Acasa Opinii Trifoiul, vulturul şi insurgentul

Trifoiul, vulturul şi insurgentul

scris de Ion Petrescu
4 afisari

Aţi observat? Doi ex-miniştri ai apărării naţionale şi titularul actual de la M.Ap.N. sunt implicaţi în competiţiile electorale din acest an.

Ion PetrescuCei trei politicieni – de calibre, nu doar oratorice, evident diferite – nu sunt amatori de taclale transmise în direct, pe micul ecran, dar mizează pe obţinerea de voturi de la ceea ce s-ar putea numi majoritatea tăcută.

Acea mulţime neînregimentată, liberă de mecanismul tipic unei formaţiuni politice – cotizaţie de partid, şedinţe periodice, carnete de membru pentru uzul nepoţilor, funcţii mai mari sau mai mici…

Mihai Stănişoară, care a condus ministerul armatei doar un an de zile – 22 decembrie 2008 /23 decembrie 2009 – fiind perceput şi atunci ca un politician timid, propulsat conjunctural într-un post cheie al administraţiei de stat, a reapărut brusc, în atenţia opiniei publice cu un…trifoi, cu patru foi. Simbolul coagulării locale a formaţiunilor politice ce vor continuitatea actualei guvernări. Surâzând! Surâsul fiind şi pe chipurile celor conştienţi de fragilitatea unui asemenea demers tardiv, lipsit de credibilitate publică şi argumente pe măsura aşteptărilor celor sătui de austeritate.

Gabriel Oprea, succesorul, în acelaşi jilţ ministerial, al lui Stănişoară, hulit iniţial de pensionarii militarii, apoi rămas doar în vizorul celor cu pensii şi azi serios amputate – din raţiuni ce ţin şi de dezordinea crasă din arhivele oştirii – se refugiază constant în spatele unor comunicate amuzante, conform cărora victoria în alegeri a partidului cu sigla asemănătoare cu a CFR-ului este sigură şi va recompensa eforturile celor care încă îl mai susţin. Aşa crede vulturul uneperist…

Ultimul pe listă, dar cu o vizibilă forţă de impact la marele public este Sorin Frunzăverde, ex-ministru al apărării naţionale în anul 2000 şi în perioada 2006-2007. El este adeptul unor afirmaţii bine cumpănite, limpezi, confirmate de precizia executării loviturii de la 11 metri – în poarta apărată de ex-premierul Emil Boc.

Şi dacă un asemenea mod de delimitare publică, faţă de o guvernare lamentabilă a avut un imens ecou în rândurile celor ce îşi doresc buni administratori, la nivel naţional, regional şi local, probabil că întoarcerea armelor, de către insurgentul Frunzăverde, spre tabăra guvernamentală a dezechilibrat, decisiv, balanţa cu talerele puterii şi ale opoziţiei, în favoarea ultimei.

Asta cu condiţia ca majoritatea tăcută să meargă într-adevăr la vot…

Articol aparut in numarul 52 al saptamanalului ZIUAVECHE.ro

1 comentariu

DXN 11-04-2012 - 00:28

Da, cam … interesant!
Personal cred ca nu trebuie pierdut timpul cu ei:
Primul e fragil, al doilea e fixat-iv, iar ultimul e … ultimu’.
Mai degraba putem pune pret pe Maior si pe Tariceanu.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult