Acasa Opinii Tren privat

Tren privat

scris de Ziua Veche
4 afisari

Marti, 20 aprilie, Anno Domini 2010. Ma scol, contrar obiceiului meu, dis-de-dimineata, fiindca dupa amiaza trebuie sa fiu la Miercurea Ciuc, la o lansare de carte. La ora 7 sunt in Gara de Nord. Cu doua zile inainte, verificasem legaturile feroviare pentru a ajunge la timp la destinatie. Am Acceleratul de Satu Mare la 7,30; la 10,40, conform datelor inscrise pe bilet, voi fi in Brasov. La 11,40. ma voi sui in personalul de Miercurea Ciuc, la 14,00 voi ajunge.

Urc in accelerat. Lume curatica, calma inca. Pana la Ploiesti, nimic deosebit. Controlul biletelor, apoi un supracontrol. Toata lumea e in regula: Niciun infractor. Suntem totusi in Europa.

Campina. Trenul sta. si sta. si sta. 15 minute. Nu ma agit. E inca timp suficient. Pe langa noi trece in sens invers un marfar: economia nationala are prioritate. in fine, trenul se urneste si, fiind accelerat, se taraste pana la Comarnic, apoi face o pauza temeinica. Oamenii isi privesc ingrijorati ceasurile. Nimeni nu stie nimic. Controlorul, supracontrolorii au disparut. Dupa alt sfert de ceas, trenul o ia catinel spre Sinaia. Poti sa alergi usor pe langa el, sa tragi o tigara si sa te urci inapoi satisfacut. La Sinaia – pauza. Un domn, altminteri elegant imbracat, pomeneste in gura mare, ceva de mama d-lui Radu Berceanu, ministrul Transporturilor. La Predeal – pauza lunga. Ma uit la ceas: adio kürtős kalács!

Cu o ora si jumatate intarziere, acceleratul intra obosit in gara Brasov. Ma duc la informatii sa intreb cand mai am tren spre Mircurea Ciuc. Functionara ma priveste de parca as fi deranjat-o dintr-un act erotic. Cu greutate, aflu ca e un „tren privat” la 13,37 si ma indruma la ghiseul cu „privati”. Tren privat?! Nu stiam ca exista asa ceva in Romania. Desi aveam biletul platit pana la Miercurea Ciuc, trebuie sa cumpar altul ca, deh!, e tren privat. Pe biletel o mana gingasa a tras peste pretul tiparit 6,20 roni si a scris, caligrafic: 9,20 roni. Compania privata se numeste S.C. KEOLIS SRL Brasov.

Sincer, ma asteptam ca trenul privat sa fie ceva de pe vremea KEOPS SRL. Dimpotriva, vagoane civilizate, mai ceva ca in Sageata albastra. De aia ma intorc si zic: Draga KEOLIS SRL, n-ai vrea sa privatizezi si Ministerul Transporturilor? (articol aparut in suplimentul nr.2 ce se difuzeaza vinerea cu Puterea)

0 comentariu

vifor 10-08-2010 - 14:04

Lupu-si schimba parul dar narvul ba!
Tot comunist esti bai lupule !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult