Un guvern împiedicat | Ziua Veche
Acasa Opinii Un guvern împiedicat

Un guvern împiedicat

scris de Marin Neacșu
3 afisari

Eu nu înţeleg de ce PDL a depus moţiune de cenzură fie ea simplă, dublă, complexă sau cum or vrea să îi mai spună, împotriva Abramburicăi sau a guvernului sau a USL. Ce vor domnule oamenii ăştia ? Atâta răutate nu am putut să văd la nimeni. Ce vor domnule? Să schimbe un ministru, să schimbe doi, să schimbe guvernul ? De ce se chinuie? Ponta în 5 luni a schimbat 8  miniştri fără  moţiune, fără să se facă scandal, fără să ţipe cineva, aşa uşor – uşor.

Marin NeacsuUnii dintre ei au fost miniştri numai pe hârtie, nici nu au apucat să intre în cabinet, aşa cum nu a reuşit să intre nici Antonescu în cel de preşedinte. Dacă facem o scurtă socoteală, dăm peste  Victor Alistar, Andrei Marga,Ioan Mang, Ioan Rus,Corina Dumitrescu,Vasile  Cepoi, Mircea Diaconu,Victor Paul Dobre, care au fost propuşi au funcţionat sau au fost în situaţie de incompatibilitate şi apoi schimbaţi. Deci practic Ponta şi-a dat singur moţiuni de cenzură de 8 ori în 5 luni, iar acum vine  PDL hop şi ei cu încă una. Oamenii ăştia sunt chiar răutăcioşi. Adică Ponta face tot posibilul ca până la alegerile parlamentare să facă o remaniere totală a guvernului iar ei îi forţează mâna şi îi critică acţiunile ca şi când nu le-ar face pe plac. Lipsă de bun simţ.

Culmea ar fi ca cineva acum să îl învinuiască pe Ponta sau USL că îşi face campanie electorală sau că va face ceva pentru a câştiga alegerile Parlamentare şi că vrea să formeze viitorul guvern. Nimic mai neadevărat, răutăţi gratuite, nefondate, la fel ca şi cele prin care a fost învinuit că vrea să îl demită pe Băsescu sau că a dat o lovitură de stat. Greşit, Ponta sau USL nu a vrut nici un moment să îl demită pe Băsescu, nici când au avut ocazia să o facă nu au vrut să îl demită, au acceptat  toate piedicile, iar unde nu  le-a pus Barroso,  s-au împiedicat singuri, numai să nu creadă cocoşul  că sunt curve.

  1. Când puteau să îl demită pe Băsescu , să constate în Parlament cu listele actualizate , că referendumul a fost democratic, aşa cum spunea CCR, şi să decidă demiterea lui Băsescu, cei doi şefi ai USL s-au ascuns fiecare pe unde au putut dând bir cu fugiţii, stând ascunşi o săptămână şi lăsându-l pe Ghişe să vorbească singur.
  2. Când trebuia să propună un alt procuror şef al DNA în locul domnului Morar,Ponta şi ministrul Justiţiei se fac că uită de acest fapt şi uite aşa doamna Koveşi îl păstrează tot pe Morar.
  3. Când se apropia termenul   să o schimbe pe doamna Kovesi din funcţia de Procuror General, ştiind că va avea nevoie de avizul CSM , unde şefă era doamna Pivniceru despre care se ştia că dacă nu e simpatizantă USL măcar  nu era nici  slugă PDL , domnul Ponta se gândeşte să îşi pună singur beţe în  roate şi o schimbă pe doamna Pivniceru de la CSM ca să nu mai poată primi avizul CSM şi o pune ministru de justiţie ca şi când nu putea să numească ministru un alt procuror sau avocat sau mai ştiu eu ce, şi să conteze şi pe doamna Pivniceru cel puţin independentă în CSM, acolo unde avea nevoie ca să poată să scape de Moraru şi Kovesi. Dar sub pretextul că pune la justiţie un independent, practic Ponta şi-a tăiat craca de sub picioare şi mâinile cu care putea să o schimbe pe doamna Kovesi şi domnul Morar, culmea , scoţând-o  şi pe Pivniceru din magistratură. Care era scopul? Ce face acuma cu doamna Pivniceru ministru, dacă  actuala conducere   CSM face ce vrea şi îşi bate joc de doamna Pivniceru  cum şi-a bătut joc când a fost  numită ministru de justiţie.  Deci este exclus să afirme cineva că Ponta ar vrea să schimbe ceva în justiţia română. Poată doar să facă rocade.
  4. Este de asemenea exclus să afirme cineva că Ponta sau USL doresc să câştige alegerile parlamentare,  sau să formeze viitorul guvern. Nimic mai fals şi voi demonstra:

– încă de la formarea guvernului, Ponta a făcut tot posibilul să se facă de râs, numind sau propunând ca miniştri oameni care aveau probleme de compatibilitate  pe care apoi i-a schimbat.  A dat dovadă de atâta infantilism şi atâta stângăcie încât m-am întrebat de mai multe ori dacă nu cumva doreşte să se sinucidă. L-a numit pe Ioan Rus la Interne la cererea expresă a lui Băsescu deşi ştia că e omul acestuia. Nici după ce acesta a regizat cazul Năstase  şi apoi cazul referendumului, nu s-a lepădat de Satana şi domnul Rus a fost în continuare menţinut în partid , Ponta nu a avut ce să îi reproşeze, s-a pus batista pe ţambal deşi acesta după demisie a tot lovit în PSD şi guvernul Ponta spunând, ca şi doamna Aspasia, că el nu a vrut să facă puşcărie, ca şi când cei care au rămas în guvern erau puşcăriabili.

– Mai sunt două luni până la alegeri iar la sediile PSD şi USL în week-end este o linişte de se aude cum cască musca de-i trosnesc fălcile. Ce or aştepta oameni ăştia, nu îşi pregătesc campania, nu îşi stabilesc strategia, nu îşi formează echipele, nu îşi promovează acţiunile, practic dorm. Probabil că sunt atât de siguri de reuşita alegerilor, încât consideră că nu mai e nevoie să facă campanie, alegerile sunt deja câştigate. Proastă socoteală. Ca şi la referendum, contează pe ura românilor împotriva lui Băsescu şi PDL şi crede că practic aceştia nu au  altă variantă decât să voteze USL. Proastă socoteală, nu au învăţat nimic de la referendum. Înainte de referendum, populaţia dorea în proporţie de 80% să fie demis Băsescu . La referendum au ieşit sub 50 % din oamenii aflaţi pe liste. Aici întră şi prostia şi înfumurarea care i-au făcut să păstreze listele de vot umflate deşi ştiau asta înainte de referendum, chiar de pe timpul alegerilor locale şi de la alegerile anterioare. Dar au fost convinşi că vor câştiga chiar şi cu listele umflate. Proastă socoteală.  Acum se uită la sondaje unde oamenii sunt întrebaţi cu cine ar vota dacă alegerile ar fi mâine. Iar oamenii răspund , dar nu îi întreabă nimeni nici de ce şi nici dacă îşi mai pot schimba opţiunea până la alegeri sau cât de mulţumiţi sunt de guvernul Ponta. Pun întrebări la care răspunsul este dirijat şi se lasă ameţiţi de o cifră pe care o umflă singuri, ca să nu cumva să îşi dezamăgească electoratul. Proastă socoteală.

– În loc să se ocupe de viitoarea campanie să stabilească strategii să SELECŢIONEZE OAMENII care vor candida ca şi pe cei care vor lucra în campanie, domnii din conducerea USL dorm cu capul pe sondaje aşteaptă cotizaţiile pentru listele de alegeri, şi AŞTEAPTĂ CA PDL SĂ LE FACĂ CAMPANIE ELECTORALĂ. Asta este strategia domnului Ponta şi o spune cu glas tare, să audă toată lumea.. După ce doamna Udrea a făcut nişte aprecieri vizavi de activitatea USL, domnul Ponta a arătat care este strategia de campanie : „Aş vrea ca Elena Udrea să iasă cât mai des să ne critice, nimic nu cred că ne-ar ajuta mai mult la vot”. Din puţul gândirii ! Domnul Ponta nu a învăţat nimic nici din propriile greşeli nici din ale altora. Culmea, PDL-ul, aşa cum e el, a învăţat din greşeli şi atât la campania pentru referendum cât şi după, a decis să scoată din ochii opiniei publice, atât subiectele cât şi persoanele sau culorile neplăcute. Aşa au decis să le scoată pe Udrea, Anastase  sau pe  Boc, din ochii opiniei publice  pentru că au realizat că aceste nume acumulează numai ură. Că nu vor reuşi să păcălească  multă lume, e altă problemă, dar acest fapt arată că cel puţin se adaptează, sesizează pericolele sau punctele slabe ale campaniei sau ale partidului şi acţionează ca atare încercând măcar  să diminueze pagubele. USL nu poate face acest lucru, ci continuă să se împăneze cu toţi fripturiştii gen Plăcintă sau Prigoană care  nu urmăresc decât imunitatea sau contractele.

–  aveam pe lista mea de prieteni pe facebook, unii membri mai mult sau  mai puţin marcanţi ai USL pentru că eram interesat să văd ce spun, ce fac, ce gândesc şi cum consideră că pot rezolva problemele tarii. Din când în când  îmi mai spuneam  punctul de vedere  criticând chiar unele acţiuni care mi se păreau greşite. După câteva tentative cei mai mulţi fie m-au blocat, fie m-au scos din listă, fie mi-au interzis să mai postez pe peretele lor. Cei mai mulţi nu fac altceva decât să arunce câte  o replică vizavi de un duşman  politic şi apoi se bucură când oamenii întărâtaţi comentează şi îl înfierează cu mânie proletară pe Băsescu sau Udrea sau mai ştiu eu cine. Nu am văzut la nici unul din ei să întrebe proprii cititori ce părere au despre USL sau diferite acte proprii. Toţi sunt experţi  în actele PDL dar nici unul nu vorbeşte despre actele proprii, de parcă nu le-ar cunoaşte. Când  îi întrebi despre faptele lor, se supără ca Ponta la şedinţa CSAT îşi iau jucăriile şi pleacă.

– deşi sunt la putere, au majoritate Parlamentară şi conduc un guvern, USL se plânge că nu poate face nimic. Recent doamna Andronescu se plângea pe post că nu poate face nimic în minister, pentru că chiar dacă este domnia ei ministru, la eşalonul 2 se află tot oamenii PDL care o sabotează. Iar domnia sa nu are ce să facă. Aveţi doamnă Andronescu, aveţi . Ori îi obligaţi să vă pună în aplicare ordinele ori vă daţi demisia pentru incompetenţă. Şi această situaţie se găseşte la toate ministerele, toţi miniştri se plâng că sunt împiedicaţi să facă ce vor. Da, au dreptate, aşa cum spuneam , sunt împiedicaţi ! Ponta are un guvern de împiedicaţi.iar dacă nu îi împiedică nimeni, se împiedică singuri. Şi cu aceşti miniştri cu astfel de oameni, USL crede că poate câştiga alegerile. PROASTĂ SOCOTEALĂ.

– Domnul Zgonea se plânge că nu poate să facă nimic pentru a împiedica rocada KovesiMorar, pentru că o eventuală încercare din partea ministerului justiţiei sau a Parlamentului,  ar putea fi interpretată ca imixtiune în treburile justiţiei. Iniţial domnul Zgonea a  încercat să dea vina pe UE care ar fi cerut să nu fie schimbaţi cei doi. Dar se afla pe lângă domnia sa domnul Petre Roman care i-a spus că indicaţiile unui personaj indiferent cine sau  de oriunde ar fi nu poate prima sau anula legile naţioale şi atunci a trecut pe varianta de rezervă, cea cu independenţa justiţiei.  Dar acest ministru al justiţiei ce rol are ? Iar Parlamentul ca putere supremă în stat, şi reprezentant al  românilor, nu poate să împiedice un act de  viol în toată regula, făcut de Băsescu şi clica lui. Deci domnul Zgonea, pentru a nu fi învinuit că se amestecă în treburile justiţiei, ca şef al Camerei Deputaţilor îl lasă pe Băsescu sau pe  Kovesi şi Morar să se schimbe cum vor ei . Asta este ori incompetenţă, ori impotenţă, ori pur şi simplu, USL NU VREA SĂ SCHIMBE NIMIC, ŞI FACE JOCUL LUI BĂSESCU. Atitudinea lor faţă de propunerea şi acţiunea lui Ghişe ca şi tot ce am menţionat aici mă determină să spun că USL nu a vrut şi nici nu vrea să îl schimbe pe Băsescu şi nici să câştige alegerile, deci învinuirea de lovitură de stat este  complet falsă.  Eu sunt convins că USL nu vrea să câştige alegerile. Probabil vor să ajungă la eşalonul 2 ca să poată să pună şi ei piedici. E mai uşor decât să guvernezi. Poate nu ajungi la Kobe, dar la  un salam de Sibiu tot ai acces.

Ştiri de ultimă oră anunţă ca madame Kovesi , la propunerea  USL, după ce a fost decorată de Băsescu a primit o detaşare la ministerul de externe, acolo unde se trag  pe dreapta procurorii indezirabili, cu mirajul unor posturi externe. Acolo sunt daţi pe mâna acarienilor. Se pare ca in Externe sunt mai mulţi procurori detaşaţi decât diplomaţi de profesie. Pe verificate. Doamna Kovesi va primi o însărcinare pe la Bruxelles. Deci practic va da o mână de ajutor doamnei Monica Macovei în procesul de denigrare a României aducând probe irefutabile privind loviturile de stat din România. Cea mai tare probă este chiar propria persoana.  Bineînţeles, CSM s-a întrunit în regim de urgenţă şi a dat avizul. Trăiască coabitarea BăsescuPonta.

14 comentarii

teo 04-10-2012 - 16:17

Pe ce lume traiesti,amice ? Chiar nu vezi ce este in invatamantul romanesc ?

neacsum 04-10-2012 - 19:08

Pe ce lume traiesti amice ? Nu citesti decat primele 5 randuri ? Si apropo, de cand e invatamantul romanesc in galeata ? De doua zile ?

DXN 04-10-2012 - 21:08

Va salut pe dumneavoastra domnule si salut si aceasta … … … CONCLUZIE deosebit de indrazneata: „Un guvern împiedicat”.
Cred ca sunteti prea finut cu cuvintele:
1. „impiedicat” ar insemna ca cineva i-a legat picioarele ori i-a pus obstacole serioase in drum, guvernul fiind performant, daca acestea ar fi lipsit;
2. „ingramadit” ar fi cuvantul asociat acestui guvern, cuvant care era deseori folosit de locotenentii de transmisiuni, pe care-i aveam la plutoanele de „TR”, prin ’70, cuvant care desemna o prosteala, o incapacitate de a face ceva, o incetineala a gandirii, proprie acelor colegi „TR” care reusisera -nu la automatica sau la fizica atomica sau aerospatiale- la subingineri retele energetice!!! Saracii de ei, acesti viitori in trecutul meu, erau niste idioti de prima clasa: tampi, speriati, inceti la rationare, slabi la memorare, chior cretinoizi! N-au ajuns niciodata sa inteleaga nici daca stalpul are 23 m, nici daca tensiunea este masurabila in V sau in W!
FELICITARI PENTRU CONTINUTUL ARTICOLULUI!
Bucurati-va ca psihodobre nu poate spune nimic despre speta analizata!
E si el un ingramadit arogant!
FELICITARI!
Nota bene: nu sunt un lingau!

digital 04-10-2012 - 21:42

tu ești limbist băi,prostule,nu lingău!

CAMY 04-10-2012 - 21:12

Bey, Neacsule, OTV-istule infocat, de ce foaia voastra volanta nu sufla un pirtz despre faptul ca VIITORUL presedinte al Romaniei, DAN DIACONESCU, a venit cu dovezile CLAAAAAREEEE ca are banii pentru Oltchim cit si banii pentru salarii? Aud? Ce fel de otv-ist esti tu, daca nu musti din dusmanii poporului? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Pribeagul 04-10-2012 - 21:18

Ti-ai recuperat slapii imprumutati senzationalului nebun cautator al Elodiei si viitor puscarias? 🙂

CAMY 04-10-2012 - 22:05

De mizda patii puscarias, mah, phutute-n gura sa te phut de magroan imputit? Du-te dracului de spurcaciune imputita ce esti.?

DXN 04-10-2012 - 21:18

Imi pare rau sincer de unele aprecieri punctuale pe care ti le-am facut!
Camy, tu vorbesti serios?
Ai citit tot articolul?
Neacsu n-are cum sa influenteze foaiua asta, deoarece foaia apartine lu’ dragomireeeee, lu’ batcoiu’ si lu’ psihodobre!

digital 04-10-2012 - 21:43

ce ai făi,vito?!
ce schelălăi ca o cotarlă cu labiile prinse în țâțânile ușii de la grajdul dedeului?!

CAMY 04-10-2012 - 22:06

N-aimai apuca ora 12 noaptea, spurcaciuneo, murio-ai in chinurile cele mai teribile sub rotile unui tramvai sau sa iei foc noaptea in somn, lepra imputita ce esti.

jan dinu 04-10-2012 - 21:29

— Un guvern impiedicat …
De Mafie controlat….
Shi pulimea ce voteaza….
E turma cu cakareaza !
JD-USA

digital 04-10-2012 - 21:57

….și jan o inguegitează!
dreq de bou,ce ești!

mircea 05-10-2012 - 07:47

MARELE NIMIC care a fost alfabetizat da plotoneru georgescu singurul care stia sa ceteasca da pa cartea postala,in marea armie falimentara la invatat sa scrie dupa programul lu STEFAN BUGHIU-(FUNERIU_BADEA) ,daca ma scrieti mai mult tov plotonieri poate sa ieftineste KHILOJOULE.Marii reformatori ai societatii prima generatie icaltata in bocanci ,pute a propaganda da UM 000,adica trei nule

Marko 08-10-2012 - 13:22

Analiza corecta, concluzie partiala. Asadar vom vota in masa cu DD. Oricum e mai roman si mai pregatit decit petre roman in 1989. Daca unii nu agreeaza ideea sa injure si sa ne muste de labii(misto ”imaginea” cu labiile prinse in usa). Sa faca spume verzi la gura(asa se spune in Oltenia. noa’sa don colonel?) dementii , noi tot cu fiul aviatorului vom vota. De ce le este frica unora nu vor scapa !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult