Acasa Opinii Un „spion” vrea să salveze România

Un „spion” vrea să salveze România

scris de Teodor Seran
2 afisari

Atribuirea calităţii de prim-ministru desemnat şefului SIE reprezintă în concepţia maleficului Traian Băsescu o lovitură de maestru, prin care acesta speră că va închide gura tuturor acelora care îl contestă.

teodor seranAbilităţile uluitoare pe care le dovedeşte Preşedintele în materie de politică machiavelică, produc de fiecare dată nu doar ilaritate cât mai degrabă o stare colectivă caracterizată de impresia că „îţi stă mintea în loc” şi că vrând-nevrând eşti obligat să „te cruceşti”, în faţa a ceea ce auzi şi a ceea ce vezi. Se poate spune fără nicio îndoială că Traian Băsescu este un geniu al răului. Îi merge mintea „brici”, atunci când se pune problema să găsescă soluţii de salvare pentru sine însuşi. În timp ce fostul lider comunist Nicolae Ceauşescu se folosea de rigiditatea sistemului pentru a impune o conducere autoritară, fără să folosească o cantitate impresionantă de inteligenţă şi abilitate politică, rezultatele machiavelice ale politicii băsesciene sunt obţinute în exclusivitate datorită unei inteligenţe a răului, îndreptată exclusiv împotriva binelui public.

Mihai Răzvan Ungureanu este o mostră perfectă de lichelism politic, care şi-a construit cariera, apreciind exact la câţi paşi trebuie să stea în urma şefului. Cine a urmărit procedura televizată a desemnării a putut să observe comportamentul de lacheu politic perfect manifestat de acesta la sfârşitul ceremoniei, când a ieşit din scenă împreună cu Traian Băsescu, urmându-l ca o umbră, la fix o jumătate de pas în urmă. Exact cât trebuia, nici mai mult nici mai puţin. Noul prim-ministru a reprezentat încă de la numirea lui în fruntea SIE, un „colaborator” de prim rang pentru Preşedinte, prin izvorul zilnic de informaţii oferit, pe care Traian Băsescu le folosea în propriul interes.

SIE şi SRI au creat permanent Preşedintelui posibilitatea de manipulare, intoxicare şi practicare a unor diversiuni, destinate exclusiv capitalului de imagine al acestuia, promovării clientelei politice şi camuflării adevărului. Se poate spune că aşezarea pe scaunul de la Palatul Victoria a lui Mihai Răzvan Ungureanu reprezintă un pericol mult mai mare pentru democraţie, decât prezenţa pe acelaşi scaun a lui Emil Boc. Actualul prim-ministru desemnat este un cyborg ultraperfecţionat, având circuitele încărcate de sute de informaţii utile pentru Preşedinte în actul de conducere dictatorial. Tragismul acestei situaţii rezidă din nonşalanţa cu care Traian Băsescu şi-a dat arama pe faţă, în contextul în care, cetăţenii României sunt neputincioşi în a schimba actuala stare de lucruri. După şapte ani de regim băsescian, marcat de mari frustrări şi umilinţe, societatea românească este dominată de o obsesie, concretizată într-o întrebare la care se vrea obligatoriu un răspuns: cine îl poate înlătura pe Traian Băsescu? Opoziţia, strada, societatea civilă, tinerii, pensionarii, Uniunea Europeană, serviciile secrete, americanii? Întreaga ţară se frământă, căutând răspunsul la aceaasta întrebare, neexistând în prezent o strategie comună a tuturor acestor forţe, care să ducă la o coerenţă a acţiunilor şi la o victorie sigură. Manifestaţiile din stradă sunt benefice pentru formarea unei anumite stări de spirit anti-Băsescu şi pentru că prin eventuala amploare a lor pot să bage frica în oasele acelei părţi a clasei politice aservită lui Traian Băsescu. Ele pot genera sentimentul de teama chiar şi în sufletul Preşedintelui, care în realitate este un individ fricos, chiar dacă în apariţiile televizate încearcă să pară puternic şi stăpân pe situaţie.

Este cunoscut faptul că după prima suspendare, personajul Traian Băsescu ar fi fost dominat de o spaimă teribilă şi că ar fi căzut psihic. Cei care l-au întâlnit în această perioadă, afirmă că ar fi fost aproape paralizat de teamă. Pentru a nu mai trece printr-o astfel de stare, în cazul unei noi suspendări, Traian Băsescu pune totul la bătaie, încercând să rămână în continuare un învingător „sub scut”. Chiar dacă în prezent, Preşedintele este cel mai înjurat om din România, din toate timpurile, de la Dacia Aureliană încoace, acest lucru nu este suficient. Actuala dictatură a fost impusă cu ajutorul unor principii ale democraţiei, care pot  fi speculate prin imperfecţiunea lor în interesul unei singure persoane sau al unui grup. Acest „principiu Brutus” este cel „al majorităţii”, chiar dacă ea este creată artificial şi neconstituţional.

În mod paradoxal, căderea lui Traian Băsescu se va produce tot prin intermediul mijloacelor democratice, cu o singură şi indispensabilă condiţie: unitatea marcată de entuziasm a tuturor forţelor democratice. Puterea dată parlamentarilor şi Preşedintelui prin voinţa exprimată la vot, nu poate fi luată înapoi decât prin aceeaşi metodă: exprimarea votului liber şi responsabil. Când va exista conştientizarea acestui adevăr în minţile românilor, dictatura va schelălăi de moarte ca un lup rănit, iar actualele personaje vor dispărea în neantul istoriei şi nimeni nu le va mai păstra în memorie, pentru că de rău nu vrei niciodată să îţi aminteşti. Probabil că Mihai Răzvan Ungureanu, care nu a avut curajul şi decenţa necesară de a refuza această desemnare ruşinoasă, va mai prinde aceste vremuri fericite, dar nu din poziţia de lider, pentru că pe acele vremuri, pupincurismul politic va dispărea. Probabil că va fi obligt să accepte condiţia care i se cuvine, aceea de profesor de istorie într-un cătun de la ţară. Acolo unde lumea nu ştie cât de mult l-a divinizat el pe Traian Băsescu.

8 comentarii

Arhimede 07-02-2012 - 18:20

Una din marile realizări ale tovarăşului fost şef UTC-ist M.R.Ungureanu:
Cedarea absolut gratis către statul ungar, a fundaţiei Gojdu de la Budapesta.

urbos 07-02-2012 - 18:41

E ji dan, anti-roman. Basescu trebuie spanzurat pentru inalta tradare.

Tache 07-02-2012 - 18:46

Tocana pedelista cu ciolan à la Base

Ingrediente :
Un popor mare, necopt, fara miez;
Mult ciolan;
Trei patru partide mari si cateva mai mici de diverse culori;
O blonda de Plescoi;
Un varf de boc;
O legatura mare de servicii secrete cu urechi fine;
O curte constitutionala moale si bine fragezita;
Cateva cozi de procurori;
Doua trei sindicate stafidite;
Condimente :
Apa de ploaie;
Praf in ochi;
Gargara macinata;
zeama de baliverne;
Tupeu varsat;

Mod de preparare :

Se taie poporul in doua parti, una buna si una rea. Apoi fiecare bucata se taie in doua, una buna, una rea, si tot asa pana se formeaza bucatele mici ce pot fi mancate dintr-o inghititura. Se separa apoi bugetarii de nebugetari, medicii de pacienti, profesorii de studenti, copii de parinti, grasii de slabi, si se lasa la decantat pana se ridica la suprafata uscaturile. Acestea se culeg cu atentie si se pun deoparte intr-un recipient caldut. Din restul se taie 25%, se scoate vlaga si se pune la foc mic, cu zeama de baliverne si cu praf in ochi, sa nu se prinda. Se acopera cu un capac mare ca sa nu rasufle si din cand in cand se stinge cu putine apa de ploaie.

Separat se ia un partid portocaliu si se intoarce de pe stanga pe dreapta. Apoi se impaneaza pe toate partile cu bucatele taiate din celelalte partide. Se presara deasupra uscaturi, iar peste se pune varful de boc si blonda de Plescoi cu ciolanul in gura,si se lasa la dospit.
Celelalte partide se toaca marunt impreuna cu sindicatele si se invelesc cu servicii secrete. Apoi se freaca bine cu cozile de procurori, se trag in teapa si se pastreaza la racoare. Din cand in cand se gusta si se reevalueaza.

Se aseaza partidele intr-un parlament din teflon cu manere. Cel portocaliu se pune cu grija in mijloc. Pe langa el se mai presara doua trei partide mici si bine fragezite. Restul de partide se presara dupa gust. Se da totul prin curtea constitutionala si se inveleste cu gargara macinata.

Se aseaza totul peste poporul deja bine dinstuit si se da la copt. Din cand in cand se strange caimacul de deasupra, cu care se unge bine blonda si uscaturile de deasupra, iar peste restul se toarna zeama de baliverne cu tupeul varsat.

Se serveste rece, pe stomacul gol, in piata. In caz de probleme digestive sunati la 112

georgeta 07-02-2012 - 19:25

vom scapa de base cand serviciile il vor lasa din brate,precum si marele licurici; pana atunci ne purtam crucea alaturi de cei care l-au votat.

urbos 07-02-2012 - 20:43

Mai ramane sa spuna si nemtii ceva, licuriciul si sobolanimea perciunata fiind in razboi cu UE. Licuriciul oricum o va lua in bot, problema este insa sa se intample cat mai repede.

Cercul 09-02-2012 - 20:44

Nu-i deloc o manevra geniala dirijata de inteligenta, in SUA e normal ca presedintii sa fie desemnati din sefi CIA. Ungureanu asta e copia lui Boc, ca si el fost securist.
Cred se stie, inainte de 89 daca terminai facultate umanista erai trimis sa faci armata la Secu(iar Ungureanu a facut chiar filosofie-istorie ca si Boc).
Singurul motiv pentru care a fost pus sef la SIE e ca e dublu, ma indoiesc ca a invatat pe la Istorie, o suta de metode sa omoare cu agrafa.

gabriel 08-02-2012 - 19:32

Pana in 1989 am fost elevul sotiei domnului Isarescu..o doamna extrem de corecta si respectabila..am fost si intr-o excursie la Predeal, a venit si domnul Isarescu, oameni obisnuiti, firesti, modesti, corecti si muncitori…..CE s-a intamplat domnule Isarescu intre timp ? Atunci eram al 23 milioanelea proprietar al tarii, acum sunt al 19 milioanelea datornic……CE ATI FACUT CU MINE ??????? Pana in 2003 am servit tara la ordin……pana s-a inceput inchirierea unitatilor pentru taxa de protectie…..apoi am deschis ochii si ce am vazut, domnule Isarescu ? Privatizarea resurselor si nationalizarea deficitelor ! UNDE ATI FOST DOMNULE ISARESCU, UNDE MAI ESTE PATRIA MEA ?????????????????????????? V a fac direct vinovat de distrugerea neamului romanesc !

Ciu Huhu 09-02-2012 - 10:58

Isarescu-i evreu, ce sa te astepti de la el?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult