Acasa Opinii Un apel de bun simt

Un apel de bun simt

scris de Ziua Veche
4 afisari

Scriitorul Serban Foarta a trimis acum cateva zile o „Scrisoare nedeschisa” principalilor lideri ai Opozitiei parlamentare, dlui Crin Antonescu (PNL) si dlui Victor Ponta (PSD). Prin intermediul Agentieidecarte.ro, condusa de fostul nostru coleg de la ZIUA, Dan Mircea Cipariu, s-a putut afla continutul ei. In esenta, Serban Foarta face un emotionant si de bun simt apel catre cei doi sa treaca, in acest ceas care poate deveni istoric, peste idiosincraziile personale, peste diferentele doctrinare, si sa-si dea mana, fie si vremelnic, pentru a debarca scurt falimentara guvernare actuala, vinovata de dezastrul in care se afla Romania. Subscriu si eu – ca de altfel, cred, toti oamenii de buna credinta – acestui apel.


Dar va avea el ecoul asteptat? Insusi autorul apelului, intitulandu-si demersul „scrisoare nedeschisa”, are, banuiesc, dubii.  

Andrisantii” sunt, ambii, oameni tineri, cu certa vocatie politica si cu o si mai certa ambitie personala, mai ales in cadrul propriului partid. Venit „pe turnanta”, nu cu mult diferit de modul cum aparea de la „Centru” Agamita Dandanache („centrul” fiind aici Adrian Nastase), Victor Ponta l-a inlaturat de la conducerea PSD pe Mircea Geoana si, daca ar putea, l-ar trimite definitiv pe tusa, inclusiv de la conducerea Senatului. Domnia-Sa pare obsedat nu atat de nefastul tandem Basescu-Boc, cat de inmormantarea politica definitiva a colegului sau de partid. Oarecum asemanator, nici Crin Antonescu nu pare a avea sprijinul intregului PNL. Mai exista inca, deocamdata tacuta, o grupare fidela fostului prim-ministru Tariceanu care isi poate arata coltii oricand si care n-ar vedea cu ochi buni o alianta cu PSD. 

Si totusi, aceasta alianta este pentru multi singura solutie politica pentru configurarea unui nou guvern. Daca ea, fie si vremelnic, se va realiza, s-ar putea sa asistam, cum zicea si Serban Foarta, la concretizarea unei sanse istorice pentru Romania. Mingea e in terenul PNL si PSD. Depinde de cei doi lideri daca ea va fi sutata, iresponsabil, inapoi in tribune. 

(articol parut in saptamanalul ziuaveche.ro nr.21)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult