Acasa Opinii Un popor cam deranjant

Un popor cam deranjant

scris de Ziua Veche
6 afisari

Dati la o parte presa de-aici!” – a zis catre sepepisti, stapanindu-si cu greu nervozitatea, presedintele Traian Basescu mai ieri-alaltaieri, la o deplasare per pedes prin Moldova inundata. „…ca o bag si-n…” – s-a putut citit pe chipul Matelotului Atomic, deranjat de intrebarea unui reporter de la „Antena 3”. Ei, pai de-aia am ajuns noi, „o anumita parte a presei” (cum zicea un alt prezident deranjat prin anii ’90), o „vulnerabilitate la adresa sigurantei nationale”, ca punem intrebari incomode, nu stam smirna in frontul Andreei Pora si-al celorlalti aplaudaci din umbra Cotrocenilor.

 Mama, si ce ne mai iubea Traian, pe vremea cand candida la Primaria Capitalei ori impotriva lui Adrian Nastase si noi, de buna credinta, il sustineam! Pe mine – am caseta! – cand a venit la standul ZIUA la un Targ de carte, m-a tinut de mana vreo trei minute, de intrasem la banuieli necurate. Acuma cred ca mi-ar da un dos de palma mai ceva ca pustiului din Ploiesti.

 De fapt, nu numai presa il deranjeaza pe presedinte, ci intreg poporul asta imprevizibil, inundabil, carcotas, nerecunoscator. in loc sa stea la un pahar de vorba „J&B” cu Elena Udrea – el in costum de mariner, ea in fusta larga si scurta de osanca punandu-i in valoare viguroasa dezvoltare regionala – dl Basescu e silit sa umble pe coclauri, prin ape si noroaie murdare, sa asculte pasurile si tanguielile unor babe si profesoare obraznice, sa indure ironiile lui Mircea Badea, telegrama de condoleante al lui Sarkozy (francofon si el ca tot romanu’), nepriceperea lui Boc, maraielile Armatei s.a.m.d. Ei, daca ar avea el un alt popor, unul asa, mai mic, mai docil, ca un echipaj de mineralier, ce biruinta ar fi!

Insa – blestemul Celui de Sus – la asa popor, asa presedinte.

(articol aparut in saptamanalul ziuaveche.ro nr.13)     

 

    

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS