Acasa Opinii Unde-i USL nu e tocmeală

Unde-i USL nu e tocmeală

scris de Marin Neacșu
2 afisari

Gata, a trecut anul 2013, şi odată cu el, aparent, şi problemele din USL. Cei doi Dalai Lama ai politicii  stânga dreapta de Dâmboviţa au reapărut la aceeaşi masă.

Marin NeacsuDupă ce la sfârşitul anului cei doi copii teribili ai României mai aveau un pic şi se muşcau efectiv unul pe altul, acum iată că au decis să traverseze strada din nou împreună, luaţi de mână, chiar dacă nu se mai giugiulesc şi nu se mai privesc în ochi. După ce s-au făcut mincinos unul pe altul, după ce au declarat că nu vor mai sta la aceeaşi masă, după ce s-au anunţat că nu îşi permit unul altuia anumite ieşiri şi chiar puneau problema spargerii USL „dacă celălalt asta vrea”. Practic, cam asta voiau stafurile celor două partide, se cam săturaseră de această relaţie contra naturii, cei din PNL se săturaseră să tot fie marginalizaţi, daţi pe mâna procuraturilor celor doi coabitanţi şi să primească oasele celor din PSD de la masa  guvernării, cei din PSD se săturaseră de pretenţiile şi  cererile celor din PNL şi uite aşa au început certurile.

După încercările PSD de a obţine o majoritate parlamentară fără PNL, aparent realizată cel puţin teoretic, mai ales cu sprijinul UNPR, Ponta era dispus şi chiar voia să o rupă cu PNL-ul care deja începea să îl calce pe bombeu. Având şi asigurări din partea UDMR că dacă scapă de PNL şi îi primeşte la guvernare totul este ok, Ponta se vedea pe cai mari, foarte mari  şi a trecut la atac pe toate fronturile. A început să se dea la familia Băsescu, adică acolo unde îl doare pe Băse şi să îi dea cu flit lui Anto. Greşeală. În primul rând că Băsescu nu este Voiculescu să pună botul pe labe când cineva se ia de fata lui şi în al doilea rând pentru că Antonescu, sătul de fiţele şi de strâmbele PSD-ului, era gata să accepte spargerea USL şi ca să vadă Ponta că nu glumeşte, a dat liber unor manevre prin Ilfov unde mofturile doamnei Firea au fost cârpite de Petrache, lupul lui Anto. Doamna Firea văzând că nu i se ia apărarea şi Ponta nu forţează mâna lui Antonescu, îşi dă demisia din conducerea PSD, din toate funcţiile şi din partid, pretinzând că are nişte principii peste care nu trece şi apără USL. De fapt totul era un şantaj care nu a mers la prima mână.

În 2014 s-au schimbat puţin datele problemei. Unii ar fi tentaţi să spună că schimbarea de politică a lui Ponta se datorează palmelor luate cu ocazia vizitei doamnei  Nuland. Alţii ar spune că lui Ponta i-a venit mintea la cap şi a realizat că în lupta cu Băsescu nu are nici o şansă fără PNL, alţii că manevra din CJ Ilfov unde PNL a dat mâna cu PDL l-a făcut să înţeleagă că nu stă pe cai chiar aşa de mari. Adevărul e pe undeva între. Chiar domnia sa a declarat după revenirea din scurta vacanţă de care până la întoarcere nu ştia nimeni nimic, că doamna Nuland a venit să discute alte probleme despre care însă nu poate spune nimic, dar în mod cert domnul Corlăţean era cel mai potrivit să le  discute, probleme care au fost şi vor fi discutate în CSAT. Ce să fie, ce să fie ?Ce subiect îi este familiar lui Corlăţean şi trebuie discutat în CSAT? Să fie ceva legat de anumite evenimente viitoare legate de zona Iran-Irak ? Să fie adevărat zvonul cu MEK? Atâta vreme cât domnul Ponta nu spune, se pot face orice fel de speculaţii. Cert este că Ponta şi Anto au ieşit din nou pe sticlă ca două costume proaspăt spălate, au decis să semneze şi ei un act de coabitare în cadrul USL prin care să se oblige să respecte ceea ce semnaseră deja. În plus, domnul Antonescu a reuşit marea performanţă să se facă din nou  de râs cerând să îi fie trecut numele în noul act de coabitare ca şi cum asta i-ar garanta că va fi preşedinte, sau că PSD nu va scoate un alt candidat sau nu va rupe căruţa chiar înainte de alegerile prezidenţiale. Doamne ce imatur politic este. Păi nu a învăţat nimic nimic din tot ce a păţit de aproape doi ani încoace? Până acum nu a avut acte semnate cu Ponta, sau Ponta nu a mai semnat un act asemănător cu Băsescu ? Să fie atât de aerian încât să nu ştie că actele se semnează între hoţi? Oamenii adevăraţi îşi dau mâna şi gata. Cine îi garantează că la alegeri nu va apărea un „simpatizant” PSD  care va candida „independent” la prezidenţiale, dar cu un puternic sprijin nedeclarat al PSD? Bineînţeles că nimeni, dar lui îi place să doarmă cu capul pe hârtii semnate. Cine spunea că Antonescu doarme mult,  poate ştie ceva, eu nu ştiu cât doarme, dar ştiu că îi place să fie adormit. Dar nici Ponta nu se lasă.  Are impresia că dacă vine iarăşi cu steagul luptei împotriva lui Băsescu, românii vor ieşi la vot. Oamenii ăştia sunt total rupţi de realitate. Să fie vorba de o boală a conducătorilor  români? Aşa a pierit şi Ceauşescu, crezând că e iubit de tot poporul.

Ş acuma, după ce cei doi s-au pupat în văzul lumii, s-a rezolvat şi problema de la Ilfov, domnul Ponta a afirmat că nu a semnat sau aprobat demisia doamnei Firea, ca şi cum demisia nu ar fi un act unilateral. Dar nici doamna Firea nu mai vrea să fie rea şi a anunţat : „Dacă uman nu se poate face prea mult, măcar să se facă politic. (..) Las la o parte orice orgoliu, trec cu vederea orice jignire sau neadevăr care s-au spus în legătură cu mine şi familia mea şi, cum ar spune cineva foarte conciliant, o iau de la zero”. Ciudat, eu credeam  că îşi dăduse demisia din motive de principiu, acuma aflăm că a fost  vorba de orgolii. Asta e, până la urmă leii sunt pisicuţe, ghearele scoase sunt băgate în teacă, totul se negociază, şi principiile şi orgoliile şi poziţiile politice. Probabil se va denunţa înţelegerea dintre consilierii PNL şi PDL, dar  să fie clar, chiar dacă teoretic conflictul a fost dezamorsat, practic tensiunile există, iar Petrache  îşi va obţine voturile cum vrea el, nu cum vrea Firea. Poate Doamna Firea va primi noua funcţie de purtător de cuvânt al USL. Este o funcţie pe măsura orgoliului şi fumurilor personale, dar asta nu va face din ea un politician cu principii ci doar unul cu orgolii.

Hai că a început bine anul, nu lipseşte circul atât de prezent la români de 2000 de ani. Cu ochii la crizele de orgoliu ale şefilor PSD, sau cele de spate ale lui Becali, românul nici nu mai are timp să vadă când a rămas fără nădragi.

144 comentarii

urbos 15-01-2014 - 17:06

Mai nea caisa, chestia aia cu numele lui Antonescu candidat, trecut intr-un act, nu s-a facut pentru Antonescu, sa fie el sigur si ce crezi matale, s-a facut pentru a pune PSD intr-o anumita postura, pentru opinia publica. Unul dintre principalele motive vehiculate pentru ruperea USL era chiar asta, ca PSD voia candidat propriu, or, ceea ce va fi important de acum inainte, in cazul ruperii USL este cine o va face, incalcand intelegerea. E o chestiune de imagine, si imaginea conteaza in orice campanie electorala. Cel care va incalca intelegerea va pierde.

mircea 15-01-2014 - 17:11

bai ziarist da CAZARMA si da gazeta de perete poate ai vrut sa scrii vai de ,,MAMA” noastra si cu prostu neamului TRAIAN si cu pupaza Udrea,nu delai lama

ValVerde 15-01-2014 - 17:15

Asta se intimpla cind adversari naturali uita de principiile si valorile proprii si isi dau mana pentru indeplinirea unui scop comun.
Au nevoie de contracte, documente si semnaturi….

urbos 15-01-2014 - 17:18

Cat despre Firea, pai daca femeia a obtinut ce-a vrut, de ce nu s-ar intoarce? Ce dracu nu pricepi?

milosu' 15-01-2014 - 17:47

Ziaristu’ asta este plin de baseala!! Are pe nasu’ in suflet…….

UnUL 15-01-2014 - 17:50

Te-ai verificat în nădragi, Milogule?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 15-01-2014 - 18:13

Vasile Blaga şi Emil Boc, care din cabina de comandă a vaporului de 306 m al lui Băsescu, au ajuns în derivă pe o amărâtă de plută PDL-istă !

http://1.bp.blogspot.com/-CZEic0wlsjI/T_M1t72g6aI/AAAAAAAAMyA/PjgAALB5X-8/s1600/Vasile+Blaga+si+Emil+Boc.jpg

=================================

M A I , bine recomanda si tu , sursa
P AM- PERs_ILOR !

milosu' 15-01-2014 - 20:03

vrei sa te servesc………….?

milosu' 15-01-2014 - 20:07

Da…UN..NUL….E, am in nadragi ceva petru gurta ta……..Ceva suculent…..E mare tare si plina de seva…..Pofta buna…nebunatecule…..Nu stiam ca practici asa cevaa……….!!!!!???

milosu' 15-01-2014 - 20:17

UN..NUL…E …..este al inclusive ..mai jos de organul suculent poti gasi si ceva de mancare…..Pfta mare, my dear, you are my guest !!!!!!

UnUL 17-01-2014 - 09:00

Merci de ofertă, Milogule, acest tip de hrană este rezervat în exclusivitate antibăsiștilor.

Pribeagul 15-01-2014 - 19:16

Astazi pare a fi Ziua Culturii Nationale. Sa vedem cum este descrisa starea de fapt in cultura nationala.

„Carmacii”
de Alexandru Vlahuta
(poezie scrisa in 1881)

Din bordei de langa vatra unde sta nenorocirea
Ca o straja neclintita ridicatu-mi-am privirea
Sus, spre sfetnici, si vazut-am a lor fete luminoase,
S-am vazut maimutaria, strambaturile gretoase
Astor molii, astor ciocli, dezmatati copii ai spumei,
Care-n aur vad, smintitii, sufletul si cinstea lumei,
Inimi dogorate-n para poftei de-a se-navuti,
Stand ca viermii pe-un cadavru, ce-a-nceput a se-mputi.
I-am vazut papusi gatite, tologiti in jeturi moi,
Trantori, fara nici o grija, si straini de-orice nevoi,
Rascolind in a lor cuget ale tarii maruntaie
Si catand, nesocotitii, ca din trupul ei sa taie
Partea ce-a mai ramas buna, membrul ce-a mai
ramas teafar.
Pieptul lor, plin de medalii, stralucea ca un luceafar.
Dar innuntru sub medalii si sub hainele bogate
Clocoteste-n oala carnei, otravita de pacate,
La a negrelor lor pofte, la a infamiei para
Clocoteste crima . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . Stoarceti, stoarceti maduva din tara!
Nu va pese! Striviti totul! Cugetati ca poate maini
O sa pierdeti carma tarii s-or sa vina alti stapani.
Deci, parjol si jaf! Opinca hoitul sa ramana os
Ca sa nu mai aiba altii, dupa voi, nimic de ros.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Voi, cucoane mari, avute, ce-n matasuri si-n dantele
Va-nveliti a voastra carne, voi, ce-n cateva inele
Purtati hrana ce lipseste unei jumatati de tara,
Spuneti, nu cumva vrodata s-a-ntamplat sa vi se para
Ca a voastre diamante se topesc si vi s-arata
Ca atatea lacrimi curse dintr-o geana intristata?
Vai, acele pietre scumpe ochi focosi sub geana serii
Credeti voi ca sunt podoabe? Nu! sunt lacrimile tarii!
Dar te-a-ncalecat de-acuma, cal, te du unde te mana
Calaretul, o maimuta, care tine-n a ei mana
Fraul tau a ta viata. Du-o unde vrea sa mearga!
Cand uscatele-i calcaie bat in burta ta, alearga,
Iar cand fraul tau il strange, de-ti trosnesc dintii din gura,
Te opreste: sa rasufle vrea scarboasa pocitura.
Vai, nenorocita tara, rele zile-ai mai ajuns!
A lor gheare-nfipte-n pieptu-ti fara mila l-au strapuns
Si-n bucati impart, infamii, carnea ta, avutul tau!
Tot ce s-a gasit pe lume mai stricat, mai crud, mai rau,
Asti nemernici fara suflet, fara nici un capatai,
Tin a tale zile-n mana, s-a ta cinste sub calcai.
Si calari pe tine, tara, se cred zei aceste bestii,
Cum se cred ades copiii imparati calari pe trestii.
Ei sunt mari si tari, si nu au nici rusine, nici sfiala
Ca-ntr-o zi, poate, urmasii le vor cere socoteala
De-a lor fapte. Ce le pasa? Lopatari, la carma tarii
Sunt stapani pe vas, pe vanturi, si pe valurile marii!
Si cand cugeti c-acesti trantori, asta haita de samsari
Prin tertipuri si prin intrigi au ajuns puternici, mari,
Si cand vezi pe-a vietii scara unde-au fost si unde sunt,
Cand ii vezi cu ce mandrie, cu ce ochi semeti si crunt
Privesc azi din inaltime spre norodul tavalit
In mizeriile-n care ei, calaii, l-au trantit,
Cand te uiti cum se rasfata, cum isi fac de cap miseii,
Vai, incepi sa crezi ca-n ceruri adormit-au de mult zeii!
S-apoi, dupa ce-au dat palme, si-au scuipat in fata tarii,
Dupa ce-a-mbrancit poporul in prapastia pierzarii,
Dupa ce n-a ramas lucru nebatjocorit de ei,
Au curajul acesti oameni de nimic, acesti misei
Au curaju-n fata lumii ca sa strige-n gura mare:
Ne vrea tara! Ii vrea tara? Auziti nerusinare!
Vai, de-ar fi pe voia tarii, stiti voi unde v-ati trezi!
Intr-o ocna da! acolo oasele v-ar putrezi!
Cum sa mai vedem in tara cinste, munca, propasire,
Cand spoiala azi e totul, cand vezi ca prin lingusire
Si fatarnicii, netotii, au ajuns asa departe!
Cum sa-ti mai trudesti viata ca sa-nveti putina carte
Cand te uiti ca-n asta tara, data prada celor rai,
Inteleptii sunt victime, ticalosii sunt calai!
Fii viclean, corupt, sperjur, pune-ti masca, fa-te bland,
Pleaca-ti fruntea ta cucernic, bate-ti pieptul tau strigand:
Scumpa, draga Romanie, idolul vietii mele!
Si cand vei fi Leu, pisica, scoate-ti ghearele din piele!
Iata norma dupa care poti s-ajungi unde poftesti!
S-apoi, ca sa n-ai mustrare, nici vreodata sa rosesti,
Inainte de-a purcede pe-ale crimei negre cai,
Cearca-ti sabia in gatul constiintei tale-ntai!
Asta-i lectia pe care o lasati posteritatii!
Ah, cumplit v-ati ras de lege si de cumpana dreptatii,
Si de oameni, si de tara, si de tot ce-i sfant pe lume!
Peste veacuri departate vor pluti a voastre nume,
Si vor spune ca sub soare n-au stat rai, calai, banditi,
Nici atat de cruzi la suflet, nici atat de iscusiti.
(Lui V. A. Urechia)

Virgiliu Soare 15-01-2014 - 19:18

Ideea este ca penalii din cele doua mari partide (PSD-PNL) nu se pot desparti, cu tot circul jucat. Nu pot miza pe majoritati fragile cand pun la cale superimunitati, dejucari de coduri juridice, amnistii pentru interlopii prieteni sau interolpii din Parlament. Daca o fac, cum doresc multi orgoliosi din ambele partide e vai de mama lor. Deocamdata asta e liantul ce-i leaga, semnat, parafat, „controlat” de cei doi. Problema e: pana cand?

urbos 15-01-2014 - 19:25

Dementule, omoara-te ma.

Virgiliu Soare 15-01-2014 - 19:25

Da. Poemul lui Vlahuta e interesant. Dar nu e decat o palida imitatie a celebrelor satire ale lui Mihai Eminescu (vezi partea a II-a din Scrisoarea III). Vlahuta s-a salvat ca scriitor cu celebra carte reportaj Romania pitoreasca. Ca poet a ramas doar ca simplu imitator al poetului roman neperche. Imitator doar al formei, fara puterea de a ajunge la forta de continut a poeziei eminesciene.

neacsum 15-01-2014 - 19:48

Nu pot fi toti Eminescu. Nici Caragiale nu este Eminescu, dar asta nu il face lipsit de valoare. Potio face un top al sportivilor , dar este absurd sa spui ca Hagi este mai mare decat Nastase sau Mutu mai talentat decat Nadia. Hai sa pastram proportie si sa dam fiecare ceea ce merita. Sunt formaţii de muzică spre exemplu sau cantareti care au scris 2-3 cântece cu care au cucerit lumea la vremea respectiva, dar acuma nu mai stie nimeni de ei. Sunt altele ale căror melodii nu au fost atât de cerute sau cunoscute, dar opera intreagă si influenta pe care au avut-o in muzica este covarsitoare si unanim recunoscuta in lumea muzicii. Cine smai stie acum de Jethro Tull , sau Roy Gallager, sau Jan Akerman ?

Pribeagul 15-01-2014 - 20:37

Are rost sa spunem sau sa credem ca au fost mai mari sau mai mici?

Fiecare, cu steaua lui.

1907
de Alexandru Vlahuță

Minciuna stă cu regele la masă…
Doar asta-i cam de multișor poveste:
De când sunt regi, de când minciună este,
Duc laolaltă cea mai bună casă.

O, sunt atâtea de făcut, vezi bine,
De-atâtea griji e-mpresurat un rege!
Atâtea-s de aflat! Și, se-nțelege,
Scutarul lui nu poate fi oricine.

Ce țară fericită, maiestate!…
Se lăfăiește gureșa Minciună.
Că numai Dumnezeu te-a pus cunună
De-nțelepciune și de bunătate

Păstor acestui neam ce sta să piară,
Ce nici nu s-ar mai ști c-a fost, sărmanul,
De nu-și afla sub schiptrul tău limanul,
De nu-ți sta-n mână bulgăre de ceară.

Că tu sălbatici ai găsit aice,
Sălbatici, și mișei, și proști de-a rândul,
Ș-o sărăcie cum nu-ți dai cu gândul…
Dar faci un semn, și-ncep să se ridice

Oștiri, cetăți, palate lume nouă,
Izvoarele vieții se desfundă;
De pretutindeni bogății inundă;
Și tu le-mparți cu mâinile-amândouă.

Azi la cuprinsul tău râvnește-o lume.
E-o veselie ș-un belșug în țară,
Că vin și guri flămânde de pe-afară.
Tot crugul sună de slăvitu-ți nume.

Ia uită-te, pământul ce-mbrăcat e…
Cresc flori pe unde calci, și râde firea.
Tu-mparți norocul numai cu privirea.
Încai țăranii zburdă pe la sate!…

Și-i place regelui. E lucru mare
Cum farmecă pe regi Minciuna. Drept e
Că ea, de mult, pe-a tronurilor trepte
A fost cea mai aleasă desfătare.
. . . . . . . . . . . . . . .

Măria-ta, e un străin afară,
Cam trențăros, dar pare-un om de seamă,
Și… Adevărul parc-a zis că-l cheamă…
De unde-o fi… că nu-i de-aici din țară.

Minciuna palidă-și topește glasul:
O, nu-l primiți! Îl știu, e vestitorul
De rău, ce face pe-atotștiutorul
Și vede prăbușirea la tot pasul.

E cel ce împotriva ta conspiră.
Invidia în inima lui geme
Și gura lui e plină de blesteme.
Tu nu poți auzi ce vorbe-nșiră…

Și totuși, zice regele, să vie!
Dovadă că chiar la palat Minciuna
Nu e biruitoare-ntotdeauna.
Fac și monarhii câte-o nebunie…

Privind în ochii regelui, străinul,
Cu brațele pe piept încrucișate,
Răspică vorba: Țara, maiestate,
E-n durăt greu. Tu nu-i auzi suspinul,

Căci muzici cântă-n juru-ți. Și slugarnici
Adormitori, ca-n zid, te-mpresurară,
De nu mai poți vedea pe cei de-afară,
Pe bunii tăi supuși cei mulți și harnici.

Că n-ai cercat spre ei să-ți spinteci cale
Să știi și-n țara ta ce suflet bate,
N-ai vrut decât spinări încovoiate
Și guri deschise laudelor tale.

Că de-a fost om să-ți steie drept în față,
Ca pe-un vrăjmaș, l-ai depărtat de tine.
Bătrânii pier. Dar oaste nouă vine,
Și dureroase lucruri mai învață!

Părăzi, decor de teatru, luminații,
Tot ce pe vulg și pe copii înșală,
Aceasta-i toată slava ta regală.
Pe tristul gol din juru-ți decorații!

Tu-n țara asta nu vezi decât raiul
Ce-ai tăi ți-l ticluiesc într-o clipită:
Ruină-i sub hârtia poleită,
Sub crăngi de brad trosnește putregaiul,

Dar tu ești fericit. Lingușitorii
Înalță imnuri proslăvirii tale
Și fac să n-auzi cântecul de jale

Cu care-și adorm foamea prășitorii.
. . . . . . . . . . . . . . .
Nu ți-ai iubit poporul, maiestate!

Sau nu l-ai înțeles, și e totuna.
De sus și până jos s-a-ntins Minciuna
Ea leagă și dezleagă-n țară toate.

Iar ca să-ți dea o spumă de mărire,
Ca pe-un copil te poartă și-ți arată
Sclipiri și flori… Afla-vei tu vrodată
Cumplita vremilor destăinuire?…

Și ce speranțe se puneau în tine,
Ce vesel ți-a ieșit poporu-n cale,
Cu pâine și cu sare!… Osanale!

Mântuitorul lui credea că-i vine.
Ce vesel ți-a ieșit poporu-n cale!
. . . . . . . . . . . . . . .
Și ce credință trist-o să-i rămână;

Că n-ai putut spre el întinde-o mână,

Din greaua platoș-a trufiei tale!
. . . . . . . . . . . . . . .
C-acestea nu l-au deșteptat pe rege,

Că Adevărul a fost dat afară
Și slugile l-au îmbrâncit pe scară,
Firește, de la sine se-nțelege.
*

Trec anii. Și ce dulce-i amăgirea!
Tu zeu ești printre regi! Mărire ție!…
În jâlțu-i moale, tolănită, scrie
Cu pana ei de aur Lingușirea.

De-abia se isprăvește-o sărbătoare,
Și-ncepe alta. Muzicile cântă…
Îmbracă-te-n podoabe, țară sfântă,
Să nu mai știe nimeni ce te doare!
. . . . . . . . . . . . . . . .

Dar ce e, Doamne, vuietul acesta?
Ce-i hreamătul acesta care crește?
Se zguduie pământul și mugește,
Ca marea, când o biciuie tempesta.

Se-nalță flăcări, brațe desperate,
Spre ceru-ntunecat, pustiu și rece.
Năprasnic vântul nebuniei trece
Și spulberă noianul de păcate.

În vaiete se prăbușește-o lume
Clădită pe minciuni. Dar ce mânie!
Cum șuieră cumplita vijelie!
Sar frații între ei să se zugrume.

Uscata brazdă cere iarăși sânge.
Femei cu părul despletit, nebune,
Și-asmut copiii la omor. Genune,
Puhoi de ură ce zăgazu-și frânge!

Deschide ochii mari bătrânul rege
Și, tremurând, din jilțu-i se ridică.
Au cine liniștea lui scumpă-i strică?
Ș-al vremii rost el tot nu-l înțelege.

digital 15-01-2014 - 19:43

neacsum, ai început să semeni tare mult cu băsexu, traducându-ne la fel ca și cotrocenistul, în termenii și conform scenariilor tale, tot ceea ce vedem și simțim !
crezi că e necesară redundanța în actul jurnalistic sau e doar o mișcare controlată mec-anic?!

neacsum 15-01-2014 - 20:36

Digital,cum cataloghezi dumneata de exemplu, afirmatia lui Antonescu ca trebuie să ne bucurăm că suntem pe primul loc în europa la dosare penale ale parlamentarilor şi numărul de parlamentari condamnati ? Să mai amintesc ca in ultimul timp partidul care a primit cele mai multe astfel de lovituri este PNL ? Ce spui, este asta om normal sau inconstient ? Încercând sa salveze acuzatiile lui Băsescu la adresa atacului la independenta justitiei, Antonescu scoate in relief faptul ca avem cei mai corupti politicieni din Europa si vrea sa ne mandrim cu asta. El, sau ei, politicienii din USL care până acuma urlau ca justitia lui Bsescu le-a inscenat dosare politice, acuma ridica in slavi aceste dosare si le considera o dovada a bunei functionari a statului de drept, uitâand ca astfel isi inmormanteaza partidul si isi da singur cu stangul in dreptul. Asa este ca este foarte abil viitorul presedinte ?

digital 15-01-2014 - 20:43

eu nu te-am întrebat nimic de antonescu sau de ponta !
citește încă o dată întrebarea mea!
parcă jurnaliștii sunt și formatori de opinie din câte știu, iar dacă nu vrei să dialogăm pe această temă, dă-i bătaie cu ce ți-ai propus !

neacsum 15-01-2014 - 20:57

Care a fost intrebarea? Eu am citit nemultumirea ca spun ceea ce se vede si insinuarea ca daca nu sunt de acord cu prostiile pe care le fac cei doi, sunt Basist. Stilul acesta cine nu e cu mine e impotriva mea, nu e nou. si nu ma mira. Ma mira doar sa vad ca il imbratisezi.Eu nu incerc sa te formez sau sa iti schimb opinia. Eu aduc in discutie subiecte asa cum le vad eu si le supun dezbaterii. Ca cei mai multi in loc sa discute subiectul discuta autorul sau injura, nu e vina mea.

digital 15-01-2014 - 21:16

neacsum, cred că ți-ai dat jos ochelarii !
am zis că semeni cu băsexu nu că ești băsist, poți face diferența?!
crezi că te-aș menaja dacă te-aș considera băsist, tu ce zici ?!

urbos 15-01-2014 - 20:46

Iti raspund eu, Antonescu s-a comportat in ultima luna ca un idiot. A adoptat o strategie imbecila in lupta cu PSD-ul care parea ca se pregateste sa tradeze protocolul. E adevarat ca situatia devenea extrem de delicata, greu de gestionat, insa trebua sa actioneze in baza dorintei electoratului si avea ce castiga. Daca ar fi destept si-ar concedia ji danul pus consilier.
In rest, nu cred ca te pe tine intereseaza soarta PNL.

ancuta 15-01-2014 - 21:03

„Daca ar fi destept si-ar concedia ji danul pus consilier.”

Si sa te ia pe tine. Oricum ai „esperenta” in ale lumii arabe, olteanule,!
Doi ani in Libia, … nu-i de colea!

ancuta 15-01-2014 - 21:36

Pardon, doi in Algeria!
In Libia … mai multi!

Pribeagul 15-01-2014 - 21:07

Interesanta abordare.

Este cunoscut faptul ca in general acei care ajung in politica ajung datorita banilor de care dispun, bani pe care i-au cistigat fiecare dupa oportunitatile avute: Basescu bisnitarind chiloti de dama, Fenechiu cumparind transformatoare date de stat la fier vechi si vinzindule statului ca noi (este un hazliu: afirma ca a fost un prost/s-a pacalit ca le-a vindut cu un adaos de 20-30%, cind altii (gen Necolaiciuc) vindeau-cumparau cu adaos de 200-300%), altul spargind embargoul cu Iugoslavia etc, altii bagind adinc mana in buzunarul statului etc. Asa acesti oameni ajung consilieri, primari, parlamentari, consilieri guvernamentali, ministri. Fiecare este expus, depinde numai de DNA pe cine-si pune ochii.

Situatia chiar merita o analiza. Modul de formare si promovare a cadrelor este pur si simplu cel mai defectuos cu putinta, pagubos in cel mai inalt grad pentru tara (sa faci oameni politici din toti borfasii!), si ceea ce este mai grav, fara perspective previzibile de a fi inlaturat.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 15-01-2014 - 19:51

D-le Neacsu, dumneata ai o mare vina. D-ta ar trebui sa scrii vreo trei variante a aceluiasi subiect si sa-l publici in acest ziar electronic in formatul care trebuie sa apra individual pentru fiecare forumist si „formatiunea” lui de gindire. Lu’ urbos da-i pe IP-ul lui varianta sau varientele editorialelor d-tale in care sa-l injuri pe Basescu si pdl-ul lui. Lu’ „ceilantzi” da-le editoriale prin care-l bestelesti pe Pontache si camarila lui de teroristi, in asa fel incit vei colecta numai admiratii la scena deschisa ! Numai asa o sa le potolesti poftele lor de moluste fara creieri ! In public nu ai nici o sansa sa fii echidistant si credibil pentru ca fiecare nu asteapta de la d-ta decit sa le vorbesti pe limba antenei 3 sau B1. Daca nu o faci esti catalogat drept ziarist de cazarma, basist, etc. Te pui cu prostimea, bre ?

urbos 15-01-2014 - 20:13

Problema vostra, taraturi basiste, e ca sinteti PUTINI. O adunatur amica si impotenta de javre limbiste. Asa ca cine scrie pentru gunoaie ca voi e cretin, ca si cum ar scrie pentru o scara de bloc. Ce sens are?

ancuta 15-01-2014 - 20:34

Eeeeeee!
Asta-i ca o fila de poveste!
Nu-i asa gica?

neacsum 15-01-2014 - 19:52

Digital, eu nu traduc nimic, eu observ. Daca tie nu iti place ce se vede, asta e altceva , asta nu inseamnă ca nu exista sau ca cel care observa e vinovat ca exista asa ceva. Incearca sa pastrezi distanta intre ceea ce este si ceea ce ai vrea sa fie. Nu sut eu de vina ca cei doi lideri USL se fac de ras de doi ani de zile si isi bat joc de cei care i+au votat si si+au pus speranta in ei. Eu doar constat, ei sunt cei care isi bat joc de tine si de altii ca tine, nu eu .

digital 15-01-2014 - 20:29

După încercările PSD de a obţine o majoritate parlamentară fără PNL, aparent realizată cel puţin teoretic, mai ales cu sprijinul UNPR, Ponta era dispus şi chiar voia să o rupă cu PNL-ul care deja începea să îl calce pe bombeu. Având şi asigurări din partea UDMR că dacă scapă de PNL şi îi primeşte la guvernare totul este ok, Ponta se vedea pe cai mari, foarte mari şi a trecut la atac pe toate fronturile. A început să se dea la familia Băsescu, adică acolo unde îl doare pe Băse şi să îi dea cu flit lui Anto. Greşeală. În primul rând că Băsescu nu este Voiculescu să pună botul pe labe când cineva se ia de fata lui şi în al doilea rând pentru că Antonescu, sătul de fiţele şi de strâmbele PSD-ului, era gata să accepte spargerea USL şi ca să vadă Ponta că nu glumeşte, a dat liber unor manevre prin Ilfov unde mofturile doamnei Firea au fost cârpite de Petrache, lupul lui Anto. Doamna Firea văzând că nu i se ia apărarea şi Ponta nu forţează mâna lui Antonescu, îşi dă demisia din conducerea PSD, din toate funcţiile şi din partid, pretinzând că are nişte principii peste care nu trece şi apără USL. De fapt totul era un şantaj care nu a mers la prima mână.

În 2014 s-au schimbat puţin datele problemei. Unii ar fi tentaţi să spună că schimbarea de politică a lui Ponta se datorează palmelor luate cu ocazia vizitei doamnei Nuland. Alţii ar spune că lui Ponta i-a venit mintea la cap şi a realizat că în lupta cu Băsescu nu are nici o şansă fără PNL, alţii că manevra din CJ Ilfov unde PNL a dat mâna cu PDL l-a făcut să înţeleagă că nu stă pe cai chiar aşa de mari. Adevărul e pe undeva între. Chiar domnia sa a declarat după revenirea din scurta vacanţă de care până la întoarcere nu ştia nimeni nimic, că doamna Nuland a venit să discute alte probleme despre care însă nu poate spune nimic, dar în mod cert domnul Corlăţean era cel mai potrivit să le discute, probleme care au fost şi vor fi discutate în CSAT. Ce să fie, ce să fie ?Ce subiect îi este familiar lui Corlăţean şi trebuie discutat în CSAT? Să fie ceva legat de anumite evenimente viitoare legate de zona Iran-Irak ? Să fie adevărat zvonul cu MEK? Atâta vreme cât domnul Ponta nu spune, se pot face orice fel de speculaţii. Cert este că Ponta şi Anto au ieşit din nou pe sticlă ca două costume proaspăt spălate, au decis să semneze şi ei un act de coabitare în cadrul USL prin care să se oblige să respecte ceea ce semnaseră deja. În plus, domnul Antonescu a reuşit marea performanţă să se facă din nou de râs cerând să îi fie trecut numele în noul act de coabitare ca şi cum asta i-ar garanta că va fi preşedinte, sau că PSD nu va scoate un alt candidat sau nu va rupe căruţa chiar înainte de alegerile prezidenţiale. Doamne ce imatur politic este. Păi nu a învăţat nimic nimic din tot ce a păţit de aproape doi ani încoace? ………………………………………………….

astea sunt observații, neacsum sau scenarii??!!!!!

ești dezarmant în atitudinea ta, seacă și răspunzi la ce vrei, doar la ceea ce am întrebat, NU !
e problema ta, ce faci cu actul jurnalistic, dar tare mi se pare că fulgeri și trăznești în deșert !

neacsum 15-01-2014 - 20:52

Digital, Ceea ce am prezentat acolo sunt fapte.Certurile si palmele date de Ponta lui Antonescu si Antonescu lui Ponta au fost rasunatoare. Antonescu a declarat ca nu ii permite lui Ponta sa il faca pe el mincinos şi ca nu va mai sta cu el la masa. Ponta a declarat ca dacă Antonescu crede ca va putea fi presedinte fara sprijinul PSD e treaba lui. Daca tu negi acuma tot ce s+a intamplat in ultimul timp in USL si spui ca este un scenariu al meu, eu nu mai am ce comenta. In ceea ce priveste ceea ce s+a intamplat acum doua yile cu revenirea si noul act de coabitare in cadrul USL un fel de contract la contract, este jenant pentru doi oameni care se considera oameni de onoare. Daca nu s+au certat in 2013 de ce mai este nevoie de un nou contract intre ei in 2014? Astea sunt scenarii ? Asteapta si ai sa vezi ce urmeaza. Sa nu dai vina pe mine atunci. Scoate capul din nisip.

digital 15-01-2014 - 21:12

neacsum, tu ne prezinți datele radiografiate, atunci prezintă-ne și finalul, ca o mama omida ce ai devenit între timp, că prea departe nu ești sau vrei să ne ții doar în suspans ca să faci mișto de noi !

neacsum 15-01-2014 - 21:26

Nu m-am pretins mama Omida, nu pot preyice nici yiua de maine dar pot sa dau pronosticuri care se pot adeveri sau nu. Iar pentru Prezidentiale pronosticul meu este ca Antonescu nu va fi presedinte. In ceea ce priveste alegerile pentru PE, pot spune ca nu se vor prezenta la vot decat membruii de partid. Incercarea de a comasa referendumul cu alegerile este tocmai pentruz a salva prezenta la vot a cetatenilor la alegeri. Nu cred ca va tine insa incercarea , cred ca nu vor fi mai mult de 4 milioane de alegatori la vot in tara. Asta este parerea mea. Nu garantez insa ca va fi asa, vom vedea.

milosu' 15-01-2014 - 20:49

Eu cred ca…UnUL este ….nimeni altul…..decat …neacsum, adica ziaristu’ asta plin de baseala..!!!????

UnUL 17-01-2014 - 09:01

Milogule, nu e prima imbecilitate pe care o crezi; și, în mod evident, nici ultima.

milosu' 16-01-2014 - 17:49

neaclule, ce faci nene…..amutisi?

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 16-01-2014 - 19:11

Astazi, la conferinta de presa a lui Basescu, un jurnalist de la antena 3, aflat in misiune, si-a permis un dialog nepoliticos cu presedintele. Stai si te intrebi, de ce sunt lasati reporterii sau jurnalistii de la antena 3 sa acceseze la aceste conferinte de presa? Uite ce se intimpla daca le dai voie sa participe la conferinte de presa ca aceasta. Este clar pentru oricine ca aceasta TOXiteleviziune trebuie desfiintata IMEDIAT iar cei de-acolo sa nu mai fie primiti la nici o alta televiziune din cauza faptului ca ei au dovedit cit se poate de elocvent ca ai nu apartin tagmei de jurnalisti ci sunt nimic altceva decit niste teroristi de presa care executa „crime” jurnalistice la ordinele patronului, in cazul de fata a puscariabilului si turnatorului Voiculescu.

Basescu reuseste sa inspaiminte un aliotman intreg de securisti, comunisti, pupincuristi, persoane care nu au in dotare organul uman numit : creier ! El, Basescu, a ramas, din pacate, singura voce cu adevarat a opozitiei, alaturi de B1 si Radu Banciu. Azi aflam ca dementul fara creieri, Mircea Badea, unul dintre cei mai pestilentiali si mizerabili teroristi ai antenei 3, l-a amenintat pe facebook pe Sorin Orcan cu bataia ! Spiritele se agita si se aprin dintre jurnalistii de la B1 si teroristii lui Voiculescu, atita timp cit funia in jurul gitului de porc al lui Voiculescu se stringe din ce in ce mai mult. O tara intreaga asteapta cu sufletul la gura ca acest dement turnator, borfas si securist de Voiculescu, sa intre la puscarie pe cel putin 7 ani cu executare. Asa sa ne ajute Dumnezeu !

pathfinder 16-01-2014 - 19:16

„de ce sunt lasati … sa acceseze” ?!?

urbos 16-01-2014 - 19:30

Da, hahahaha, porcul intrase in fibrilatii, dementul incepuse sa se balbale. Asa intelege dementul democratia, relatia cu presa etc. Grohaia nebunul ca cica Antena 3 e a unui securist si imediat dadea din coada la ziaristul limbist de la B1, post al leprelor securiste Paunescu.
Mori de ras cu taratura.
Oricum, o luase pe ulei rau de tot secatura, el insusi vierme securist. Javra de fi-sa ia bani de la rusi, sandramaua scarbei a luat foc!
Ziceai ca a dat strechea in Dement. Hahaha!

ancuta 16-01-2014 - 19:31

” taci dracu’ din gura, basist scarbos……..”

neacsum 16-01-2014 - 19:33

Intre Turcescu, Banciu, Pora, si Badea, Gadea , Ursu nu e nici o diferenta, toti au acelasi meniu, doar ca e platit din casierii diferite. Iar Basescu nu are cum sa fie in opoyitie, pentru ca trebuie sa fie echidistant. Daca este in opozitie , atunci inseamna ca deja face politica ceea ce nu este bine. Dar poate fi si este in opozitie fata de cetatenii Romaniei, asta da, de 9 ani nu a facut altceva decat opozitie fata de romani.

pathfinder 16-01-2014 - 19:41

Si atunci cum de-a prins si al doilea mandat?

urbos 16-01-2014 - 19:45

Nu l-a prins ma alogenule, a furat alegerile alea.

pathfinder 16-01-2014 - 19:47

Bre urboase lasa ca stii si tu cum sta treaba.
Nu poti fura 5 milioane de voturi.
Treaba cu opozitia aia de 9 ani e gogoasa.

Asa ca … gura mica.

pathfinder 16-01-2014 - 19:48

Iar o dai cu alogeni?
Tu stii ce spui sau te-ai imbatat? 🙂

urbos 16-01-2014 - 19:55

Hahaha, tampa penibila…
Ce dreacu sa discut ma rapandula cu unu ca tine? Furi cat sa ai cu cateva voturi mai mult ca adversarul, asa cum a facut javra ta.
Da-te dreacu de dobitoc sinistru.

pathfinder 16-01-2014 - 19:56

Pai tu ai spus de furt. 😉
Carevasazica asa face PNL-ul….
N-asa?

P.S. Maaa, da’ prostut mai esti…

urbos 16-01-2014 - 20:04

Asa te-au invatat ma-ta si tac-tu istoria Romaniei. Se vede ma animalule ca n-ai treaba cu tara asta.
De altfel la toti basistii se remarca ura impotriva Romaniei, uite la lindic, la cealalta jumatate a ta de creier „unul”, javra aia cuneiforma si cate cacareze d-astea mai sinteti. Slugi, lingatori la straini.

Antibasistul 16-01-2014 - 22:03

Acum am semnat PETIȚIA on line prin care se CERE DEMISIA lui Basescu!

Crapați basiștilor!

pathfinder 17-01-2014 - 08:11

@curbos
Istoria?!?
Bre, tu iar ai postat beat muci…

neacsum 16-01-2014 - 21:30

Cum de l-a prins? Pai intreaba/l pe Vantu, pe Turcescu, pe Geoana, pe Mihaela, pe rromii din Bucuresti, pe cei care au avut stampila, au numarat, transportat si adunat voturile, ca si pe cei care au decis Basescu ajunge presedinrte si au dat indicatii apoi cine sa fie sef la DNA si cine la procuratura. Hai mai, zau esti chiar atat de naiv sau doar te prefaci ?

UnUL 17-01-2014 - 09:03

Inteligent, domnule Neacșu : deci Vântu și Geoană au măsluit voturile … în favoarea lui Băsescu. (???!!!)

urbos 16-01-2014 - 19:44

A zis-o si cap de musca!
Vai de capatana aia a ta ma Neacsule.

digital 16-01-2014 - 20:01

neacsum de unde Dumnezeu ai scos-o pe asta:
….Basescu nu are cum sa fie in opoyitie, pentru ca trebuie sa fie echidistant. Daca este in opozitie , atunci inseamna ca deja face politica ceea ce nu este bine. ………..

e de kinogramă !

neacsum 16-01-2014 - 21:25

Pai este mai Digitalule. Conform Constiutiei ( daca ai auzit cumva de ea) Presedintele Romaniei esste apolitic, isi da demisia din partidul care l-a suit pe tron si are obligatia legala si morala sa fie echidistant si sa medieze eventualele conflicte sau neintelegeri statului . Asta spune Constitutia (art 80 si 84). Deci daca este apolitic si are rol de mediator intre puterile statului, deci si intre puterea politica si opozitie, intre puterea executiva si cea legislativa sau juridica, orice om cu capul pe umeri intelege ca nu poate, nu are voie si ii este interzis sa fie in opoyitie fata de oricare din aceste puteri fara a fi banuit ca implicit ia partea alteia. Deci Legal moral si logic, presedintele nu poate fi in opozitie fata de nici una din aceste puteri domnule Digital. CA EL NU RESPECTA SI NU A RESPECTAT NICIODATA ACEASTA REGULA SI CA S-A POZITIONAT MEREU DE O PARTE SAU ALTA SI CA A SPRIJINIT PDL-ul de exemplu pana in ziua in care a declarat adio, este altceva si pentru acea declaratie faimoasa cand a fost ales Blaga presedinte in defavoarea scumpei Elena, trebuie demis . Dar cine sa o faca, cine sa il suspende, ca Ponta si Antonescu doar latra, ei nu musca. Lasa ca o sa ii muste Basescu de o sa le mearga fulgii.

digital 16-01-2014 - 21:35

da aia cu fesierii fermi tu o băghași țn postarea ta, neacsum?!!!!

digital 16-01-2014 - 21:48

bine, neacsum că văzuși doar tu Constituția și băsexu, care umblă cu ea în buzunar pe la bilanțurile CSm-ului!!!

dar tu vorbeai de băsexu cu cuvintele tale, care nu erau citat din Constituție și tare păreau că faci referire cu adevărat la echidistanța kotrocenistului !
ar trebui să fii mai precis cu exprimările astea delicate, că după aia o să te plângi că te fac forumiștii…băsist !

Pribeagul 16-01-2014 - 22:05

In sistemul actual de alegeri, presedintele n-are cum fi apolitic. Pur si simplu, n-are cum spune celor care l-au sustinut: dragii mei, va multumesc mult, de acum sunt echidistant, asa ca va rog, nu mai treceti pe la mine ca s-ar putea interpreta; mai mult, fiti atenti, sa nu faceti pe cele de nefacut ca va ciocanesc. Feri Doamne sa treaca si la fapte. Cine-l mai sprijina la urmatoarele alegeri?

Asta cu presedintele apolitic este una din frumoasele povesti ale democratiei.

Sa mai terminam cu ipocrizia si sa incercam sa fim corecti, adica, alegeri parlamentare si prezidentiale simultane; presedintele ales conduce guvernul. In aceasta situatie, intr-adevar, poporul da puterea acelora in care are incredere ca o merita.

neacsum 16-01-2014 - 22:11

Pribeagule, hai sa spunem lucrurilor pe nume. Toata lumea stie ca teoria este una si practica alta. Toata lumea stie ca este practic imposibil sa uiti din ce partid te-ai tras si cum ai ajuns presedinte si sa faci pe niznaiul dupa ce te-ai ales. Dar asta este una, iar ce a facut Basescu este alta. Basescu a condus efectiv PDL-ul practic, pana a fost ales Blaga presedinte si asta este total anticonstitutional. El chiar a recunoscut asta oficial in seara cand a spus ADIO PDL, DIN ACEST MOMENT VA SPUN ADIO. In durerea lui ca nu iesise scumpa Elena a uitat ca nu trebuia sa recunoasca ca pana atunci a condus partidul si l-a sprijinit.Practic s-a autoincriminat, dar nici Ponta nici Antonescu nu au luat atitudine desi acesta era un motic constitutional de demitere.

Antibasistul 16-01-2014 - 22:15

ACUM am semnat PETIȚIA ON LINE in care se cere DEMISIA lui Basescu!!!!!

Pribeagul 16-01-2014 - 22:53

@neacsum

Ai dreptate.

Teoria se naste din practica si practica din teorie.

Ca urmare de ce sa nu recunoastem unde gresim si de ce perseveram in a nu indrepta lucrurile?

milosu' 16-01-2014 - 20:11

NEACSUM, INDIVIDUL ASTA, ORI ESTE basist ORI este diliu rau!!!!??? Nu intelegi nimic..’.dintre’ cele debitate de bibilicul individului……da nimic nimic ….doar pupincurisme basesciene…..Eu cred ca individul asta est o nevertebrata…….nu are coloana vertebrala…..Voi ce ziceti?

urbos 16-01-2014 - 20:08

Cuneiformul asta dement ca si „dumnezeul” lui de la Cotroceni, zice ca ziaristul a avut un dialog nepoliticos, nu cretinul ala care se vrea presedinte. Hahahahahahaha! Ziaristul n-a spus nimic Dementului, Dementul vorbea singur ca istericu.
Dumnezeule ce taraturi de oameni!

UnUL 16-01-2014 - 20:10

Mai cretin ca tine, Bubos, nu există; și nici măcar animalul ăla de ziarist de la Antene 3 care minte de stinge nu e mai ticălos ca tine.

milosu' 16-01-2014 - 20:14

pai…ce …bai Neacsule (UnUL) ……documentele originale ‘este’ false ?

Antibasistul 16-01-2014 - 22:14

ACUM am semnat PETIȚIA ON LINE in care se cere DEMISIA lui Basescu!!!!

UnUL 16-01-2014 - 22:52

Măi Bășinel, tu te bâlbâi sau n-ai ținere de minte?

ancuta 16-01-2014 - 20:31

@CARPATIANULE ????
@VALE ????
@TOMI ????

ancuta 16-01-2014 - 21:19

despre scarna urbos, credeam ca va intereseaza ceva informatii !!

ancuta 16-01-2014 - 22:57

JANEE, nici pe tine nu te intereseaza?

Antibasistul 16-01-2014 - 22:13

ACUM am semnat PETIȚIA ON LINE in care se cere DEMISIA lui Basescu!!!

UnUL 17-01-2014 - 09:04

Ai mai spus-o de vreo 7 ori! Probabil de câte ori semnezi o mai spui o dată; ca și găina care cotcodăcește de fiecare dată când face câte un ou.

neacsum 16-01-2014 - 21:51

Din ceea ce am vazut eu la conferinta de presa, ziaristul a fost foarte cuviincios, a vorbit decent, a dorit doar sa puna o intrebare. Pana sa reuseasca el sa puna intrebarea, Basescu a fost mitocan si a facut afirmatii nefondate, facandu-l sluga, in conditiile in care yiaristul a pus o intrebare. Ca subiectul nu i-a convenit lui Basescu si ca oricine il intreaa despre fetele lui este considerat dusman, este altceva. Una peste alta, Basescu s-a comportat ca un badaran.

Antibasistul 16-01-2014 - 22:11

ACUM am semnat PETIȚIA ON LINE in care se cere DEMISIA lui Basescu!

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 16-01-2014 - 19:40

„Basescu nu are cum sa fie in opoyitie, pentru ca trebuie sa fie echidistant.”

Total gresit. Cind esti in opozitie nu te intereseaza PREA MULT, am subliniat, PREA MULT de echidistanta. Cind esti in opozitie nu te intereseaza nimic altceva decit sa-i subresezi pozitia opozantului pentru ca in final, daca reusesti, sa-i iei locul.

Acum, ca Basescu este in opozitie fata de poporul roman de 9 ani, mi se pare exagerat. Pina si d-ta, d-le Neacsu ai analizat pozitiv actiuni de-ale lui Basescu, chiar daca nu te consideri un suporter al lui. Faptul ca ai fost injurat ca la usa cortului de forumistii fara creieri, personalitate sau moralitate de pe acest forum, pentru motivul ca ai fi „basist”, imi sunt dovezi clare. Chestia asta ai aruncat-o EFECTIV la trosneala !

urbos 16-01-2014 - 19:47

Linge blestematule, linge. Securist imputit, sa-ti moara copiii!

neacsum 16-01-2014 - 21:34

Domnule , cand un presedinte anunta si declara oficial ca pe el nu il intereseaza suveranitatea tarii sale si ca aceasta trebuie cedata iar el este interesat de sprijinirea intereselor UE, poti sa spui ce vrei, acest individ nu poate fi catalogat ca aparator al intereselor cetatenilor , nu poate primi alta eticheta decat cea de disman al intereselor romanilor.

ValVerde 16-01-2014 - 23:00

” cand un presedinte anunta si declara oficial ca pe el nu il intereseaza suveranitatea tarii sale si ca aceasta trebuie cedata”

===

Neacsule, poti sa trimiti citatul unde a spus Basescu asta?
Te intreb pentru ca intr-adevar nu am auzit ca ar fi spus-o si m-ar interesa sa o vad.

PS E unul din putinele cazuri unde nu te atac, sincer, as vrea sa o stiu pentru ca mi se pare prea gogonata.
Daca a zis-o asa cum o prezinti tu, e mult prea grav sa fie trecuta cu vederea chiar si de catre un electorat apatic.

digital 16-01-2014 - 23:24

ia mă împuțitule că e pe gustul tău libidinosu dreq ce ești !

Presedintele Traian Basescu a sustinut, joi, la Sulina, necesitatea realizarii Statelor Unite ale Europei, el precizand ca acesta este punctul sau de vedere si avertizand ca “numai prin cedarea masiva de suveranitate Europa mai poate ramane o putere economica si militara”.

“Numai prin cedarea masiva de suveranitate Europa mai poate ramane o putere economica si militara. (…) Altfel, Europa va ramane o carte de istorie a lumii, in care vei putea citi despre cele mai sofisticate culturi”, a avertizat Traian Basescu, potrivit Mediafax. Seful statului a apreciat ca viitorul Uniunii Europene ca structura politica de forta este “incert” daca nu se iau “deciziile care trebuie luate pentru functionarea UE”.

El a sustinut necesitatea realizarii “Statelor Unite ale Europei”. Traian Basescu a precizat ca este vorba despre punctul sau de vedere, ca nu sunt “decizii subterane” luate la nivelul UE, ci este “viziunea” sa cu privire la evolutia Europei in continuare.

“UE pierde constant, in ultimii zece ani, in competitivitate in raport cu China, SUA, cu alte mari puteri economice. Si cand nu ai forta economica, nu poti fi nici o forta militara. Degeaba ataci Libia, ca nu castigi razboiul. Iar securitatea este fundamentala, iar securitate nu se poate face decat cu bani, iar banii nu pot fi produsi decat de o economie performanta. Iar o economie fragmentata, cu politici diferite in 27 de state nu ne face competitivi din punct de vedere economic. Ne trebuie, ca europeni, performanta economica, ne trebuie securitate si aceste doua elemente fundamentale nu pot fi facute decat prin decizii politice fundamentale. Si repet teza prin care am trecut deja: trebuie sa decidem repede, in urmatorii doi-trei ani, daca vom crea ‘Statele Unite ale Europei’ sau nu. Si subiectul este extrem de delicat si dificil pentru ca trebuie asigurat un leadership formidabil la nivel european, care sa convinga cele 27 de natiuni – 28, ca intra si Croatia de indata – ca numai prin cedarea masiva de suveranitate Europa mai poate ramane o mare putere economica si o putere militara pe masura, capabila sa asigure securitatea cetatenilor ei”, a declarat presedintele Basescu, potrivit Agerpres, la tabara de vara de la Sulina, organizata pentru tinerii romani care traiesc in diaspora.

neacsum 16-01-2014 - 23:42

Multumesc Digital, i-am dat si ocazia sa asculte ca sa nu creada ca vorbesti din carti .

UnUL 17-01-2014 - 09:06

Excelentă idee: Statele Unite ale Europei sunt singura soluție pentru țările europene în dața unor coloși precum SUA, RUSIA, China, etc.

neacsum 16-01-2014 - 23:40

Bine faci , desi nu ar fi fost prima oara cand ataci fara argumente. Desi am promis ca nu iti mai bag in seama comentariile pentru ca sunt intotdeauna nefondate si dictate de o ura pe care nu o inteleg, iti satisfac curiozitatea. Intra pe acest link si asculta inregistrarea . Sper sa nu spui apoi ca este o facatura, sau ca am mixat eu ceva. Nu am timp de porcarii din astea. http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/10/18/profitul-aurul-si-europenii-5452

ValVerde 17-01-2014 - 03:26

Daca mai aveam vreo indoiala ca esti un panglicar, mi-ai spulberat-o.
Si te mai plingi ca ma iau de tine fara motiv !

Pai mai Vilvoi, Basescu vorbeste de cedarea de suveranitate, in anumite domenii, DACA VREM sa ne integram Europei.

Daca vrem in UE, cedam parte din suveranitatea politicii agricole. Daca vrem in UE, cedam parte din suveranitatea regimului frontierelor.
Cine vrea in UE, cedeaza parte din suveranitatea politicii fiscale. Daca vrei in NATO cedezi parte din suveranitatea politicii de aparare nationala.
Si multe altele.

E prin definitie, capcaune !

Asa se face uniunea europeana.
Nu poti sa fii in Europa unita si sa ai 100% suveranitate pentru ca asta ar fi impotriva esentei alinierii tarilor membre.

Ori esti sarac cu duhul si nu intelegi, ori esti plin de rea vointa. Cred ca nu esti suficient de idiot asa ca degetel, ca sa nu intelegi.

Cred ca esti parsiv, pentru ca tu nu il ataci pe Basescu pentru ca vrea Romania in UE.

Tu ataci pe tangenta, muscindu-l de glezne si invinovatindu-l de indeplinirea conditiilor necesare pentru aderare.

Pentru degetel: fara cedarea suveranitatii partiale asupra multor aspecte din politica interna si externa a Romaniei, nu te poti integra in Europa.

Acum daca ati avea verticalitate, ati spune raspicat ca nu vreti in UE.
Dar nu umblati cu cioara vopsita pretinzind ca-i papagal.

Stim noi cine sunt papagalii.

urbos 17-01-2014 - 05:56

Ma lindic sifilitic, digitalu, dar si Neacsu, ca si altii, cati or fi, chiar sint din categoria antieuropenilor. Ei chiar nu vor in UE. Dar tu esti cretin, nu poti intelege, ti-am mai zis, NUMAI LA VOI cretini basisti, e unire-n cuget si-n simtiri. Ceilalti nu sint sectantule, un grup ca al vostru, pricepi? Asa e cand esti nebun, voi si restul lumii.

neacsum 17-01-2014 - 08:56

Cu unii papagali e inutil sa incerci sa comunici. Orice le-ai spune ei spun doar ce stiu. APana acuma nu stiai unde a spus BASESCU CA SUBRDONEAZA INTERESELE TARII CELOR ALE UNOR IPOTETICE STATE UNITE ALE EUROPEI . ACUMA CA TI S-A ADUS DOVADA, GASESTI CA SI EL CA ASTA E NORMAL SI CA ASA TREBUIE SA FIE. rEGRET CA MI-AM PIERDUT TIMPUL CU TINE .

UnUL 17-01-2014 - 09:10

Atitudinea domnului Neacșu și a lui Scârbos mă trimite cu gândul la celebrul „neamestec în treburile interne” clamat de Pingelică (mai este o țară care trăiește în autarhie : Coreea de Nord!), precum și de celebra zicală românească : ”Capra râioasă tot cu coada în sus”.

neacsum 17-01-2014 - 12:08

UnlL, una e sa faci parte dintr-o comunitate in care sa stabilesti de comun acord solutii si alta e sa iti subordonezi interesele, suveranitatea si resursele condiucerii acelei comunitati fara a tine cont de interesele nationale. La tine si la altii ca tine insa diferenta e greu de vazut sau nici nu vreti sa o vedeti. Voi mergeti cu capul in jug din obisnuinta

pathfinder 17-01-2014 - 12:19

E simplu sa vorbesti in modul asta in anul de gratie 2014 dupa ce esti cu sacii in caruta (adicatelea UE+NATO).
Unde era Romania fara apartenenta la UE musiu Neacsu?

Vrei UE, respecti niste conditii.
Mai ales ca esti printre ultimii veniti la masa.
Si printre cei mai rupti in cur.

Nu vrei UE, sanatate!
Dar asuma-ti iesirea.
Sa vad io dupa aia cam cat o sa fie pensia aia a lu’ matale…

Asa ca gargara asta suveranitatea si cu jugul e de doi bani.

ValVerde 17-01-2014 - 14:59

” APana acuma nu stiai unde a spus BASESCU CA SUBRDONEAZA INTERESELE TARII CELOR ALE UNOR IPOTETICE STATE UNITE ALE EUROPEI . ACUMA CA TI S-A ADUS DOVADA, GASESTI CA SI EL CA ASTA E NORMAL SI CA ASA TREBUIE SA FIE. rEGRET CA MI-AM PIERDUT TIMPUL CU TINE .

Nu mai guritza, nu le mai aburi
Uite ce ai spus (citat):

„cand un presedinte anunta si declara oficial ca pe el nu il intereseaza suveranitatea tarii sale si ca aceasta trebuie cedata”

Ceea ce e foarte diferit de cum interpretezi tu.
Confunzi „interesele tarii” cu „suveranitatea”

Poti sa arati unde a spus ca „subordoneaza interesele tarii” ??
Bineinteles ca nu poti, tot asa cum nu poti intelege ca iti servesti interesele tarii, ca actionezi in propriul interes, ca esti patriot si ai viziunea unei tari mai bune atunci cind CEDEZI PARTE DIN SUVERANITATE (ti-am dat exemple) si cind te integrezi intr-un sistem de care sa beneficieze fiecare roman.

Statele Unite ale Europei e un proiect (dupa mine utopic) care are subiect si predicat.
Se poate argumenta de catre sustinatorii proiectului, printre care si Basescu, ca integrarea si alinierea economica, legislativa si financiara va fi benefica pentru toate popoarele.

Tu poti sa fi de acord sau sa respingi asemenea idee. E dreptul tau si cu cit va exista o dezbatere mai serioasa, cu atit mai bine.

Dar tu, in micimea mintii tale, nu dezbati Statele Unite ale Europei. Tu scoti din context citeva fraze ale lui Basescu si le amplifici ca sa-ti intareasca bocetul primar care…de fapt nici nu stiu ce vrei. Esti ca Pribeagul: plingi si injuri ! Nu propui nimic. Arati cu degetul fara sa iei vreo pozitie.

Revenind la Basescu, m-a impactat ceea ce pretinzi ca a zis. Nici un sef de stat intreg la minte nu ar fi declarat ca „nu-i pasa de suveranitatea nationala” si ” subordoneaza interesele tarii”
Rezulta ca tu ai spus asta, nu Basescu.

Tu si cei ca tine sunteti asa de incompetenti, ca prin incercarile de voastre de a rasuci adevarul, de a interpreta dupa bunul plac, de a minti, pur si simplu, de fapt va ajutati dusmanul.
Orice cititor de buna credinta, ascultind ce aveti de zis, ve respinge argumentele si se indreapta catre cealalta tabara.
Nu ti-a trecut niciodata prin minte ca tonul si minciunile articolelor tale au de fapt un efect exact pe dos de ce-ti doreai ?

ValVerde 17-01-2014 - 15:10

” faci parte dintr-o comunitate in care sa stabilesti de comun acord solutii si alta e sa iti subordonezi interesele, suveranitatea si resursele condiucerii acelei comunitati fara a tine cont de interesele nationale”

===

Esti plecat rau cu pluta…pai mai Vilvoi, Parlamentul ala european e forumul in care se stabilesc DEMOCRATIC regulile uniunii.
Nu exista „de comun acord” exista legi dezbatute si promulgate intr-un cadru democratic, unde ai si tu voturile tale, si care odata implementate sunt obligatorii pentru toti.
Ce dracu’, mai Vilvoi, e elementar !

Nu-ti plac legile alea?
Doua degete sus si cere-te afara.

Dar pentru asta, o majoritate a romanilor trebuie sa gindeasca ca tine. Ceea ce nu e cazul.

Mai mult, in incercarile tale disperate, cu lovituri parsive sub centura, ajuti nehotaritii sa-ti devina opozanti.

Antibasistul 16-01-2014 - 22:12

ACUM am semnat PETIȚIA ON LINE in care se cere DEMISIA lui Basescu!!

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult