Acasa Opinii Un lucru bine făcut… la plezneală

Un lucru bine făcut… la plezneală

scris de Marin Neacșu
58 afisari

Ultima ştire de presă trecută cu destulă uşurinţă peste graniţă în România ne spune că Radioul public din SUA, NPR,  recomandă ca domnul Johannis să coopereze strâns cu doamna Kovesi şi să lase alte activităţi.

Marin-Neacsu-266x300Oare la asta să se fi referit şi Băsescu când i-a spus la predarea ştafetei că viaţa lui va fi ceva mai uşoară decât a primei doamne? De unde ştia Băsescu ce va spune NPR? Nu cumva lucrează Turcescu şi acolo undercover?  Cât de strâns va trebui să lucreze,  nu spune radioul,  dar cred că degeaba ar spune, pentru că oricum, domnul Johannis nu are timp de aşa ceva, i-ar afecta cariera. Dar oricum, intervenţia NPR ne arată cine suntem noi în faţa oglinzii. După domnul Gittenstein, după domnul Gordon, după doamna Nulland, iată că ne învaţă şi radioul public din SUA ce să facem, cum şi  cu cine  să ne iubim şi pe cine să omorâm, ce să facă preşedintele, cum să conducă România.

Stau şi mă întreb dacă mai e cineva prin America aia, care să nu se îngrijoreze de starea noastră şi care să nu aibă ceva de spus sau vreun sfat, ceva cum să ne guvernăm. Mă mir că nu a spus nimic până acum Bruce Willis, salvatorul atâtor naţiuni sau dacă a rămas vreun Joe Doe care să nu îşi bage nasul în fundul nostru să ne spună că nu mâncăm sănătos.

Sunt tare supărat pe domnul Johannis, dar supărat tare rău, că a pierdut timpul de pomană 10 zile în Statele Unite şi nu a dat ocazia tuturor americanilor să îl vadă şi să îi dea instrucţiunile de guvernare. Una din două, ori a fost coadă mare, mai mare ca la  ambasadele din Paris sau Torino la vot, deci activitatea a fost organizată defectuos,  ori a fost sabotat. Ar trebui investigat cazul, căci iată a rămas ditamai televiziunea naţională a SUA  fără să transmită personal guvernatorului   instrucţiunile de guvernare şi au rămas bunătate de sfaturi şi indicaţii nedate. Cineva trebuie să ia măsuri, să vedem de ce nu s-a asigurat dreptul tuturor cetăţenilor americani să îl înveţe  pe cetăţeanul Johannis cum să conducă provincia România.

Declaraţii la plezneală

Apropo de investigaţii, îmi amintesc că pe data de 17 Noiembrie, când  abia îi mirosea a Cotroceni, domnul Johannis- e adevărat- încă neinstruit la Palm Beach, cerea impetuos lui Băsescu să îi demită pe ambasadorii din diaspora unde fuseseră probleme la vot şi a apucat să voteze tot românul. Asta se întâmpla atunci, când nu era preşedinte şi habar nu avea ce e aia Constituţia şi cu ce se mănâncă ea. Acum, după ce a atins-o deja în vârful degetelor la jurământ, ca şi moldoveanul cu oasele de peşte, deja s-a deşteptat,  vede altfel problema. Întrebat ce face cu ambasadorii respectivi, nu mai cere demiterea lor, acum cică “S-ar putea tehnic face aşa ceva, este nevoie însă de o analiză mai profundă. Pregătirile au fost parţial inadecvate, pur şi simplu, cu toate că se pare că unii ambasadori au atras atenţia că sunt insuficiente secţii de votare, iar în secţiile de votare sunt insuficiente cabine de vot. Aceste lucruri, dacă s-ar fi dorit, s-ar fi putut remedia”. Eeeeeeei, altfel vorbeşte domnul Johannis acum când trebuie să facă ceva, dar înainte când nu era el responsabil, dădea bine pe sticlă să ceară demisii. Una din două, ori nu cunoştea situaţia şi vorbea nedocumentat, la plesneală, aşa ca să îşi denigreze adversarul politic, ori o cunoştea, dar făcea jocuri de gleznă, aşa ca să facă impresie. Bun băiat Johannis ăsta, nu, cum spunea el, preşedintele lucrului bine făcut. Bine de tot, dar la plezneală.

Justiţie la plezneală

Pe  de altă parte, se mai ridică un semn de întrebare. Domnul Johannis se lăuda în campanie că odată cu venirea sa la Cotroceni întreaga justiţie română  va fi impulsionată, că toţi oamenii, la toate nivelele, vor avea parte de o justiţie oarbă, nepărtinitoare, că judecătorii nu vor mai amendape cei care dau instituiţiile statului în judecată, că aceştia, cetăţenii de rând vor,  avea acces la justiţie şi vor fi judecaţi corect şi cu celeritate. Iată însă că aflăm, la doar  o săptămână de guvernare,  că  domnul Johannis  va  colabora numai cu doamna Kovesi, că de fapt pe el îl interesează  numai lupta împotriva adversarilor politici care fac obiectul interesului DNA, căci ştie toată lumea de cine se ocupă DNA.

Deci stimaţi cetăţeni care vă luptaţi cu sistemul, aşteptaţi degeaba, domnul Johannis are ochi doar pentru doamna Kovesi şi DNA-ul ei care este clar că se va concentra asupra politicienilor care nu sunt agreaţi de domnul Johannis, aşa cer partenerii strategici. Doar nu credeaţi că o să îi scuture pe domnul Orban, sau Videanu, sau Berceanu, sau Anastase, sau broscoiul  Olteanu.  Dar dragi români, nu vă pierdeţi speranţa, după ce Kaiserul Johannis va pleca de la Cotroceni va veni un alt preşedinte numit şi instruuit de acelaşi partener strategic,  deci direcţionat tot de radioul public al SUA, acesta va coopera tot cu Kovesi şi se va ocupa tot de corupţi, dar de data asta de cei care au stat pe lângă Johannis şi uite aşa vor fi toţi satisfăcuţi românii,  dar nu toţi odată, că nu e loc, ci pe rând, pe eşantioane pe partide, pe alese.

Interviuri .. pe alese

Tot zilele astea, până în anul nou, văzând ce şipe unde declară domnul Johannis am înţeles ce înseamnă ne-am luat ţara înapoi. Domnia sa, cel care se declară preşedintele tuturor romanilor, dupace şi-a luat ţara înapoi a început să arate că de fapt nu toată ţara e a lui, aşa cum nici toate televiziunile nu sunt ale lui, ci numai unele. În locul B1 TV, al Realităţii TV, care până acum prezentau cuvântările tovarăşului preşedinte Băsescu,  tovarăşul Johannis  va fi promovat şi va promova la rândul său  alte televiziuni, locale, care să îi transmită mesajele şi cărora le dă interviuri. L-am văzut explicând la o emisiune a Turnul Sfatului TV din Sibiu de ce nu vrea el să stea în biroul în care a stat Băsescu: cică îl strângea la umeri. Chestie de croiala. Bine, bine,  asta am înţeles, dar de ce nu se adresează domnia sa romanilor de la postul de televiziune naţional? A făcut  cumva un contract ceva de promovare a postului amicilor care l-au susţinut în campanie pentru primăria Sibiului şi acuma le dă interviuri în exclusivitate? Uite aşa încep să fie plătite datoriile acumulate în campanie.  Asta este ţara pe care a luat-o înapoi Johannis şi o va da celor care l-au sprijinit, că doar nu e frate cu toţi românii. Cine mai are curaj acum să spună şase saşi în şase saci? Doamne fereşte!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult