Acasa Opinii UDMR ca fată mare

UDMR ca fată mare

scris de Ioan Groșan
6 afisari

Congresul UDMR de la Oradea de săptămâna trecută, dincolo de atmosfera lui sobră, civilizată, cu adevărat europeană, a fost şi un spectacol înduioşător.

Ioan GrosanProdus tot de noi, valahii, în buna noastră tradiţie de „captatio benevolentiae”. Rând pe rând, şi Emil Boc, şi Victor Ponta, şi Crin Antonescu s-au întrecut în a face curte unei formaţiuni trecute de prima ei tinereţe şi aflate de 15 ani într-o perpetuă logodnă cu cine e mai mare şi tare. Iar „tatăl” distinsei domnişoare, dl Marko Bela, a primit de la cei numiţi mai sus elogii cum nici conaţionalii lui n-au îndrăznit să-i aducă. Mai lipsea în acest apoteotic cor laudativ Corneliu Vadim Tudor şi-atunci chiar ne aflam nu la Porţile Orientului, ci dincolo de ele.

Ca să continui comparaţia, situaţia e oarecum asemănătoare celei în care nişte peţitori, atraşi de „dota” persoanei în cauză, nu iau în seamă că aceasta mai şi şchioapătă uneori, că în anumite împrejurări emoţionale priveşte câş, că vorbeşte lumea că a avut o prodigioasă viaţă erotică înainte de a ieşi la măritiş sau că, datorită temperamentului ei focos, îţi poate da cu vesela în cap. Nu: important pentru ei, pentru peţitori, e să pună mâna pe dota ei parlamentară şi electorală.

Deocamdată, doar micul şi vioiul Emil Boc a fost acceptat în vestibulul casei, la o langoşă şi-un păhărel de palinka, dar nu se ştie dacă, pe viitor, va fi acceptat să treacă în sufragerie şi-apoi, eventual, în dormitor. Are şi Domnia-Sa o vârstă şi, în aşteptare, la poartă, stau mai săracii, dar mai tinerii şi virilii Victoraş şi Crin.

O să urmărim amuzaţi ce se va întâmpla, nu înainte de a ne aduce aminte de un banc, perfect adecvat relaţiei între partidele româneşti parlamentare şi UDMR:  Ion e întrebat de prietenul lui, Gheorghe: „Mă Ioane, tu când te-ai însurat cu Iuliska, o fo’ fată mare?” „Extrem de mare”, răspunde, trist, Ion.

51 comentarii

VIRUSU 02-03-2011 - 14:17

Iar aparusi grosane? Nu esti tu ala de turnai la securitate?
Du-te mai baiatule si nu ne mai da lectii/opinii in presa!
Mergi in agricultura, creste si tu ceva animale si lasa/ne pe noi in pace!

urbos 02-03-2011 - 14:55

Si tembelul asta la fel. Secatura basista si pedelista, guita la securisti.

Sezi bland ma scarnavie, ca-s de-ai tai.
Stiu, stiu, va credeti Jmecheri este? ManiPU LAtori adevarati, nu amatori de duzina. Pacaliti pana si curcile ce mama dreacu.

Huhu Ciu 02-03-2011 - 22:32

Nea Grosane, NU LUA IN SEAMA JIGNIRILE JEGURILOR SECURISTE-PEDELISTE PORTOCALII gen MACHE, VIRUSU, AOLICA, SPIRIDON, ei sint platiti sa jigneasca pe criticii PDL si ai lui Basescu!

Mache 03-03-2011 - 03:04

Ciuciule,

Necazul e ca lauda ta e mai jenanta ca injuratura mea.

Sau ca sa traduc pe intelesul tau: Te injura sau fac misto de tine unul sau altul, treaca-mearga. Dar ce poate fi mai jenant decat momentul in care ajung sa-ti sara in aparare doar aia cu creierul cat nuca si/sau jigodiile putrede pana-n maduva oaselor (te las sa-ti alegi tu categoria potrivita 🙂 )?

Huhu Ciu 03-03-2011 - 09:01

Mache, de ai avea creierul macar cit cel de musca, nu ai fi propedelist, probasist!

Mache 02-03-2011 - 14:19

Experienta isi spune cuvantul, nene Grosane!

Matale te-ai tavalit cu securitatea, asijderea si parintii fondatori ai UDMR.

Matale pe centura politicii comuniste si a literaturii UTC-iste, asijderea si bunii UDMR-isti de varf.

Matale traseist pe la moguli, ei aici UDMR-ul ti-a dat clasa invatand cum devine treaba cu curvasaria de lux 🙂 Iar de acum inainte se despart drumurile voastre: Matale cu chiraiala gratis si basca in mana la USL (da’ astia nu si nu pentru ca n-au bucile destul de intinse pentru toti moflujii ce se inghesuie sa le linga), in timp ce UDMR-eii stau cu USL-asii cu mestecatoarea intinsa de la o ureche la ailalta si caciula in mana la usa, plini de daruri si promisiuni. Aici trebuie sa intelegi si matale ca ciochistu freelancer nu se poate pune pe aceeasi craca cu forta politico economica a corporatiei etnice a ciochistilor 🙂

Amu’ io inteleg ca te chinuie frustrarea da’ din nou, incearca sa te consolezi intelegand ca una e gargaragiul pe cont propriu si cu totul altceva e ditai cartelul mafiot unguresc ce are in spate de doua decenii peste un milion de retardati cu creierul neted ca pista de bowling…

urbos 02-03-2011 - 14:52

E mortal viermele „mache” linge hemoroizii puturosi ai Securistului de la Cotroceni dar grohaie si arata cu degetul catre securisti. Tipic pentru genul asta de gunoieri, hahaha!

Bumerang 02-03-2011 - 19:55

Ma sobrule, ma faci sa-ti dau dreptate, si nu-mi place 🙂

Mache 02-03-2011 - 20:59

Iti place, nu-ti place, tu si Bubosu’ sunteti niste creaturi inrudita. Atata doar ca tu esti un pic mai spalat la prima vedere…

Roland Catalin Pena 02-03-2011 - 19:21

Mache, Urbose, voi ati citit ceva scris de Grosan inainte de 89??? Mana pe carte baieti si la urma spuneti-mi si mie unde e Securitatea in viata si opera Maestrului? „La portile orientului”, care aparea in Viata Studenteasca era cel mai comestibil articol, basca cronica sportiva a lui TRU, pe care-l injurati ,desi nici nu a semnat nimic la 18 ani, ca Grosan, cu Secu…Voi ce relatii ati avut cu Securitatea? Va afirmati plenar impotriva lui Ceausescu de cate ori dati ochi cu vreun securist? Ia sa va aud bobocilor, vitejilor, disidentilor…:))

Hokusai San 02-03-2011 - 19:43

Da’ ce-o fi aia „optzecişti”?

Roland Catalin Pena 02-03-2011 - 20:00

Optezecisti? Chiar nimic, sincer

Huhu Ciu 02-03-2011 - 22:00

„Hokusai” jeg securist-pedelist-portocaliu-in veci blestemat ca toti pedelistii, MI-AI FURAT SPURCATULE vechiul meu nick Hokusai san, blestemat sa fi in vecii vecilor, la fel colegii tai portocalii!!!!!!!!!!!

Mache 02-03-2011 - 21:02

Rolande,

Cred ca mai scria ceva chestie asa de umor CAP-ist prin Stiinta si tehnica semnandu-se

urbos 02-03-2011 - 22:08

Rolande, ce dracu ma, cu tertirpuri d-stea de doi lei vii? Cu mine nu-ti merge bre. Ma pui langa mache? De unde pana unde? Am zis eu ceva de Grosan?
Dar despre TRU….ma faci sa vomit.
Si nu e deloc nevoie sa fi colaborat cu Secu pentru a fi o scursura, e vorba de ce fel de om esti. Categoria celor care daca apucau epoca, faceau aceleasi servicii regimului. Ori ca slujesti un Ceausescu, ori un Gaddafi, ori un securist imputiti ca Basescu, e acelasi lucru.
Iar eu n-am avut treaba cu securitatea. N-au reusit decat sa ma faca utc-ist. Pe vremea aia credeam ca toata lumea e anticomunista si anticeausista, mi se parea evident ca putregaiul ala de societate nu putea rezista. Ma inselam evident, taraturile erau omniprezente, iar regimul a cazut nu din cauza moralitatii sau trezirii societatii.

Mache 02-03-2011 - 22:42

N-apucai sa termin mesajul precedent, a trebuit sa fug la o sedinta de care uitasem.

Dar sa revenim: Cred ca semna ceva humor CAP-ist prin Stiinta si Tehnica sub pseudonimul „Ars Amatoria”. Amu’ important nu e atat ce a scris, pentru ca nimeni nu s-a apucat sa zbiere nici in vremea epocii ” Ba fraierilor io va torn la secu!”, ci ce a facut. Iar de turnat a turnat si inca a mai si facut-o pe bani. Adica a fost ciochist dincolo de orice dubiu.

In ce ma priveste, singura relatie cu securitatea pe care am avut-o vreodata au fost cativa bocanci in boase si cel putin unul in bot pe care le-am tras unuia care era in mod sigur securist sau militian in civil in seara de 21 dec ’89. Multumit?

N-am avut si nu o sa am nimic altceva afara de dispret pentru aia care au ajuns sa se tavaleasca cu organele. Sigur ca toti vor pretinde ca nu au avut nici o alta optiune si ca au fost obligati, bla bla bla. L-ai vazut pe vreo-unul sa spuna ” Da ba, sunt o lepra si de aia v-am turnat”. Nuuuu. fiecare pretinde ca a fost fortat, obligat, etc. etc. ba chiar ca a facut o fapta nobila 🙂 Asa au fost si aia ai lui Hitler. De la Goering in jos toti dadeau vina pe raposatu’ Adolf. La fel cu ciracii lui Stalin sau Ceausescu. Nici unu’ nu era de vina. Dictatoru’ cel rau (si mort la data marturisirii 🙂 !) era capul tutor rautatilor. Asta e tactica veche si fumata a chiochistilor. Incearca altceva mai nou 🙂

urbos 02-03-2011 - 22:59

Asa se zice mai nou la laba? Sedinta?
Vai de capu tau de troglodit, cine dracu sa te creada ma importantu lu peste, hahahaha!

Banatanu1 02-03-2011 - 23:16

Domnul Pena sa incerce cu fostul reprezentant al Navromului la Anvers. O functie de reprezenta a statului Roman in strainatate, pe acea vreme nu o primea oricine si oricum (pentru acest post a existat mai multi candidati). In 89, inainte de Revolutie (in guvernul Dascalescu) a fost gradat la functia de Director General al Inspectoratului de Marina Civila.

Domnul Pena sa studieze cu lux de amanunte si pe cine aplauda acest domn (de pe post de sef la FSN Vaslui) in 1992.

Huhu Ciu 03-03-2011 - 09:09

Mache. acum te tavalesti cu nerusinare cu securistii lui Basescu, in PDL este cea mai mare densitate de securisti pe metru patrat din toata Romania!

spartacus 03-03-2011 - 20:15

Mache , mi-ai placut cu bocancii aia dati unuia care „in mod sigur era securist ” Esti tare omule . Si mai te si lauzi ? Dar daca omul ala , probabil era un om cinstit ce faci mai mache , cum dormi ? Vai de capul tai, nici o diferenta intre tine si securisti . Si ei si tu dadeati cu bocancul in cei care „in mod sigur ” le erau dusmani .

Mache 03-03-2011 - 20:46

Da evident ca ma simt implinit ca i-am dat-o in bot pocitanei. Sper ca ajuns erou martir al revolutiei asa cum li s-a intamplat celor cativa (mult prea putini din pacate!) securisti si bolsevici care au fost lichidati cu ocazia evenimentelor.

Idiotul, in echipament de securist in civil (haina de piele si pantaloni de stofa), dadea indicatii pretioase soldatilor din baraj pe un ton autoritar. S-a produs o altercatie in flancul opus al frontului (nu stiu nici azi ce a fost). Soldatii au intins-o precipitat, iar porcul ala s-a impiedicat (sau a fost lovit de unul din pifani) si a cazut pe jos chiaraind disperat. Am apucat sa-i traznesc 3-4 bocanci in boase si cred ca l-am nimerit macar odata si in bot – oricum o incasa din toate partile. Dupa aia nu mai stiu, ce a patit pentru ca masele largi populare l-au calcat un pic in picioare iar grohaitul sau disperat s-a pierdut in vuiteul multimii…

Te simti solidar cu el? Ti s-a intamplat si tie sa fi identificat si sa o iei in bot chiar daca erai in civil?

Banatanu1 02-03-2011 - 22:28

Mache, Tu de niste scriitori te ei mai, care au dat si el cu subsemnatul mai mult sau mai putin de frica? Cind vine vorba de rechini mari taci ca porcul in cucuruz. Zi-ne mai ceva despre activistii (in functie) a foramtiunii FSN. Provinciile vor descentralizarea.

Mache 03-03-2011 - 03:10

Adica vrei sa spui ca „scriitorii” aia care au dat cu subsemnatul la securitat (si inca si pe bani)e erau baieti buni?! Eu inteleg ca voi ciochistii va disculpati unii pe altii, da’ vorba bancului: ” mai rasfirati baieti, mai rasfirati!”.

Pana una alta articolul pe care l-am comentat e scris de un ciochist, care se tanguie de faptul business-ul altor chiochisti merge mai bine ca al lui. Ce altceva poti sa faci decat sa razi si de unii si de altii?!

P.S. Pai descentralizeaza-te. Ce te opreste?!

Paul din Ohio 03-03-2011 - 03:41

Mache,
Dar Ba’secu care a fost KGBist-securist sadea e bun pentru tine, chiar „cel mai bun dintre pamanteni”. Rusine!!!

Paul din Ohio 03-03-2011 - 03:44

Nu numai „a fost” ci este si va fi un KGBist-securist atata timp cat va fi tolerat de 25% din populatia Romaniei. Secu’ ii va „oferi” inca 26-30%, asa sa fie acolo.

Paul din Ohio 03-03-2011 - 03:46

Nu numai ca a fost dar este si va fi un KGBist-securist pana cand romanii il vor trimite dupa Ceausescu.

Mache 03-03-2011 - 04:01

KGB-ist e foarte posibil sa fie Geoana ala pe care l-ai votat tu. Iti mai amintesti de circul cu vizitele sale moscovite secrete? Presupun ca esti mandru de tine ca ai votat un KGB-ist…

E foarte posibil ca si chelu’ sa fi fost un securist cel putin cat a lucrat la agentia navala de la Anvers. KGB-ist insa nu. Sigur ca postura de securist e una cat se poate de mizerabila si dovedeste un lichelism desavarsit.

Problema voastra a USL-asilor e ca injurati o lichea doar pentru ca sa incercati sa vindeti o lichea si mai mizerabila si mai infecta pe post de aur curat. Asta e cea mai de jos treapta a decaderii si descompunerii morale.

Paul din Ohio 03-03-2011 - 04:06

Problema voastra a KGBistilor este ca nu veti renunta pana cand romanii nu va vor goni si poate condamna la ani grei de inchisoare.

Mache 03-03-2011 - 04:14

Problema voastra a KGB-istilor e ca aruncati acuzatii fara nici o dovada sau fara nici o umbra de argument cat de cat rational.

Paule tot ce stii tu e sa minti mult si cu insistenta. Pana la urma cineva tot o sa puna botu’. N-asa securila? Ca doar asa v-au invatat la Baneasa…

Paul din Ohio 03-03-2011 - 04:19

Mache, voi KGBistii nu aveti niciun pic de rusine. In afara de TUPEU si MINCIUNI cat cuprinde internetul nu puteti produce nicio evidenta ca incercati sa guvernati NEDICTATORIAL.. RUSINE!!!

urbos 03-03-2011 - 04:24

Starpitura mache, dobitocul Geoana a fost ambasador la licurici, cam greu sa fie KGB-ist la cat de prost e si sa-i pacaleasca pe americanasi.
Un lucru insa e sigur, vierme puturos ce esti, Basescu e securist. Nu neaparat KGB-ist, ca scarnavia caruia ii lingi curul imputit n-are mama, n-are tata, ca si alti dictatori dementi, suge la licuriciul care-l sustine. Acuma il sustin japitele americano-jidanesti, dar s-ar da si cu rusii daca ar fi nevoie.
Mai infect ca Base al tau nu e nimeni ma scursura imbecila ce esti. Vorbesti ca un cap de p ula, fara sa ai habar.

urbos 03-03-2011 - 04:26

Starpitura mache, dobitocul Geoana a fost ambasador la licurici, cam greu sa fie KGB-ist la cat de prost e si sa-i pacaleasca pe americanasi.
Un lucru insa e sigur, vierme puturos ce esti, Basescu e securist. Nu neaparat KGB-ist, ca scarnavia caruia ii lingi curul imputit n-are mama, n-are tata, ca si alti dictatori dementi, suge la licuriciul care-l sustine. Acuma il sustin japitele americano-ji danesti, dar s-ar da si cu rusii daca ar fi nevoie.
Mai infect ca Base al tau nu e nimeni ma scursura imbecila ce esti. Vorbesti ca un cap de p ula, fara sa ai habar.

Paul din Ohio 03-03-2011 - 04:41

Geoana ESTE un KGBist. Asta nu inseamna ca Ba’secu nu este. „Licurici” este o porecla derogatorie data de Ba’secu Americii.

urbos 03-03-2011 - 04:51

Inseamna ca-i un kgb-ist „pocait” care s-a dat macar temporar cu americanasii.

Paul din Ohio 03-03-2011 - 04:56

Nu s-a dat cu americanii si nu s-a pocait. doar s-a prefacut. este un KGBist „acoperit”-descoperit.

Banatanu1 03-03-2011 - 15:28

La inceputul anului ‘89 (inainte de revolutie) aplaudaciul pecerist Traian Basescu a fost inaintat la gradul de Director General al Inspectoratul Marinei Civile. Acum el recunoaste ca a aplaudat de dragul de a face cariera 🙂

In 1990, imediat dupa luvolutie, omul si-a continuat cariera alaturi de fostii lui colegi de partid ocupind postul de sub-secretar de stat in Ministerul Transporturilor. Cu un an mai tarziu (in 1991) a pus mana pe functia de Ministrul al Transporturilor. In 1992 kagebistul Ion Iliescu (fost membru CC al PCR) iä-a acordat si functia de deputat pe Vaslui din partea FSN-ului. Ca drept rasplata pentru comportamentul lui loial si bun din perioada mineriadelor?

Mai tarziu Basescu de Murflatari a ajuns la sefia PD pe Bucuresti, Primar de Bucuresti, s-a propulsat la sefia PD. Bineinteles tot prin metodele diversioniste de avengura (dindu-i pe altii in gat).

Europeanuul 03-03-2011 - 15:41

La inceputul anului ‘89 (inainte de revolutie) aplaudaciul pecerist Traian Basescu a fost inaintat la gradul de Director General al Inspectoratul Marinei Civile. Acum el recunoaste ca a aplaudat de dragul de a face cariera

Degeaba recunoaste Basescu, Mache va avea grija sa-i nege pacatele 🙂

Lipsa reformelor autentice (promise inca din vara anului 2005) evidentiaza ca Basescu este un trombonist de mare clasa. Reformele lui s-au limitat la masuri draconice de austeritate plasate pe fondalul crizei economice (de fapt a fost o reactia contraproductiva, cum nu se poate mai proasta)

P.S.
Dovezile ca Antonescu ar fi fost un turnator nu au fost prezentate nici in ziua de azi.

urbos 03-03-2011 - 15:56

Daca secatura era doar un trombonist era bine.
A distrus sistemul democratic, ala cat era, a pervertit toate institutiile statului, a distrus elita, societate civila, presa, a adus furtul si bataia de joc la cote de neimaginat nici pe vremea PSD, a distrus infratructura, educatie, sanatate, si asa cum e si firesc a urmat distrugerea explicita a economiei.

VIRUSU 02-03-2011 - 22:00

Nu cumva si tu groshane esti fata mare?!

Denali 02-03-2011 - 22:22

Dle Grosan…articol OK… dar este : REDUNDANT…

Colegul dtale de breasla ,dl Marin Neacsu , scrie despre aceste Simptome de cateva zile , nu chiar atat de traditional si cu talc ca dta , dar pe acelasi subiect…

Eu ma intreb ,cand „gardienii libertatii ” din romania ( cel putin asa se cred ei ) Media ,ziaristii, etc., vor adresa Cauza…situatiei pe care o descriu astazi (si la anul ,si la nul urmator,etc.,etc), si vor inceta competitia asta amicala intre ziaristi sa vada care este mai bun la glume negre ,si se vor ocupa de alte teme ,spre exemplu aceea de a schimba Constitutia si sistemul electoral Parlamentar, si de a transforma acest partid segregationist , intr-un partid ideologic si nu unul precum astazi etnic…

Banatanu1 02-03-2011 - 22:44

Constitutia a fost scrisa de acei fesenisti care mai tarziu au desenat asa zisele zone de dezvoltare economica. In Romania domneste minciuna, prostia si fudulia. Nu functioneaza nimic.

spartacus 03-03-2011 - 20:22

Pai poate tocmai de asta s-a aruncat si el . O fi vazut omul ca are succes subiectul

Banatanu1 03-03-2011 - 00:17

Comentariile mele asteapta sa fie postate mai bine de 1 ora. Imi pare rau eu n-am timp si nici chef de asteptat.

Va salut, sa traiti bine si la revedere!

Paul din Ohio 03-03-2011 - 00:47

Sautare si un praz verde (stiu ca-ti plac oltenii)!

Mache 03-03-2011 - 04:02

Te-au cenzurat?! Iata ca mai au si accese de decnta 🙂

Ho Ciu Tzi 03-03-2011 - 07:56

Mi-e rusine cu tine.
Ironicule!

Ho Ciu Tzi 03-03-2011 - 07:54

Eu chiar va rog sa asteptati, dar secretul este sa nu scrieti nimic-nimicutza pana apar, altfel se face overwrite automat din cauza de bube la software, si se sterge si ce aparuse.
Salutari lui Sobru si sa auzim de bunicele

Huhu Ciu 03-03-2011 - 15:25

Nu tie rusine, mi-ai furat si nickul asta, nerusinatule, ptiu!

Ho Ciu Tzi 03-03-2011 - 07:58

Gata, cade Basescu, stiu din sursa sigura.

Huhu Ciu 04-03-2011 - 18:15

PDL este cancerul Romaniei si aliatul lor UDMR este groparul Romaniei, halal!

gigi 04-03-2011 - 22:17

Excelent articol, domnule Grosanu! Finalul cu anecdota din Ardeal este antologic. Intr-adevar, politica UDMR este aceea a unei curve care se ofera pe soseaua de centura soferului care o plateste mai bine. E rusinos ca marile partide au alergat la Oradea pentru a saruta talpile liderilor UDMR.
Folosesc acest prilej pentru a va exprima toata simpatia mea in fata gestului inelegant al d-lui Nicolae Manolescu din „Romania literara”. Va urez mult succes!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult