesar să recunoască public politica de deznaţionalizare şi de expulzare a românilor (inclusiv politica de deznaţionalizare a românolor rămaşi în Ungaria după Trianon), crimele împotriva românilor şi să se declare cetăţeni loiali ai statului roman. Şi extrem de important, să recunoască faptul ca Transilvania s-a unit cu România prin hotărârea majorităţii, la 1 Decembrie 1916, nu a fost dată României la Trianon, cum susţin iredentiştii. Este singura zonă din fostul Imperiu Habsburgic în care unirea s-a facut prin voinţa populaţiei, nu prin hotărâri ale liderilor ca în alte zone. Ca să pricepi îţi trebuie şi creier nu numai “cap ca să nu-ţi plouă în gât”.

vanesa 21-06-2011 - 20:51

faptul că pentru un postac cu bume rang toate celelalte opinii sunt sub nivelul magnitudinii cerebelului afişat cu celeritate nu duce decât la postarea sa sub arcul triumfului suficienţei născute din sentimentul captivităţii în sfera habitudinilor alienante

jan dinu 22-06-2011 - 00:48

BUMerange nu te mai feri de goange …
Vanesa te-a provocat ..shi tu stai ascuns sub pat ??!
De vrei un translator ,Calugaru ti-e ajutor
Da-i repede raspuns ,dar n-o provoca la plins !
JD-USA

Bumerang 22-06-2011 - 14:03

Jenica si rimele lui
sunt extazul forumului.
Ele m-au scos de sub pat
ca sa nu raman plouat.
Sa-i dau Vanesei un raspuns,
desi o voi provoca la plans.
Toate astea cu mult spor,
chiar si fara ajutor.

Bumerang 22-06-2011 - 14:15

Barba non facit philosophum, a spus o data Herodes unui barbos imbracat in sutana, care s-a mirat de faptul ca nu fusese recunoscut ca atare.

Asa se face ca nu toti cei cu veleitati de eruditie sunt ceeace dores sa fie, numai prin insirarea unor termeni cu pretentii, care lasa cu gura cascata cel mult pe cei care nu intzeleg sensul cuvintelor. Ai ceva concret de spus vis-avis de postarea mea, te ascult. Altfel risti sa ramai „goala”, ca si imparatul din poveste. Cuvintele frumoase nu tin loc de continut, nici macar in sferele inalte prin care se prefira neintelesii acesti lumi.

Aolica 22-06-2011 - 14:26

Gresit! Numai si un paduche in barba, si omul incepe sa se scarpine, si deci nu raspunde imediat, se mai gandeste, si prin aceasta este fortat sa fie chibzuit, deci mai filozof.
Aaa, tie ti-ar trebui o galeata de paduchi, dar acesta este alt subiect.

Bumerang 22-06-2011 - 14:56

Daca tu ai inteles ce spui, e bine.

vanesa 22-06-2011 - 23:17

bum bum bum e RANG daca un text altfel inocent te-a făcut să crezi în mod repetat că sunt o urmaşă a Evei am o veste pentru impunitatea ta spirituală nici măcăr nu ai avut flerul să detectezi ironia situaţiei în care o fiinţă mai abilă decât tine ţi-a demonstrat labilitatea psihică în baza căreia ai pus boticul tău de fiinţă incipientă adresându-mi apelativul de budoar scumpi eşti penibil

Bumerang 24-06-2011 - 11:52

Text inocent zici? Cine se foloseste de ironie si sarcasm, ar trebuii sa le si suporte, nu sa se comporte ca o bosumflata cand se confrunta cu ele. Indiferenta daca este o urmase a Evei sau nu. Te-ai prezentat ca Evă, te-am tratat ca atare.
Dumnezeu stie din ce motive te prezinti astfel. Oricum, scumpi ramane apelativul potrivit, dpmdv.
Daca te crezi prea destept pt foumul asta, poti sa-l parasesti.

PS Imi aduc aminte ( proaspat ajuns in Germania) de un coleg de clasa care memora liste cu „cuvinte destepte” dorind astfel sa impresioneze fetele si nu numai. Tot asa vorbea si cu mine – emigrant din Romania – incercand din rasputeri sa ma faca sa nu intzeleg ce spune.
I-am explicat ca, romana fiind o limba latina termenii cu care incerca sa ma faca praf ii intzelegeam chiar mai bine decat daca ar fi folosit cuvinte germane.

CZC 23-06-2011 - 00:21

“În anii ’40-’50 comunismul a prins foarte bine la unguri. În anii ’50 erau în Bucureşti foarte mulţi unguri în Securitate, în miliţie, în armată, în aparatul de partid şi de stat, iar politica faţă de intelectuali era de încurajare pentru a se stabili în capitală.” Zoltán Rostás, licenţiat in filosofie, specializarea sociologie, la Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj, doctor în filosofie, specializarea filosofia valorilor, a culturii şi a istoriei.http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/secuii-un-fel-de-capsunari-229036-pagina1.html#top_articol

Banatanul 23-06-2011 - 05:44

Dle foarte bine ca spui de ei, adica de cei ce nu au nume romanesti. Insa spune se de cei care au nume romanesti. Criminalii tot criminali sunt fie ca sunt Maghiari ori Romani.
Dar nici unul dintre acestia fie ca este Maghiar, German, Evreu, Tigan Sirb, Roman sau cio mai fi fost nu are voie sa scape nepedepsit. Deoarece este in joc increderea dintre cetateanul Roman si Statul Romanesc.

CZC 23-06-2011 - 00:21
CZC 24-06-2011 - 13:42

Despre secui, altfel decat ne minte Budapesta și UDMR-ul
“La sfarsitul lunii august 1902, la Tusnad s-a desfasurat “Szekely Congresszus” (vezi volumul tiparit in 692 pag. la Budapesta, in 1902). Prin acest Congres Secuiesc se facea publica in Europa situatia dramatica de-atunci, a locuitorilor din Scaunele Secuiesti, expuşi de secole unor vexații şi abuzuri ungureşti care vizau extincția secuilor prin maghiarizare. În ala zisa Ungarie Mare, deci până în 1918, o unitatate teritorial administrativa-distincta!, denumita …Tzinut, Regiune sau Tzara „a secuilor”, n-a existat niciodata!! Şi nici nu ar fi fost cu putinţă să existe în condişiile tradiţionalei adversităţi dintre maghiari li secui. O adversitate seculara, dintotdeauna, putem spune. Au luat cuvantul la acel uitat congres 147 de vorbitori – unii intervenind de mai multe ori, majoritatea secuilor sustinand insa aceeaşi idee, anume ca exista o singura cale ce ar putea rezolva multimea nedreptatilor si suferintelor secuilor: „integrarea acestui spatiu de convalescenta sociala in circuitul unui convenabil ansamblu economic, in care secuii din acest spatiu geografic se pot izbavi. In viziunea Congresului, Romania oferea adevarata rezolvare a problemelor grave ale zonei. Secuii (oricat ni se pare azi de surprinzator! N.n.), se considerau PARTE FIREASCA a aceluiaşi întreg cu romanii din Romania!” Se stie ca secuii au constituit elementul de baza al lui Mihai Viteazul in Transilvania.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult