Acasa Opinii Suspendarea suspendării !

Suspendarea suspendării !

scris de Marin Neacșu
2.011 Afisari

Dacă cineva aştepta altceva de la Băsescu, s-a înşelat.Toată lumea a stat cu ochii în TV mai, mai să spargă ecranul, de la plimbarea cu căruciorul până la ieşirea pe sticlă a domnului Băsescu din seara de duminică. Nu ştiu câţi oameni au sperat şi ce au sperat, dar pentru mine era clar ce va spune Băsescu. Am spus-o pe bloguri, am spus-o în discuţiile personale şi o spun şi acum. Nu m-a mirat, nu m-a surprins, nu m-a dezamăgit, pentru că o prevăzusem şi o aşteptam chiar. 

Marin Neacsu Era la mintea cocoşului (LMC) că nu se va renunţa la recalculare, că se va renunţa doar la HG735 şi se va da altă hotărâre, şi pot să spun că va fi chiar mai diabolică decât asta, pentru că Băsescu nu uită şi nu iartă. Fiecare moment de gândire şi timp pierdut de înălţimea sa cu şedinţele pentru rezolvarea situaţiei, vor fi plătite cu suferinţe îndoite. Românii au o vorba : „a scăpat de dracu şi a dat de taicăsu”. Dacă până acum rezerviştii mai aveau ocazia să-şi mai urmărească salariile şi să verifice modul în care li s-au recalculat pensiile, de acum, recalcularea se va face după liberul arbitru şi în baza unor hârtii şi situaţii care s-au întocmit aşa cum s-au întocmit şi pe care nu le vom mai avea la dispoziţie, cei care nu au apucat încă să le ia, pentru că cererea şi înaintarea  acestor hârtii fac parte din HG 735, care este suspendată şi a trimite aceste hartii înseamnă încălcarea deciziei ÎCCJ. Sublim!

Stau şi mă întreb dacă nu cumva toată această situaţie  a fost premeditată. Ar fi nu diabolic, ar fi pur şi simplu extraterestru să aibă cineva o minte atât de perversă încât să ne ducă pas cu pas la a ne cere singuri să nu ne mai putem verifica modul în care ni se recalculează pensiile.” Nu cerceta aceste legi”, spunea Eminescu şi e mai bine să mă opresc aici cu interpretările. Cert este însă că cine s-a plâns că Oprea s-a adresat cu ură militarilor în cuvântul sau de acuma câteva zile, să meargă să îşi ceară scuze. Pe lângă Băsescu, domnul Oprea ne-a mângâiat. Dacă Oprea ne-a certat, Băsescu a dat cu parul fără să se uite unde dă. Nu au scăpat nici militarii care au plecat ca nişte nemernici la pensie la 40 de ani pentru a face pe plac americanilor, nici coloneii sau generalii care şi-au obţinut gradele  ca activi, nu făcând sluj în faţa partidelor precum Oprea, nici televiziunile care au îndrăznit să mediatizeze  aspectul pensiilor militare până l-au obligat să aplice hotărârea ÎCCJ, nici sindicatul sau ce o fi al militarilor plecaţi mai devreme din armată. Bine că n-a avut kalaşnikovul la el, că cred că golea un încărcător.  

Nu mai comentez vechea tactică a învrăjbirii categoriilor de militari între ei şi a civililor împotrivă tuturor militarilor. Metoda este veche, numai un copil care se va naşte peste 2 ani nu ştie despre ea, căci altfel cred că şi cei ce sar acuma dintr-o bilă în alta  au auzit sau simţit de Băsescu, cel puţin prin pumnii pe care mulţi şi i-au dat după ce au pus ştampila de vot pe Băsescu. Ceea ce mai miră însă pe ici pe colo este declaraţia unui om căruia îi mersese vorba că ar fi contra-Cotroceni. Domnul Videanu spunea în această seară : „Ceea ce a spus şeful statului nu se negociază”

Ăsta e viitorul României, asta vă aşteaptă românilor. Rămane cum am spus, de azi s-a semnat oficial trecerea Romaniei în categoria statelor  conduse de un dictator, fapt recunoscut de Guvernul României, care nu a ascultat de o hotărâre judecatorească, dar ascultă de hotărârea Prezidenţială.Nu pot să închei fără să amintesc ce spunea doamna Cristiana Anghel aseară, citându-l pe Niemoller, pastor evanghelist, în timpul primului război mondial, comandant de submarin. 

 Iată ce spunea acesta :

   „Cand a venit Gestapoul să-i aresteze pe comunişti, nu am spus nimic că nu eram comunist.

  Când a venit să-i aresteze pe evrei, nu am spus nimic că nu eram evreu.   

 Când au venit să-i aresteze pe catolici, nu am spus nimic că nu eram catolic. 

 Când au venit să mă aresteze pe mine (1937) nu a mai fost nimeni care să mă apere.”

141 comentarii

Costinel Petrache... 24-01-2011 - 07:54

Nu îi iertaţi!

o haită de borfaşi, mecanic colorată,
supusă ritualic aceluiaşi consemn,
îndepărtată crud de mamă şi de tată,
ne-aduce existenţa în sapa lor de lemn…

în fruntea ei, dementul, o javră ordinară
care ne-a sechestrat şi dreptul de-a vorbi,
descreieratul care a semănat în Ţară
doar vrajba dintre noi, în dreptul de-a muri…

nu ne-aţi iertat niciunul, ne-aţi pângărit pe toţi,
pe medici şi pe dascăli i-aţi răstignit borând,
adunătură oarbă de venetici şi hoţi
fugiţi spre-a nu vă prinde răbdarea explodând…

aţi umilit Ostaşul, tăcut, dar suveran,
artistului i-aţi pus bir până şi pe scenă,
justiţia aţi frânt-o în râvne de maidan,
pe nimeni n-aţi cruţat de jeg şi anatemă…

ne mor copiii arşi, în leagăne de îngeri,
bătrânii tac şi plâng, în rezumate seci,
guvernul ne dictează fatalele constrângeri,
e semn că este vremea cu haita ta să pleci…

pe poliţişti i-aţi dus mai jos de disperare,
pe mame le-aţi distrus în fondul lor suprem,
ai pus guvernul ţării elenei la picioare
şi balele oranj în cale i se-aştern…

din lege aţi făcut cheremul poftei chioare,
iar din legislativ, un jaf şi-o mascaradă,
simţind pe os cuţitul, nimic nu ne mai doare
borfaşi înveşmântaţi în straie de paradă…

ne-aţi asmuţit pe toţi în contra tuturora
spre a vă aduna voi, haita, tot mai strâns,
azi au sosit, istoric, secundele şi ora
să vă-aruncăm din jilţuri, să ne oprim din plâns…

nu bogăţia haitei, nici luxul sau huzurul,
nu desfătarea oarbă-a lichelelor ne doare,
ci aroganţa lor, cinismul şi sperjurul
jucat naţional făr` nicio remuşcare…

nu contrarelativa (!) noastră sărăcie
ne judecă speranţa şi viaţa ne-o apasă,
ci starea ei impusă, de gravă umilire,
pe care-au strecurat-o în fiecare casă…

pe-această-adunătură de hoţi şi de lichele
doar disperarea noastră o va putea opri,
să le-aruncăm cinismul în lanţuri şi zăbrele,
stârpiţi-i fără milă, oriunde-i veţi găsi…

nu îi iertaţi nicicum, revolta socială,
e tot ce ne-a rămas ca şansă de a fi,
lăsaţi blândeţii voastre dreptul la răscoală
şi răsplătiţi borfaşii cu dreptul de-a pieri…

rabdare si tutun 24-01-2011 - 08:34

Sunt sustinuti de SUA si nu aveti cum sa va impotriviti lor. Multumiti-va cu pensia care v-a ramas si duceti-va la pescuit. Cu gagicile cum mai stati ?

mario 24-01-2011 - 14:26

Nu-i mai sustine nici dracul.Nu vezi de cand se milogeste sa-l primeasca Obama si ala ii da cu flit,ca la o insecta scarboasa?
Cam ieftin mistoul cu pescuitul.Cat despre treaba cu gacicile_daca eram un marlan ca Basescu te-as fi intrebat „da ma-ta ce mai face?”

rabdare si tutun 25-01-2011 - 18:28

Perversule, iti place sa lingi babele. Asta de cand te-a initiat ma-ta la treaba cu muierile.

spartacus 24-01-2011 - 22:02

Domnule Petrache , a ramas vreun site unde sa nu va fi postat operele ? Lasati oamenii sa mai respire.

PMT 24-01-2011 - 19:25

Marine, te pricepi la scris. Nu te stiam chiar asa. Zi ca dai bine.

Ereticul 24-01-2011 - 19:51

Domnule Neacsu,
la mintea cocosului au fost si urmatoarele fapte:
– atunci cand „privatizezi” industria echivaland-o cu o gramada de fiare vechi raman multi oameni pe drumuri;
– atunci cand cedezi unor straini utilitatile (apa, gazul, curentul electric) facturile la intretinere cresc exponential;
– atunci cand supraevaluezi bunurile imobile (cladiri, terenuri) pentru a le vinde pe baza unor credite bancare, asteptand sa se prabuseasca piata, raman multi oameni pe strada;
Si lista poate continua, dar fac mentiunea ca nu am auzit pe nimeni din armata, politie sau servicii secrete sa spuna ceva (sau sa intreprinda ceva) atunci cand cele enumerate mai sus s-au intamplat. Acum a venit randul lor, si nu e nimeni care sa-i mai apere …

speriatu 24-01-2011 - 19:55

Si dumneata ai dreptate ereticule dar tie cand dumitale vine randul ?Si atunci pe cine vei mai conta?

ValVerde 24-01-2011 - 19:56

Si atunci cind nu faci toate astea ramii ce erai: Comunist

neacsum 24-01-2011 - 20:17

Ereticule in ceea ce priveste pasivitatea romanilor suntem de acord. Armata face parte din societate si ii poarta calitatile si defectele. Dar daca si acuma , ca si pana acuma mergem tot pe principiul care ne-a conscarat ne meritam soarta. ca sa te convingi insa ca personal ma intereseaza si alte aspecte, intra pe http://www.ziare.com/colaboratori/marin-neacsu/articole/.A poi mai discutam.

Ereticul 24-01-2011 - 20:58

Multumesc pentru raspunsuri. O iau in ordine cronologica:
1. speriatu: mi-a venit si mie randul – sunt liber profesionist in domeniul cadastrului si evaluarilor ANEVAR, si pe motiv de criza mi s-au subtiat substantial comenzile.
2. ValVerde: un exemplu de tara care a ramas comunista dar da lectii de economie multora este China (am vizitat-o anul trecut); nu plang dupa comunism, insa trebuie sa tinem cont de o realitate: la nivelul anilor 1989 multe voci sustin ca eram mai avansati decat ei, dar am pierdut „startul” din cauza unei „democratii originale” … Poate ca e mai bine in dictatura, decat intr-o lume in care oricine e liber sa fure …
3. neacsum: n-am vrut sa va contrazic sau sa va atac, am vrut sa spun doar ca ne meritam soarta. Eu sunt optimist din fire, si cred cu tarie in proverbul romanesc „apa trece, pietrele raman” – biruri, dari, haraciuri, taxe si impozite a pomenit romanul de multe sute de ani, dar inca suntem aici, si – sper eu – o sa mai fim si in viitorul mai mult sau mai putin indepartat.

neacsum 24-01-2011 - 21:56

OK, ereticule, nici nu m-am simtit atacat, doream doar sa stii ca nu esti singurul preocupat de exemplu de distrugerea marturiilor istorice unice ale tarii, printre altele.

ValVerde 24-01-2011 - 21:49

Ereticul:
Nu incurca democratia politica cu capitalismul. Una are de a face cu organizarea sociala, cealalta cu sistemul economic
Vad ca deplingi aspectul economic.
Observatia mea e ca te poti plinge ca privatizarile s-au facut aiurea, ca s-a furat, ca nu a existat transparenta etc, etc
Ar insemna sa te plingi de punerea in practica, de maniera gresita a unor principii sanatoase.

Daca te plingi de CUM s-a facut privatizarea, s-ar putea sa ai dreptate. Daca te plingi CA S-A FACUT privatizarea, sint in total dezacord cu tine.

China e o situatie speciala, in care politicul a ramas o dictatura si economicul s-a deschis limitat in spatiu (la citeva provincii) si in concept.

Chinezii au invatat lectia cum nu se poate mai clara si mai usor de inteles cu privire la avintul economic. Sint numai citeva principii bazice:

Daca vrei economie sanatoasa, trebuie sa fi constient ca ai nevoie de investitori. Cei care au bani si curajul de a-si asuma riscuri pentru propriul beneficiu.

Ce ii atrage pe investitori:
1. Mina de lucru ieftina (asta include sindicate slabe)
2. Taxe reduse
3. Posibilitatea de repatriere a profitului.
4. Stabilitate legislativa si politica.
5. Coruptie scazuta si ceva infrastructura.

Asta e tot! Asta au invatat chinezii si au aplicat-o fara greseala.
Nu sint convins ca muncitorul roman ar fi acceptat ceea ce accepta muncitorul chinez. Intreaba-l pe Mache despre detalii.
In China s-a trecut de la un singur blid de orez pe zi, la doua, si sint fericiti.
Daca nu sint fericiti, trebuie sa zimbeasca si sa arate fericiti, pentru ca guvernul controleaza cu mina de fier relatiile laborale. Eu nu asi dori Romaniei aceeasi situatie.

Ereticul 25-01-2011 - 05:07

Adevarat, ma plang de modul in care s-a facut privatizarea, si nu de faptul ca s-a facut. Cat despre muncitorul roman, eu unul cred ca ar fi preferat conditiile de lucru ale muncitorului chinez, in balanta cu a ramane somer in Romania sau a munci la cules capsuni prin tari mai insorite …

Mache 25-01-2011 - 05:35

Eretice,

Ai grija ce-ti doresti. Chinezul lucreaza de scolate fum 10-12 ore pe zi/ 6zile pe saptamana pentru ~ 1/3-1/2 din banii pe care ii ia romanul lucrand asa si asa 8 ore/zi, 5 zile/saptamana.

Apoi cand vine vorba de somaj, iarasi trebuie contemplate cateva cifre:
– China are o populatie de peste 1.3 miliarde de locuitori
– Statul chinez raporteaza 800 de milioane de lucratori (incluzandu-i pe tarani) si un somaj de ~ 4%-5% – care procent e evident gargara.

Oare ce or fi restul de 500 de milioane!? Poate ca vreo 200-250 de milioane or fi copii si batranii care nu mai lucreaza.

Restul insa sunt oamenii care asteapta la marginea drumului ca cineva sa-i angajeze pentru ORICE fel de munca.

In China practic nu exista asistenta sociala, sindicate, iar asistenta medicala e doar pe hartie sau la firmele straine – fara cash crapi in fata spitalului…

Deci inca odata, ai mare grija ce-ti doresti. Fereasca Dumnezeu sa se indeplineasca…

YAAKOV 23-02-2011 - 14:31

Pupati-i in cur pe chinezi si dati-le cat mai multe utilaje si tehnologie, ca de la ei va va veni sfarsitul si scapam de voi.
Aveti gandirea dereglata de la sutele de ani de bisnitareala. Sunteti lacomi si orbiti de profitul imediat. Sa le vindeti chinezilor si funia cu care veri fi spanzurati mai tarziu.

Liviu 24-01-2011 - 21:54

O intrebare personala pentru d-nul colonel Neacsu: in 1987 erati comandant de companie (gradul de capitan) in Liceul Militar din Breaza ?

neacsum 24-01-2011 - 21:58

Raspuns, da, eram detasat la Breaza pentru instruirea TR-istilor. Liviule, daca esti cine sper eu, te caut de mult . Salutari din parte mea si a lui Ion Nicolae. trimite-mi un mesaj pe adresa de mail care este trecuta la ECHIPA ZIUA VECHE.

Mache 25-01-2011 - 05:03

Ptiu drace!

Cum v-ati mai adunat: Unul CI-st, alalalt ciochist!

Mai ceva ca tusea si junghiul…

Liviu 25-01-2011 - 10:48

Bobocule sobolanos, vad ca ai inceput sa-ti ridici bermudele aici pe forum … Eu ti-am scris sa le dai de tot jos si tu nu te poti desparti de ele ! Te-am vazut si ce patriot Iesti …. Conu Leonida in persoana ! Macar schimba-ti bermudele acelea cu unele de iarna ca a inceput sa puta rau de tot in jurul tau … A trecut miasma si oceanu’ !!!

Mache 25-01-2011 - 17:37

O liviut, ce placere! Se pare ca te-am atins la rat daca chirai atat de dezarticulat si alergi ca un sobolan oparit.

Deci care va sa zica chiar ai fost ciochist. Nu ma mir. Esti genul.

Liviu 31-01-2011 - 21:33

Bobocelule mai ciochist si mai sobolanos, cum ai fost si esti dintotdeauna, nu cred sa te intreaca cineva de pe forumul asta cel putin ! Mai degraba tu esti stresat ca te incurci, te zbati sa-ti iasa ceva din mizeria care-ti salsluieste in sufletul ala al tau mic de parchetar „atomic” … Ramane asadar cum am stabilit: jos bemudele, sters mucii de pe piept (ca pe cei din cap nu ai cum sa-i elimini !), ciocu’ mai mic si muraturi mai sarate !!! De alelaNte are treaba coana Joitica …

jan dinu 24-01-2011 - 22:54

Mah „Colonel Neacsu ” …TU vrei „pensie ”
cit 5 doctori care lucreaza la spital ori clinica
de la 8 dimineatza la 6 dupa amiaza zi de zi ???
NU cumva esti mai nesimtit shi cinic decit
pensia de 26 milioane a generalul procuror – tradator
care a instrumentat „judecata dreapta ”
impotriva comandantului (LUI ) suprem ahi sef al statului roman..
doborit prin conspiratie shi lovitura de stat ???
Marsh …lepra in pas de defilare direct la inchisoare !!
Jan Dinu – USA

neacsum 24-01-2011 - 23:03

Domnule Jan Dinu. eu vreau o pensie cat ajutorul de somaj din tara in care spui ca esti Ti se pare mult? Sau mai bine o cer cat a unul colonel in rezerva din armata SUA. Ce zici ? Sa te intreb de ce ai plecat din tara? Inutil. Daca tot esti acolo, fa politica lui Obama si lasa-ne pe noi in supararea noastra. Si spala-te pe dinti cand vorbesti cu un colonel, sau pastreaza distanta ca iti miroase gura urat.

jan dinu 24-01-2011 - 23:23

N-o dati cotita ! E totushi bine ca nu cereti o pensie
cit 5 doctori americani lucratori zilnic …shi chiar la program de urgente -:)))!Am auzit (shi doresc confirmarea ) ca banii de pensii ale voastre
sunt proveniti de la IMF …shi Banka Mondiala ??
Cit un colonel din Armata America ai zis ???!!!..
HaHaHaHa … atzi ajuns frati acum …cu NATO …!
De ce nu ceri pensie de merit shi suplimentara de la Pactul de la Varsovia …daca ai curaj …poti solicita shi-o idemnizatie de la KGB shi Mareshalul Jukov …daca mai e in functie in URSS ??
Concluzia mea ,toti sindicalisti astia (de cartel shi bordel )…
dovedesc cea mai nesimtita abordare shi tradare
a interesului general din Romania anului 2011
Adios
Jan Dinu- USA

ValVerde 24-01-2011 - 23:31

Asta zic si eu dialog de inalta tinuta morala!
Daca asta e atitudinea tipica a militarului disponibilizat din Romania, eu cred, d-le Neacsu, ca meritati mult mai mult la pensie!!!
Eu cred ca sinteti modest sa cereti doar atit cit cereti.
Romanii trebuie sa se simta mindrii si recunoscatori cind isi vor rupe o alta bucatica de la gura ca sa va plateasca pensia pe care o cereti cu retinere si responsabilitate.

(Evident nu aveti habar despre principiile bazice ale economiei daca vreti pensie cit ajutorul de somaj din SUA. Poate ne sugerati de unda se vor lua banii pentru satisfacerea modestelor d-vs aspiratii.)

Uite, pe mine nu m-ai intrebat dar eu tot iti spun:
Am plecat din tara inclusiv datorita unora ca d-ta.

urbos 24-01-2011 - 23:35

Limbist jegos, ca vad ca nu esti numai prost cu spume, mai esti si un gunoi uman, in Romania e dictatura vierme. Ai inteles taratura? Basescu e ca Ceasca daca nu mai rau iar statul l-a confiscat in folos propriu. Pricepi jigodie, inainte de a face comentarii cretine?
Pleaca dreaq unde a intarcat mutu iapa, dar nu mai comenta. Comenteaza dreaq numai despre gunoaiele tale unde ai ajuns sluga. Pa.

ValVerde 24-01-2011 - 23:40

urbos, liviu, neacsum, cercul…
fericita tara, stralucit viitor !!!

PS Ceausescu nu te lasa sa faci spume la gura in presa libera…cel putin asta e diferenta, chiar daca in cazul tau internarea la o clinica psihiatrica ar fi nu numai justificata, ci dorita.

urbos 24-01-2011 - 23:47

Ma jegosule, acolo vrei sa se ajunga? Stii ce-i aia imbecilule TENDINTA? Faptul ca inca mai pot sa vorbesc e semnul ca e bine? Cand n-o sa mai pot sa spun si-o sa asculti canalie numai ce grohaie limbistii, adica exact aia pe care-i asculti si acum, ce-o sa zici? O sa zici ca-i bine, caci nu o sa mai ai alt punct de vedere.
Cretinule, ma astept sa zici ca-i fost si in Piata Universitatii. Pe atunci, Ilici, care era facut „Ceausescu doi” aducea acelasi argument ca tine ma jegosule, ca daca era Ceausescu, nu puteau oamenii sa manifesteze. Pai asa te prezinti ma analfabetule.
Esti prost rau ma baiatule, nu stiu ce fel de inginer te dai, ca esti lipsit de logica elementara, esti un idiot patentat, crede-ma.

Sandu 24-01-2011 - 23:51

Din ce caverna ai iesit gunoiule?

Liviu 25-01-2011 - 00:12

Valico, shazi ghinisor in cosulet si nu te mai agita ca nu-ti mai da mamitica bombonele !!! Ia-n spune-ne tu noua de ce-ai plecat din tara Bubico ?! Erai oprimata ?!!! Hai nu zau … Si cum „ai fugit”, in cosulet ?! Ajutata de conationali via Tel Aviv ? Chiar crezi ca le stii pe toate ?! Voi astia „fugitii” credeti ca puteti judeca cele ce se intampla aici numai citind ziarele pe net ? Ca Bobocu’ fata cu reactiunea !!!

Si acolo in tara LU’ matale „de adoptie” ce viitor aveti ? Ca fericiti stiu ca sunteti … Ca in monologul lui Ioan Gyuri Pascu „Sunt multumit !” Cu creierasele spalate nici nu mai aveti nevoie de prea multe … Acusica va implanteaza cip-uri si cip-cirip cu voi !!! Nu ca voi nu ati fi obisnuiti cu numere de ordin tatuate pe mana … Dar sa nu uitam ca nu aveau decat vreo 5-6 cifre !

Asadar, nu te opune persoanelor in halate albe din jurul tau ca stiu mai bine ce este mai bine pentru tine ! Asa cum de altfel ti-a fost condusa viata si pana acum … Lasa judecatile de mare valoare si daca vrei sa comentezi vin-o aici si incearca macar sa intelegi cum stau lucrurile. De sfaturi dintr-astea gen „hei-rup” date din gura suntem satui … Judecati-va mai intai pe voi inainte sa-i judecati pe altii !

neacsum 25-01-2011 - 01:06

Nu pot sa-ti spun draga val rosu ca ma bucur ca ai plecat. ti doresc sanatate si bucurii. De ce nu te reproduci pe site-urile noii dumitale patrii ? Nu te baga nimeni in seama ? In fine , ai dreptul la opinie dar nu vorbi despre cum traiesc Romanii azi de pe o banca din Bronx. Vorbeste despre viata minunata pe care o duci acolo, poate ajuti vreun roman sa-ti urmeze exemplul.

ValVerde 25-01-2011 - 03:37

Draga „colonelule” (dupa cum vezi ne dam nume care nu ne apartin si cu care nu avem nimic in comun: eu, Val Rosu, d-ta Colonel).

Nu e treaba ta sa ma intrebi de ce scriu eu aici, asa cum eu nu te intreb de ce alegi sa plagiezi pe la ZV.
Cred ca e singurul lucru pe care il avem in comun: ne place ZV.

Uite iti dau un sfat gratis de pe o banca din Bronx: in lumea civilizata, cu o presa chiar marginal independenta, un ziarist (de orice fel, de informare, de analiza sau de opinie) este oprit de etica jurnalistica sa scrie despre subiecte in care e implicat personal. Poate avea o opinie despre orice, dar isi scrie opinia numai cind nu exista interese personale care sa il faca sa ia o pozitie sau alta.
Altfel, jurnalistii din tabara adversa il fac „muci” vorba lui Mache aratind ca opinia prezentata nu e bazata pe principii ci pe interese meschine. Ziarul care ii publica articolul, capata un ochi vinat
In cazul tau, ti-au taiat pensia.
Nu cunosc amanuntele si nu discut faptul in sine. Atrag atentia ca ZV iti da ocazia sa te plingi public pentru pierderea unui beneficiu personal, anulind astfel pretentia ca iei pozitie principiala intr-o problema de politica locala.

Acestea fiind spuse, vad ca ai succes numai la cei care erau convinsi dinnainte.
Urbos cel voinic te-ar injura cu aceeasi vigoare cu care te apara acum daca Basescu ti-ar fi crescut pensia.

Jocuri ridicole intre jucatori abjecti.
Dar imi place sa va citesc. Ma faceti sa ma simt bine prin comparatie. Devin mai ingaduitor si mai tolerant….cind vad ceva ridicol in jurul meu ma gindesc….nu-ti pierde cumpatul…ai putea sa fii in Romania lui neacsu colonelu’

Asta ca mi-ai sugerat sa scriu despre viata de aici…

urbos 25-01-2011 - 03:44

Ce convinsi dinainte ma tampitule? Iar o iei de la cap? Asta e realitatea din tara cretinule. Nu intelegi sa taci si sa nu mai vorbesti despre ce nu stii? Esti chiar asa handicapat mintal, nu te poti opri.

ValVerde 25-01-2011 - 03:47

Nu mai labuta,
asta e realitatea pe care o percepi tu.
Cam jumatate din romani percep opusul

urbos 25-01-2011 - 04:00

Ma tu esti cretin, nu poti sa-ti gura aia de idiot? Nu te-a batut boul ala de tac-tu ca sa-ti spuna cand trebuie sa taci? Care jumate dintre romani? De unde stii tu ma cretinule treaba asta daca zici ca n-ai habar de ce-i aici? Taci odata ma dobitocule.
Stiu ca esti filozof de gradinita, unde la matale realitatea e „ce zice mai multi”, dar macar cretinule, nu te uita doar in curtea de la ziuaveche, largeste-ti macar orizontul prostovane, nu ca ar conta obligatoriu, caci tu n-o mirosi p-aia cu ” un neadevar repetat de mai multe persoane, nu devine adevar”.

Liviu 25-01-2011 - 11:08

Valico, iarta-ma dar esti spalata rau de tot pe creier, fato ! Cretinico (ca altfel nu pot sa-ti zic !) perceptia asta o are mai mult de jumatate dintre romani. Si nu este aici vorba numai de niste basinosi care se vaita continuu (teza cu care ca vad veniti din ce in ce mai multi ca probabil asa ati primit ordinul la precedenta spalare a creierului !) ci din ce in ce mai multi romani din absolut toate zonele de activitate, de la tarani simpli pana la speculatori ca voi ! Daca va dati mari ganditori si „judecatori” (ca nu aveti cum sa cunoasteti situatia in mod real) ar trebui sa va puneti o intrebare foarte simpla: oare toti cei care scriu cele ce le scriu pe aici sau aiurea, toti cei care vin cu argumente, care prezinta situatii reale, traite de ei, oare chiar toti sunt prosti si noi astia de peste ocean suntem destepti nevoie mare si vedem totul clar ?! Daca ati avea o minima inteligenta v-ati pune totusi niste intrebari … In situatia mea, daca ai urmarit discutiile, eu chiar am fost pentru recalcularea pensiilor, dobitoaco !!! Imbecili ca tine, pescuitori in ape tulburi, eventual platiti dar in mod sigur spalati pe creier, mocirliti si mai mult totul si in loc sa aduceti o informatie coerenta si spre bine voi mai mult produceti confuzie. Pana una-alta este o cretinatate clara siguranta cu care comentati fara sa stiti cum stau lucrurile in realitate. Sunteti niste traitori in virtual, tot ce faceti este virtual, mutati bani de colo-colo, nu ati pus niciodata mana pe nimic dar va dati mari cunoscatori … Consumati si dejectati traind pe spinarea celor care fac cu adevarat ceva, care traiesc cu adevarat ! Numai niste imbecili patentati pot comenta cu o atat de mare siguranta despre lucruri care nu le cunosc sau despre care au impresia ca stiu cate ceva ca asa s-a intamplat acum 30 de ani … Mai mult decat atat, ne invatati tot voi pe noi ca lucrurile se schimba, ca lumea este in miscare, dar voi sunteti incremeniti in fantasmele care le aveti. Nu v-o zic pe aia cu salamu’ insa daca vreti sa comentati veniti aici si traiti fenomenu’ si dupa aceea mai vorbim …

Europeanuul 25-01-2011 - 13:01

Sunteti niste traitori in virtual, tot ce faceti este virtual, mutati bani de colo-colo, nu ati pus niciodata mana pe nimic dar va dati mari cunoscatori … Consumati si dejectati traind pe spinarea celor care fac cu adevarat ceva, care traiesc cu adevarat ! Numai niste imbecili patentati pot comenta cu o atat de mare siguranta despre lucruri care nu le cunosc sau despre care au impresia ca stiu cate ceva ca asa s-a intamplat acum 30 de ani … Mai mult decat atat, ne invatati tot voi pe noi ca lucrurile se schimba, ca lumea este in miscare, dar voi sunteti incremeniti in fantasmele care le aveti.

Da mai Liviule, bravilor, ce mari realizari ati mai facut si voi in viata! Cand am parasit Romania eram un pusti… dar imi aduc foarte bine aminte de praful si noroaiele de pe strada pe care locuiam, de cozile la carne, de rafturile goale din alimentari in care puteai cumpara ceva peste oceanic congelat si picioare de porc numite adidasi 🙂 Imi aduc aminte de chipurile incruntate ale oamenilor de pe strada, de frigul din scoli, de cozile infernale la benzina. In ’89 ati reusit sa faceti valuri de proportii impuscandu-va mult iubitul secretar general si conducator. Nici in populatie nu ati ezitat sa trageti. Imagini despre viata oamenilor din cea mai saraca tara din Europa (rezultatul realizarilor voastre) apareau pe ecranele din restul Europei.

P.S.
Venitul mediu si nivelul de viata din Romania este cu mult sub-nivel, nu a reusit sa-si revina nici in zi de azi!

Liviu 25-01-2011 - 14:08

Europene, cele ce le-ai gasit in Germania sunt dupa niste perioade de noroaie, de praf, de rationalizari (si ce rationalizati au fost nemtii in decursul vremilor !!!), de cautari si intaorceri inapoi … Noi insa tot inainte, ca pioneriii, stiind bine ca nu ne face bine dar daca asa zice stapanu’ atunci asa facem ! Ca ardeleanul acela care s-a asezat totusi pe pioneza !!! Eu daca este sa vorbesc, vorbesc de realizarile mele si sa stii ca am cateva … Am mai scris la inceput cand m-am luat cu semidoctii care-si dau aere pe forum dar cum la noi bascalia este inceputul oricarui lucru atunci m-am mai linistit. Chiar imi pare nespus de rau ca ma cobor la nivelul unora (riscand astfel sa fiu batut de „experienta” care o au in „domeniu” !) insa nu vad o alta solutie de a le tine piept. De altfel starea in care ne aflam se datoreaza tocmai faptului ca cei cu bun simt nu am spus nimic in decursul vremii … Lui Mache i-am propus la un moment dat un armistitiu (lucru pe care nu o sa-l recunoasca ca el are ordine precise de la care nu se poate abate si oricum nu cred ca are nici maturitatea necesara !) iar cu ValVerde m-am luat de curand in pofida faptului ca eu am scris inaintea lui (sau a ei ?) despre faptul ca pensiile militarilor trebuie aduse la nivelul putirintei tarii asteia … Unde mai pui ca nu sunt nici anti-Basesciu dar nici pro ! Sigur ca in toate comentariile mele nuantez lucrurile in concordanta cu ce stiu ca se intampla, cu ce vad zi de zi si cu ce mi se intampla mie aici … Ori sa veniti voi sa-mi spuneti ca traiesc prea bine, ca totul este in ordine si ca totul se indreapta spre excelent (precum comunismul in zbor) sigur ca ma enervez si scriu lucruri mai dure. In principiu mi-am inceput comentariile pe acest forum cu un ton mai mult decat rezonabil insa imbecili de genul lui Mache, smecherasi care se cred mici dumnezei care le stiu si le comenteaza pe toate de la inaltimea pozitiei lui de mare nu stiu ce, m-au determinat sa iau atitudine si sa-mi spun punctul de vedere asa cum mi l-am format in fucntie de ce este aici. Ori acest lucru nu mi-l puteti lua si oricat v-ati zbate nu puteti sa stiti si sa simtiti mai multe decat le stiu si le simt eu aici ! Culmea mai este si faptul ca eu chiar o duc rezonabil, am o situatie pentru care unii chiar ma invidiaza, in perioada asta de criza am colaborari in ceea ce a mai ramas din economia reala in care lucrurile nu numai ca merg dar chiar, inexplicabil, cresc exact in aceasta perioada de criza si in general nu ma plang si nu cer nimic de la nimeni. Insa vad si eu cum totul se duce de rapa, cum invatamantul de exemplu a ajuns in starea de cea mai mare prostituare care nu credeam sa existe vreodata, vad cum tineri debusolati, manelizati, distrusi inainte de vreme, sunt obligati sa slugareasca, sa faca tot felul de aiureli, fura si mint intr-un hal fara de hal ca un fel de protejare in fata „Schimbarilor” de care ai scris. Si nu pot sa nu ma gandesc ca acestia vor fi viitorul tarii asteia, acesti mincinosi blazati vor construi poduri (?!), vor construi case, vor educati pe altii, vor trata oameni si vor face ce este nevoie … Deja cei pe care i-au educat ei, in stransa cardasie cu vechii sobolani rosii care ca sa-si pastreze posturile si sa se dea mari „democrati” i-au promovat, au iesit de pe banda si incep sa ne „invete” ! Sunt adaptati puternic la realitatile nesanatoase in care suntem obligati sa functionam si fac bine, exact cum cere licuriciul !!! Nici nu ma gandesc ce s-o intampla cand va fi nevoie sa merg la doctor peste 10 ani … Probabil vor veni doctoeri de prin India, tarile arabe sau africa asa cum au si inceput sa intre in sistem ! De curand am facut un examen oftalmologic la un medic arab cu un nume imposibil, iar tot acolo am remarcat multi medici si asistente cu un puternic accent moldovenesc. Daca lucrurile care se intampla sunt normale in evolutia tarii acesteia atunci dati-mi voie sa ma indrept puternic spre cele mai aiuristice teorii conspirationiste ca macar sa le cunosc ! O sa-ti dau inca un exemplu interesant in curand ca vad ca ai totusi aplecare spre intelegere si nu ai creierul spalat ca amerecanii …

urbos 24-01-2011 - 23:42

Domnu neacsu, n-are sens sa intrati in vorba cu toti cretinii.
Cine e cu Basescu e BOLNAV PSIHIC. E o concluzie veche, de cativa ani buni, nu are deci nici un sens sa incercati sa convingeti astfel de specimene, dialogul e absolul inutil, chiar si cand pare ca poate da rezultate, exact ca si cu nebunii. Orice argument e inutil pentru ei, pana si evidenta e negata(exemplu celebru, filmul cu Basescu lovind copilul), asa ca nu are nini un sens sa intrati in discutii, chiar daca asta e pornirea fireasca a oricarui om normal. Considerati-i asa cum sint, dezaxati, traind in dementa lor, intr-o realitate proprie.

neacsum 25-01-2011 - 01:07

Stii care este culmea ? Culmea este ca viata de azi o datoram voturilor celor plecati din tara. Asta este durerea Ei voteaza in necunostiinta de cauza iar altii aici suporta un tiran .

urbos 25-01-2011 - 01:24

Sa nu totusi uitam ca „voturile diasporei” au fost de fapt mijlocul principal de furt al alegerilor. Asa zisul vot al diasporei a fost o inventie, bazata doar pe o imagine. Imaginea data de nerozii fugiti carora le-a stat ceasul si care din ura fata de Iliescu, obsesie cu care au ramas de la plecare, au votat intr-adevar cu Basescu. Insa nu au fost atat de multi la vot, incat sa incline balanta decisiv. Frauda a rezolvat problema.
Ce-i mai ingrijorator este ca se pare ca Opozitia incepe sa accepte jocul de figuratie. Caci trebuie sa le intre in cap tuturor: BASESCU NU MAI PARASESTE PUTEREA PRIN MIJLOACE DEMOCRATICE NICIODATA! A vorbi acum de castigarea alegerilor din 2012 este o prostie!

Mache 25-01-2011 - 02:05

Asa-i mai baiete! Noroc ca prostia nu doare, ca daca ar durea, atunci ai alerga schelalaind de durere pe strazi. Singura consolare e nu ai fi fost deloc singur…

Si amu’ i-a povesteste-ne asa cu cuvintele tale ca sa ne distram un pic, despre viata de boier Bibescu pe care ai fi avut-o tu in patrie traind sub mandatu’ prezidential al Prostanak-ului cu arestuitu’ Voicu la Interne, cu M-me Stanoiu la justitie cu Abramburica la educatie …

Norocu’ vostru bey bezmeticilor ca diaspora v-a salvat de propria tampenie…

Huhu Ciu 23-02-2011 - 17:36

Mache, tu esti cel mai mare sapurcat pedelist imputit, asa ca multipedelistii-portocali, asa reiese jegule, din postarile tale. ptiu!

urbos 25-01-2011 - 02:26

Sa nu uitam nici ca diaspora e in general o adunatura de ratati, slugoi si limbisti.
In rest, ai salvat pe ma-ta ma, asta e norocu pentru care nu vin sa-ti iau gatu, faptul ca nici macar n-ati contat, n-ai ciiti vierme ce-am scris, voturile „diasporei” au fost inventate din pix.
Mars si cara gunoiu pe unde te-ai aciuat.

Salut 25-01-2011 - 02:42

Domnule Neacsu, nu va mai plangeti, ACTIONATI !

E adevarat ca diaspora v-a schimbat soarta (cu sau fara furturi). De ce acceptati situatia ca unul care nu plateste impozite in Romania sa influenteze modul in care sunt cheltuiti banii din impozitele dumneavoastra?

Domnule Neacsu, aveti PANA ! Initiati o miscare prin care sa lamuriti romanii despre legatura intrinseca dintre resedinta-iimpozite-vot, intrebati romanii daca le convine sa fie condusi din afara ! Daca asa doresc – in cunostinta de cauza – asa sa fie!

Explicati-le ca romanismul, patriotismul de doua parale afisat de multi dintre cei plecati sunt mai degraba efecte ale intarzierii mentale (cramponare in perioada in care au plecat), nu neaparat niste simtaminte pozitive, pline de valoare umana. Aia care intr-adevar sunt patrioti si nationalisti sunt cei care se intorc SI FAC CEVA IN ROMANIA. Sunt cei care AU CEVA DE PIERDUT daca treburile nu merg bine in Romania.

urbos 25-01-2011 - 02:54

Salutule, diaspora nu conteaza in ecuatie, e doar gargara lui Basescu, inventarea unei „diaspore care sa-l voteze”. D-aia vrea acum si vot prin corespondenta. Conteaza prea putin cei cativa idioti dinafara care s-au dus intr-adevar sau se vor duce sa-l voteze.
Romanilor din tara nu le mai trebuie explicatii, situatia seamana deja cu ce era pe vremea lui Ceasca, asa ca, intr-adevar trebuie actionat, dar nu cu pana, caci nu mai are nici un fel de eficienta.

Obersturmbanfuhrer Gogu 24-01-2011 - 23:19

Tovarasu’ Neacsu, ce grad aveti in rezerva? Plotonier? Sunteti penibil tovarase Neacsu. De la cap pana la coada. Adica de la inceput pana la sfarsit. Scrieti prost si mi-aduceti aminte de vechii propagandisti comunisti. Cat despre mirosul pe care-l emanati, chiar spalat pe dinti, este pestilential. Prin urmare voi lua o distanta apreciabil de mare de matale pentru ca n-as vrea sa mi se faca rau. Chiar n-am idee de ce ti-am citit elucubratiile de apv-ist alcoolic si frustrat.

P.S. Ti-am vorbit pe limba pe care o intelegi cel mai bine tovule. Cat despre „bietii” pensionari care fac parte din casta matale… Sunt o rusine. V-ati batut joc de Romania inainte de 1990, va bateti joc si acum. Sa-ti fie rusine tovule! Cea mai penetrata structura militara din Romania, inainte de 1990, de catre KGB a fost armata. Si sti prea bine ca asa e. Acolo s-au cuibarit mai toti tradatorii acestui neam chinuit. Lista e lunga. La fel de lunga ca lista cu criminalii care au tras cu zel proletar in romani in decembrie 1989. Repet… Sa-ti fie rusine!

urbos 25-01-2011 - 00:01

Sictir taratura securista, o sa va dam foc. Auzi la fiul de naparca, vorbeste de comunisti cand el iese dintre hemoroizii vineti si puturosi ai securistului sef de la Cotroceni. Piei in mortii ma-tii.

Mache 25-01-2011 - 02:08

Bubosule,

Pan’ sa dai foc reactiunii bashiniste n-ai vrea tu sa incerci sa iei o dusca de benzina si dupa aia sa-ti aprinzi o tigara 🙂 Aia ca sa fii pe deplin antrenat pentru vremea incendierilor…

Sandu 24-01-2011 - 23:50

Citeste asta apevistule. Desi sunt convins ca nu vei intelege nimic. Nu ai IQ-ul necesar.

ValVerde 25-01-2011 - 00:21

Mda, liviu, urbos, continuati pe acelasi ton si cu aceeasi retorica.
Sintem foarte diferiti.
Sint convins ca va simtiti bine in pielea voastra si nu am de gind sa polemizez cu voi…doar remarc ca sintem cum nu se poate mai diferiti in conceptii, logica, valori, si nu in ultimul rind, educatie.

Salut 25-01-2011 - 00:35

Aia pe care ii pomenesti TRAIESC IN ROMANIA. Simt pe pielea lor „binefacerile” regimului Basescu, regim pe care VOI, DIASPORA votanca l-ati impus Romaniei.

De ce nu te rezumi la subiecte generale, de ce nu continui sa filozofezi pe amplitudinea pendularii conurilor de brad sub bataia razelor de luna si alte asemenea teme de mare interes international si ai sa vezi cum te apreciaza instantaneu alde Jan Dinu, Mache, Alamar (da, Alamar!) si alte asemenea pierderi importante pentru cultura romaneasca?

ValVerde 25-01-2011 - 01:07

Iar v-a luat-o gura inaintea gindirii.
Am scris pe aici si a ramas in arhiva ca habar nu am de politca Romaniei.
Poate imi aratati voi unde, in comentariile mele, iau o pozitie sau alta cu privire la Basescu. Urbos ii tot da ca e o dictatura mai rea ca a lui Ceausescu. Bunul simt imi zice ca nu e asa, dar daca asta percepeti voi acolo, aveti tot dreptul sa tipati.
Citeste mesajele mele. Eu scriu despre un pretins colonel cu maniere de aurolac, care traduce articole si le semneaza cu propriul nume.

Eu scriu ca indiferent cine e la Cotroceni, exista o problema mai incolo de orice culoare politica: nu sint bani.
Am auzit argumentul cu contractul. E asa, dar cum executi un contract al unei parti insolvabile.
Citind cum gindesc cei pe car ii reprezinti in comentariul tau si care intr-adevar TRAIESC IN ROMANIA nu pot decit sa-mi depling tara daca astia sint predominanti.

Ahh si inca ceva, poti sa injuri disapora ca l-a ales pe Basescu, era dreptul lor voturile lor sint exact la fel de valoroase ca ale voastre.
In ceea ce ma priveste, nu am votat, si dupa cum vezi, nu iau pozitie.
E numai in mintile voastre infierbintate sa credeti ca cei care nu injura in cor cu voi sint impotriva voastra. Crede-ma ca mai sint si cei total indiferenti, ca mine.

urbos 25-01-2011 - 01:11

Pai ma tampitule nu-ti repet de cateva zile ca daca nu ai habar, atunci sa taci? Vezi-ti de treaba ta si nu mai vorbi ca proasta-n targ.

Mache 25-01-2011 - 02:12

Valverde,

Comiti o eroare fundamentala: Gura n-are cum sa le-o ia inaintea gandirii pentru simplul motiv ca creaturile astea nu gandesc…

urbos 25-01-2011 - 02:27

Cat de tampita o fi fost ma-ta ca sa te boteze mache. Zi si tu acuma.

Salut 25-01-2011 - 03:05

Mai baiete, fugit sau nefugit din Romania, tu esti un produs tipic al epocii ceausite, „omul nou” care gandeste doar in termeni ideologici, un soi de caine care nu vede decat alb si negru. Si latra in consecinta.
Nu e de mirare ca in America ai devenit mare luptator al cauzei capitaliste; mecanismele de gandire existau deja – tu ai schimbat doar baricada.
De la bun inceput ti-am demonstrat ca, indiferent de faptul ca uneori va mai contraziceti, tiparul gandirii tale bolsevice e acelasi ca si al lui Alamar: „daca nu e cu noi, e impotriva noastra”. Nu-i de mirare ca te intelegi bine cu un alt dobitoc al forumului – Mache – intamplator, sau nu – domiciliat tot prin USA, operator de mop.

ValVerde 25-01-2011 - 03:44

Ihi…iau lectii de toleranta, ingaduinta, aplicarea nuantelor si intelegerea problemelor complexe din comentariile voastre: urbos, salut, neacsu, liviu, cerecul: exemple de analiza fina si penetratie profunda

Nu stiu ce mi-ai demonstrat.
Demonstartia unui fapt presupune o consturctie logica pe care un cititor rezonabil si-ar impartasi-o fara rezerve. Nu stiu la ce te referi, dar cred ca te-ai convins numai pe tine.

(poate si pe neacsu, ca asta e usor de convins daca ii promiti ca-i creste solda)

Liviu 25-01-2011 - 13:39

Corect Salut ! Ai facut o analiza foarte buna. Cine nu gandeste ca ei este dusmanul lor de moarte si nu mai au capacitatea sa mai analizeze nicio situatie, niciun argument nu mai este valabil in fata creierelor lor spalate. Nu isi pun nici macar cateva intrebari simple deoarece ei sunt ocupati cu strategia „globala”, judeca „in asamblu”, pozitioneaza armate pe harta lumii, ii judeca pe toti de la inaltimea picioruselor de sobolani, imbracati si in bermude …

urbos 25-01-2011 - 00:44

Valverdus tata, dar in afara de forum alte surse de informare mai ai? Nu ti se pare ca esti penibil? Normal ca nu, ca esti prost rau, da’ rau de tot.
De citit citesti si altceva decat forumisti, ca sa te iei apoi dupa ce simti tu in urina? Citeste ma boule, INFORMATIE PURA, STIRI, nici macar articole(caci sint si articole bune si argumentate, ancorate la realitate nu ca majoritatea de la ziuaveche, mostre de limbism si slugarnicie), ca sa nu-ti influenteze creierasul mic si sa faca poc. Urmareste ce se intampla, vezi FAPTELE, si apoi trage o concluzie. Daca poti.
Dar nu poti.

jan dinu 25-01-2011 - 04:14

Sindicatul mafiot
O-s-o ia din nou la bot
Basescu este tare
Shi-o sa-l calce in picioare !

Poporu’i de partea lui
Cu ajutorul Domnului …
Leprele din tzara – piara …
In sunet de ocara !!

JD-USA

urbos 25-01-2011 - 04:43

E interesant cum a dat strechea in idiotii basisti. A aparut unu care sa scrie pe dos la ziuaveche(chiar nu pricep a reusit Neacsu sa se rataceasca pe-aici) ca psihopatii au si sarit din cotete. Nu ii satisface tot restul redactiei limbiste. Ca si pe psihopatul lor pe post de idol, ii deranjeaza orice parere contrara, caci astia se inteleg numai intre ei, lingandu-se precum cainii.

ValVerde 25-01-2011 - 16:08

Acum iti dau dreptate ca ZV e jurnalul lui Basescu!
Sint diabolici!
L-au lasat pe Neacsu sa scrie pe aici stiind bine ca timpeniile pe care le scrie si pozitia pe care o adopta va discrediteaza cauza.
Tipetele voastre isterice nu fac decit sa indeparteze alegatorul de buna credinta si sa se alieze cu Basescu…ai dracu machiavelici 😉

urbos 25-01-2011 - 16:28

Stai linistit potaie, alegatorul e in tara si vede, numai pe cretini ca tine, care-s oricum irecuperabili ii indeparteaza „tipetele”. Mars la cotet.

Paul din Ohio 25-01-2011 - 04:59

Dragi concetateni romani,
„Diaspora” nu inseamna numai cativa lingai ba’securisti ca Mache, Caramache si Valverde (care se da „indiferent”). Incep sa cred ca unii dintre acesti lingai sunt functionari bine platiti la consulatele sau ambasadele Romaniei ba’securiste.
P.S. Ma refer strict la opiniile celor de mai sus cu privire la dictatura ba’securista din Romania, nu si la alte opinii ale unora dintre ei cu care pot fi cateodata de acord.

Paul din Ohio 25-01-2011 - 05:02

L-am uitat pe „poetul” lingau Jan Din-u.

Mache 25-01-2011 - 05:11

Bubosule,

Poti sa te semnezi cu numele tau. Nu e necesar sa te dai amerecan. Noi oricum stim ca esti doar un biet amarastean…

Tot ce-ai retinut din chestiile lui Paul e treaba aia cu „ba’securitatea”. Mai exerseaza mai baiete. Chiar daca ai IQ-ul unei gaini, nu se stie niciodata. S-ar putea ca la un moment sa pari credibil.Macar pentru aia cu 3 neuroni la 4 urechi cum sunt alde Liviut si Saliut.

Hai pa!

Huhu Ciu 23-02-2011 - 17:48

Jegule Mache sa te fu..a tac-tu in gura, ca-n creier te-a fu..ut de mult, retardatule portocaliu, ptiu!

Salut 25-01-2011 - 05:10

„Nu stiu ce mi-ai demonstrat.
Demonstartia unui fapt presupune o consturctie logica pe care un cititor rezonabil si-ar impartasi-o fara rezerve. „

Cuvintele cheie aici sunt „cititor rezonabil”. Nu te supara mon cher, dar tu nu ai depasit niciodata stadiul de imbecil cu pretentii; nu ai cum sa fii „cititor rezonabil”

Si o sa demonstrez adevarul celor de mai sus. Nu tie, n-ai cum sa pricepi din motivele susamintite, ci altora, adevaratilor „cititori rezonabili”.
Din motive de arhiva (in sensul ca tot ce spun se poate verifica in arhiva), am sa reiau o disputa de-a ta cu urbos:
La un moment dat, ai declarat ca nu prea ai habar ce se intampla prin Romanika si l-ai intrebat cum isi argumenteaza afirmatiile ca in Romanika e deja dictatura. El ti-a explicat ca la prosti, cu subiect si predicat, cum ca in Romanika lui Basescu, oamenii lui Basescu din Parlamentul Romaniei au furat la o anumita lege vreo 100 de voturi, din 170 necesare.Toata treaba inregistrata de camere oficiale, demonstrata, etc. IN ORICE TARA DEMOCRATICA, afacerea asta ar fi cutremurat intreg spectrul politic; cei implicati direct puteau sa-si arunce telefoanele ca nici mamele lor nu-i mai cautau. Nu mai vorbesc despre consecintele legale, etc.
In Romanika, PENTRU CA CEI IMPLICATI erau OAMENII LUI BASESCU…
…NU S-A INTAMPLAT NIMIC. Ei merg inainte.

Nu ai spus nimic in plus la demonstratia asta. Rumegi cateva zile, dupa care vii cu marea iluminare la o postare in care urbos iti spune ca realitatea din tara este DICTATURA:

Nu mai labuta,
asta e realitatea pe care o percepi tu.
Cam jumatate din romani percep opusul

Ca in bancurile cu imbecili !

ValVerde 25-01-2011 - 07:54

Da mai Salut…ca in bancurile cu imbecili, dar nu e nimic de ris pentru ca sinteti mai mult de trei-patru. Asta e mult pentru o tara europeana de marime mijlocie, ca Romania.

Noteaza ca intre cei trei-patru nu l-am numarat pe militarul asta pensionat care a scris articolul.
El vrea bani. Ii da miine Basascu ceva mai mult la pensie, sa vezi ce prieteni sint si mai aveti voi unul in plus sa injurati.

Dar inapoi la demonstratie, aia cu subiect si predicat…iti aduci aminte?

Sa-ti spun de pe ce ma bazez cind spun ca nu cred ca in Romania e o dictatura:
1. asocierea Romaniei la EU, presa internationala si…bunul simt ! Chiar sa nu se prinda ziarele din Europa de dictatura Baseasca? De ce v-asi crede pe voi mai exaltatilor, inainte de a crede The Economist?
2. Cu cite procente a fost ales Basescu? 51%-52% ?
hai sa zicem ca a furat. Va dau dreptate! A furat ! Cite procente crezi tu ca a furat Basescu? 3%-4% ?
Sa zicem 4%. Sa zicem minunea de ambasador de la Washington a cistigat alegerile cu 52%-53% si Basescu le-a furat. Asta inseamna ca Basescu tot a insumat 47%-48% din voturi.

Acum uite-te la comentariul meu, ala care il caracterizezi ca venind de la un imbecil cu pretentii.

Ce zici? 47% e destul de aproape pentru a fi calificat ca, citez ; „cam jumatate din romani” ????

Daca spuneati ca Basescu e un presedinte prost, care nu a reusit sa-si indeplineasca promisiunile. Daca spuneti ca aveti o alternativa mai buna, v-asi crede si asi asculta ca sa invat despre un subiect despre care nu stiu multe.

Dar voi veniti cu declaratiile astea bombastice de dictatura si tiranie, si pur si simplu imi e greu sa o cred.

Nu e un vot pentru Basescu, e un vot impotriva atitudinii voastre pompieristice si a chemarilor la violenta a cretinului de urbos.
Noroc ca asta vorbeste de unul singur…ma rog, te mai are pe tine si pe neacsu, dar asta nu le are cu politica, asta vrea pensie mai mare, asa ca aveti grije cu cine iesiti in strada. E de ajuns sa zica Basescu…”va dau pensii” ca neacsu va impusca pe voi, mai trogloditilor.

neacsum 25-01-2011 - 11:28

lalverde, eu nu am cerut in nici unul din articolele mele bani. Si esti destul de destupat(a) ca sa nu fi sesizat asta. Dumneata insa nu esti interesat nici de ce spune cineva ci doar de ceea ce vrei sa spui . Ma uit la comentariile dumitale si ale altora asemenea care nu stiu decat sa jigneasca si sa injure, sa scuipe si sa spurce si ma mir de unde atata rautate , lipsa de bun simt , mitocanie si inconstienta. Stau si ma intreb ce a facut sa iasa atata puroi din oameni ca voi ? Daca asta va face sa va simtiti mai bine si sa va curartati de boala asta care va domina , dati-i drumul mai departe. Cel putin macar un roman o va duce mai bine . Daca sunteti plecati cu adevarat asa cum sustineti, fara rautate spun , ma bucur ca romanii au scapat de voi . Faptul ca acuma va urati fostii conationali si va simtiti detasati de tot ce inseamna greutatile din Romania incat sa va permiteti sa va bateti joc de cei ramasi aici si incercati sa explicati romanilor cine trebuie sa ii conduca ca si cum voi ati simti dictatura pe spinarea voastra, nu face decat sa imi intareasca sentimentul ca printre multi oameni buni care au plecat din Romania au plecat si cei care trebuiau sa plece. Fiti fericiti si incercati s ava revarsati ura si sentimentele de simpatie asupra celor de langa voi . Sau nu va da mana ? Ma opresc aici pentru ca o vorba pe care voi poate ati uitat-o spune ca cine se amesteca cu taratele il mananca porci. Eu nu o sa ma mai amestec in discutiile dumitale si ale lui mache si altii ca voi care improscati cu rautate tot ce se apropie de voi .

sofer de vapor 25-01-2011 - 12:03

Domnule Neacsu, militarii au fost complici la distrugerea economiei nationale, prin pasivitate si parsivism. S-au multumit cu salariile mai mari decat ale altor categorii sociale. Sa suporte consecintele.

neacsum 25-01-2011 - 13:18

Domnule sofer,
Daca esti sofer de vapor nu ma mai mira ca gandesti ca vaporeanul sef, deci inutil sa te contrazic.

Sandu 25-01-2011 - 13:32

Zau tovarase Neacsu? Si cine da tonul la un astfel de limbaj? Chiar matale. Mai mult, incurajezi sistemtic un astfel de limbaj. Esti gretzos tovarase Neacsu. Si ipocrit. Iubesti sa te auzi vorbind singur si aprobat proletar de gunoaie ca urbos. Prin urmare, las-o jos tovarase Neacsu! Ca macane. Sau canta la alta masa. Ca o faci fals si strident.

Europeanuul 25-01-2011 - 14:10

Domnule Neacsu, care este vina celor plecati? Peste trei milioane de romani lucreaza in strainatate. In urma lor au ramas in tara aprox 300.000 de copii, in grija rudelor sau in cel mai bun caz doar cu unul dintre parinti. Cei mai multi dintre acesti copii au intre 2 si 6 ani, adica exact varsta la care au cea mai mare nevoie de afectiune din partea parintilor. Nu e greu de imaginat ca multi dintre acesti copii au trecut si trec prin traume emotionale ce pot avea urmari dramatice in evolutia lor.

Nu vreau sa spun ca acesti oameni nu si-ar iubi copiii. Am intilnit si eu multi din ei in Germania. Inafara unei sume nesemnificative de bani statul roman nu le poate acorda nici un fel de sprijin acestor familii! Acesti oameni sufera, muncesc din greu departe de casa, asa cum nu erau obisnuiti sa munceasca in Romania, nu doar pentru ei, ci si pentru a le asigura o existenta copiilor lor (hrana, o locuinta, jucarii, scoala, rechizite) pentru a-i incadra in felul acesta „in randul lumii”. Acesti oameni aduc acuze grave generatiei din care faceti parte – generatia care a dus Romania la sapa de lemn!

Pentru a supravietui, multi romani sunt fortati sa-si paraseasca familia si sa lucreze departe de casa, in stainatate. Cum comentati?

urbos 25-01-2011 - 14:44

Se refera in primul rand la aia fugiti, nu la aia plecati.

neacsum 25-01-2011 - 15:05

Eu nu am invinuit pe nimeni ca a plecat , daca ai fi citit cu atentie le-am dorit sanatate si daca pot si o duc bine sa mai ajute si pe altii sa traiasca asa ca ei . Si eu poate as pleca dara as fi mai tanar. Problema este faptul ca de acolo vine si imi spune mie ce bine o duc sub basescu sau ma invinuieste pe mine pentru toate relele de care a fugit el . In al dollea rand eu nu am folosit limbajul lor, nu am jignit pe nimeni, nu am incurajat in nici un fel expresiile folosite aici in comentarii indiferent de a cui parte se situeaza. Daca intram aici sa comentam hai sa comentam civiliyat puncte de vedere , nu sa ne imprioscam cu noroi si sa ne aducem acuze nefondate , bazate pe o ura nejustificata. O astfel de atitudine pe langa faptul ca nu foloseste nimenui , arata si nivelul la care a coborat demnitatea romanilor din pacate.
Daca am exprimat alt punct de vedere in alta parte sau daca ma contrazic cumva te rog sa imi spui unde .

YAAKOV 25-01-2011 - 18:18

„Pentru a supravietui, multi romani sunt fortati sa-si paraseasca familia si sa lucreze departe de casa, in stainatate. Cum comentati?”

Ce sa mai comentam ? Asa a vrut Occidentul, sa transforme tarile din Europa Rasariteana in colonii si simple piete de desfacere. Asta nu este integrare europeana, ci bataie de joc. Prin guverne marioneta au dezindustrializat complet Est-ul, sa nu mai fabrice arme si sa poata fi tinut in aceasta stare mizerabila. Din acest motiv nu sunt locuri de munca si atatia au plecat in Vest.
Dar poate fi si o intelegere cu evreii (cum se vorbeste prin targ), sa saraceasca si sa depopulaze Est-ul, ca sa mute evreii aici.

rabdare si tutun 25-01-2011 - 18:38

Suntem intr-o situatie mult mai proasta decat a fost Germania dupa ce a fost invinsa in Primul Razboi Mondial. Ne-au ras toata industria, mai rau ca prin bombardare, iar acum vor sa reteze si sistemul de invatamat, cu consecinte tragice pentru poporul roman, pe zeci de ani. Suntem agresati si trebuie sa ripostam, altfel vom fi anihililati si fizic.
Militarii sunt vinovati pentru ca nu au rasturnat acest regim politic instalat de puterile coloniale. S-au complacut cu salariile si pensiile nesimtite. Acum sa suporte saracia impreuna cu noi. Asta merita.

ValVerde 25-01-2011 - 15:54

neacsum,
1. scrii impotriva recalcularii pensiilor militare. In acelasi timp primesti pensie militara. Nici o problema daca ai face-o de pe pozitii partinice. Ai dreptul. Dar cind articolele d-tale se pretind de analiza si influenta, cind te alaturi celor ca urbos care promite tuturor ca o sa le dea foc, in termeni civilizati se cheama conflict de interes. Chiar daca ai avea dreptate, un cititor neutru ca mine ti-ar discredita articolul.
2. eu jignesc si injur???? te-ai uitat imprejur? stii sa citesti romana simpla?
Poate te-au invatat ca cea mai buna aparare e atacul, dar au uitat sa-ti spuna ca trebuie sa ai cu ce sa ataci! Arme (argumente), soldati (ii ai pe urbos, salut si liviu) si curaj.
Uite-te la aliatii d-tale. Nimeni nu-i intrece in curaj cind injura din anonimat. !!!
3.Analiza plingareata a romanului plecat in lumea larga nu ma intereseaza.
4.Te inseli, eu imi iubesc patria de bastina.
Si pentru ca o iubesc pe ea si pe romanii decenti, atac pe cei ca voi, pe un urbos care injura si indeamna la revolta promitind ca-i omoara pe toti opozantii, pe liviu, un antisemit abject care vede conspiratii peste tot, pe salut, care e dezorientat.
Nici macar nu ar trebui sa cunosc bine tema dezbatuta si vazind discursul astora ma pozitionez din instinct de partea cealalta.
Asti iti sint aliatii si astia iti sint admiratorii, si d-ta vorbesti de ura???
Putin imi pasa de ei sau de d-ta, dar sint impotriva pozitiei si metodelor pe care le adoptati.

Ceea ce e hazliu, e ca sinteti aliati de complezenta.
Pe d-ta te supara ca ti-a taiat Basescu pensia, ei sint suparati ca Basescu e la putere. Oricare din conditiile astea se schimba, din aliati deveniti dusmani.
Nu va uneste decit ura.

neacsum 25-01-2011 - 16:57

Valverde,
Nu ma invinui pe mine pentru limbajul altcuiva. Eu nu am promis nici macar in termeni civilizati ca dau foc sau sparg capul nimanui. Eu nu am amenintat nici macar voalat pe nimeni., Astfel de manifestari indiferent din partea cui vin , nu fac parte din ideile mele.Nu sunt responsabil de actele alcuiva chiar daca prin ceea ce sustine ma apara pe mine . Sincer nu am nevoie de astfel de aparatori, in limbaj trivial. Si dumneata invinuiesti fara sa ai argumente daca sustii asa ceva . Eu nu m-am plans nicaieri ca mi s-a taiat pensia, eu am criticat incalcarea unor drepturi si legi. Nu mai fac trimitere la alte puncte de vedere exprimate de mine , am facut-o in alte comentarii, deci ai unde verifica daca mint sau spun adevarul. Sunt de cord sa discutam despre orice subiect doresti (daca ma pricep ) dar fara sa ma invinuiesti ca sunt pro sau contra cineva , fara sa ma faci vandut, sau cumparat, fara sa ma invinuiesti de lucruri de care nu sunt vinovat. Cu machhe m-am lamurit nu se poate discuta peste ceea ce doreste sa accepte, si nu accepta puncte de vedere diferite asa ca incetez sa ii mai dau replici. Astept sa vad daca dumneata ai argumente. Daca ai , administreza-le . Daca nu, e mai bine sa ne ferim de comentarii nefondate , fac rau doar celui ce le expune. Sper ca ai decenta sa accepti acest punct de vedere .

neacsum 25-01-2011 - 17:03

Arata-mi dumneata un pasaj din tot articolul asta in care m-am plans de taierea pensiei. Unul singur. Ori ai citit alt atricol ori te deranjeaza nu problea pensiei sau faptul ca „m-as fi plans de ceva ” ci faptul ca este lovit sistemul , guvernul, Basescu. Dar eu nu am facut decat sa expun faptele. Concluziile se trag singure. Dumneata practic cu ce nu esti de eacord din tot ce am spus eu ? Poti spune , asa la obiect .

urbos 25-01-2011 - 17:15

Hahaha, pozitia si metodele opozantilor nu-s cum trebuie. Incalcarea legii, bataia de joc la adresa cetateanului, distrugerea si furtul, dezastrul tarii, incalcarea drepturilor si libertatilor de catre actuala Putere, pe tampitul valverde nu il deranjeaza.

1 2 3

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS