Acasa Opinii Turnătorul Andrei Marga redivivus

Turnătorul Andrei Marga redivivus

scris de Doru Dragomir
1032 afisari

Sursa secretă umană a securității, Andrei Marga, devenită ulterior turnătorul ordinar cu indicativul „Horia”, s-a hotărât să slobozească din putreziciunea minții sale, comunistoid – nazist – bubonică,  fraze și tirade toxice la adresa sasului preşedinte, aşezându-l (Piei, Satana!) alături de marile personaje întunecate ale crimei lumii precum Adolf Hitler și Benito Mussolini.

Cu o candidatură mai înainte de Klaus Johannis, nu a scăpat de o asemenea comparație aberantă nici comandantul de navă, Băsescu, această cârtiță ordinară,  recidivând, cu bună știință, în revărsarea aberantelor și cancerigenelor sale texte ruginite peste capul românilor, zăpăciți la maximum de atâta subversiune ideologică iliberală.

„Argumentele” lui Marga nu sunt nici măcar opiniile modeste ale unui analfabet funcţional, gen tovarășa Pierpătrat Delavidele, nici măcar scăpări superficiale de idei bolnave tratabile, ci pur și simplu face o demonstrație de abuz exchibiționism jurnalistic, de nebunești considerații, stupizenii și asocieri aberante de om externat de la Săpoca, un nebun care și-a cultivat o viață întreagă însușirile unui asasin ideologic.

În cotidianul.ro, din 20 noiembrie 2019, marele ispravnic al filozofiei și culturii roșii neomarxiste românești, informatorul Andrei Marga, „filosof, politolog, om politic, fost degeaba ministru de externe, fost ministru laș al educaţiei” a murdărit, din nou, spațiul public cu un articol mizerabil, de fapt un „fake-news ordinar”, adresat direct lui Klaus Johannis, taman acum în săptămâna mare a alegerilor prezidențiale.

El își începe mizeria numită „articol” cu următoarele fraze: „Dacă afirmi cu claritate o opinie, unii te încadrează repede la a fi  cu unii sau cu alții. Nu este decât un semn de superficialitate, căci există a treia alternativă – apărarea adevărului, înainte de a fi cu unii sau alții.”

Iote-te la el, morala întruchipată și gardian al adevărului! Javra comunistă defecă, iarăși, în fraze calapod, cuvinte murdare în contra celor ce nu rezonează cu el și ca ai lui.

„Pe la mijlocul anilor ’70, după terminarea facultăţii, Andrei Marga s-a recăsătorit cu Delia Trifu, nepoată a lui Ioan Ursu. Mariajul lor a şocat atunci. Delia Trifu trăia cu Stelian Moţiu, care era şi el căsătorit. Marga, Delia şi Moţiu erau activişti la un nivel înalt în UASC din Cluj-Napoca. Stelian Moţiu era atunci şi a fost până la sfârşitul vieţii, o personalitate cu mare vizibilitate în presă şi în viaţa politică. La timpul respectiv soţia lui Moţiu a făcut scandal şi a reclamat „la partid”. Moţiu a fost mutat disciplinar în funcţia de redactor şef la „Viaţa studenţească”. A fost ameninţat că dacă nu renunţă la Delia va fi dat afară şi de acolo. Moţiu s-a întors la nevastă, Marga a luat-o pe Delia de nevastă.  Vizibil, după căsătoria cu nepoata lui Ioan Ursu, cariera lui Andrei Marga s-a schimbat. El a început să circule cât mai des la burse şi congrese în străinătate. Pe vremurile acelea, asta nu prea se întâmpla. Ion Cristoiu a fost coleg de facultate cu Andrei Marga şi comentează plecarea acestuia la bursă în Germania: „Marga a studiat filozofie marxistă şi a rămas ca asistent la această catedră. Plecarea lui la o bursă în Germania Federală a şocat. Nimic nu îndreptăţea alegerea lui. Dacă ar fi fost selecţionat pentru Uniunea Sovietică nu s-ar mai fi mirat nimeni”. (https://www.buciumul.ro › 2012/05/23 › trecutul-comu…)

Întregul său rahat de turnător și-l varsă cu ură proletară peste nişte fraze scrise exact în registru ceaușist, neuitând activitatea sa de partid și scrierile sale pupincuriste prin fel de fel de fiţuici peceriste, cum era și Viața Studențească. Aceasta,  sub titlul „Forumul spiritului revoluționar al studenților. Lucrările celei de-a IX-a Conferințe a UASCR. Cuvântarea tovarășului Nicolae Ceușescu”, publică  cuvântul participanților, printre care și pe cel al tovul Andrei Marga, din care cităm:

„Doresc să informez Conferința, a spus în cuvântul său Andrei Marga, preşedintele CUASC din Universitatea „Babeș-Bolyai” – Cluj – că studenții centrului nostru universitar – români, maghiari, germani și de alte naționalități – sub îndrumarea organizațiilor de partid, acționând în lumina indicațiilor prețioase date de tovarășul Nicolae Ceaușescu, cu ocazia deschiderii actualului an universitar, s-au implicat cu deplină hotărâre și responsabilitate în perfecționarea întregului proces instructiv-educativa, în conceperea și desfășurarea propriei lor activități de educație comunistă.”

Mă opresc din citat, pentru că blau blaurile comuniste continua în același ton. Să înțeleg faptul că în acele vremuri, când îl bănuiesc pe tânărul Johannis că era înregimentat în UTC, alături de români, maghiari și alte naționalități conlocuitoare, îl bântuia dorul după Hitler și Mussolinii, necum după Marx, Engels și Lenin.

Această stafie comunistă care bântuie și azi prin mediul academic clujean, are o biografie comunistă densă și condensă. El a fost membru al CC al PCR (din 1969); membru supleant al CPEx al CC al PCR (din 1974); prim- vicepreşedintele Consiliului Naţional al Ştiinţei şi Învăţământului (din 1985); vicepreşedintele Comitetului de Conducere al Consiliului Superior al Educaţiei şi Învăţământului (din 1980); vicepreşedinte al Consiliului central pentru tipizare, standardizare, normare şi calitate (din 1984); membru al Academiei RSR (din 1974); deputat în MAN (din 1969).

Cu asemenea avere politică roșie în spate se înțelege de ce dădea cu atâta ardoare ordine politice. Iată o mostră: „Din dispoziţia tovarăşului Andrei Marga, sâmbătă, 3 noiembrie 1973, între orele 9-13, toţi preşedinţii asociaţiilor studenţilor comunişti de pe facultăţi au fost convocaţi pentru studiul politico-ideologic a următoarelor documente: „Expunerea tovarăşului Nicolae Ceauşescu la Plenara CC al PCR din 3-5 noiembrie 1971; Expunerea tovarăşului Nicolae Ceauşescu la Plenara CC al PCR din 18-19 iulie 1973; Hotărârea Plenarei din 18-19iulie 1973, etc”, se arată în documentul aflat în arhivele PCR.” (https://evz.ro/legatura-intre-andrei-marga-si-elena-ceausescu-982805.html)

Imaginați-vă că după căderea regimului comunist acest șobolan marxist, colaborator al securității, s-a preumblat pe la țărăniști și liberali, a primit înalte demnități guvernamentale, a văzut lumea occidentală pe banii noștri și absolut nimeni nu l-a luat de guler să-l trimită la origini. Dulce Românie, fraieră mai ești!

Acest turnător comunist cu pretenții de intelectual rasat a revenit viu și nevătămat în viața noastră, atacând oameni neconformi gândirii sale, manifestându-și, ca la partid fără nicio rușine, mocirloasele sale metehne de om decrepit. Cred că va muri mâine poimâine, nu în pat de moarte naturală, ci sufocat de prea multe hapuri medicamentoase marxiste, de adjuvante cu stele roșii, cu seceri și ciocane. Dar până atunci, această hidră roșie, trezită din amorțire, ne va mai face mult rău, recidivând iarăși și iarăși în fantasmele și fanatismele sale peceriste, pentru că pasiunea lui de o viață se numește, din nefericire, dictatura proletariatului.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult