Acasa Opinii Ucraina și România, doi pioni de sacrificiu, partea a IV-a -ce vor face românii ?

Ucraina și România, doi pioni de sacrificiu, partea a IV-a -ce vor face românii ?

scris de Marin Neacșu
1.451 Afisari

Despre acest subiect am început să scriu mai aplicat încă din 2014 când au apărut sâmburii actualului conflict, imediat după izbucnirea ”revoluției portocalii” care a dus la schimbarea lui Ianukovici.

Încă de atunci vorbeam despre  intervențiile ”filozofice” ale lui George Friedman (a cărui mamă e româncă), fondatorul Stratfor, despre legăturile Rusia-Germania, despre jocul privind creerea unui nou subiect de intervenție a SUA în Europa, cu un conflict creat artificial, despre folosirea Ucrainei și României ca teatru de operații în creearea unui nou cap de pod al SUA, de data asta la Marea Neagră.

La trecutu-i  mare ….

Încă de atunci vorbeam despre trădarea intereselor naționale  în favoarea intereselor strategilor, de către conducerea statului român, care era alta la vremea aceea. Ei bine, lucrurile au evoluat de atunci, multe din lucrurile despre care vorbeam atunci și pe care unii le considerau aberații sau teorii ale consiprației, au devenit realitate.

-Scutul de la Deveselu despre care guvernanții, dar și strategii ne spuneau că ne va apăra de iranieni sau coreeni,  are acum, în sfârșit, declarat dușmanul împotriva căruia fusese destinat;

– România s-a umplut de baze  și comandamente americane și încă nu s-au terminat, unele se vor extinde altele se vor înființa;

– Armata României a ajuns nu doar cenușăreasa și sclavul politicienilor români, ci și batjocora lor, iar acuma se transformă în carne de tun pentru interesele SUA în zona Mării Negre;

-Conducerea statului  nu își mai ascunde servilismul față de lideri și interese străine ba, acuma se laudă cu asta;

– Resursele țării nu mai sunt ala țării, au fost împinse către locuri mai ”ferite” de viitorul focar de război, ”din dorința de a fi protejate”: lemnul a fost trimis în Austria, gazele și petrolul în Ungaria, Austria și SUA, energia nucleară a fost predată SUA, aurul ajuns pe la englezi, forța de muncă, dar și potențialii apărători ai granițelor  prin Spania, Italia, Portugalia, Germania, Anglia, medicii prin Franța, Danemarca, Suedia, practic tot ce avea România de valoare  sau folositor a fost externalizat,  ”pentru a nu fi distruse de viitorul conflict”.

– Industria, atât cea civilă cât și cea militară este inexistentă, luăm praf de pușcă de la sîrbi, tehnică militară second hand de la cine are de aruncat, dar ne lăudăm că ”vom munci și vom lupta, pacea o vom apăra”. Cu cine, cu ce ?

 

Recent, câteva declarații de intenție ne arată în ce stadiu ne aflăm acuma și cât preț putem pune pe articole și declarații ale marilor aliați.

Același George Friedman care acum 9 ani ne spunea că trebuie să ne pregătim singuri pentru apărarea granițelor, că soldatul american nu va veni să lupte pentru noi, doi ani  mai târziu,  de nezvăluia pe șleau mai direct și mai clar decât ar fi putut crede cineva, politica americană.

Cu ocazia participării la Consiliul de la Chicago privind Afaceri Globale din februarie 2015,  mister Friedman, a răspuns unor întrebări, explicând sintetic, dar și cinic cum e cu democrația și intențiile politicii americane. Nu este o scenă din ”Yes prime minister” al lui Antony Jay and Jonathan Lynn, la care se mai poate spera că este vorba doar de glume seci și umor negru britanic, este vorba de răspunsuri date de un guru al politicii externe și un fin analist  și bun cunoscător al politicii americane un fel de promotor, sfătuitor, ”off record” al diplomației americane, o voce prin care se spun adevăruri pe care administrația SUA nu le poate spune, dar care trebuie să ajungă la anumite urechi.

 

Răspunsurile lui George nu mai au nevoie de comentarii pentru cei care trebuie să le știe, iar pentru cei care nu le înțeleg sau nu le cred, nici nu mai contează. Iată câteva din cele spuse de Friedman încă de acum 7 ani.

 • Nici o țară nu poate trăi în pace mereu, nici măcar SUA.
 • În Europa nu vor începe războaie mari, presupun că nu se vor întoarce acum 31 de ani, dar se vor întoarce la ”umanitate”. Ea va avea răzoaie, va avea pace, va pierde vieți. Nu vor fi sute de mii de morți ca la ultimul război, dar ideea europenilor că sunt excepția, cred că este până va apărea primul deces.Vor fi conflicte în Europa, ca cel din Iugoslavia, sau din Ucraina. ( ???????)
 • Relațiile SUA cu Europa? NU AVEM RELAȚII CU EUROPA. Avem relații cu România, CU FRANȚA, nu există o Europă cu care să avem relații.
 • (terorismul islamic) reprezintă o problemă pentru SUA, dar nu o amenințare existențială. (atunci de ce SUA a stârnit întreaga lume pentru a luptă împotriva afganilor spunând că SUA și întreaga lume sunt amenințate de Osama Bin Laden?)
 • Interesul primordial al SUA de peste un secol, în Primul și Al Doilea Război Mondial, cât și în războiul rece, a fost RELAȚIA DINTRE GERMANIA ȘI RUSIA deoarece unite reprezintă o singura forță (europeană, NA) care ne poate pune în pericol și trebuie să fim siguri că asta nu se va întâmpla. (așa că dezbină și stăpânește)
 • Săptămâna trecută, sau acum 10 zile, generalul Hodges comandantul forțelor terestre din Europa, a mers în vizită în Ucraina. A anunțat oficial că instructori militari ai US vor veni în Ucraina. DE FAPT A FOST ACOLO SĂ ATRIBUIE MEDALII MILITARILOR UCRAINIENI deși protocolul US spune că medaliile USA nu pot fi acordate străinilor, DAR A FĂCUT ASTA PENTRU A ARĂTA CĂ ( ARMATA UCRAINIANA) ESTE ARMATA NOASTRĂ. După ce a plecat, a precizat că în țările Baltice SUA are pre-poziționate arme, artilerie și alte echipamente. (rețineți, aceste declarații erau făcute în 2015, când SUA spunea că nu are niciun amestec în conflictul din Ucraina)
 • Țările Baltice, Polonia, România, Bulgaria, reprezintă puncte strategice interesante. (Deci SUA NU IUBEȘTE România, o folosește doar ca punct strategic care în caz că se împut treburile poate fi abandonat. NA)
 • SUA A ANUNȚAT IERI CĂ VOR LIVRA ARME, IAR ÎN SEARA ASTA, AU RETRACTAT, DAR ÎN REALITATE VOR LIVRA.(și au livrat, cu ajutorul României)
 • În toate aceste operațiuni, SUA a acționat ÎN AFARA CONTEXTULUI NATO.
 • Rușii au impresia că SUA vrea să rupă Federația Rusă. Deși ne-o dorim, nu vrem să îi omorâm, doar să îi rănim un pic, să le facem pierderi: ( interesantă declarație. Prost este însă că se folosesc de alții pentru a provoca pierderi rușilor, printre care și românii,CARE VOR SUFERI PIERDERI ȘI EI. Însă   liderii noștri  fac jocul perfidului…. partener strategic. Americanii o declară deschis, conducătorii noștri se fac că nu știu. NA) .
 • Dacă întrebi un polonez, un ungur, un român, ei trăiesc într-un univers total diferit pentru un german, iar germanii într-un univers diferit de al unui spaniol . DECI NU EXISTĂ O EUROPĂ COMUNĂ.
 • SUA AU UN INTERES FUNDAMENTAL, CONTROLEAZĂ TOATE OCEANELE LUMII. Nicio altă putere nu a făcut asta, iar din acest motiv noi putem invada popoarele lumii iar ei nu ne pot invada pe noi. Este un lucru foarte bun, pentru că menținerea supremației pe apă și în spațiu e fundamentul puterii noastre. Cel mai bun lucru ca să nu fim atacați de flota dușmanilor este să nu îi lăsăm să o formeze. Englezii au aplicat strategia învrăjbirii europenilor între ei, ca să nu construiască flote.
 • Politica pe care o recomand eu, este cea folosită de Regan în Irak și Iran. A FINANȚAT AMBELE PĂRȚI, CA SĂ SE BATĂ ÎNTRE ELE, NU SĂ LUPTE ÎMPOTRIVA NOASTRĂ. Este cinic, nu este moral, dar a funcționat. (Sprijinul financiar și în tehnică militară și specialiști din Irak și Iran a produs multe pierderi de vieți omenești nevinovate, dar America a stat liniștită. Așa se va întâmpla și cu Ucraina, strategia va funcționa ca unsă, este deja patentată. NA)
 • Aici e șmecheria. SUA nu poate să ocupe toată lumea, căci în momentul în care cizmele noastre ating pământul, suntem total depășiți numeric. Putem învinge o armată, dar nu ocupa o țară. Deci nu avem trecere politică peste tot, dar AVEM ABILITATEA SĂ SUSȚINEM VARIATE FORȚE CARE SE CONFRUNTĂ ÎNTRE ELE, PRIN SPRIJIN POLITIC, ECONOMIC, MILITAR, SFATURI, IAR ÎN CAZURI EXTREME PROCEDĂM CA ÎN JAPONIA, VIETNAM, IRAK, AFGANISTAN PRIN ATACURI PENTRU A PROVOCA DISTRUGERI. ( ASTA FACE SUA ACUMA CU UCRAINA, SUSȚINE UN CONFLICT INTERN ÎN UCRAINA, CONFLICT ÎNTRE RUȘII ȘI UCRAINIENII DIN UCRAINA, ÎNTRE PRORUȘI ȘI PROOCCIDENTALI CARE FACE DIN AMBELE TABERE TRĂDĂTORI AI INTERESELOR PROPRIULUI STAT.NA)
 • Problema pe care o avem este că suntem atât de proști, încât după ce destabilizăm inamicul, statul, în loc să spunem ”ok, am lucrat bine, acuma hai acasă”, spunem ”wow, a fost simplu, haideți să instalăm democrația aici” Ăsta e momentul când demența vine.

Aici este momentul cel mai cinic, DEMENȚIAL al intervenției domnului Friedman. Pe lângă faptul că la plecare într o nouă misiune, DUPĂ CE A RIDICAT O CRUCIADĂ PLANETARĂ ÎMPOTRIVA UNUI STAT SAU LIDER DE STAT  fluturând steagul implementării democrației, nu numai că nu realizează ceea ce a declarat, dar consideră că este o prostie fără margini, un act de demență. Să fim serioși, Friedman nu este naiv, el știe foarte bine scopurile oricărei intervenții, dar nu poate spune nici chiar el că SUA DE FAPT PESTE TOT URMĂREȘTE HEGEMONIE, RESURSE, INFLUENȚĂ. Dar ce a spus legat de ”reconstrucție și instaurarea demorcației”, ar fi suficient să dea de gândit nu liderilor lumii sau șefilor statelor slugi, ci măcar celor care până acuma mai credeau în înaltele idealuri ale democrației.

Mă opresc aici cu prezentarea expunerii domnului Friedman, cine dorește să audă tot poate să asculte singur.

Cert este că în ceea ce privește Europa, SUA, așa cum spune Friedman, se teme că o Europă, cu Rusia și Germania unite, i-ar pune în pericol nu independența, căci nimeni nu e suficient de nebun să încerce să cucerească America, ci HEGEMONIA politică, economică, militară în lume și Europa. De aceea, pentru că nu poate ataca Germania, o poate  doar supraveghea, inclusiv interceptând telefoanele cancelarului german, mai ales că este o țară membră NATO, dar nu poate ataca nici Rusia în mod direct pentru că Rusia nu este Afganistan ( deși până și vietnamezii, coreenii și afganii le-au dat peste bot) SUA atacă indirect provocând conflicte interne în țările aflate la granițele Rusiei, pentru ca apoi să intervină pentru a ”salva” sau ”proteja” democrația recent instaurată prin revolte portocalii. În felul ăsta SUA se asigură nu doar că rușii nu vor mai privi spre Germania sau Franța ca posibili aliați, dar îi vor privi  ca  dușmani declarați care nu numai că au limbariță dar  își și  trimit trupele sau tehnica în apropierea granițelor Rusiei. Germania nu va pune botul, dar Franța deja a făcut-o, nu pentru că are ceva cu rușii, ci pentru că are ceva cu nemții. Pe aceste a”afinități” seculare mizează și șarjează și SUA sub steagul pericolului rusesc asupra democrației instalate de SUA în Ucraina cu ajutorul lunetiștilor, așa cum a fost instalată în 89 și în România cu efectele care se văd azi.

 

Vuvuzeaua și limbricul

Pentru că tot am pomenit de frații noștri de limbă latină, franțujii, o vuvuzea că altceva nu are ce să fie,  a serviciilor secrete care l-au decorat fără probleme de conștiință sau procedurale, fost premier și actualmente șef de partid, ține să ne informeze, ca și cum am fi așteptat asta cu sufletul la gură, că musiu  Ma(c)ron ”intenționește” să trimită și el trupe în … România, ca să sprijine conflictul din Ucraina cu ”specialiști”, nu că i-ar fi cerut (sau o fi cerut liderul PARTIDULUI CARE VREA SĂ SALVEZE România și nu știm noi) cineva,  ci doar așa, ”just în case”, dacă pică ceva să fie și ei la o împărțeală, mai ales că Mutherlandul va da pas și are și ea, Francia, ocazia să își mai lărgească imperiul cu o bucățică de pământ nu contează de unde. Ulii, șacalii, au și văzut oportunitatea de a se așeza la masa tratativelor de post conflict, sau măcar de a le organiza, că e plină istoria de tratate semnate la Paris, Versailles, prin Tuillery sau alte zone pitorești.

Eu sunt sigur că ”inițiativa” macaroniană nu e pornită din căpșorul cârlionțat ci vine din ograda cenușie a partenerului OTAN, dar asta e mai puțin important. Cert este că trebuie să ne așteptăm la o avalanșă de astfel de oferte deșănțate care aruncă România nu la marginea Europei ci la marginea Galaxiei, pentru că numai o planetă nelocuită având condiții vitrege, nepopulată, necivilizată, poate fi tratată în acest fel, numai o țară fără oameni, fără istorie, fără mândrie, fără conducători, fără suveranitate, fără independență, poate fi tratată la acest mod, să se autoinvite orice cârnățar să își pună taraba și să vândă ca la el acasă. Vine Macron își postează soldații undeva printr-o stațiune balneoclimaterică și le spune ucrainienilor că dacă au nevoie de ceva să îi spună. Dacă mai avea cineva dubii că am ajuns proștii Europei acuma bănuiesc că s-a clarificat.

Dar uite că până acuma nimeni nu a reacționat, ca și când Franța a decis să organizeze parada ținutelor militare  la noi în țară și noi vom prezida jurizarea. Ba mai mult, omicronul nostru național, limbricul ( am spus limbricul? Am vrut să spun buricul, dar acuma lasă așa) politicii externe românești solicita pe 10 decembrie senilului Biden ( na că iar am greștit, fir-ar mama ei de tastatură, am vrut să spun .. nici nu mai știu cum) să sporească numărul de ținute  militare americane la … expoziția cu vânzare din România organizată de Macron.

Acuma eu chiar nu înțeleg, ce caută trupele astea în România? Să ne apere? De cine ? Rușii nu ne vor ataca, pentru că știu ce înseamnă asta. Sau ne vor ataca pentru că știu că nu va interveni nimeni, cum nu au intervenit nici Franța și Anglia când a fost ocupată Polonia deși aveau și ei câteva articole 5 semnate????? Aoleo!! Dar nu, cert rușii nu vor trece de Ucraina sau mă rog, zonele populate de ruși de la granița cu Ucraina. Și atunci de ce și pentru cât timp să stea pe aici trupeții străini ? DAR MAI ALES, CU A CUI APROBARE?

O alianță cu scop ascuns

Abia acuma se vede de ce Iohannis a cerut insistent o coaliție PSD-PNL- UDMR la guvernare și o majoritate zdrobitoare în Parlament. Domnul Iohannis fusese informat ce urma să se întâmple și faptul că trebuie să aibă o majoritate care să nu creeze probleme în  ceea ce privește măsurile care se vor lua pentru implicarea României în conflictul din zona Mării Negre. Marea Neagră era una din puținele mări pe care SUA NU LE STĂPÂNEA și vrea să o țină sub control dar nu din teama de a nu fi atacată ci doar așa ca să mai bage un spin în coasta Rusiei.Îi  doare pe americani de ucrainieni sau români cum mă doare pe mine  de influența razelor de soare asupra stelelor de mare.

Prin formarea majorității cu PSD, Iohannis nu numai că își asigură voturile pentru toate măsurile antinaționale care vor urma, dar va face ca românii adevărați să îi urască la fel de mult pe PSDiști, ca și pe PNLiști pentru trădarea lor. Iar asta se va vedea la alegeri. Astfel, STS-îștii vor putea ”număra”voturile în voie, nu va mai contesta nimeni nr mic de voturi pro PSD, pentru că scăderea în procente va fi justificată de trădarea la care a fost părtașă. UDMR-ul oricum ar fi votat pentru implicarea României în conflict, pentru că abia așteaptă să înceapă cineva să rupă din România. Prin terenurile pe care cetățenii de naționalitate maghiară pe au în România, plecând din Covasna până la Oradea, Transilvania nu poate fi a altcuiva. Și asta tot cu sprijinul  guvernelor care s-au format cu majoritatea atinsă prin UDMR.

Întrebarea care se pune acuma, după ce toate lucrurile sunt clarificate, este nu ce vor face guvernanții, ci ce vor face românii, pentru că în guvernanți nu ne mai putem pune speranța, sunt cumpărați cu medalii, ca armata ucrainiana.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS