Acasa Opinii Titi Duru

Titi Duru

scris de Marin Neacșu
3.095 Afisari

În ultimul timp, premierul României încearcă să arate supușilor că este un om decis, hotărât, că este un om care are principii și nu se abate de la ele indiferent cine i-ar sta în față. Asta după ce în fața lui Barroso a făcut sluj acceptând toate condițiile pe care acesta i le-a fluturat, chiar dacă unele erau curat anticonstituționale sau antieuropene.

Marin NeacsuAcolo, domnul Ponta nu a știut să ridice piciorul si să își marcheze teritoriul, a schelălăit lăsându-se pe spate, udându-se pe burtică precum un Puppy de o lună jumătate. Și și-a mai udat burtica și când l-a vizitat Secretarul Secretarului de Stat al Statelor Unite ale  SUA și i-a spus că trebuie să îl accepte pe Băsescu în scaun dacă ține la scaunul propriu. Și atunci s-a stropit pe burtică chiar ceva mai mult pentru că SUA e totuși SUA. Și ca să nu vadă lumea cât de mult s-a udat, în momentul în care Parlamentul dădea verde reîntoarcerii lui Băsescu la raportul CCR, domnul Ponta, ca și Crin, s-a dat ascuns vre-o săptămână, ca să nu fie acasă și să nu îl întrebe lumea de ce e ud pe burtică. Crin, după ce s-a trezit din beția puterii, a avut o tresărire și a încercat să joace rolul lui Zorro, fluturând o sabie boantă înspre frau Merkel, don Barroso și mister Gitenstein. Bineînțeles  nu pentru că voia să-i provoace la duel ci pentru a arăta gugustruților că are antigel în instalație.

Până recent, Ponta nu dăduse semne de bărbăție și se simțea dator poporului. El rămăsese în ochii poporului cu imaginea cățelușului întors pe spate ud pe burtică. Uite că s-a ivit ocazia să revină în patru labe: privatizarea Oltchim cu banii lui DD, cu tot circul mediatic, cacealmaua lui DD, bâlbele guvernului, graba privatizării, presiunea FMI care ordonă privatizarea la termen fix  fără să se intereseze dacă timpul acordat dă posibilitatea respectării controalelor și procedurilor necesare. Cacealmaua pe care a luat-o cu DD i-a dat ocazia să se dea rotund și să facă pe Titi Duru, amenințând că dacă nu vine cu banii, pe DD îl paște pușcăria. Ce să spun, m-a dat pe spate. Nu știu ce conțin datele privatizării, dacă contractul trebuie semnat oricum ar fi sau DD are dreptul să îl negocieze, dacă statul român a jucat fair play și nici cine are dreptate. Mie mi se pare însă că atâta vreme cât statul  a cerut o garanție  pentru investitori iar aceștia nu se achită de promisiunea de a veni cu banii, investitorul care a câștigat își pierde garanția și cu asta basta. Dar repet, nu știu ce cuprind documentele și procedurile în astfel de cazuri, este însă prima privatizare la care aud că se vorbește de pușcărie.  Culmea este că DD nu a semnat contractul, deci nici vorbă de pușcărie, de nerespectarea contractului de cumpărare, de investiții etc. Atunci amenințarea lui Ponta este balon de săpun. Se dă rotund când de fapt are capul pătrat. Despre miile de privatizări la care investitorii nu și-au respectat caietul de sarcini și nu au adus investiții, nu au modernizat, nu au creat locuri de muncă și au falimentat, Puppy – Ponta  nu spune nimic. Păi nici nu poate pentru că multe din astea sunt făcute sub pulpana PSD.

Și se mai face că e bărbat Puppy – Ponta încă odată, la ședința CSAT unde se face că se ceartă cu  Băse, își ia jucăriile și pleacă. Din fața lui Barroso, când i-a băgat pe gât cele 11 porunci incluzând cvorumul la referendum, nu a plecat pentru că s-a gândit la ”binele națiunii”, dar acum a plecat de la ședința CSAT. Și cu această plecare de la ședința unui Consiliu unde se dezbat numai probleme de interes vital pentru țară, probleme de securitate, strategie și mai ales care se desfășoară la perioade destul de rare, neavând frecvența ședințelor de guvern, cu această plecare domnul Ponta a vrut să arate și el că este un om dintr-o bucată, care nu admite să i se sufle în ciorbă, este  dur, dar sever. Prost moment ți-ai ales domnule Ponta. Nu știu ce  motiv a avut cearta cu Băsescu, dar dacă orgoliul dumitale trece peste apărarea intereselor naționale, nu prea ai ce căuta pe unde ești. Spun asta pentru că dacă cearta a avut loc pe subiectele ce urmau să fie dezbătute în cadrul ședinței, și punctele de vedere erau divergente iar domnia sa avea dreptate, ar fi fost normal să stea la ședință și să își apere punctul de vedere, să nu dea voie să se voteze punctul de vedere al lui Băsescu, având acest această posibilitate datorită faptului că votul trebuie să fie unanim. Deci era nu numai recomandabil ci chiar obligatoriu să rămână să își apere punctul de vedere și să împiedice o nedreptate. Dacă cearta a  avut loc pe o cu totul altă temă, în afara punctelor ce urmau să fie discutate în ședință, atunci supărarea și plecarea sa sunt nu copilărești, imature și nepotrivite ci chiar contrar obligațiilor ce îi revin ca om de stat, șef al guvernului. Practic ar însemna că și-a abandonat obligațiile de prim ministru dintr-un orgoliu personal, neputându-și înfrâna temperamentul.

Oricum ar da-o, moftul domnului Ponta nu demonstrează ceea ce crede domnia sa, adică tărie de caracter și verticalitate, ci imaturitate, orgoliu prostesc, lipsă de tact dar mai ales lipsa calităților de care trebuie să dea dovadă  un om de stat. Poate Băsescu l-a provocat intenționat iar el a căzut în cursa acestuia. A câta oară?

Ar mai fi o variantă pe care o amintesc pentru că nu o exclud. Este posibil ca acest circ să fie făcut de ambii protagoniști pentru a arăta celor ce își pun din ce în ce mai des întrebarea ale cui jocuri le face Ponta, că între el și Băsescu nu este altceva decât ură. Frumoasă încercare, ar trebui să convingă pe toată lumea și mulți așa vor gândi acum, pentru că nu e așa, nu pleci din ședința CSAT așa oricum. Oricum ar fi, rolul de Titi Durul nu i-a ieșit lui Ponta, cum nu i-a ieșit nici lui Antonescu după ce și-a pierdut scaunul de interimar. Jalnică prestație.

28 comentarii

BULA 29-09-2012 - 09:31

USL (PSD de fapt, pentru ca membrii PNL sunt figuranti) a pierdut jumatate din votantii pe care ii avea inainte de referendumul cu demiterea lui Basescu. Chiar si tampitii care au votat PSD-ul incep sa-si dea seama ca USL face exact de ar fi facut PDL daca ramanea la guvernare ( privatizari cat cuprinde, in dauna Romaniei, coplata la spitale e ca si bagata, la invatamant ne balacim in acelasi gainat facut de Marga si Androneasca, nexam politica economica si de creare de locuri de munca, afaceri cu firme capusa ca si pana acum, etc).

pathfinder 01-10-2012 - 12:38

Ba nu, USL face chiar mai rau decat PDL.
Sunt si mai incompetenti.

neacsum 29-09-2012 - 09:41

Pai e si normal sa fie asa atata vreme cat toti, indiferent cum s-ar numi inghit galusca FMI si executa ordinele lui Barropso si ale coanei Merkel.

BULA 29-09-2012 - 10:06

Structura „de rezistenta” a PSD (PDSR) a fost alcatuita din persoane racolate de CIA inca din anii ’60. Il stiu pe unul mare de tot (am fost si la el acasa de cateva ori), dar mi-e teama sa detaliez.
Nu avem o burghezie locala, care sa detina fabrici si care sa fie interesata de independenta Romaniei. De aici pleaca dezastrul, de la faptul ca americanii au creat niste structuri de conducere formate din lingai care scot bani din bisnita si din contracte cu statul (furaciuni legalizate). Proprietarul „unic” (Ceausescu), era nationalist si investea in industrie si in tot ce era nevoie, pentru ca in mintea lui isi inchipuia ca totul ii apartine (muntii si campiile, fabricile si hidrocentralele, podurile si calea ferata, „sclavii” de pe plantatie, etc). Dar a fost dat jos (plumbuit) si in locul lui au ajuns gastile de securisti, care ii pupa in kur pe americani. Astia au demolat tot ce s-a facut prin munca poporului roman pe timp de o jumatate de secol, pentru ca asa le-au cerut stapanii din Vest.

neacsum 29-09-2012 - 10:20

Nu numai pe amEricani ii pupa in dos, ci pe toti cei care ii pot tine in scaun, indiferent de natie sau interese, indiferent cat i-ar costa sau cat ar trebui sa vanda din tara asta.

BULA 29-09-2012 - 11:15

Pe americani cu precadere, pentru ca sunt cei mai tari. Oportunistii care s-au bagat in Securitate si in partide, au foarte dezvoltat instinctul adaptarii la situatie.

digital 29-09-2012 - 13:56

am impresia că pe toți cei de mai sus,aveți în cartea de identitate trecut în paranteză și prenumele traian!
am greșit cumva?!

US 29-09-2012 - 16:19

Singura circumstanta atenuanta ar fi ca de FMI nu poti scapa pana nu scapi de Basescu.
Problema e ca ocazia a fost, l-au avut pe tradator in mana si i-au dat drumul, ceea ce face din rebuturile Ponta si Antonescu tot niste tradatori.
In alta ordine de idei, de la PSD slabe sperante sa dea flit FMI, pentru ca asa sint comunistii(de la Iliescu la Basescu), obisnuiti sa fie slugi. Numai liberalii au dat papucii FMI.
In orice caz, pentru Romania, prioritatile raman aceleasi, in primul rand eliminarea lui Basescu si apoi restul.

DXN 29-09-2012 - 18:57

Psihopat mai esti dobre!
De aia nu te ia nimeni in serios!
Ai divortat, in sfarsit, dar ai pierdut Farmacia!
Pacat de dna EDobre: e grasa rau!

MI-5 29-09-2012 - 11:31

În USA un galon de benzină (3,7L) costă în medie 13 lei.
Acelaşi galon de benzină în Ro costă în medie 23,5 lei.

Cum ar putea USA să menţină acest preţ?
Numai jefuind economiile altor ţări.
Unde cârâie poporul, au ei grijă să-şi pună maimuţoiul înapoi pe scaun şi câte un gittenschweine să-l supavegheze, să-i de sfaturi preţioase.

Iar unde nu merge cu vorba, atunci intră în acţiune „propagatorii democraţiei americane” adică tancuri, nave de război, avioane, soldaţi, gloanţe, bombe şi rachete, distugând oraşe şi populaţii.
Civilii morţi sunt victime colaterale.

Şi cu toate acestea, în USA marea putere, sunt la această oră 19 milioane de şomeri… care cu adevărat sunt muritori de foame.

Trăiasca „visul american”…

digital 29-09-2012 - 13:53

păi atunci să-l punem pe băsescu și premier,că președinte este deja,și am cam terminat și cu alegerile din toamnă,că și așa s-a cheltuit cam mult!

iar noi să plecăm dreq de p-aici că,băsexu ține locul,mai nou la 22 de mil de români!

neascum 29-09-2012 - 15:23

Digital, sa nu te mire cand o sa auzi de dragostea dintre cei doi. Poate atunci vei intelege de ce nu imi plac catelusii care fac pe dulaii si nici dularii care spun ca vor egalitate, dar nu pentru catei.

DXN 29-09-2012 - 18:52

Intre cei doi nu a fost nu este si nu va fi nicio „dragoste”, ci doar REPULSIE.
Mucea manifesta doar ura, iar Base este mai vulpoi!!
Ura lui mucea este cea care-l face TITI DURU’. In rest, doar fum!

Huhu Ciu 29-09-2012 - 18:56

Basescu-i idolul tai mocofane, asa reiese din rindurile tale
analfabete!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 30-09-2012 - 14:04

vieme este de inteles ca in devalmasia din rectul primordial sa nu primeze apartenenta ! Asa este la caletzi !

neascum 29-09-2012 - 16:30

US, de FMI nu mai scapam ever. Toti cei care vor veni vor trebui sa bata palma cu cei care ne-au cumparat ca sa poata sta in fruntea bucatelor. Decat o noua glaciatiune sau un cataclism la nivel planetar ne mai poate scapa de datoriile pe care le ave, dar nici atunci nu e sigur, nu se stie pe unde si cum isi salveaza informatiile si ne trezim ca platim peste 1000 de ani imprumuturile de azi. Poti sti ce datoruii platim acuma si ale cui greseli sau blesteme ?

US 29-09-2012 - 16:57

Nu e nici un trebuie, tine doar de caracterul celor care ajung in functiile cheie. Daca acolo avem gunoaie, nu mai scapam de FMI, insa n-are legatura cu a sta in fruntea bucatelor, caci unul care ar scapa tara de FMi ar avea sustinerea electoratului si ar putea sta linistit in fruntea bucatelor. Ca probabilitatea sa nu mai ai gunoaie la conducere e mica, e alta discutie si pe de alta parte, inseamna ca asta e materialul uman al Romaniei.
Iar vinovatul acum, poarta un nume, Basescu. Lepra asta a vandut tara in halul asta in doar trei ani, nu e nici un dubiu. Evident toata slehta lui e la fel de vinovata.

neascum 29-09-2012 - 21:18

It is not that simple. Ca sa conduci o tara impotriva FMI ai nevoie de economie, de fonduri, de munca, multa munca. Isarescu face si el jocurile Bancii Mondiale care il tine acolo de 23 de ani si ale masonilor. Toti marii detinatori de finante Rromani sunt inscrisi in partidele care i-au promovat si le fac interesele. Nu vor accepta ca cineva fara nici o legatura cu ei, sau nesustinut de ei sa faca ceva bun. Averile lor se bazeaza pe furtisaguri , afaceri cuu statul deci cu politicienii corupti. Cum vrei sa se sustina un sef de stat fara clasa politica, deci fara finante? Cu ce plateste pe amaratii de bugetari ? In doua luni ar fi greva generala. Marii privati sunt si ei sustinuti sau acopera tot afacerile politicienilor. La ora actuala, numai forta divina mai poate schimba ceva. Nu vezi ? Toti isi bat joc de Oltchim iar populatia se uita la tv si pune pariuri la un pahar de bere daca DD aduce banii sau nu. Suntem condamnati ba mai mult, ne condamnam singuri .

Huhu Ciu 30-09-2012 - 01:21

Corect, doar Dzeu, ne mai poate da minte si curaj sa iesim din rahat!
Argentina a reusit sa scape de FMI-ul evreilor.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 30-09-2012 - 10:58

Cu toooooooooot respectul ,nea Marine, in primul rand ESTE NEVOIE de UN POPOR care sa i-si identifice TELUL. Sa faca distinctie intre BINE si RAU ! SA detina o MORALITATE si o VERTICALITATE ,si sa FIE DISPUSA sa LUPTE pt. aceste CALITATI ! SA LUPTE ,pe VIATA si pe MOARTE ! NEA ,MARINE !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 30-09-2012 - 14:06

asta este maximul de la LOAITRELE LEGIONARE !

digital 30-09-2012 - 14:12

o să vezi și maximul!
încă nu l-ai văzut și nici simțit,cotarlă,țighănească!

DXN 30-09-2012 - 21:36

NEACSULE,
Iti faci un deserviciu dialogand cu asemenea incult-psihopat!
Crede-ma!
Unde ai lucrat tu in ultima perioada, eu am destelenit treburile pri 93-96!

vodka 29-09-2012 - 17:08

Guvernu USL e depasit si orb.
Cum adica, inca nu exista Ministerul Imprumutului ???
Cum sa imprumute Romania in mod organizat, fara un minister?
Aici este vorba de cel putin o jumatate de trilion lasata de izbeliste, care o sa fie imprumutata maine, cand treaba putea fi facuta azi.
Rusine!

Huhu Ciu 30-09-2012 - 01:22

Evreule, sa se imprumute Israelul tau, nu Romania!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 01-10-2012 - 10:37

@ alamicu oligo ! Daca nu ai aflat, si /sau nu i-ti convine : I S R A E L U L ESTE PRODUCATOR SI EXPORTATOR si se AUTOINTRETINE . Deci nu se imprumuta , iar E V R E I produc, nu stau la ceainarii, nu stau la mila nimanui !

Huhu Ciu 01-10-2012 - 15:55

Evreii cei mai mari hoti din Univers, faptele lor de hotie o spun, ei sint producatori de bani furati si exportatori de IMENSE HOTII!!!!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 01-10-2012 - 16:32

Mai FORTZA oligoElementu! BagA tare !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult