Acasa Opinii Un interes naţional trădat

Un interes naţional trădat

scris de Teodor Seran
3 afisari

De peste 20 de ani , in Romania se taie in draci padurile. In tot acest rastimp nimeni nu a luat nici o atitudine. Nimeni nu a injurat, nimeni nu a protestat, nimeni nu a iesit in strada. Am trait cu totii intr-o stare de nestiinta nationala morbida, stare din care nu ne-a trezit nimeni, desi s-a vazut tot timpul cu ochiul liber ca muntii nostri raman de la an la an tot mai golasi.

teodor seranDesi ne-am socotit permanent o natie” frate cu codrul” , nu am fost in stare sa vedem zeci de ani ca Fratelui-Codru ii scad puterile. Abia dupa 25 de ani de jaf barbar, observam si noi ca acesta este in agonie si protestam tamp, ca si cum acum am fi fost treziti din somn: ”Cum? De ce asa? Cine este de vina? Opriti jaful!” Ne dorim acum sa fie oprit jaful , dar habar nu avem cine l-a declansat sau cine ar trebui sa il opreasca. Ne lamentam in continuare , afisandu-ne in mod public prostia nationala fundamentala numita “ lipsa de implicare civica “ .

Patetismul de prost gust de care dam dovada acum, nu ne va aduce inapoi padurile. Brazii nostri falnici au ajuns in casele bogatasilor din Europa sau de aiurea , vanduti de “canibalii padurilor romanesti”.

Intr-adevar cea mai arzatoare si hamletiana intrebare pe care si-o pun romanii este : ”Cum de a fost posibil? “. Cauza principal a risipirii in intreaga lume a “aurului verde” romanesc a fost dorinta super-dimensionata si lipsita de luciditate a romanilor de a adera la Uniunea Europeana. Aceasta dorinta fierbinte a fost observata de catre europeni , care “si-au spus in barba “ : ”Vreti sa intrati in Uniunea Europeana? Pentru asta, va trebui sa platiti stimabililor!” Astfel ca, onorabili parteneri europeni au pus ochii pe tot ce aveau romanii mai bun in tara: petrol, gaze, carbune, aur, cu intentia de a le jecmani print-un targ neprincipial si parsiv: lobby contra acces la resurse!

Pentru a realiza aceste planuri mizerabile, trebuia sa fie gasiti OAMENII, care sa instraineze pe mai nimic bogatiile tarii. Oameni cu functii mari, dar si oameni cu functii mai mici, pentru ca in angrenajul coruptiei este nevoie si de “ negrisori “ .

Se stie cat de neavantajos pentru Romania a fost vanduta compania “Petrom” si concesionate resursele subsolului. A fost pretul lobby-ului facut de austrieci pentru aderarea noastra la Uniunea Europeana, iar “coada de topor” folosita la acea vreme, respectiv ex-Premierul Adrian Nastase, nu a fost pedepsit niciodata pentru acest deserviciu adus interesului national, prin vanzarea pe nimica toata a “aurului negru”

In ceea ce priveste padurile , acestea au fost jefuite in mod sistematic si progresiv, inca din primii ani de dupa 1990. Toate guvernele post-decembriste si toti presedintii Romaniei de pana acum au in portofoliu culpa disparitiei padurilor romanesti . Ne-am extaziat penibil si inutil in fata unor personalitati care aveau datoria sa apere valoarile nationale fara sa constientizam faptul ca acestia nu erau capabili de o asemenea responsabilitate . Oohh! Iliescu apare soarele rasare! Oohh! Emil Constantinescu! Distinul geolog! Cunoscatorul muntilor! Oohh! Traian Basescu ! Luptatorul neinfricat impotriva coruptiei ! Aiurea! Frectii la un picior de lemn! In timpul mandatelor acestora s-au taiat mii de hectare de paduri de brazi si de fagi, crescuti in zeci de ani si ocrotiti cu grija de multe generatii. Oohh! Klaus Iohannis! Lucrul bine facut! Deocamdata , nu ne pronuntam . Este prea multa “tacere” in jur !

De ce am avut prea multa incredere in acesti demnitari? Daca am fi eleganti, ar trebui sa spunem de naivi ce-am fost, daca am fi mai directi, ar trebui sa spunem de tampiti ce am fost si probabil inca mai suntem! Pe toate canalele de televiziune, oamenii se vaita si fac “prohodul” Codrului, care de fapt nu este acum pe nasalie, fiind ingropat de mult! Pentru ca s-a ajuns unde s-a ajuns, solutiile sunt foarte putine si dificil de luat . Ele ar trebui sa fie extrem de radicale, dar pentru a lua niste masuri radicale, trebuie sa existe oameni curajosi si hotarati.

Astfel de oameni nu s-au mai nascut in Romania de vreo doua sute de ani. Conducatorii nostri au in sange inca de la nastere virusul de nestarpit al coruptiei. Exista popoare care au astfel de oameni, gen Victor Orban care a impus sa nu se vanda niciun metru patrat de teren agricol unguresc si basta! De ce nu are curaj Victor Ponta sa adopte o Ordonanta de Urgenta care sa impuna ca niciun brad din padurile romanesti sa nu fie vandut? Ca sa salveze bruma de padure care a mai ramas , romanii ar trebui sa ia masuri urgente si hotarate. Cand ? Acum! Cum? Prin inteligenta si prin respectarea interesului national! Cine? Aici ni sa infundat din nou! Pentru ca nu are cine sa faca acest lucru.

Singurul care ar putea sa stie este Presedintele Klaus Iohannis. Daca restul nu va fi tacere.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult