Acasa Opinii Torţionarii poporului furat

Torţionarii poporului furat

scris de Doru Dragomir
3 afisari

Ultima conflagraţie mondială, cinic vorbind, a cadorisit lumea, la nivel planetar, cu trei holocausturi inimaginabile pentru o lume civilizată: extrema dreaptă, cu vârful său de lance, fascismul german, este răspunzătoare de Holocaustul Evreilor, extrema stângă cea care a dus arta torţionarii la cele mă înalte culmi ale crimei, reprezentată de defuncta URSS, este total răspunzătoare, la rându-i, de Holocaustul Roşu şi, în sfârşit, cea mai veche democraţie a lumii, reprezentată de nord-americani, este responsabilă de Holocaustul Nuclear, în ciuda faptului că preşedintele Truman a încercat să convingă lumea cu un argument facil: s-a văzut silit să întrebuinţeze arma atomică împotriva Japoniei imperiale spre a salva de la moarte sigură milioane de soldaţi americani.

Stan Petrescu editorialist Ziua VecheCasa Albă a recurs la serviciul călăului Paul Tibets, pilotul american care, din avionul său botezat cu numele mamei sale, Enola Gay, a slobozit asupra unor cetăţeni civili nevinovaţi, prima armă nucleară din istoria lumii, fiind unul dintre cei mai mari „eroi” americani şi, în acelaşi timp, omul care a murit cu cele mai adânci remuşcări de conştiinţă din lume, cerându-se, ani de-a rândul, pe la mai multe puşcării federale dreptul de a fi închis. A atins venerabila vârstă de 92 de ani cu remuşcări cu tot.

Stalin şi Mao, cei mai mari torţionari politici ai lumii, ca şi clonele lor mai mici, risipite prin ţări comuniste din toată lumea, au murit netulburaţi, iar drept recunoştinţă popoarele lor le-au eternizat chipurile în statui din bronz împrăştiate pe un areal de peste 25 milioane de kilometrii pătraţi, în timp ce pilotul american a murit cu propria-i dramă în suflet, neavând nici măcar un basorelief, neexistând niciun semn funerar pe mormântul său de teama de a nu fi profanat de protestatari.

Se spune că dacă omori un om se numeşte crimă, iar dacă sunt omorâţi oameni cu milioanele, se numeşte că aceştia sunt victime de război. Şi la război, dreptate au doar învingătorii.

Aşadar, jocul criminal al hazardului, sau mai degrabă acela al intereselor marilor puteri, a făcut ca democraţiile libere să dea mâna cu extremă stângă (satana roşie) în contra extremei drepte (ciuma neagră), joc terminat cu o catastrofă mondială. Ciuma Roşie – comunismul cu armata sa de torţionari de meserie – a ocupat o bună parte a planetei, impunând politica sa concentraţionară în cel mai mare lagăr de extincţie umană de pe glob, apoi au declanşat Războiul Rece, trăgând o uriaşă Cortină de Fier între două lumi supuse aceluiaşi Dumnezeu. Ce paradox!

Nenorocul românilor a fost acela că, ei, din acest mare joc al ruletei mondiale a morţii au căzut dincoace de Cortină, Rusia Sovietică furându-ne libertatea şi ţara, astfel că vreme de peste cinci decenii, statul român a fost confiscat de un grup politic de sorginte cominternistă, străin de interesele şi aspiraţiile poporului furat. După instalarea unor comunişti sectari la putere au dispărut partidele istorice şi monarhia a fost alungată din ţară. A urmat o noapte de calvar lungă, fără vise de libertate, până când o revoluţie, deşi reuşeşte să alunge de la putere pe unul dintre cei mai mari torţionari ai României, a fost furată de oligarhia roşie de rezservă, succesoare, prin teroare şi minciună, celui asasinat în mod stalinist, ţinându-i captivi pe români în propria lor ţară. Revoluţia roşie s-a impus cu ajutorul torţionarilor ei din interior, care, în conivenţă cu cei din străinătate, au instaurat haosul, conform cu vechea tactică cominternistă, au furat un popor cu tot ce îi aparţine de fapt şi de drept. După revoluţia furată, a urmat adevărata lovitură de stat dată de urmaşii cominterniştilor, care, întrebuinţând mijloacele kaghebiste aflate în conservare fură un întreg popor.

A urmat construcţia unei Românii postdecembriste sub pohta şi principiile unui urmaş fanatic al imperiului roşu, Ion Iliescu. Acesta a dat liber colaboratorilor să acumuleze averi uriaşe prin furt organizat, cu aceste prăzi imense punându-se bazele unei clase de oligarhi roşii supra înstăriţi. Prin repreluarea puterii de către comuniştii vopsiţi, Ion Ilici Iliescu redevine creierul întregii Alianţe de stânga-dreapta. Este perioada când la putere revin torţionarii României, torţionarii poporului furat.

Noii călăi instalaţi la Putere, la finele lui decembrie 1989, nici nu au luat în calcul că poporul ar putea fi altfel tratat, astfel că Iliescu şi clica sa nu a fost pregătită să instaureze democraţia furată în decembrie 1947, limitându-se la o reforma de tip perestroika ce nu reclama o viziune autentic democratică, aşa cum s-a întâmplat în celelalte ţări foste comuniste, megieşe nouă. Noii „călăi revoluţionari” au concentrat mijloacele de forţă puse la dispoziţie de către un trădător în uniformă de general, acum în puşcărie, pentru a controla, nemijlocit, poporul furat şi adus în stare de turmă. Pe această filozofie politică, s-a construit democraţia minciunii în România, structurile neocomuniste fiind recuperate prin revopsirea lor în „culori democratice”, noul regim întârziind voit, până azi, elaborarea proiectului strategic de modernizare şi europenizare a României.

Modernizarea pe ici pe colo a societăţii româneşti a început sub presiunea Occidentului, mai ales după ce România a intrat în NATO şi a aderat la Uniunea Europeană, acest proces fiind grăbit dinspre vest, dinspre cele două maluri ale Atlanticului, regimul fanariot de de la Bucureşti fiind obligat să ia act de noul trend al istoriei prezentului.

Cu toate acestea, noii torţionari ai puterii au aplicat teoria decalogul lui Chomsky potrivit căruia poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate, să perceapă conducătorii drept salvatori ai naţiunii, să fie permanent pregătit pentru mai rău, să creadă că şi ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trăi mai rău este tot pentru binele său, să aibă o gândire care să nu-i permită sesizarea legăturii dintre cauze şi efecte, să fie dezobişnuit să problematizeze realitatea şi să acţioneze sub impulsul emoţiilor, să fie obişnuit cu satisfacţii ieftine, care să-i ocupe timpul şi să-l demotiveze în atingerea unor idealuri superioare, să nu aibă acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă şi obiectivă, să se încurajeze financiar acele mijloace mass-media care îndobitocesc şi supun publicul, ţinându-l strâns legat de emisiuni şi seriale vulgare, ce trag inteligenţa în jos, adică acelea ce propagă sex, senzaţional, spectaculos şi sânge, să-i fie indus spiritul turmei, să devină un fel de oiţe ale domnului numai bune de trecut în solda torţionarilor credinţei şi să nu creadă în existenţa strategiilor şi mijloacelor oficiale de manipulare. Şi a mers. Călăii roşii au reuşit performanţa de a construi statul fondat pe democraţia minciunii, unde sărăcia s-a întins ca o pecingine uriaşă peste un segment majoritar al populaţiei, ţinând-o sub ascultare prin milioanele de ajutoare sociale, însemnând cultura nemuncii şi printr-o propagandă mincinoasă, debitată de presa roşie torţionară, la rându-i, dependentă de stat şi, ceea ce este ameninţător şi antieuropean, este faptul că au slobozit câinii naţionalismului populist până dincolo de fruntarii.

Torţionarii politici au reînviat sub ochii noştri şi caută prin toate mijloacele să-i apere pe cei ce au săvârşit crime odioase sub paza aparatului de securitate, aparat revigorat, repus în toate drepturile (pensii întregi şi grase foştilor slujbaşi, precum şi acordarea de demnităţi publice importante). Ei uneltesc, în ascuns, cu puterea roşie, nimeni nu-i întreabă de nimic pentru că păpuşarii lor, torţionarii politici de azi, aflaţi comod în scaunele puterii, continuă să o deţină, să o menţină prin topirea ei în democraţia minciunii şi să gestioneze prin rapt averea poporului furat.

Procesul comunismului trebuie să înceapă de îndată, pentru a curăţi această ţară de torţionarii roşii, pentru că nu putem continua să construim democraţia pe minciună, rulată la infinit pe toate ecranele televiziunilor cumpărate de ei şi urmaşi. Să citim noul text al Constituţiei şi veţi recunoaşte printre autorii ei fii torţionarilor de altă dată.

Spoiala de condamnare a comunismului ne-a făcut mai mult de râs decât de apreciat. Procesul comunismului trebuie să înceapă urgent, iar primii care ar trebui să fie în boxa acuzaţilor sunt toţi actorii de putere care au furat Revoluţia Română pentru a da lovitura de stat, urmaţi fiind de toţi aceia care au acceptata puterea la propunerea acestora. Tribunalul judecăţii poate fi ales la Casa Scânteii căci aceast edificiu roşu are suficientă recuzită de profil. Şi mă gândesc aici la interioarele sale, unde secera şi ciocanul sculptate în marmoră sunt stăpâne, un decor unic şi ideal spre a da culoare întregului spectacol al judecăţii. Iar pe soclul unde a tronat zeci de ani torţionarul Lenin aş pune statuia marelui umanist, Erasmus din Rotterdam, ţinând în mâini lucrarea sa admirabilă, Elogiul nebuniei, ca un avertisment că prostia şi ignoranţa nasc monştrii naţiunii.

Să ne reamintim, că primii torţionari au fost aleşi dintre lumpenii societăţii, adică aparatul securităţii, acei inşi schizofrenici, acele profile lombroziene şi analfabete, frustraţi, sceleraţi, tiranici, cu priviri ticăloşite, unelte perfecte ale ştiinţei asasinatului, de fapt, ale noii politici inchizitoriale roşii impuse ca un blestem peste acest popor prost de bun.

Toate beciurile fostei securităţi, casele lor conspirative, închisorile şi lagărele de muncă forţată, fără număr, sunt pline de oasele celor mai buni dintre fii şi păstorii acestei naţiuni.

Nu trebuie ocoliţi torţionarii Bisericii. Aceştia sunt cei care au încălcat taina spovedaniei, trimiţând în puşcării creştini nevinovaţi, ierarhii responsabili de această imensă infracţiune morală, jignind în continuare sfinţenia acestui popor, pentru că nu au fost nici judecaţi, nici afurisiţi şi nici înlăturaţi din scaunele păcatelor lor, scuipând cu neruşinare pe cruce şi azi în dispreţul moralei creştine. Cu maximă urgenţă trebuiesc scoşi din şcoli toţi popii bolnavi de apocalipsă şi blesteme închipuite pentru că riscăm să ne pierdem copii în fatalismul dictat de aceşti nebuni în sutană. În şcoli este necesar a se cunoaşte toate religiile cărţii, în mod egal, şi predate nu de preoţi ci de profesori specializaţi. Afară cu religia prozelitismului din şcoli!

Aşa după cum este absolut obligatoriu un proces al comunismului este imperativ şi necesar o curăţenie a bisericii, toţi torţionarii moralei şi toţi turnătorii în sutană să fie judecaţi în modul cel mai aspru, pentru că poporul în singurătatea lui n-a primit nicio alinare de la ierarhi, ci doar de la Dumnezeul lor aflat în suflet. Pentru că numai curăţindu-ne trecutul putem reinstaura încrederea în neam, în morala noastră creştină sănătoasă şi numai în acest fel acest popor îşi va putea relua viaţa de la capăt. Altminteri, vom trăi într-o minciună perpetuă, riscând să dispărem ca popor.

Drama poporului nostru furat este legată de toţi oamenii rămaşi legaţi de mecanismele sociale instaurate de comunism, devenind astfel entităţi ignorante şi votante la discreţia mafiilor locale de prin mai toate judeţele roşii ale ţării cu ignoranţi mulţi şi foarte mulţi.

Totalitarismul, fie de dreapta, fie de stânga, este un regim care neagă drepturile umane şi subordonează individul entităţii colective a partidului de tip stat. Acţiunile torţionarilor securităţii au fost permanent conduse de torţionarii partidului, aleşi dintre cei mai obedienţi. Aparatul politic, un fel de ochi ai lui Iuda, era cel care scotocea societatea pentru a afla inamicul poporului, iar apoi, activiştii de partid speciali, Securitatea, se ocupa de neutralizarea şi distrugerea acestuia, trimiţându-l la moarte sigură şi fără judecată.

Evident, în a doua perioadă a regimului s-a petrecut şi o sinteză între practicile bolşevice de exercitare a puterii, cultul liderului şi îmbrăţişarea unor teme şi simboluri ale extremei drepte, fiind folosite cu succes etnocentrismul agresiv, protocronismul, intoleranţa, exclusivismul etc.

Se poate spune că, per ansamblu, regimul comunist din România a fost ostil valorilor spirituale veritabile, pe care le-a atacat şi le-a distrus, procesul continuând cu perfidie tipică ciumei roşii şi azi.

Torţionarii partidului unic, cel intitulat ca partid al clasei muncitoare s-au vopsit şi au transformat rând pe rând siglele până s-a ajuns la USL-ul de azi care, prin politica sa neocomunistă, continuă, printr-o uriaşă minciună publică, să ţină încovoiată societatea civilă, să recurgă la omogenizarea forţată a populaţiei, să încalce cu neruşinare orice garanţii constituţionale şi a multora dintre libertăţile individuale. Cetăţeanul are dreptul de a striga prin toate pieţele publice dar nu-l mai ascultă nimeni.

Torţionarii serviciilor de intelligence, au trecut la un altfel de represiune, mai subtilă, şi anume la controlul fiecărui individ asupra a ce vrea şi ce gândeşte, fiind înlăturat, cu discreţie, din sferele puterii, inşii incomozi, astfel că rolul preponderent de poliţie politică a rămas neatins.

Să menţionăm că torţionarii SRI-ul de astăzi au topit lucrări unice, cărţi, documente de valoare inestimabilă, confiscate de fosta securitate din perioada stalinistă, cărţi „arestate” de la foşti intelectuali, oameni de artă şi cultură, militari de carieră, reţinuţi ori epuraţi din armată de către cominternistul Walter Neulander  (mai târziu Roman) şi alţii, apoi trimişi în puşcăriile comuniste sau la Canal ori prin pustietăţile Bărăganului. Crematoriul arderii memoriei neamului a fost tipografia SRI din Bucureştii Noi, unde au fost topite, ori arse, prin grija unei doamne colonel al cărei nume conţine trei note muzicale, zeci de tone de cărţi şi documente. Aceşti criminali piromani au şters trecutul torţionarilor securităţii, arzând parte din istoria noastră naţională fără ca nimeni să-i tragă la răspundere.

Torţionarii propagandei antinaţionale şi antiromâneşti deşănţate, prin intermediul cenzurii, CNA, au devenit peste noapte cenzura partidului stat de stânga, forţă politică de nădejde, care loveşte în toate instituţiile media cu vocaţie democratică.

Mai în glumă, mai în serios, instructori de partid scoşi de la naftalină, ca oameni de bine, au reînceput îndoctrinarea întregii populaţii cu discursuri de lemn şi reevocă binele comunist săvârşit pe vremea ceauşiştilor sub sloganul că fiecare român avea un loc de muncă, o casă şi foarte multă linişte, seara, la o televiziune care emitea doar două ore de program pe zi.

Torţionarii economiei de piaţă au trecut după model mafiot la acapararea bugetului statului şi păgubirea lui, escamotând metodele de furt sub normele ordonanţelor de urgenţă.

Torţionarii politicii externe fac politică externă prin omisiune adică nu fac nimic, adică fereastra României spre lume rămâne mereu închisă, alegându-se în staf-ul acestei instituţii importante cei mai incapabili şi obedienţi miniştri. Să-l privim pe ultimul dintre ei. Are cea mai autentică faţă de utecist, care vorbeşte mult nespunând nimic, unul dintre cei mai neînsemnaţi diplomaţi din istoria diplomaţiei româneşti, omul care când vorbeşte se tot miră.

Noile partide de stânga şi clonele lor generează aceleaşi apucături cominterniste, pentru că mentalitatea lor este atât de adânc înfiptă în adeneurile lor, clonându-se la comandă şi înmulţindu-se nesperat de repede, pentru că de un sfert de secol s-a lovit în educaţia şi cultura acestui popor, servindu-i-se nu idealuri, nu orizonturi culturale ci pâine şi circ.

Să privim tabloul apărării ţării, acum, când la frontiere se extinde un incendiu mai mare decât ne putem închipui. Este urât, groaznic, respingător şi cutremurător. Toţi preşedinţii României au desconsiderat armata, au definanţat-o, au umilit-o, îmbrăcând-o în zdrenţe cu sclipiciuri la paradă şi uitând de trecutul ei. Toate haimanalele comuniste ocupau locul de frunte, la parade, spre a-i vedea pe fii cuminţi ai patriei cum mărşăluiesc în pas de defilare, în timp ce eroii Ordinului Mihai Viteazul şi mulţi dintre soldaţii care au luptat pentru apărarea pământului sfânt al patriei erau daţi de-o parte, spre a nu obtura zâmbetele ipocrite ale tembelilor torţionari ai puterii.

Monarhia torţionarilor roşii din România şi succesorii, au devenit democraţi şi „aleşi” cu acte în regulă, devenind primari, consilieri, parlamentari şi europarlamentari, înalţi funcţionari publici, diplomaţi, şefi de partide, universitari fără operă ştiinţifică, bancheri fără biografie, inşi care nu au nimic cu şi pentru această ţară, pentru că sunt ipocriţi, lacomi, atei, oportunişti şi farsori incurabili, minciuna şi promisiunea constituind, pentru ei, ceva normal, ceva obişnuit. Simbioza catastrofică dintre monarhia roşie şi succesorii ei au capturat toate sferele de interes economic, social şi politic, la vârf, punând la dispoziţia străinătăţii întreaga avere a ţării. Asta a însemnat devalizarea României.

Urmaşii torţionarilor iniţiali sunt torţionarii democraţiei de astăzi care, lepădându-se de ideologia roşie, fură şi păstrează puterea muiată de mentalităţile comuniste şi împiedică românii cinstiţi şi iubitori de ţară să atingă orizonturile normalităţii aici în ţara italienilor de la Dunăre.

Torţionarii puterii, nu au avut de la cine să înveţe democraţia. Ei se comportă astăzi precum haidamacii lor roşii de odinioară. Ţipă, zbiară, dau ordine şi se joacă cu instituţiile statului, cum se joacă copii cu piese Lego, aranjându-le nu după reguli democratice ci după acelea ale regulilor învăţate în comunism: aşa vrea partidul. Pentru că mulţi politicieni şi vârfuri ale sinapselor din administraţie şi alte instituţii sunt absolvenţi ai universităţilor sovietice sau ai „Universităţii” Ştefan Gheorghiu.

Să privim către Ucraina de azi, unde revoluţia lor de pe „Maidan” parcă-i trasă la indigo după cea românească. Represiunea seamănă atât de mult cu cea din decembrie 1989, deoarece a fost coordonată de către aceiaşi artizani ai asasinatului din umbră, veniţi din pepinierele Vocii Rusiei.

Să nu uite Vocea Rusiei că timpul astral al democraţiei reale se apropie şi pentru moscoviţi care vor umple Piaţa Roşie şi vor ataca zidurile sub care este păstrată ca pe nişte moaşte, nimfa lui Lenin, sicriul negru al lui Stalin şi a altor torţionari internaţionali, loc unde sângele răzbunării milioanelor de ruşi furaţi şi ţinuţi captivi de aproape un secol, va răzbuna o istorie mare cât un secol de istorie fierbinte, precum şi memoria unei familii imperiale care a dat cea mai mare strălucire Rusiei. Acest mare popor, cu o cultură imensă, ne-a evroponizat, pe noi românii, la 1829, când Pavel Kiseleff a amendat Regulamentele Organice, dându-ne poate cea dintâi Constituţie. Stalin a măcelărit peste douăzeci de milioane de ruşi, ne spune Soljeniţân şi multe alte milioane de ruşi au fost asasinaţi încă de la începuturile bolşevismului, sub conducerea lui Lenin şi a lui Troţky, căci aceşti doi mega criminali au fost cei care au iniţiat primele ucideri în masă şi Gulagul.

Biserica Ortodoxă Rusă, veche de peste 1000 de ani, ştie că zecile de milioane de ruşi omorâţi de torţionarii fondatori ai Holocaustului Roşu, au fost evlavioşii ortodocşi ruşi şi nu cei atei, cum pretindeau călăii propagandei sovietice. Şi aceşti martiri cer, în primul rând, dreptate.

Aşa că, dragă Voce a Rusiei, notaţi la redacţia voastră cominternistă, că pedeapsa divină vine încet, dar vine şi torţionarii în viaţă vor plăti. Probabil că cei ce vor fugi de mânia poporului rus vor lua calea din neantul Antarcticii, căci în altă parte nu vor găsi găzduire.

Ucraina martiră (sperăm să urmeze la rând Belarus), aşa cum o vedem noi, cu ochii înlăcrimaţi, astăzi, nu poate uita omorârea prin înfometare (Holodomor în ucraineană, un genocid similar cu cel comis de nemţi contra evreilor) a milioanelor şi milioanelor de ucrainieni. A fost o represiune de proporţii întâmplată în ultimii ani ai Mării crize mondiale din secolul trecut.

Revoluţia sângeroasă din ţara vecină, unde, din păcate, încă mai stau rupţi de patria lor mamă peste 400 de mii de români, închişi acolo de torţionara Ana Pauker, mentoriţa tovului Ion Iliescu şi simbolul viu de luptă al lui Walter Roman prin Spania lui Franco, va trimite la Moscova frisoanele uneia dintre cele mai mari revolte populare a lumii, în faţa căruia nu s-a născut niciun Putin spre a o stăvili. Pentru că ruşii adevăraţi, urmaşii de sânge ai celor descrişi într-o frumoasa limbă rusă de marele Tolstoi, ai celor zugrăviţi în culori divine de Ilia Repin, sau cei regăsiţi în muzică monumentală a lui Serghei Rahmaninov, celebru compozitor crescut de o mujică robustă rusă, vor o Rusie a lor şi nu una a oligarhilor torţionari.

Noile realităţi politice ale unei lumi în mişcare browniană, alcătuită din peste şapte miliarde de vecini şi consumatori gânditori, dotaţi cu internet şi smartphone ne sugerează că acest eveniment va să se întâmple.

Căderea Imperiului comunist este pe aproape şi reîntemeierea adevăratei Rusii, citându-l pe autorul Arhipelagului Gulag, urmează cât de curând.

Alde Iliescu şi Ponta, valea la judecata istoriei!

72 comentarii

Dinu 25-02-2014 - 17:16

Esti nebun, stimabile . Desi arati niste adevaruri , constatate de multi alti autori analisti, te dai in stamba, ca pentru cei 24 de ani de „democratie ” i-ai scos vinovati pe Iliesu si Ponta, ca si cum Basescu este un ingeras.
Fii echidistant domnule, daca vrei sa arati corect realitatile istorice ale ultimilor 50 de ani!! Se vede de la o posta ce culoare au hainele tale ( evident camasa si cravata…) Mai bine te-ai lasa de meseria asta !!!Sau cel putin invata ce inseamna ziaristica echidistanta , nepartinica…adevarat independenta! Fara salut …..si nici respect!!

pathfinder 25-02-2014 - 17:41

Tu esti ala cu fiul debil, dupa cum bine ne-ai impartasit si noua…
„Victor Ponta s-a nascut in 1972, deci nu pre a stiut cu ce se mananca comunismul. Este de o varsta cu fiul meu , care habar nu are de ce se intampla in acei ani, mai ales daca de bine de rau avea ce pune in stomac in fiecare zi.”

Carevasazica fiul tau avea vreo 17-18 anisori in 1989.
Si habar nu avea ce se intampla…
Asa tata, asa fiu!

Debil, debil dar „de bine de rau avea ce pune in stomac in fiecare zi”.
Bine ca i-ai dat de mancare ca educatie nu prea aveai de unde…

pathfinder 25-02-2014 - 18:01

Clona!

Antibasistul 28-02-2014 - 19:52

MI SE PARE EXTREM DE CIUDAT CA STAN PETERSCU NU CRITICA DELOC PE BASESCU

pathfinder 25-02-2014 - 17:25

Felicitari!

Ca sa intelegi cat de mult mi-a placut articolul, primul gand care mi-a trecut prin minte cat il citeam a fost sa-l trag la imprimanta si sa il arat baiatului peste vreo 15 ani cand va fi destul de mare sa-l inteleaga.

urbos 25-02-2014 - 17:30

Hehehe, vise vierme, va fi mort animalul demult. Iti faci curaj degeaba blestematule.

UnUL 25-02-2014 - 17:45

El, nu. Dar tu cu toată famila – sigur !

UnUL 25-02-2014 - 17:46

evident, „familia”

digital 25-02-2014 - 17:34

ați citit voma ăstuia, cumva?!
nici tu găozule nu ai citit-o, fac pariu, că erai la budă să vomiți după primele fraze!
arată-i-o lu fi-tu mă, că numa așa va putea să te scuipe-ntre ochi!

urbos 25-02-2014 - 17:39

Vorbeai cu mine sau ai gindit cu voce tare? Nervii, bata-i dracul.

urbos 25-02-2014 - 17:41

Ce e pederastule, nu mai poti? Incepi sa scrii cu nickul meu? Muri-ti-ar plodu ala infect pana maine!

UnUL 25-02-2014 - 17:43

ȘI ție toată familia până la a 7-a spiță!

digital 25-02-2014 - 17:43

pederastu-rujat, nu se dezminte!

pathfinder 25-02-2014 - 17:52

Nu…

digital 25-02-2014 - 17:54

pathfinder
25-02-2014 at 17:52

ce, nu, mă..lllă!?

pathfinder 25-02-2014 - 17:58

@digital
Lasa palinca si vezi cui i-am raspuns…

urbos 25-02-2014 - 17:39

Se pare ca a citit Dinu, si din ce scrie, il cred. Imi dau seama ca basistu porc nu s-a dezmintit, grohaind probabil despre crimele comuniste, taman dintre bucile slinoase ale comunistului si securistului Basescu, criminal din tata-n fiu.

UnUL 25-02-2014 - 17:44

Tipic USL-inos : să comentezi un articol fără să-l fi citit.

UnUL 25-02-2014 - 17:37

Un articol remarcabil, domnule Petrescu. Chapeau!

pathfinder 25-02-2014 - 17:53

Remarcabil este ca imediat s-au prezentat, la ordin, troll-ii de serviciu.
Asta arata (printre multe altele) adevarata valoare a articolului.

digital 25-02-2014 - 17:56

pathfinder
25-02-2014 at 17:53

ești remarcabil de prost!

pathfinder 25-02-2014 - 17:58

Te uiti in oglinda troll-ule…

urbos 25-02-2014 - 17:59

Si d-aia furi nicuri ma secatura ucraineana?
Apucaturi de gunoi securist. O sa-ti moara copilu curand.

pathfinder 25-02-2014 - 18:02

Clona !

urbos 25-02-2014 - 18:04

Cat poti fi de penibil. Basist chinuit de prostie…

pathfinder 25-02-2014 - 18:10

Troll

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-02-2014 - 18:08

Stanescu Latu , nu se dezminte !
Toata Lumea e Di vina !
Numa’h Bhasanau si MENAJERIA ORANGE –
NU , NICIODATA cu NIMIC !
Si ca REGULA sa se
CONFIRME ! Apare

Bla-Bla Zoon a TU , cu
LIMBA lui, catifelata de atata
CUNINLINGUS la VARF !
Alles DREAQ -hurjume !

pathfinder 25-02-2014 - 18:10

Tu ai citit articolul?

teo 26-02-2014 - 07:13

Amice,ai „uitat” cel mai mare holocaust : Crimele evreilor incepand din anul 1848 de catre Marx odata cu lansarea „Manifestului partidului comunist” si pana in prezent ! Mai revizuieste inca odata „gandirea” dumitale si fii impartial.

Tache 26-02-2014 - 13:37

Este ORIBIL ceea ce se intampla in Lituania ! Poporul a fost FURAT ! Regimul fanariot din Lituania vrea sa calce in picioare dreptul poporului lituanian la referendum, stip.ulat in constitutie. NU mai exista democratie ! Pamanturile pot acum sa fie cumparate de straini si nu fermierii straini sunt cei care cumpara pamantul poporului litunanian, ci fondurile de pensii, hedge funds si alte instrumente financiare uschite, venite din strainatate. Poporul lituanian NU a fost informat corect de catre elitele sale, inainte de aderarea la Uniunea Europeana, legat de ceea ce va urma dupa. In plus, sistemul financiar din Lituania a fost sabotat din interior si acum toate bancile din Lituania sunt straine.

Linas ne spune mai multe :

http://www.youtube.com/watch?v=Aq29MUBVMxs&feature=c4-overview&list=UUweyNwo4cZM5gsIpuG4Zlew

tomi 26-02-2014 - 14:43

Tache, tot ce spui nu are importanta. Pentru bravul popor lituanian era important sa scape de jugul sovietic, jug nejug care le facuse niste fabricute daduse niste banuti sa aibe cu totii de lucru, chiar daca ceea ce fabricau urma sa mearga la retopit in URSS dar ce importa aveau cu totii un rost. Acum ca-ti scriu, imi sparg memoria incercind sa imi amintesc daca am vazut in viata vreun produs made in lituania…… NU, nu in cei 34 traiti in Romania si nici in cei 20 traiti in Israel. Si iata ca visul multisecular de independenta al Lituaniei a devenit realitate si a fost inlocuit cu „marea dragoste frateasca ” a uniunii europene care le spune acum si pe unde trebuie mulsa vaca. Desigur iok fabrici, iok locuri de munca, iok nivel de trai dar este europa unita si independeta…….

pathfinder 26-02-2014 - 14:46

Tomi, te somez pentru ultima oara: cum e cu fratia aia de care aminteai tu aseara?

Daca nici acum nu ridici manusa te trec pe lista neagra a forumistilor care vorbesc fara noima!

Si nu e bine, Tomita, nu e bine…

tomi 26-02-2014 - 16:12

Pai amice daca ma somezi este altceva, ma sperii si cand eu ma speriu raspund. Ma baiete oricum iti raspundeam insa vezi tu ma pui in situatia dificila sa postez de pe Galaxiul meu si zau ca e un chin, am degetele potrivite pentru cel putin trei litere, este touch-screen si prind grupe de litere, mai mult sterg decit scriu. La servici nu avem retea externa de comunicatie, toate compiuterele,cele cam 500 cite sint in uz sint pe server intern securizat.
Deci zau ca nu inteleg ce vrei sa auzi din partea mea. Urbos si Digital au facut o tunura enorma din punctul meu de vedere. Motivul nu- l cunosc insa il presupun. Baietii astia doi au stofa buna si nu tot ce le iese din gura le trece si prin inima. Eu cred ca faptul ca ne cunoastem de peste trei ani a trezit in mintea lor imaginea evreului nou, mult diferit de ceea ce cunosteau ei pana atunci. Au vazut un evreu combativ, obraznic, incapatinat, insistent cu mult umor asemanator mult caracterului lor si iata si-au zis ” maanimalul asta, evreul nu este chiar asa cum il stiam noi”.
Daca sant departe de adevar imi cer scuze Urbos si Digital, din moment ce vorbesc despre voi am obligatia sa va atentionez ca nu va vorbesc pe la spate.
Parfinder, treaba cu furnalul si cu sa-ti moara copilul este ca si cum ar zice ” amice sa ai o zi buna ” , daca nu ma crezi intreaba-i pe ei. Te asigur ca nu le vine din inima si nici nu se ostenesc sa gindeasca la asa ceva, pur si simplu este cu-cucu din vocabularul lor si mi s-ar parea ciudat sa vorbeasca altfel. Ceea ce era acum trei ani era insa cu totul diferit, zau ca incomparabil mai grav si cuvintele erau setios inveninate. Nu stiu daca ai citit postarile lor din acele vremuri, insa faptul ca am venit acum sa le intind mana este motivat solid de fapte si consider ca acesti doi romani au imvatat ceva nou despre evreul Tomi si cei ca el. Ca nu toti sant ca Tomi si asta este foarte adevarat si crede-ma ca sint nu mai putin vomitati de mine cit si de ei. Dar asta este alta ciorba, fiecare natie are ciupercile ei si nu din cauza originii si a nationalitatii , sant bestii evrei romani unguri rusi ameticani francezi. Desigur ca fiecare natie trebuie sa faca curat in curtea lui si nu s vecinului.
Amice Pathfindet, satisfacut de raspuns !
In ceea ce priveste pe amicii Urbos si Digital nu schimb nimic in decizia de a vorbi cu ei ca si cu ceilalti de pe forum pana voi vedea ca raman pe linia de comportament actuala care o consider normala.

pathfinder 26-02-2014 - 16:22

Tomi,
Scuze pentru treaba cu tastarea de pe Android.
Stiu si eu cum este…

Aseara m-ai facut fratele rahatului de urbos sau, ma rog, asa am inteles eu.
De asta te urmaream peste tot…

P.S. Somarea aceea era o gluma dupa cum cred ca ai si luat-o. Ca intre forumisti. 🙂

Numai de bine!

digital 26-02-2014 - 16:31

o dați cu galaxiile bă impotenților?!

UnUL 26-02-2014 - 16:35

… zise individul cu sindromul UPP (urme probabile de penis)

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-02-2014 - 16:25

GARANTAT 100% CLONA! Nici un E V R E U , nu interpreteaza cuptoarele din lagarele de concentrare naziste .
Oricat ar fi de T I C A L O S !

ValVerde 26-02-2014 - 16:31

Mai guritza, tu cu cine te certi?
Te-a lasat cateaua si esti trist?

Las’ ca vine ea inapoi si iti reconstruiesti viata sensuala, dar ai grije cu maidanezii astia ca-s multi si sunt statuti….

digital 26-02-2014 - 16:37

l-a lăsat, cătzeaua de mătta, bă, că ei, îi plac boracii, știu eu, că am verificat-o!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-02-2014 - 22:14

Nu pleaka, Azorica , da ce-i bhoul saliut !
IO , mai aduc ,cate o bukatzica , care si asa era in plus, ori era in paguba, si uite tzini catzelusili la …mini.
Tu … nici kopitele bhouleanului, nu le potzi sustine !
Tu tremete Marguerita, si sukalata aia amaruie, ca
Vezi, ma okuppy de EDUCATIA ta ,,,

un golan 27-02-2014 - 12:44

Stimate dle S. Petrescu – inainte de toate doresc sa va felicit pt acest articol ce ar onora orice mare ziar al lumii.
de cand citesc presa romaneasca pe internet am spus numai o data despre vreun articol ca merita premiul Pulitzer – era daca nu ma insel un articol scris de dl Campeanu in Romania Libera.
ei bine, articolul dvs este dupa parerea mea demn de premiul Pulitzer – tot respectul pt creearea acestui articol formidabil care reuseste in relativ putine randuri sa sintetizeze probleme esentiale ale tarii si ale omenirii – si asa ceva nu este deloc usor.
tot respectul.
nu voi polemiza cu dvs – fiecare din noi are dreptul la opinie – cu atat mai mult cu cat sunt de acord cu cel putin 95 la suta din cele scrise de dvs.
o singura observatie cu voia dvs : nu m-as referi la acel pilot american ca la un tortionar de nivel mondial deoarece el era doar un executant al unor decizii luate de altii.
sunt convins ca ma intelegeti.
cu respect
D.P.

Pribeagul 27-02-2014 - 20:30

Pribeagul26-02-2014 at 20:30

aceasta-i calea modernizarii si prosperitatii romaniei: investitii industriale care utilizeaza tehnologie avansata. din pacate este ff anevoioasa. s-au pierdut milione de locuri de munca si se creeaza altele noi cu tiriita.

ValVerde26-02-2014 at 21:39

Puneti-va ordine in casa, incepind cu coruptia, stabilitatea politica, legislatie moderna, pro-business si ai sa vezi cum stau la coada sa vina….

Pribeagul26-02-2014 at 21:59

asta cu stabilitatea politica am rezolvat-o. suntem pe drumul cel bun. 🙂

Pribeagul 26-02-2014 at 22:01

asta cu “coada”-i amagitoare rau.

ValVerde26-02-2014 at 23:06

Ce te face sa crezi asta ?
…….

am stat la cozi destul, si cu ce ne-am ales? ai senzatia ca stind la coada ai rezolvat ceva, cind, de fapt, te-ai ales cu praful de pe toba.

dupa „economia pentru natarai”, cind ai conditii de asigurare a competitivitatii, investitorii ar trebui sa dea buzna.

ce asigura competitivitatea?: salariile, impozite, taxe si contributii, preturi la materii prime, energie, combustibil, utilitati etc scazute. cind toate acestea ajung in stapinirea capitalului strain, ramin salariile.

chiar trebuie sa raminem cu salariile astea de mizerie ca sa asiguram competitivitatea produselor facute cu investitii straine?

ValVerde 27-02-2014 - 20:41

Of, of, of…ori n-ai citit „Economia pentru natarai” ori n-ai inteles…

Investitorii nu dau navala „cand ai conditii de asigurare a competitivitatii”
Dinpotriva, nici un investitor nu s-ar da inapoi de la o situatie de monopol, daca el detine monopolul !

Pe investitor il intereseaza, si da navala, cind costurile de productie sunt mici (de exemplu: costul laboral, infrastructura, taxele, costul vietii in general etc), il intereseaza stabiliatatea politica (ii permite sa investeasca pe termen lung, fara sa vina urmatorul guvern sa schimbe regulile), il intereseaza coruptia scazuta (asta creste costurile si da avantaje nemeritate) il intereseaza un stat de drept, cu legi clare care asigura echidistanta in economie. Il mai intyereseaza ca toti sa joace dupa aceleasi reguli si sa poata sa isi repatrieze cistigul. Mai e piata de desfacere, dar pentru Romania are importanta scazuta, noi vrem investitori care sa produca pentru export, in prima faza.

Mai sunt si altele, dar astea sunt principalele.

Ia crtea aia si mai citeste-o o data.

Pribeagul 27-02-2014 - 21:02

inca n-am dat de ea.

pe investitor il intere sa aiba un produs competitiv. il are cind are anumite conditii de productie. cind toti factorii de productie ajung pe mina investitorilor, elementele de competitivitate dispar, deorece toti vor sa vind la preturi mondiale. mai ramine muncitorul cu circa. este clar, ori mai insistam?

ValVerde 27-02-2014 - 21:18

Esti confuz, mai incearca o data…

ValVerde 27-02-2014 - 21:22

Inca n-am dat de ea.

===

ttp://www.amazon.com/Complete-Idiots-Guide-Economics-2nd/dp/1592579817

digital 27-02-2014 - 21:06

ValVerde
27-02-2014 at 20:41
între timp ce pribeagul citește, tu, mai suge …llla, ca să te mai deșteptezi, iar eu voi bea o pălincă în cinstea ta, bă vacă proastă!

Pribeagul 27-02-2014 - 21:37

@vv
unde-i confuzia?

investitorul vine si, sa zicem, gaseste energia electrica, la un pret corelat cu puterea de cumparare a romanilor, adica de 10 ori mai m,ic decit pretul mondial. vinzind produsul la pret mondial, normal ca afacerea-i merge struna. vine alt ivestitor si cumpara energia si o vinde la pret mondial. primul investitor mai are doar ca avantaj salariul nenorocit al amaritului muncitor. si ce sa faca? trage tare de amarit.

incet, incet toate dispar toate avantajele de competitivitate, raminind doar salariile „competitive”.

este limpede?

ValVerde 27-02-2014 - 22:18

Daca pretul energiei electrice pentru unitatile productive este subventionat in Romania, atunci Romania e mai prost administrata decit credeam…dar parca nu suna bine…

Salariile mici e cu totul si cu totul altceva.
Investitorii straini nu profita de salarii mici pentru ca costul laboral e subventionat (platit de altii, ca in exemplul cu energia electrica) ci profita de salarii mici pentru ca asa dicteza piata.

Ia instaureaza tu masurile pe care le-am enumerat mai devreme, ai sa vezi cum vin investitorii, si cind sunt multi investitori, creste salariul impins in sus de piata.

Pe dos, coruptie mare, insatbilitate politica, birocratie, concurenta neloiala, etc = canci investitori = salariile actuale !

Tu de ce crezi ca s-au dus investitorii in China? Da-ti cu parerea.

BULA 28-02-2014 - 07:30

Cu investitiile din China o veti lua la gingie. Americanii au transferat tehnologie avansata si capital intr-o tara pe care nu o controleaza politic, pentru ca acolo nu sunt infiltrati evrei la conducere (au alta fizionomie si s-ar vedea). Adica e valabil ce a zis Lenin : „Capitalistii vor vinde si funia cu care vor fi spanzurati mai tarziu !”. Lacomia e de necontrolat.
Cred ca ai inteles cum stau treburile. Si acum treci la cratita, ca acolo e locul muyerilor.

UnUL 28-02-2014 - 08:11

Problema nu e de tehnologie; oricum chinezii (ca și japonezii) au spioni economici peste tot și au furat dintotdeauna tehnologie. Problema e că produsele chinezești sunt competitive pentru că chinezii sunt extrem de harnici și se mulțumesc cu puțin; mâna de lucru e plătită mizerabil. Dar încet-încet vor crește și pretențiile lor, astfel că produsele chinezești – mai proaste dar mult mai ieftine decât cele occidentale – vor înceta să fie la fel de ieftine. Și atunci potențialii cumpărători vor începe să se uita mai mult la calitate, și exporturile Chinei vor scădea. Mai vorbim peste câțiva ani. „Miracolul chinez” se bazează doar pe mizeria în care trăiește muncitorul chinez.

urbos 28-02-2014 - 08:18

Esti cam prost muistule la faza asta, si produsele chinezesti au inceput sa fie mai bune, au cam trecut si de la faza de asamblare la aia de proiectare, asa c asituatia nu mai e atat de simpla.
Iar sa spui ca si japonezii se ocupa cu furatu, trebuie sa fii ji dan prost, prost gramada.

UnUL 28-02-2014 - 08:35

MAI BUNE, ca până mai ieri, DA, dar totuși incomparabil mai proaste decât cele occidentale. Cunosc cazul unei celebre firme occidentale de ochelari de soare și al uneia de ceasuri care și-am mutat producția în China. Le-au furnizat chinezilor parametri de calitate ce trebuiau atinși și primele serii de produce au corespuns perfect. Apoi calitatea s-a alterat (se pare că principiul românesc „merge și așa” funcționează și în China), așa că după mai puțin de o jumătate de an respectivele firme – care începuseră să piardă masiv clienți – și-au mutat din nou producția în țările de baștină. Și sunt convins că am putea găsi multe exemple de acest tip.

UnUL 28-02-2014 - 08:37

P.S. Japonezii au furat dintotdeauna patente americane (și nu numai), pe care apoi tehnicienii lor le-au îmbunătățit, ajungând adeseori la rezultate remarcabile (nimeni nu contestă excelenta gândire tehnică a japonezilor!).

urbos 28-02-2014 - 08:52

Ce patente ma animal prost? Din alea furate de americanasi de la nemti?

pathfinder 28-02-2014 - 08:58

@curbos
Esti pe langa.

urbos 28-02-2014 - 08:58

Calitatea aia s-a alterat din motive de piata. Pentru ca firmele si-au mutat productia in China,la un moment dat, concurenta a disparut, caci pretul batea calitatea, asa ca marfa a devenit din ce in ce mai proasta. Occidentalului i-a placut sa ia marfa ieftina.

UnUL 28-02-2014 - 09:11

Americanii nu au furat nimic de la nemți, ei au „importat” savanți germani „cu totul”.

urbos 28-02-2014 - 09:24

Hahaha, da-te dreacu de rapandula penibila.
Ce mos imbecil! Ce clisee de doi lei.

UnUL 28-02-2014 - 10:10

@C u r Bubos
Nu trebuie să demonstrezi de fiecare dată că ești tâmpit și mârlan; toată lumea e deja convinsă de asta.

pathfinder 28-02-2014 - 10:54

@curbos
Nemernicule!

„Mosul” asta e de zece ori mai lucid si mai inteligent decat tine.

Nu vorbim de bun simt pentru ca tu nu intelegi conceptul.

Nesimtitule!

UnUL 28-02-2014 - 11:21

@Merci, domnule Pathfinder. Îmi asum statutul de moș. Când aveam 20 de ani cei de 50 îmi păreau bătrâni. Iar Scârbos are mintea unui copil de 10 ani…

UnUL 28-02-2014 - 11:21

P.S. Evident, un copil de 10 ani fără cei 7 ani de-acasă.

pathfinder 28-02-2014 - 11:41

@UnUL
Cu placere.

urbos 28-02-2014 - 14:33

Doi redusi mintal.
Ati devenit si comici ma cacatilor. Vai de capu vostru de gloabe.
Un mos infect, o secatura senila, si un parazit care zice ca tine Romania in spate, atat e de bolnav psihic.
Aruncati-va in Volga ma taraturi securistoide, lepre lingatoare la curul comunistului dement de la Cotroceni.

pathfinder 28-02-2014 - 14:39

Asa, si?
Te-ai descarcat?
Sugubatule…

urbos 28-02-2014 - 14:46

Ai vrea sa ma descarc, d-aia te plimbi p-aici cu gura deschisa si gaoaza cascata, dar ti-am zis ma scursura, ca nu-mi faci decat scarba.

pathfinder 28-02-2014 - 14:49

Mda.
Mai ai.

Femeile te refuza.
Toate.

Barbatii la fel.
Toti.

Papusa gonflabila a fugit ingrozita.
Si aia…

Pribeagul 28-02-2014 - 21:25

@vv
nu inteleg de ce aduci in discutie subventiile, factor de stimulare a investitiilor straine. in anul 2013 subventiile au fost de cca 1.14 mld euro, iar cheltuielile cu dobinzile cca 2.39 mld euro.

subventiile vin in sprijinul oamenilor, dobinzile duc la saracirea lor.

ai punctat corect factorii care influenteaza investitiile, omitind energia si combustibilii, factori cu pondere importanta in costurile de productie, uneori pina la 50-80%. un pret al energiei si combustibililui de 50% din cel occidental, sa zicem, realizabil in Romania, ar fi un factor de stimulare a investitorilor. de ce atunci sa ducem artificial acest pret la nivel mondial?

fiecare tara are un echilibru al preturile factorilor de productie, dat de puterea de cumparare a cetatenilor tarii respective. de ce sa creem artificial acest pret, numai ca sa ne nenorocim si pe noi si afacerile?

Pribeagul 28-02-2014 - 21:33

noi cream. 🙂

ValVerde 28-02-2014 - 21:42

Cred ca nu ai inteles ce ziceam: energia si combustibii NU trebuiesc subventionati, in special pentru unitatile productive.

Subventia ar inseamna ca toti romanii platesc pentru ca o companie privata sa aiba costurile de productie scazute.

E ilogic si e toxic.
Absolut nici un pret nu trebuie controlat prin decret sau subventionat !!!
Pentru popoolatia de resurse scazute, se poate da ajutor direct, in nici un caz preturi subventionate.

Daca tu crezi ca atragi capital strain subventionind costurile de productie, ai dreptate, il atragi, ca toata lumea vine la pomana, dar iti furi singur caciula.

De unde scoti tu ca pretul combustibilului in Romania ar trebui sa fie 50% din cel occidental?
Nu e mai usor ca, extrapolind, sa vinzi tot combustibilul la pretul pietii si jumatatea care iti intra in plus sa o redistribui, ingust, numai pentru cei necesitati ?

Pribeagul 28-02-2014 - 22:29

ne jucam, ne jucam…

cum-necum, am scapat de industria noastra paguboasa care a dat de lucru la toata lumea. dar n-avem cum sa stam cu bratele incrucisate si sa privim cum s-a dus pe apa simbetei, pentru a avea un trai normal, trebuie sa face alta. cum de la antreprenorii nostri incepatori nu putem astepta prea multe, sperantele s-au indreptat spre investitorii straini, care ca vina si sa-si faca aici afacerile au nevoie de conditii competitive, in speciali preturi scazute la factorii de productie.

puterea de cumparare a cetatenilor tarii face pretul factorilor de productie. avind in vedere ca puterea de cumparare a romanilor este de 5-10 ori mai scazuta decit a ocidentalilor este normal ca si pretul factorilor de productie sa fie de 5-10 ori mai scazut decit cel ocidental.

asa ca n-are rost, daca obiectivul principal este reindustrializarea tarii sa fie creat un pret artificial care, aducind beneficii gretoase stapinilor factorilor de productie, omoara elanul investitional.

ca sa incurajeze o investitie, conducatorii trebuie sa faca totul… :). poate subventia este un termen perimat, dar oricum am numi niste avantaje pe care le ofera statul – un impozit de 5%, cind vecinul practica unul de 10% – la urma urmei este tot o subventie.

cresterea artificiala a preturilor energiei, combustibililui, a diverselor utilitati, a taxelor, in beneficiul unora, omoara si cetatenii si… coada investitorilor.

oricum, odata ce costul factorilor de productie se egalizeaza la nivel mondial, stapini ramin baieti destepti, in sensul bun al cuvintului, bastinasi. pina atunci nu avem decit sa oferim conditii bune investitorilor straini, daca s-a stabilit si hotarit ca statul nu-i un bun investitor.

si cind ne uitam la statul nostru, ne dam seama ca numai la asa ceva nu-i sta capul.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult