Acasa Opinii Un alt român

Un alt român

scris de Marin Neacșu
10 afisari

 După meciul lui Bute, “condimentat” cu Băsescu şi Severin, credeam că nu o să mai am prea curând ocazia să văd UN ALT ROMÂN care să mă facă să îmi dea lacrimile. Nici nu mai ştiu de de plângeam privindu-l: de mândrie că e român, de bucurie că lumea îl aplaudă, de emoţia provocată de muzica lui sau de necaz că a fost nevoit să plece să lucreze în Norvegia, să facă o muncă de necalificat ca să îşi poată cumpăra ceea ce îi trebuie pentru a-şi împlini visul, iar în ţara nu îl bagă nimeni în seamă? Sau poate plângeam de bucurie că un român măcar îşi va împlini visele şi va arăta lumii că românii au şi oameni talentaţi, adevăraţi, nu doar hoţi, ciubucari  şi şperţari. 

Marin NeacsuMulţumesc Domnului că uite că mai există şi români care chiar dacă nu îşi pot arăta valoarea în ţară, o fac cu succes în străinătate, acolo unde au fost siliţi să plece prin politica de doi bani a guvernelor şi parlamentelor ţării, indiferent de culoare. Interesantă întrebarea pusă de un membru al juriului “De ce nu te-au văzut (apreciat) cei din România ?”. Ceea ce aici este tratat ca neinteresant acolo este fantastic. Şi la fel de dureroasă este şi ultima remarcă a aceluiaşi membru al juriului: “ Mă bucur atât de mult că eşti aici ! “  Da, normal, aşa cum s-au bucurat şi americanii când a ajuns Nicolae Tesla la ei, şi francezii când au ajuns Brâncuşi şi Eliade şi Coandă, în Franţa .

Un alt membru al juriului, spune “I hope  the Romanians can see your talent”. Da, în ţară talentul său este neinteresant, aşa l-au catalogat cei ce l-au văzut.  Pentru că în ţară nu sunt promovate adevăratele valori, ci doar valorile de partid. 

Privesc a nu ştiu câta oară acest clip si  nu mă pot opri. Nu ştiu ce e cu mine, ori am îmbătrânit, ori m-am prostit, ori am devenit masochist, pentru că la fiecare vizionare nu îmi  pot opri lacrimile. Şi mă tot întreb ca prostul ce am de plâng. Îmi e teamă că am devenit prea sensibil şi mă întreb dacă nu cumva o să înceapă să imi placă telenovelele. Ar fi culmea. Şi totuşi, nu cred că e ceva rău dacă talentul şi soarta unui compatriot, căruia i se deschid brusc în faţă porţile unui viitor pe care îl merită datorită muncii şi talentului său, mă emoţionează până la lacrimi. Eu cred că totuşi nu trebuie sa îmi fie ruşine să recunosc că sunt încă sensibil la ceea ce se întâmplă, bine sau rău, cu compatrioţii, vecinii, prietenii, românii sau oamenii.

Aş vrea să-i pot mulţumi şefului lui Bogdan, care a reuşit să se apropie de el atât de mult încât să îi dea ocazia să-i arate ce talent are şi, vazându-l, să-l şi  îndemne să participe la acea emisiune. Câţi patroni români ar fi facut acest gest de a se apropia de angajaţii lor atât de mult încât să le cunoască pasiunile si hobby-urile şi culmea, să îi şi mai îndemne să participe la emisiune, cu riscul de a-l pierde ca angajat.

 Mulţumesc norvegianule pentru gestul tau !

 Priviţi şi bucuraţi-vă români! Un prilej de mândrie pentru noi şi o palmă dată politicienilor ţării!

  ROMÂNII SUNT FANTASTICI ! Au doar nenorocul să fie mizerabil conduşi si reprezentaţi de politicienii lor.

8 comentarii

Liviu 23-03-2011 - 09:27

Buna tara, rea croiala,
Mama ei de randuiala,
Aia hoti, astia hoti,
Mama lor la toti !

Vin ai nostrii, pleaca-i nostrii,
Noi ramanem tot ca prostii,
Aia hoti, astia hoti,
Mama lor la toti !!!

Victor Socaciu (http://www.youtube.com/watch?v=1_7ICGgHJow)

neacsum 23-03-2011 - 10:36

Da din pacate. Dar uite ca mai apare cate un roman prin Canada sau Norvegia, sau Spania, sau undeva in lume si ne arata cat pierdem din cauza mamelor astora „ai nostri.”

Ereticul 23-03-2011 - 13:05

Avem si noi emisiunea „Romanii au talent”, ce spuneti dvs. este valabil numai in cazul in care respectivii au fost respinsi la preselectiile variantei romanesti.
Oricum, ii tin pumnii lui Bogdan si-i doresc sa fie in continuare un motiv de emotie si bucurie pentru cei ramasi in tara.

neacsum 23-03-2011 - 17:09

1.Bogdan e plecat din tara inainte de a incepe emisiunea similara la noi.
2. Bogdan nu s-a dus in Norvegia pentru a participa la aceasta emisiune , ci pentru a avea ce pune pe masa si pentru a strange un ban pentru a se putea dedica muzicii.La concurs a fost inscris depatronul sau.
3. Inainte de a pleca a incercat sa arate in tara ce stie pe plan muzical dar a fost catalogat ca NEINTERESANT.
4.Ceea ce am spus ramane perfect valabil. Dumneata ai dat un raspuns a la Boc.Ati fost colegi de scoala sau ti-a predat drept anticonstitutional la facultate?

Spiridon 23-03-2011 - 17:18

Hihihi, drept anticonstitutional…

Aolica 23-03-2011 - 17:44

La dreptul anticonstitutional 2 capitole sunt esentiale:
1. – Ordonante, ordonantze de urgenta, si aplicarea fortei statului contra cetateanului.
2. – Asumarea raspunderii si notiunea de sanchi.

Ereticul 24-03-2011 - 14:51

Nici colegi de scoala n-am fost, nici profesor nu l-am avut (am avut in schimb profesor o alta „celebritate”, anume Emil Constantinescu), si nici nu mi-e simpatic (antipatizez profund PDL-ul).

neacsum 24-03-2011 - 19:48

E ok. Din partea mea , poti simpatiza sau sprijini pe oricine. Dar mi s-a parut un pic deplasat sa spui ca stuatia ar sta altfel daca ar fi incercat sau nu la emisiunea de la noi . Nu asta era problema ci faptul ca a trebuit sa plece din tara ca sa castige o paine.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult