Acasa Opinii Trocul electoral al extremiştilor maghiari, Jobbik – HVIM

Trocul electoral al extremiştilor maghiari, Jobbik – HVIM

scris de Ziua Veche
3 afisari

.În schimbul sprijinului acordat partidului Jobbik în cadrul alegerilor parlamentare din luna aprilie a acestui an, din Ungaria, organizaţia extremistă HVIM (Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate) – cunoscută pentru ideile revizioniste pe care le promovează – a primit mai multe locuri pe listele Jobbik în cadrul alegerilor locale din luna octombrie.

Colaborarea Jobbik – HVIM a dat roade, preşedintele organizaţiei, Toroczkai Laszlo, reuşind să obţină un post în cadrul consiliului judeţean Csongrad (sud-estul Ungariei).

Rămâne de văzut care vor fi măsurile promovate de Toroczkai Laszlo în calitate de consilier, având în vedere faptul că spotul electoral al formaţiunii Jobbik, pe listele căruia acesta a candidat, vorbeşte printre altele de faptul că ţiganii delicvenţi reprezină una din marile probleme ale Ungariei.

Iniţial, atât postul naţional de radio(MR), cât şi cel de televiziune (MTV), au refuzat să difuzeze respectivul spot, solicitând Jobbik să modifice parţial conţinutul acestuia. Potrivit MTI, ulterior, în urma sesizărilor făcute de reprezentanţii Jobbik, Comitetul Naţional Electoral (OVB) din Ungaria a decis că spotul nu încălca prevederile constituţionale privind libertatea de exprimare, obligând MR şi MTV să îl difuzeze.

În acelaşi timp, membrul Jobbik şi europarlamentarul Szegedi Csanad, care şi-a deschis un cabinet parlamentar la Târgu Mureş, a anunţat recent că lucrează la un proiect prin care ţiganii infractori ar urma să fie mutaţi în lagăre păzite de forţele de ordine.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult