Acasa Opinii Tiraniile bogate in petrol si gaze naturale finanteaza campaniile anti-fracking din Occident

Tiraniile bogate in petrol si gaze naturale finanteaza campaniile anti-fracking din Occident

scris de Doru Dragomir
19 afisari

Rusia, Venezuela si Emiratele Arabe Unite sunt tiranii extrem de bogate in resurse naturale, petrol si gaz, iar economiile lor sunt dependente de vanzarea acestora in Occident, mii de miliarde de dolari, in ultimele decenii.

Costin AndrieşAceste state vor intra in mari dificultati financiare in momentul in care Occidentul (aici incluzand si Romania) va devini independent energetic. Pentru ca acel moment se apropie cu pasi repezi, Rusia, Venezuela si Emiratele Arabe Unite reinvestesc o parte din banii primiti din Occident in campanii care urmaresc amanarea inevitabilul. Se incearca “lamurirea” opiniei publice asupra faptului ca exploatarea gazelor de sist pe scara larga in Europa, de exemplu, va produce un dezastru ecologic de proportii, cu alte cuvinte, ca vom muri otraviti, in cutremure, inecati si asfixiati.

Gasland

De departe cel mai cunoscut film de “lupta” impotriva exploatarii gazelor de sist este Gasland, foarte popular si printre cei din #unitisalvam-ul romanesc.

Un comunicat de presa de pe site-ul Ambasadei Venezuelei din Washington din frebruarie 2011 afirma ca “Irene Yibirín, de la Fundatia Nationala de Film [fundatie a guvernului Chavez], a lucrat ca asistenta de productie a documentarului GasLand”. “Irene Yibirín, absolventa a Universitatii Centrale din Venezuela (UCV)a fost implicata si in investigatiile din documentar… In Venezuela, producatoarea a coordonat distributia filmului”, relata comunicatul publicat de guvernul Chavez.

Putem trage concluzia ca lista de adevaruri prezentate in film e cu mult mai scurta decat lista de aserțiuni false sau indoielnice”scria Tom Blumer in 29 aprilie 2012. “Filmul transmite informatii false despre tehnica de fracturare hidraulica; recicleaza meme ecologiste de mult timp discreditate; (…) pur si simplu inventeaza.”

Un alt detaliu deloc de neglijat este posibila implicare a Gazprom in promovarea GasLand, mentionată de Kiran Stacey pe situl Financial Times (18 februarie 2011).

Despre Gasland, vedeti si:

De pe hotnews aflam urmatoarea poveste:

“Un ziarist american care s-a dat drept un reprezentat al unei bogate familii petroliere a convins fara prea mari probleme trei artisti militanti pentru cauza mediului si energii curate sa faca un film impotriva gazelor de sist, scrie site-ul american de dreapta breibart.com.

In inregistrarea filmata cu camera ascunsa, un ziarist sub acoperire se prezinta ca fiind “Muhammad”, membru al unei dinastii petroliere din Orientul Mijlociu, si ofera 9 milioane de dolari pentru finantarea unui film impotriva exploatarii gazelor de sist.

La discutie sunt invitati cunoscutul actor Ed Begley Jr., activist pentru mediu si vegan, actrita Mariel Hemingway, promotoare a conceptului holistic living si practicanta de yoga, si Josh Tickell, laureat al festivalului de film Sundance pentru cel mai bun documentar, Fuel, care pledeaza pentru energiile curate. Este specializat in filme cu mesaj social. Ziaristii sub acoperire ii informeaza pe cei trei artisti ca “daca “Washingtonul continua frackingul, America va fi independenta energetic si atunci nu vor mai avea nevoie de petrolul meu”. Intr-o convorbire telefonica cu Tickell, unul dintre ziaristi spune: “Clientul meu este interesat sa stopeze independenta energetica a Americii. Interesul vostru este sa opriti frackingul. Intelegeti asta?”

Tickell raspunde: “Corect. Da, foarte clear”. “Daca nu protejam – cine finanteaza astfel de lucruri …”.

Promised Land

Un un alt film “verde” care are ca subiect apocalipsa ecologica produsa de exploatarea gazelor de sist este Promise Land. Filmul, realizat cu asistenta financiara din Emiratele Arabe Unite , a facut deja turul cinematografelor din Romania.

In articolul Filmul anti-fracking al lui Matt Damon, finantat de o tara araba bogata in petrol, scris in septembrie 2012 de Lachlan Markay, pentru Heritage Foundation, se mentiona ca “un nou film cu Matt Damon in roul principal infatiseaza producatorii americani de petrol si gaze naturale ca fiind niste ticalosi lacomi care, chipurile, otravesc America rurala … Este de interes faptul ca filmul este partial finantat de familia regala Emiratelor Arabe Unite, o tara bogata in petrol“, scrie Lachlan Markay.

“Din moment ce in ultima perioada s-a dovedit ca fracturarea hidraulica e putin daunatoare mediului, scenariul Promised Land a fost modificat pentru a face din ecologistii prevestitorii ai apocalipsei uneltele companiilor petroliere care incearca sa discrediteze fraking-ul. Hollywood-ul stangist are deseori ca tinta presupusi raufacatori ai mediului inconjurator – iar Promised Land a fost produs in asociere cu Image Media Abu Dhabi, o companie subsidiara a Abu Dhabi Media.


Un purtator de cuvant al DDA Public Relations, care conduce departamentul de PR al Participant Media, compania care a asigurat fondurile pentru sprijinirea filmului Promised Land, a confirmat ca Abu Dhabi Media este unul dintre finantatori. Abu Dhabi Media este detinuta in intregime de guvernul Emiratelor Arabe Unite.

P.S.

Despre implicarea Rusiei in campania anti-gaze de sist din Romania, puteti citi: Implicarea Rusiei în protestele de la Pungești

19 comentarii

BULA 26-07-2014 - 18:15

Exista si tiranii care consuma petrolul si gazele in prostie si au destabilizat clima. Ba chiar se dau mama democratiei si actioneaza militar in toata lumea, cu cruzime extrema.

andra 26-07-2014 - 18:28

Tiranii, tiranii, dar editoriaslul reflecta realitatea unei scene politice in schimbare, caracterizate prin ridicarea tarilor mici si transferal pasnic de putere din Occident catre noile centre ale lumii multipolare. Mai jos, un articol interesant al lui Eduard. O. Ohanesian pe tema provocarilor cu care se confrunta marile corporatii cu mentalitati de anii ’80 in contextual noilor mutatii (geo)politice: http://www.cotidianul.ro/creionu-chimic-le-a-venit-de-hac-243793/

Antibasistul 26-07-2014 - 18:46

Foarte bun articolul din Cotidianul!

UnUL 26-07-2014 - 18:50

Doar cretinii citesc hârtia igienică numită Cotidianul al fostului și actualului lingău comunist (acum „roșu”!) Nistorescu.

Antibasistul 26-07-2014 - 19:08

copy paste 123, minciuni basiste!!!

UnUL 26-07-2014 - 20:37

🙂

rares.m 26-07-2014 - 21:46

cotidianul este un site pro-rus, apropiat tiraniilor de care e vorba in articol. Si cu asta basta.

Pribeagul 26-07-2014 - 18:48

„Poziţia Guvernului francez este extrem de clară. Preşedintele Republicii şi eu am declarat deja în numeroase ocazii (..) că este clar exclusă exploatarea gazelor de şist în Franţa, în prezent, şi nu a fost dată nicio autorizaţie în acest sens”, a afirmat Ayrault.

„Ministerul Energiei si cel al Mediului din Germania incearca sa instituie interzicerea exploatarii gazelor de sist in urmatorii 7 ani, din cauza ingrijorarilor privind posibila poluare a solului si apei freatice prin tehnicile de extragere.”

„Deocamdată şi în următorii cinci ani, în România nu se va exploata niciun metru cub de gaze de şist. În al doilea rând, mă uit pe harta Europei şi cam toţi vecinii noştri au dat deja – cu excepţia Bulgariei, e adevărat, care probabil că a luat o decizie politică, nu neapărat tehnică – autorizaţii pentru explorări pentru gaze de şist. Trei, că în următorii cinci ani, România are obligaţia de a-şi pune la punct cea mai performantă şi modernă legislaţie de protecţie a mediului, în aşa fel încât, dacă peste cinci ani chiar se va exploata, să avem toate garanţiile”, a spus premierul Ponta la RRA, potrivit Agerpres.

„Aici lucrurile sunt simple: dacă nu avem gaze din producţia internă, le cumpărăm de la Gazprom, că nu avem alt producător prin zonă care se ne vândă gaze. Or, eu cred că pentru România, să asigure pentru România şi pentru Moldova independenţa energetică, e un obiectiv atât de important, încât în toate modurile, repet, cu păstrarea celor mai înalte standarde de mediu, dar toate modurile prin care putem să avem aceste resurse, din Marea Neagră, de oriunde din România, trebuie să le folosim, nu trebuie să le dăm cu piciorul, ca să nu depindem de gazul din Rusia”, a mai declarat premierul.

Deci numai „cu păstrarea celor mai înalte standarde de mediu”!

„Doctorul Sandra Steingraber a venit la Vaslui pentru a atrage atentia asupra efectelor nocive ale fracturãrii hidraulice, aducând probe dincolo de orice dubiu, privind poluarea pânzei freatice si a apelor de suprafatã în zonele fracturate. Rezultatele studiilor sale si ale mai multor oameni de stiintã americani sunt foarte îngrijorãtoare si sunt publicate pe mai multe site-uri si în literatura americanã de specialitate, si trag un semnal de alarmã si cu privire la generarea de cutremure si pericolul declansãrii unor cutremure mari în zonele seismice. Sãnãtatea oamenilor si animalelor este tulburatã în mod extrem de periculos de activitãtile de fracturare hidraulicã, iar, nu în ultimul rând, regiunile unde se exploateazã gazele de sist devin zone cu criminalitate crescutã, cu numãr mare de decese în accidente. Sandra Steingraber a spus cã, în SUA, cel mai mare risc privind mortalitatea la locul de muncã este acum în industria exploatãrii gazelor de sist, unde accidentele mortale sunt de sapte ori mai mari decât în orice altã industrie si de douã ori mai mari decât în Politie (se stie cã, în SUA, a fi politist este un risc major). “Tehnica fracturãrii hidraulice a fost inventatã în SUA si s-ar crede cã acolo se stie totul despre efectele ei, dar nu este asa. A fost nevoie de ani de studii si cercetãri pentru a se arãta cu dovezi stiintifice, clare, ce efecte dezastruoase are aceastã metodã de extragere a gazelor de sist. Ca si la dumneavoastrã, în România, companiile care exploateazã gazele prin aceastã metodã sunt foarte secretoase si cu greu am obtinut informatii. Am venit în Pungesti special, din proprie initiativã, deoarece am vãzut ce s-a întâmplat pe 2 decembrie anul trecut si am vrut sã spun celor de aici ce pericole îi pasc”, a spus Sandra Steingraber. Ea a precizat si cã sunt multiple probe care atestã cã fracturarea hidraulicã distruge sãnãtatea oamenilor, contamineazã apa si pânza freaticã, provoacã cutremure, distruge agricultura si animalele.”

Conducatorii nostri necredibili ne tot vira pe unde pot lozinca asta cu „independenta energetica”.

Daca tinem cont ca:

– industria este la pamint si consuma putin;
– industria ingrasamintelor si-a inchis de curind total portile. Este un dezastru!
– industria metalurgica este si ea pe cale de a-si da si ea obstescul sfirsit; dupa Mechel, Mittal zice si el ca nu se simte deloc bine si va inchide. Este un dezastru si mai mare!

Ce de munti de fier vechi se zaresc la orizont!

Din doua una, ori conducatorii ne cred tembeli, ori ei sunt exemple vii ale celui mai inalt tembelism. Din asupriti energetic, am ajuns demult independenti energetic, fapt dovedit si de faptul ca datorita prabusirii industriei am ajuns sa exportam energie.

Marea nostra problema, pe care nimeni nu pare a o intelege, este ca fie subjugati, fie independenti din punct de vedere energetic, rominii ramin tot saraci.

„Muntii nostri aur poarta,
Noi cersim din poarta-n poarta.”

Vedeti „conducatorilor”, ca veti da seama!

MI-5 26-07-2014 - 19:01

articol de doi bani!…
dar scris pentru ceva bani…
adica tirania Rusia, este impotriva gazelor de sist?
De aceea foreaza Gazprom de zor prin Ro???

Paul din Ohio 26-07-2014 - 20:45

MI-5,
Pe unde foreaza Gazprom in Romania? Este Gazprom in stare sa exploreze gaze de sist?

urbos 26-07-2014 - 19:07

Si totusi, inca o data, asta e doar mancatorie de cacat. Foarte bine ca le finanteaza, caci inseamna ca, desi isi urmaresc doar propriul interes, actioneaza fara sa vrea intr-un sens bun. Iar de asta trebuie profitat.
Din nou, sictir!

Ostafi Florea 26-07-2014 - 20:14

Gazele de sist sunt ca Piramidonul. Nu indeajuns studiate.
Imaginati-va niste lupi infometati de bani, care trebuiau sa aduca Americii independenta energetica trambitata. Au facut ca totul sa fie considerat o problema de „aparare nationala”. Si s-a aprobat.
Cred ca aceste foraje ar fi necesitat o analiza indelungata. Trebuia sa fie privite nu asa cum privesti un gadget, ci asa cum privesti un medicament.

Tache 27-07-2014 - 06:22

The only conclusion is that all the whores were paid off. The whores can always count on Washington paying them off. For money the whores are selling out civilization to Washington’s war, which likely will be nuclear and terminate life on earth. The whores’ money will incinerate with them.

http://www.paulcraigroberts.org/2014/07/25/russia-humanity-future-paul-craig-roberts/

Tache 27-07-2014 - 06:56

What life is faced with is a drive for hegemony on the part of Washington and ignorant unconcern on the part of the rest of the world.

http://www.paulcraigroberts.org/2014/07/25/russia-humanity-future-paul-craig-roberts/

Tache 27-07-2014 - 07:46

Sa ne reamintim ca ROMANISMUL inseamna MANDRIE !!! Stramosii nostri au fost hors d’ordinaire…………

http://www.youtube.com/watch?v=w7NEwZDMc4Q

Noi romanii suntem o natiune MANDRA, idiferent ce spun dusmanii nostri !!!

Ionel 27-07-2014 - 16:13

au fost romani si sunt slavizati total pentru ca regele Ferdinant(intregitorul) a renuntat la Transcarpatia, Crisana(60%), Voievodina, Timoc, Deliorman, Transnistria si Pocutia.

Tache 27-07-2014 - 08:10

Imi plac OPINCILE, oriunde le intalnesc……….

http://www.youtube.com/watch?v=XLJWocnsmpI

Ionel 27-07-2014 - 16:18

Erau romani si astazi daca se faceau schimburi de populatii oprite de camarila regala: turciii in Turcia, grecii in Grecia si vlahii in Buceac.

Tache 27-07-2014 - 08:58

In Memoriam ! Pentru Tzarul Alexandru al II-lea !!!

http://www.youtube.com/watch?v=2Xbti4cwysg

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult