Acasa Opinii Unde era Europa ?

Unde era Europa ?

scris de Marin Neacșu
992 Afisari

Suspendarea lui Money Taste preşedintele unei Românii care de 23 de ani se zbate între penibil şi umilinţă nereuşind să iasă din subsolurile unei Europe care are nevoie de ea acolo ca să poată supravieţui ea şi ca să aibă pe cine arăta cu degetul când are puseuri de moralitate, a dat din nou ocazia grangurilor europeni să se îngrijoreze.\

Marin NeacsuPlecând de la declaraţiile iresponsabile ale unei bretonate care pune interesele de partid înaintea datoriei de cetăţean al ţării, şi cere –împotriva obligaţiilor de cetăţean al României – sancţionarea propriei ţări, cei care privesc la noi la televizor şi judecă veridicitatea unei ştiri după numărul de posturi media care o susţin, şi după decibelii celor care o propagă, se grăbesc să afirme nici mai mult nici mai puţin decât că o decizie a Parlamentului Român care a votat în mod legal şi constituţional suspendarea lui Băsescu, este o lovitură de stat. Că astfel de învinuiri ar veni de la Monica sau de la MRU, nu mai miră pe nimeni, atâta ştiu atâta spun, mai ales că unii  se şi văd pierzând protecţia justiţiei odată cu căderea lui Băsescu şi de aici durerea, dar că unii reprezentanţi ai unor ţări care în primul rând cunosc situaţia doar din relatările presei obediente serviciilor de securitate interne şi externe şi în al doilea rând se pretind democraţi, este greu de înţeles.

Păi dacă un parlament al unui stat, ia o decizie iar domnii parlamentari europeni o contestă, cum ar trebui să reacţionăm noi românii, sau grecii, sau irlandezii, sau ciprioţii, sau polonezii la hotărârile Parlamentului European? De ce noi nu am avea dreptul să declarăm că anumite decizii ale Parlamentului European reprezintă atac la suveranitatea statului român, amestec în treburile interne ale statului, subjugarea şi exploatarea resurselor în interesul marilor corporaţii şi a oligarhiei financiare mondiale, că statul român este în pericol ? Nimic nu ne-ar opri să facem aceste afirmaţii şi mai mult, am fi mult mai aproape  de adevăr decât sunt ei. Culmea ar fi ca în urma referendumului care sper să certifice şi să consfinţească decizia parlamentului, aceiaşi oameni să afirme că poporul român a dat o lovitură de palat, sau este în pericol pentru că a votat plecarea lui Băsescu.

Cine dă dreptul unor politicieni să afirme că un proces, un fapt desfăşurat constituţional prin vot democratic reprezintă o lovitură de palat? Eu cred că Parlamentul, Ministerul de Externe trebuie să ceară explicaţii acestor parlamentari, reprezentanţi ai unor partide, să le ceară să probeze cele spuse, să justifice afirmaţiile sau să-şi ceară scuze. Iar cetăţenii români care au făcut astfel de afirmaţii să fie timişi în judecată pentru grave prejudicii aduse intereselor şi imaginii României, pentru atac la instituţiile statului şi trădarea intereselor naţionale.  Afirmaţia doamnei Macovei poate fi foarte uşor interpretată ca atac la adresa instituţiei Parlamentului şi lovirea în interesele naţionale, declaraţii defăimătoare nejustificate, cu efecte negative  la adresa unei puteri în stat. Oare parlamentarii acum nu se simt stressaţi cum se simţeu judecătorii doamnei Kovesi?

Dacă un comentariu al unui mistreţ pe un blog oarecare a putut sta la baza deschiderii unor sesizări ale procuraturii asupra premierului şi a ministrului de externe, de ce nu se poate aplica aceeaşi lege şi în cazul Macovei? Pentru că justiţia “este independentă”?

Doamna Kovesi, domnilor procurori, vă rog să vă autosesizaţi cu aceeaşi promptitudine şi să dechideţi un mic dosar pe numele numitei Monica Macovei sau mă voi plânge Curţii Europene şi Parlamentului European pentru tratament preferenţial,  discriminare şi favorizarea infractorului. Aceaşi faptă veţi înfăptui şi dacă nu deschideţi dosar penal împotriva numitului  Băsescu Traian pe care îl învinuiesc de fapte grave săvârşite în timpul mandatului, nerespectarea Constituţiei, încălcarea atribuţiunilor şi obligaţiilor ce i-au revenit ca preşedinte al statului, mai concret, ABDICAREA DE LA ÎNDEPLINIREA ATRIBUŢIUNILOR CONSTITUŢIONALE.Această acuzaţie nu mai trebuie probabtă, ea este de notorietate publică şi mă mir că procuratura nu s-a sesizat până acuma. Revedeţi discursul domnului Preşedinte din ziua plecării primului ministru la Bruxelles şi veţi constata că a declarat singur, pe propria răspundere în faţa întregii naţiuni :” Şi, personal, nu am vrut să particip chiar abdicând, dacă vreţi, de la o obligaţie constituţională..” Nu mai contează motivaţia, instanţa va decide dacă este suficientă pentru a justifica o încălcare a obligaţiilor constituţionale, dar fapta există şi Procuratura, Curtea Constituţională, Avocatul Poporului trebuiau să se autosesizeze. Dacă va fi cineva care şi acum va spune că acestea sunt vorbe nu fapte, înseamnă că în România nu se mai face nimic, suntem o ţară care trăieşte din vorbe şi suntem unicat în lume.

În ceea ce priveşte Marea Europă, cea pe care domnul Băsescu o botează SUE, îmi permit să o întreb unde era când Băsescu schimba legea referendumului în favoarea sa ? Atunci nu s-a sesizat şi nu a mai spus că se încalcă legile şi Constituţia ?

Atunci când Băsescu intervenea la ieşirea dintr-un market şi dădea indicaţii guvernului şi justiţiei vizavi de aplicarea Erga Omnes a unei decizii a ÎCCJ lucru sau sfat pus în practică de a doua zi de către ex- premierul Boc deşi iniţial declarase oficial că acea decizie nu va fi aplicată, unde era Europa şi de ce nu s-a plâns de atac asupra justiţiei ?

Unde era Europa când domnul Băsescu afirma că indiferent ce răspuns va da Curtea Constituţională, guvernul nu va plăti salariile bugetarilor? Atunci nu era un atac la Curtea Constituţională şi o nerespectare a unor decizii ale acesteia? De ce atunci nu plângea Europa de dorul românilor şi a libertăţilor constituţionale?

Unde era Europa  când domnul Băsescu a dat liber semnării unui document- ACTA -care instituia cenzura asupra cetăţenilor, document care a fost până la urmă contestat şi anulat de aceeaşi Europa? Atunci nu sesiza intenţiile de încălcare a drepturilor cetăţeneşti?

Dar când domnul Băsescu lovea un copil, nu cu pumnul, unde era Europa şi de ce nu sărea în sus pentru nerespectarea drepturilor cetăţeneşti?

Unde era Europa când preşedintele ţării promitea măsuri care ar fi dus la restrângerea suveranităţii ţării fără a consulta Parlamentul şi poporul? Atunci nu s-a mai sesizat pentru atac la suveranitate şi la instituţiile statului ?

Unde era Europa când preşedintele ţării confisca telefonul unei jurnaliste pentru că „îi scotea ochii în evidenţă” şi o făcea ţigancă împuţită? Sau dacă Europa ne tratează cu „je vous en prie monsieur” are şi Băsescu dreptul să facă la fel ?

Dacă asta este Europa şi aşa judecă ea, atunci să mi se dea voie să mă doară în moţul băştii de toate lamentările şi lacrimile ei  de crocodil şi să aştept referendumul ca să pot să îi arăt ce face românul cu îngrijorările unor europeni. Dacă Europa ne tratează cu două măsuri atunci să stea în faţa televizoarelor şi să aplice legea chibiţului : să nu-i pută picioarele şi să îşi ţină gura.

37 comentarii

BULA 08-07-2012 - 14:19

Lasa-l bre Neacsule pe Basescu, ca e mort din punct de vedere politic. Chiar si americanii l-au scos din carti. L-au folosit, s-au sters cu el la fund, au tras apa.
Dar vad ca iti place sa tragi cu pistolul in morti, ca de cei vii iti este cam frica. Sa te vad cum o sa-i iei la barbierit si pe Ponta si Antonescu, cand vor fi casati si ei.

neacsum 08-07-2012 - 14:29

1. Basescu inca nu e mort.Asta si mort se face moroi si revine.
2.Nu in Băasescu trageam aici ci in nemti, dar pentru tine e mai greu de priceput . Daca vrei sa vezi cum trag in Ponta daca ai uitat vechile articole, citeste unul mai recent :http://www.radicalonline.info/se-sinucide-si-ponta.html.
3.Apropo, cum stam cu promovabilitatea? Alt bacalaureat, aceleasi probleme.Saracii copii, iara au fost stresati de camerele de luat vederi Ei si procurorii ce se mai streseaza cand sunt urmariti. O sa faca toti dreptul ca au experienta in stress.

Europeanuul 08-07-2012 - 23:35

Basescu este orice altceva, dar nu un bun democrat, el a fost cel putin la fel de corupt ca cei cu care afirma ca se lupta. Am vazut ce s-a intimplat si in Ungaria, este evident ca UE trebuie sa introduca mecanisme pentru a putea reactiona in comun in cazul in care o tara membru din UE ignora grosolan litera legii sau spiritul de valori al comunitii europene (principiile fundamentale ale democratiei, statului de drept si ale separarii constitutionale a puterilor in stat).

Basescu a abuzat oribil institutiile statului si a concentrat toate puterile in mana lui (nu este un secret). In acest context este firesc ca partenerii Romaniei (inclusiv nemtii) sa fie ingrijorati. USL i-a aruncat lui Basescu manusa, iar cancelariile din vestul Europei asteapta acum garantiile viitoarei puteri vis a vis de respectarea principiilor democratice, respectarea statului de drept si promovarea spiritului de valori al comunitatii europene. Din cate am inteles, pe prim plan in agenda lui Victor Ponta chiar se afla calatorii (la Berlin, Bruxelles). Intilnirile sint stabilite.

Europeanuul 09-07-2012 - 00:12

Vineri FAZ a publicat un articol in care scria ca liderii marilor fractiuni din UE ( Hannes Swoboda si Jospeh Daul) s-au inteles ca nu se va initia nici o actiune impotriva Romaniei, respectiv decizia asupra demiterii lui Basescu sa fie luata de romani (la refenredumul din vara). Cartile sint facute.

http://www.faz.net/aktuell/politik/europaeische-union/barroso-spricht-mit-ponta-eu-kommission-besorgt-ueber-lage-in-rumaenien-11812067.html

http://www.orange.ro/stiri/politicsocial/ponta-spune-ca-va-avea-vizite-la-bruxelles-berlin-si-paris-pentru-a-explica-situatia-din-romania-45362

nick 08-07-2012 - 14:27

toate cozile de topor ale lui basescu trebuie sa plateasca cu varf si indesat, sa fie exemplu pentru alte jigodii care ar incerca sa se comporte la fel. vine randul la fiecare care pune partidul inaintea patriei

neacsum 08-07-2012 - 14:30

Sa te auda Dumnezeu !

Timotei 08-07-2012 - 14:51

bulshit comunist! legea ce zice?

Timotei 08-07-2012 - 14:29

Surpriză! Lui Băsescu nu i se poate lua Preşedinţia deoarece a trecut-o pe numele fiică-si!

Timotei 08-07-2012 - 15:51

Dumnezeu mulţumeşte oamenilor de ştiinţă pentru că i-au găsit particula

Într-o conferinţă de presă organizată ieri la Geneva Dumnezeu a ţinut să-şi exprime mulţumirea faţă de eforturile oamenilor de ştiinţă care i-au găsit particula. “O căutam de ani de zile, nu mai ştiam unde o pusesem. Nici nu ştiţi ce scandal am avut acasă când a aflat nevastă-mea că o pierdusem”.

Dumnezeu a mai declarat că în ultima vreme n-a mai avut timp să se ocupe şi de problema asta. Totodată, deitatea supremă a ţinut să respingă acuzaţiile conform cărora ar avea particula foarte mică. “Nu este adevărat şi, în primul rând, nu este aşa de important. Toată lumea ştie că nu contează cât de mare e ci cum o foloseşti”.

MI-5 08-07-2012 - 18:02

Ce va tot mirati?
Romania a fost si inca este condusa de alogeni.
basescu = evreu
razvan ungureanu = evreu
kovessy = unguroaica
macovei = ucraineanca
boc = tigan
si daca mai sapam mai gasim tot asemenea romani neaosi.

BULA 08-07-2012 - 18:09

Inseamna ca romanii au probleme grave de sanatate mintala (prostie in exces), daca au ajuns alte natii sa-si bata joc de ei.

Zenovia-Zamfira 08-07-2012 - 18:25

Ia uite si la asta! Bai, nu a zis doctoru fiecare cu sindromu lui? Nu fura sindromu asta, ca nu iei medicatie pentru Napoleon!
Ce deaku le incurcati asa bai?

Zenovia-Zamfira 08-07-2012 - 18:21

Situatia e ingrijoratoare, maica, pai daca multi romani nu sunt romani, pe cand unii care nu sunt romani de fapt sunt, unde ajungem?
Ia sa faci matale o situatie completa scrisa clar cu batul pe nisip.
Dar sa iei pastilutele cand vine ingrijitoru, si mai vorbim.
La treaba acuma, pa!

BULA 08-07-2012 - 18:26

Bai asta cu nume basarabenesc, esti chiar enervant, ca toti basarabenii. Du-te la tine acasa si lasa-ne cu palavrele tale.

Zenovia-Zamfira 08-07-2012 - 18:40

brânză, viezure, varză, barză, mânz!

BULA 08-07-2012 - 18:56

Si ce e cu asta ? Crezi ca nu stiam ca pe teritoriul Romaniei au trecut slavii (sarbii, poate si bulgaroii) ? Ne-au ramas cuvinte de la ei, dar si ceva gene (ne-am corcit cu ei, cum era normal).
Nu slavii ma enerveaza, ci basarabenii adusi in Romania de rusi, in ’44. Astia s-au constituit in grupari mafiote si au fost la conducere pe vremea comunistilor si acum dupa ’89. Sunt satul de basarabeni ca de mere acre.

gspot 08-07-2012 - 20:07

Esti un semidoct….te dai roman sadea..ii uraspi pe ji dani, pe basarabeni..dar habar n-ai ca varza viezure etc..sunt cuvinte dacice . P.S. Zenovia a uita sa zica si „abur” 😀

BULA 08-07-2012 - 22:40

Si ce daca au fost dacice ? Nu cred ca au mai ramas mai mult de doi daci. Nici nu ma intereseaza de ei, da-i in p.izda ma-sii. Ce ma perturbi tu de la principiile mele ? Nu pot sa ma lupt cu basarabenii si cu cine am eu chef ?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-07-2012 - 18:42

@MI-FIVE : Bhoulle , dupa tine numa’h Napoleon a fost roman100% si se numea NA PULAIOANE , vitta deaq daca era unul singur EVREU , astazi Romanica era in SHENGEN si era deaupra Confederatiei HELVETICE ! Romanica momentan are doar o singura VINA MAJORA : este populata de toooooot feluri de scursori , ca tine !

Paul din Ohio 08-07-2012 - 21:30

Dar tu ce esti mai MI-5? Securist-KGBist? Numai KGBistii lui Ceausescu ii faceau pe romani sa se simta straini in tara lor.

jan dinu 08-07-2012 - 19:37

–- LOSERYlor –
Voi n-o sa ieshiti niciodata din experiment .
Pavlov a folosit cu mult timp in urma metoda
stiintifica a reflexelor conditionate .
Acum in politica – romanii – sunt cei mai utili in
perfectionarea tehnologiilor de manipulare shi ghidare !
Stati asha . EU privesc cu rabdare cuska unde voi stati pushi
la gramada – deavalma buni shi rai – pin’la lumea de apoi !!
JD-USA

BULA 08-07-2012 - 22:46

Nea Jane, spune domne’, pe mine cum ma vezi de la matale de-acolo ? Cum se vede cusca aia ?

jan dinu 08-07-2012 - 23:17

–MUNCA te-a facut liber – !
Dar colivia este mare …cit e tzara in hotare !
Deci –– EVADARE–– !!!!!!
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-07-2012 - 22:52

–-moshe ALZhaimer –– Esti abulic , si pe zi ce trece MAY PLUTTHASh, Juliska sa-ti mareasca doza de haloperidol! S-au sa te reinterneze, ca …produce hunga-bungaROAIA !

jan dinu 08-07-2012 - 23:24

EU nu te pot duce acolo unde meriti ….
te duci TU singur ….incet …prin ….– TRADITIE – !!!..-:)))))
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-07-2012 - 23:35

…..asshole … you found what you deserve !and this is only … desert !

jan dinu 09-07-2012 - 00:01

Question of the day :
You are JeG….?
JD-USA

camelia 08-07-2012 - 21:20

„Unde era Europa cind…?” – Hai ca esti mai tare ca Mitza Baston, neacsule. De ce nu te apuci de rebus-uri, ca sa te citeasca lumea cu placere. La politica esti varza.

neacsum 08-07-2012 - 22:36

Ce spui cami, despre faptul ca PPDD voteaza impotriva demiterii ? PPDD=PDL Aceeasi mizerie. Domnul Diaconescu si-a dat arama pe fata.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-07-2012 - 22:47

Pina acum a-ti avut ….dubii d-le Neacsu ! ?! Patronul de la TOMBERON- OTH este coclit ,arama a ruginit demult! A fost mereu un gunoi, poate cel mai ordinar si excroc dintre gurnalistii mereu dispusi sa se vanda! Locul gunoaielor este in TOMBERON !

neacsum 08-07-2012 - 23:26

Eu nu am avut dubii. Chiar am pus un pariu cu USL+PDL care sustinea ca DD nu va fi niciodata de partea lui Basescu. As vrea sa stiu pe unde este acuma.

Europeanuul 08-07-2012 - 23:57

Pentru dcnews.ro. soricelul declarase recent ca in prima instanta va vota impotriva „raului cel mai mare” . Respectiv impotriva lui Basescu.

camelia 09-07-2012 - 01:46

mai, neacsule, chestia cu ppdd-ul alaturi de pdl, este dorinta ta, dar asta nu are nimic de-a face cu realitatea. PPDD-ul prin asta este unic si cu unicitatea asta va cistiga in timp, ENORM : faptul ca nu se aliaza cu nici un partid de tip mafiot: pdl, psd, pnl, pc, udmr, punr. Nu mai bolborosi tu atita impotriva ppdd-ului ca nu tine.

Si mai esti si ipocrit. Toate, dar absolut toate ideile tale sunt de sorginte otv-ista, te uiti la otv 24 din 24 pt. ca stii foarte bine ca celelalte televiziuni sunt varza. De cind te stiu eu plagiezi otv-ul la greu. Si toti astia de pe acest forum se uita nonstop la otv, dar fac figuri de ipocriti ce sunt si se dau „altceva”, dar asta se va intimpla pina intr-o zi. O sa va vad eu la iarna, bibicilor. Cu minutza voastra o sa-i beliti pe pdl-isti si pe usl-isti; da, da, cu minutzele voastre, impocritilor.

neacsum 11-07-2012 - 22:42

Da, asa este, eu am preluat din discutia dintre DD si balbaitul de Condurateanu si am facut-o publica, punand-o in ghilimele. Daca asta este plagiat, atunci i-am plagiat. Sa vada lumea cum se trece dintr-o caruta in alta. Ia sa spui tu ce va recomanda DD membrilor de partid la referendum? Dar scrie clar si cu litere mari, ca sa nu se piarda. Hai, ai curaj ?

Zenovia-Zamfira 09-07-2012 - 04:18

Aoleo maica, adui in bobi, maicaaaa!
Si ce sa vezi?
Basescu Prim-Ministru!
Nu se poate, imi zic.
De unde pana unde?
Dar asa iese la bobi, deci e ca si hotarat.

Camelian Propinatiu 11-07-2012 - 06:57

Occidentul justitiar ignora traseismul politic de la care au purces stabilitatea si instabilitatea regimului Basescu-Boc, cu suspiciuni literar-artistice privind condamnarea Noului regim sa indatoreze România cu exact tot atâtea zeci de miliarde de euro cât s-a angajat cel Vechi in postromânism. Neinformându-se, atitudinarii de la UE induc abuziv in electoratul 2012 perceptia transanta ca USL ar reprezenta interesele burgheziei române, pe când PDL pe ale capitalului strain.

BULA 11-07-2012 - 09:05

Vrei sa spui ca Angela Merkel nu-i agreeaza pe capitalistii romani si ne vrea ca pe o colonie a Germaniei ? Dar Germania e colonie a SUA, deci pana la urma americanii sunt la baza problemei.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult