Acasa Opinii Tăceri și sfieli

Tăceri și sfieli

scris de Doru Dragomir
10 afisari

Reveniti in actualitate dupa binemeritata vacanta de Sfantul Paste, ne intriga anumite absente, anumite taceri, anumite sfieli din partea unora de la care aveam asteptari si care in trecut ne-au facut aici si aiurea viata mai bogata, mai densa, mai dinamica, mai interesanta:

Dragoș Paul Aligică1. Domnul ambasador al Rusiei la Bucuresti. Nu mai comenteaza d-lui nimic? Nu mai da Moscova semnale sub forma de mutari si nu mai face mutari sub forma de semnale? Agentii Moscovei. Au amutit. Unde acum doua saptamani nu puteai sa te misti de ei si opiniile lor stridente si dezaxate, acum nu doar ca e liniste dar cei pe care eu unul ii aveam pe lista identificati ca atare, au disparut pur si simplu.

2. „Lumea buna”, „marile familii” highy life cu Tariceanu &co drept reper si model, ca e baiat manierat si reprezinta „aristocratia”: Distinsilor, deficienta dumneavoastra morala si politica, iresponsabilitatea dumneavaostra, fumurile si lipsa d-voastra de standarde, substanta si bun simt, poleite si ambalate cu pretentii pe cat de deplasate pe atat de ridicole, au fost si raman unul dintre cele mai pretioase spectacole ale scenei romanesti in ultimii 20 si ceva de ani. Nu ne lipsiti de acest necesar divertisment tocmai acum cand omul vostru e iarasi in prim plan, ilustrandu-se iarasi drept una dintre marile si decisivele canalii ale tranzitiei.

3. Si am ajuns astfel al punctul trei, favoritii nostri actuali: Teoreticienii si ideologii regimului literar-constitutional Iohannis, incluzand aici si pe sotul institutitiei primei doamne. Oameni buni, gata: a trecut vacanta. La treaba. Literatura si viata va cheama in arena. Arta si implinire politica, estetica si legitimitate constitutionala, impletite intr-o cununa simbolic-pragmatica. Sau cum ati promis (cu o maiastra stiinta a marketingului pus pe trezit atentia si interesul) in anuntul facut cu privire la volumul doi al operei acestei insumari de Bob Woodward, Carl Bernstein, si Deep Throat al propriului regim: dezvaluiri si culisele primelor 100 de zile.

[…]

Sa nu ne intrebam ce face Poporul in timpul asta, sa ne intrebam ce putem face noi pentru Popor in timp ce el e ocupat si face ce face.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult