Acasa Opinii „Uite-i ce draguti sunt!”

„Uite-i ce draguti sunt!”

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Foarte frumos marele miting de miercuri din Capitala, din Piata Victoriei! Daca un strain ar fi picat intamplator pe-acolo fara sa aiba habar de ce se petrece in tara si ar fi vazut multimea multicolora si zgomotoasa, dar riguros organizata, ar fi avut probabil impresia ca asista la deschiderea unor grandioase manifestari sportive.


Si cam asa si e: e un meci pe viata si – daca reducerile pensiilor se mentin – s-ar putea zice chiar pe moarte intre guvern (recte Basescu) si tara. Dar, vazut de sus, mitingul oferea in primul rand o impresie estetica. Si mi-i pot imagina pe functionarii guvernamentali stand la ferestrele stabilimentului, cu o cafeluta pe pervaz, admirand impresionanta desfasurare de forte sindicale si murmurand – asemeni lui Caragiale la „Gambrinus”, privindu-si musteriii – „Uite-i ce draguti sunt!” Si chiar sunt draguti, toti: pensionarii, minerii, cadrele medicale, cadrele militare, profesorii, ceferistii, studentii etc. etc. – lipseau, din considerente obiective, sugarii si copiii de gradinita –, sunt draguti, repet, toti, fiindca nu realizeaza ca prin asemenea manifestari nu realizeaza, de fapt, nimic. O sa cada guvernul Boc? Ei si? Va veni altul, de „tehnocrati” sau „de larga reprezentare nationala”, dar tot sub pulpana Matelotului Atomic. Care-si va dona salariul – si-ar dona si nevasta – numai sa ramana la putere.

 

Insa nici Traian Basescu nu realizeaza un lucru: ca s-ar putea sa plece de la Cotroceni, cand i-o veni sorocul, chiar mai sifonat decat fostul coleg de partid, pensionarul Ion Iliescu. Iar dublul sau mandat prezidential sa nu se mai numeasca „Biruinta”, ci, simplu, „Esecul”.

 

(Articol aparut in sapamanalul ziuaveche.ro nr.6)

0 comentariu

Dani 12-08-2010 - 12:22

Cred ca dna Udrea a incercat sa faca un lucru bun iar noi nu stim sa apreciam asta.

Benny 12-08-2010 - 20:10

iar scriem despre biata frunza? s-a ofilit de cand se tot bate moneda asupra ei. si inca un lucru…elena udrea a primit acest brand, la fel ca si noi.

Florian 12-08-2010 - 20:11

Sigur ca a incercat. dar daca aceasta frunza nu ar fi …nu s-ar mai povesti…

lucia 14-08-2010 - 16:00

ce de teoria conspiratiei. nu a impus udrea brandul de tara. toata tarile din balcani au facut asta. poate e momentul sa intram in randul lumii.

glaucomm 14-08-2010 - 16:04

frunza noastra e prea smechera. Nu stiu de ce ne place sa ne batem joc asa.

serban 14-08-2010 - 16:05

nu a desenat udrea frunza. A platit niste profesionisti sa faca asta,. Ea doar a vrut sa construiasca ceva pentru romania

mariana poena 14-08-2010 - 16:06

activitatea elenei udrea implica mult mai mult decat lansarea unui brand.

Mihai Stroe 14-08-2010 - 16:06

cand vom invata sa ne vindem tara si sa NU fim noi primii care ne ironizam si ne autoflagelam asA??/

titi 14-08-2010 - 16:07

presa nu e a patra putere in stat. Devine primul dusman al puterii in stat/ de ce/ pentru ca nu se mai urmareste interesul romaniei, ci cele individuale…

murgea 14-08-2010 - 16:08

poate vom trece si peste frunza asta. Udrea a trecut.

Tzepesh 15-08-2010 - 12:37

Cata intelegere pentru d-na Ministru! Stie vreunul din vajnicii ei aparatori cate camere de cazare puteau fi aduse la 5 stele cu milionul platit hotilor din Spania?

silviu dumitrescu 15-08-2010 - 14:53

„cred ca dna Udrea a incercat sa faca un lucru bun iar noi nu stim sa apreciam asta.”

aparent asa se vede / daca am fi intr-o tara normala am spune ca a lasat niste profesionisti sa-si faca treaba

dar nu este asa din 2 motive:
1) nu s-a organizat licitatie si atunci ea raspunde DIRECT pentru calitatea lucrarii executate prin INCREDINTARE DIRECTA !!!
2) la cata SAPAGA o fi cerut, au mai ramas foarte putini bani pentru creatie adica pt cei care trebuiau sa faca treaba / de asta s-a intamplat POCINOGU ‘ !

asa ca nu o mai aparati atata

David 23-08-2010 - 14:48

Elena Udrea a fost de bună credinţă. A vrut să facă ceva bun. De aceea nici nu a apelat la firme româneşti, pentru că ar fi fost bănuită că a dat cuiva contractul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult