Acasa Opinii Universitatea a picat bacul

Universitatea a picat bacul

scris de Marin Neacșu
2.871 Afisari

Ca oltean , dar şi ca român, nu pot să nu sufăr pentru situaţia în care se găseşte echipa de fotbal Universitatea Craiova. Am ţinut cu Craiova încă de pe când nu locuiam în Craiova şi nu ştiam că mă voi stabili aici. Am ţinut cu Craiova încă de pe vremea când elev de şcoală generală fiind, la Alexandria, mă calificam cu echipa şcolii  la faza  naţională a campionatului interşcolar la Sf.  Gheorghe, acolo unde avea să apară blondul Balaci. M-am bucurat şi m-am întristat odată cu miile de suporteri de pretutindeni şi nu cred că exagerez dacă spun că era cea mai iubită echipă a anilor 80, că toti chibiţii de fotbal îi ştiau componenţa, chiar dacă nu erau fani olteni şi că a fost singura echipă care a avut la un moment dat 9 jucători din 11 în teren la echipa naţională.

Marin NeacsuAu fost ani buni  când echipa naţională începea cu Lung în poartă, Ştefănescu şi Negrilă în apărare, Balaci si Beldeanu la mijloc, Cârţu şi Cămătaru în atac. La aceştia se mai lipeau  Tilihoi, Donose, Geolgău, Crisan, Irimescu, în funcţie de împrejurări.

Astăzi a venit timpul să uităm, să ştergem cu buretele amintirile şi să spunem: Echipa de fotbal Universitatea Craiova a fost dezafiliată de la FRF. Brusc şi irevocabil. Iar domnul Mircea Sandu, acest gropar al fotbalului  românesc care de când este în fruntea fotbalului nu se poate lăuda cu nicio realizare, nici măcar cea obţinută cu generaţia de aur, pentru că generaţia lui Hagi nu este rodul muncii sale, el a fost doar profitorul acelei generaţii de excepţie, domnul Mirca Sandu are nesimţirea să afirme pe post, cu o răutate malefică, de neiertat, că nu se mai poate face nimic, pot merge si la ONU, pentru că nu există pe lume o instanţă mai mare decît FRF şi nimeni nu are puterea şi dreptul să îi conteste deciziile şi autoritatea. Ăsta da satrap. Băsescule,  pune mâna pe creion şi ia notiţe.

Şi în susţinerea celor spuse, declară: pentru încălcări grave şi repetate ale statului FRF…

Păi nu mă pot abţine să nu întreb, cât de grave şi cât de repetate. Dacă situaţia este aşa cum susţineţi domnule preşedinte ( alt preşedinte, aceeaşi aplecare spre distrugere, aceeaşi incompetenţă, aceeaşi nepăsare pentru destinele celor ce i-au încredinţat destinele ) atunci poate puteţi să detaliaţi să ştie tot românul care sunt aceste fapte grave, de când au apărut, cine le-a tolerat şi perpetuat, cine a spus (dacă este aşa cum spuneţi)” lasă bă că merge şi aşa , e băiat bun Mititelu”

Cine a tolerat greşelile grave şi repetate de-a lungul timpului, la toate echipele, mergând pe principiul, “lasa-l că e de-al nostru.” Iar acum, cum s-a stricat căruţa, cum încep să mişte băieţii în front, cum se aruncă la gunoi echipele, destinele unor oameni, speranţele unor microbişti, mândria unei regiuni, tradiţiile şi însemnele unei echipe. Nu sunt pentru perpetuarea  neregulilor şi aranjamentelor în sport, cine greşeşte să plătească, dar să plătească şi cel ce a întreţinut aranjamentele, a închis ochii la nereguli, (ca să nu spun că le-a susţinut, dacă nu cumva chiar proliferat cu bună ştiinţă) .

Iată că după dezastrul din învăţământ, ne trezim cu un alt reformator deformator  şi în fotbal, care vine şi, dintr-un condei, rade 4 echipe  pentru că brusc s-a născut corectitudinea în domnii de la FRF şi LPF. Brusc,  bişniţarul Dragomir îşi aduce aminte de corectitudine şi scoate intransigenţa de la naftalină. Brusc, ca şi cum pînă acum au dormit şi nu au văzut în ce mocirlă se scaldă fotbalul românesc, au găsit remediul şi ţapul ispăşitor. Nu m-ar mira să spună că rezultatele slabe ale echipei naţionale din ultimii 20 de ani se datoresc Craiovei şi eventual Timişoarei. Dânşii acum au apărut în fotbal, acum au văzut situaţia şi acum au luat măsuri. De fapt, totul este un război personal al celor doi naşi ai dezastrului din fotbalul românesc, un război pe care nu ai cum să îl câştigi, pentru că ei fac legile, FRF este stat în stat, nu se supune legilor României, doar legilor fotbalului pe care ei le propun , ei le votează, ei beneficiază de ele. Pedepsesc pe oricine spune un cuvânt rău despre ei, amendează pe oricine critică arbitrajul şi aranjamentele mai marilor din fotbal, exclud pe oricine îndrăzneşte să îi conteste în instanţă şi iese din pluton. Ce ne mai miră? Până şi la echipa naţională se joacă s(c)ârba  în doi, sau trei, cu aceleaşi nume care se tot schimbă de la un eşec la altul, aceiaşi incompetenţi înfumuraţi, dar uşor de strunit, tocmai pentru că nu au valoare şi nu pot ridica pretenţii, Hagi, Piţurcă şi Răzvan. Un barbugiu, un fotbalist de geniu, dar antrenor de nota 0, şi un purtător de nume care spune ceva în fotbalul romînesc şi internaţional. Iar domnul Mircea Sandu se face că nu vede un Olăroiu, un Dan Petrescu, antrenori cu prestanţă, cu ştiinţă de carte, dar mai ales cu coloană vertebrală. Din cauza asta nu sunt  chemaţi  la naţională. Pentru ca nu sunt ”cooperanţi”. Din cauza asta nici nu vin, pentru că văd cine şi cum conduce destinele fotbalului românesc.

Pe lângă asta, Craiova a mai avut şi ghinionul să încapă pe măna unor vânzători (vezi Neţoiu) hoţi (vezi Dinel) orgolioşi şi slabi manageri (până acum -vezi Mititelu). Iar  jucătorii, ca şi bacalaureaţii noştri, s-au învaţat aşa, cu salarii mari (ca şi elevii cu notele ) fără să le merite, cu baruri, distracţii, băutură cu chiul de la antrenamente ( cine îşi permite să sancţinoneze o vedetă?) cu rezultate obţinute ca şi examenele elevilor, pe aranjamente, ca între noi, şmecherii.

Putem spune că anul ăsta, Craiova, Timişoara, Bistriţa şi Oradea au picat bacul sau mai bine spus  nu au mai fost lăsate să copieze pentru ca i-au supărat pe domnii profesori. La aşa învăţământ, aşa sport, la aşa sport, aşa rezultate. La ele s-au pus camerele sau mai bine zis s-a pus .. pata lui Dragomir şi Mircea Sandu , tusea şi junghiul  fotbalului românesc.

38 comentarii

vanesa 21-07-2011 - 21:05

De data asta un editorial de nota 10.

Denali 21-07-2011 - 22:01

Femeie asenav (sic!)…ce ai citit tu mai sus nu se numeste editorial ci : Opinie…

Spre exemplu daca dl Marius Batca , sau Doru Dragomir sau Roland Pena semnau articolul de mai sus , acesta intr-adevar se numea : Editorial…

sa nu-mi spui ca si tu ai absolvit facultatea…sau si mai rau : ca ai diploma de …bacalaureat…

Semnat : Alamar…un alt nick ptr. tine ca sa-l descifrezi ,diseci si sa-i intelegi misterul…

succes…

vanesa 22-07-2011 - 00:06

Asexuat De Na Li…ce ai scris aici se numeşte ad labam.

Spartacus 21-07-2011 - 21:19

Culmea nesimtirii este motivul dezafilierii: pentru ca Mititelu a indraznit sa dea in judecata FRF. Asa ceva se intampla in Romania. Unui club i se ia dreptul de a mai juca intr-o competitie pentru ca in drazneste sa faca apel la un drept constitutional, dreptul de a fi judecat drept de catre o instanta . Exista o Declaratie Universalaa Drepturilor Omului. Domnul Mircea Sandu, o fi auzit de ea ?Este posibil sa pedepsesti atatia oameni numai pentru ca patronul unui club nu ti se supune si indrazneste saa isi caute dreptatea in instanta ?

Liviu 21-07-2011 - 22:02

Totul face parte din cancerul care a cuprins tara asta ! Trebuie insa recunoscut ca vina este si a noastra a tuturor, a celor care s-au tot mintit si care au tot mintit … Boala lunga moarte sigura !!!

neacsum 21-07-2011 - 22:57

Liviule, sa nu te auda urbos ca spui ca e si vina noastra sau a lui, ca sare fript ..

Liviu 21-07-2011 - 23:05

Cu Sobru am stabilit un fel de „modus vivendi” … Nu suntem pe aceeasi lungime de unda dar macar nu ne porcaim ! Stiu ca nu se considera vinovat de nimic (si poate ca are dreptate !) insa totodata are niste parinti, eventual o sotie si niste socrii, o multime de rude si prieteni pentru care nu stiu daca ar baga mana in foc … Viata este complicata si are multe surprize ! De aceea am face bine ca aceasta pe care o traim acum sa o traim decent, onorabil, cu fruntea sus !!!

neacsum 21-07-2011 - 23:19

De acord cu tine .. mai putin cu chestia cu neamurile . In ultima instanta si in fata legii si a oamenilor si a lui Dumnezeu, suntem judecati singuri pentru ceea ce facem noi, nu pentru ceea ce fac altii. Poate putem fi judecati pentru ceea ce nu facem pentru copii nostri, dar nu pentru ceea ce fac ei .

Liviu 21-07-2011 - 23:39

Asa este numai ca traim aici impreuna, intr-o societate „umana” … De actiunile celor din jur depind si vietile noastre ! Tragedia cea mai mare este ca pe scara timpului sunt ani-viata, anii nostrii, vietile noastre … Parerea mea este ca daca vedem pe unul de langa noi, chiar neam cu noi fiind, care nu face ceea ce trebuie si noi nu ii spunem lucrul asta si mai rau decat atat il mai si incurajam, atunci o parte din responsabilitate ne revine si noua implicit ! Sigur ca fiecare este liber sa faca ce vrea cu viata lui numai ca asta se intampla numai in teorie, in practica ceea ce face fiecare cu viata lui produce vrand-nevrand schimbari si in vietile celor din jurul sau, a rudelor sale cel mai mult si mai sigur !!! Iar din punct de vedere juridic cele ce le face un viitor raposat se rasfrang si asupra mostenitorilor care raman dupa el … Asa ca nu-i asa !

urbos 21-07-2011 - 23:53

Neacsule, ba frate, atata prostie ma face sa-mi iau campii.
Ca sa ma faci pe mine vinovat de rezulatele INVATAMANTULUI ROMANESC trebuie sa fii complet cretin! Dar cretin rau! E comic.
Dar de la cine nu face diferenta intre catatean si stat ce pretentii sa ai?

Si-acuma sa tragem concluzia:
daca toata natiunea romana e una de idioti, ceea ce este foarte probabil, ATUNCI NU E NIMENI DE VINA. Atunci inseamna ca astia sintem! Pricepi bai tataie? Deci NU E NIMENI DE VINA!
Iar cetateanul nu e de vina decat la vot. Pentru ca asta face legatura dintre el si stat. In rest, ce face el in viata particulara, ca invata, ca nu invata, e treaba lui, si NU E DE VINA! Nu e de vina decat poate in fata lu ma-sa, lu ta-su, lui Dumnezeu etc, dar nu e asta nici treaba mea, nici a ta, nici a altuia.
Unde nu-i cap…

neacsum 22-07-2011 - 00:09

Da Liviu, e corect ca nu putem sta de lemn Tanase, asta sustin si eu , asta urmaresc si eu , lipsa de atitudine , automultumirea , lipsa de responsabilitate ne face complici , dar pentru asta nu te poate condamna nimeni, te condamna viata destul. Nu vezi ce spune Urbos? Mai are un pic si pune mana pe mitraliera numai pentru ca a indraznit cineva sa spuna ca si cetatenii sunt vinovati de starea in care ne gasim . El nu are decat o datorie fata de tara, fata de cei care l-au crescut si cei care vin , sa voteze , in rest papa- nana- caca.Si ne mai miram ca am ajuns unde suntem .Cate milioane mai sunt asa ?

urbos 22-07-2011 - 01:37

Tu esti normal?
Nu vezi bai ca io vreau sa pun mitraliera pe AIA CARE CONDUC! Esti tampit, nu pricepi nimic?
Tu dai vina pe oamenii de pe strada.
Dumnezeule!!

YAAKOV 22-07-2011 - 09:05

Domnule Neacsu, le-am povestit unor ingineri (din aia care mai stiu ceva, nu simpli posesori de diploma) cata aparatura s-a casat de-ampulea la Universitate, pentru ca nu se lucreaza cu ea de ani buni (profii „mermelesc” din greu la dosarele personale, nu mai pierd timpul sa-i invete pe studenti chestii concrete), pentru ca tehnicienii (gestionarii) s-au vorbit intre ei sa faca cumva si sa reduca din valoarea de inventar, sa doarma mai linistiti.
Stiti ce mi-au zis respectivii ingineri ? Ca ar trebui sa fie impuscati decanul si sefii de catedra si ca vina gestionarilor este mica in raport cu cea a sefilor. Nu spun ca cei care si-au batut joc de atata echipament stiintific, de componente de mare valoare, sunt curati. Dar pestele de la cap se impute.

Denali 22-07-2011 - 00:46

To : vanesa…

Femeie vanesa …hmmmm.. in legatura cu framantarea pe care o ai despre nick ul subsemnatului…hmmmm…cum sa ma exprim mai delicat ,ca esti femeie…si in acelasi timp sa ma intelegi…la nivelul tau de mahala…hmmm :

se pare ca ai trecut prin scoala precum rahatul prin gasca…

iar acum doresti sa treci prin viata , asa cum ai trecut prin scoala…

Denali , asa cum trebuia sa inveti in clasele primare la geografie , este un munte in Alaska…de fapt cel mai inalt din emisfera vestica…

Bastinasii athabascans ,din alaska, il numes Denali ( The High One) , in timp ce nebastinasii il numesc : Mount Mckinley , in onoarea fostului presedinte american William McKinley)…

Daca bulgarii se stabileau nu la sud de dunare, ci in alaska , poate ca il numeau asa cu te-ai scremut tu : Ilaned…

Acum….eu nu stiu ce varsta ai…este irelevant…Dar sunt sigur de un lucru : Tact-o va fi foarte mandru de tine , cand as, cum ai invatat in primii 7 ani din viata , plina de respect fata de batrani , il indemni sa se duca la culcare in frigider…o gluma foarte inteligenta ..ptr. clasa a patra…

In trecut , inainte ca Epoca de Aur sa inceapa sa excreteze produsul epocii : Omul Nou , mioriticii ,aveau inca una din putinele calitati : respectul ptr. parinti , bunici , batrani…

Astazi , se pare ca in romania , batranii domiciliaza in frigidere( probabil din lipsa acuta de alimente)…

Ce este si mai ingrijorator , decat faptul ca iti culci tatal in frigider, este faptul tie ti sa dat dreptul de ….vot…

Parintii tai trebuie sa fie foarte mandri de tine…mai ales cand iti citesc mitocaniile pe internet…

succes…cu cititul …editorialelor…

vanesa 22-07-2011 - 03:00

Când o să terminaţi cu băşcălia de doi bani, chipurile din America, practic de la centrele de monitorizat şi bruiat presa electronică autohtonă, unul fiind chiar lângă podul lui Oprescu, mai vorbim, caschetă neavenită printre internauţi.

YAAKOV 22-07-2011 - 08:50

Sa stiti ca mi-a crescut tensiunea de doua ori si n-am dormit toata noaptea de grija echipei de fotbal.

Romanii, de tembeli ce sunt, sunt in stare sa se ia la bataile cu politistii, sa sparga tot ce le cade pe mana, sa incendieze, pentru ca niste fotbalisti (niste ciumeti cu bani multi, la care casca gura prostimea) nu stiu ce au facut.
Dar cand s-au inchis fabricile si au plecat acasa cu buzunarele goale, cand s-au instrainat bogatiile tarii, cand s-au inchis spitale, cand s-a introdus coplata, cand s-a „reformat” sistemul de invatamant, etc, nimeni n-a comentat. Nu le-a convenit, au strans din masele si repede s-au reorientat, sa fure ceva, sa smechereasca, sa ia niste diplome fara sa le merite, sa ciripesca la „organe” ca sa se milostiveasca si de ei.
Astia sunt romanii, niste milogi si niste prosti !

Vad ca si domnul ziarist are insomnie din cauza acestor paraziti, care fara prea multa carte o duc imparateste, dand cu piciorul in basica. Sunt enorm de multi tampiti care ii baga in seama. Unde sunt erbivore multe, automat apar si carnivorele.

Domnule ziarist, subiecte mai tari nu abordati ? Nu vreau o maraiala, dupa care sa dati din coada, ci sa muscati rau de tot.

neacsum 22-07-2011 - 09:53

Domnule Yaakov
Nu de grija fotbalistilor am scris eu. Se pare insa ca subiectul va este strain, si nu va intereseaza,atunci de ce mai interveniti? Doar ca sa aratati cat de sarcastic si dur puteti fi ? Va cunoaste lumea, nu e nevoie sa mai demonstrati ceva .

YAAKOV 22-07-2011 - 10:30

Scuza-ma pentru duritate. Sunt putin hipertiroidian si uneori ma comport ca un „capcaun”. As rupe carnea cu dintii din toti cei care ma deranjeaza, cat de putin.

neacsum 22-07-2011 - 10:40

Domnule Yaakov
Daca aveti probleme cu controlul temperamental, va sfatuiesc sincer sa incercati sa va abtineti. Nu este vina mea sau a altuia ca sunteti mai impulsiv. Daca fatul ca cineva poate avea o opinie care nu va este pe plac vi se pare atac la persoana , atunci .. aveti o problema pe care nu suntem noi obligati sa o suportam .Si o spun cu tot respectul si condescendenta posibile . Incercati sa fiti obiectiv si fair in relatiile cu ceilalti, nu sa ii tratati in functie de starea psihomorala sau fazele lunii .Daca este ceva in articol cu care nu sunteti de acord, putem disacuta pe marginea aspectului fara sa ne taram prin albii .

YAAKOV 22-07-2011 - 10:50

Nu dati in balbaiala din atata lucru. In fond era cam adevarat ce v-am spus, fara suparare. Evitati sa scrieti despre treburi mai serioase, ca tot romanul. Va vaicariti ca „toti suntem de vina pentru ce ni se intampla rau” si ca nimeni mu reactioneaza, dar sunteti pe linie cu cei pe care ii indemnati sa faca ceva. Dumneavoastra sunteti la butoane si puteti sa atacati frontal problemele.

Pe de alta parte va inteleg ca sunteti microbist si ca aveti o mare durere in suflet pentru ce s-a intamplat la U. Craiova. Am priceput ca ati scris articolul mai mult pentru microbisti, nu pentu ingamfatii de fotbalisti.
Fiecare e cu goanga lui. Eu o am pe cea cu electronica.

YAAKOV 22-07-2011 - 10:14

Daca presa libera are menirea sa-i zgandare pe cei de la putere, atunci si cititorii au dreptul sa-i ia la intrebari pe ziaristi. Nu este corect asa ?

neacsum 22-07-2011 - 10:31

Puteti lua la intrebri pe cineva si fara sa jigniti cum a facut urbos mai sus , si fara sa faceti insinuari neacoperite sau sa faceti interpretari tendentioase.
Puteati spune ce anume nu va place in ceea ce am scris eu . Eu nu am deplans soarta fotbalistilor, asa cum ati insinuat. Ori ati citit in diagonala , ori comentati cu rautate. Daca aveti ceva personal cu mine , va stau la dispozitie.

YAAKOV 22-07-2011 - 10:41

Nu ma deranjeaza sa privesc cum joaca copiii fotbal. Am jucat si eu de cateva ori, desi nu ma atragea in mod deosebit. Dar fac alergie urata de tot la aceasta mega-manipulare care se face cu fotbalul, folosit ca instrument de manipulare a „masei biologice” care lucreaza „in fabrici si uzine”. Si comunistii s-au folosit de sport ca sa-i calmeze pe muncitori si sa nu carcaie ca nu le convine ceva. Plecau de la fabrica, luau o bere in nas, din mers, ajungeau acasa si beleau ochii la meciuri, isi cardeau nevestele si a doua zi erau din nou buni de munca.

YAAKOV 22-07-2011 - 11:09

Eu vad ca urbos vi le zice de va sar fulgii. Nu va lauda prea mult.

„Tu esti normal?”, „Neacsule, ba frate, atata prostie ma face sa-mi iau campii.”, ,,,

Si de ce sunteti atat de sensibil ? Fiti domnule ca un adevarat soldat pe campul de batalie. Mergeti inainte si nu va speriati de „gloantele” cititorilor.

neacsum 22-07-2011 - 11:28

Urbos nu stie sa vorbeasca altfel asa ca voi inceta sa ii mai raspund . Nu imi plac albiile. Prefer dusul.

YAAKOV 22-07-2011 - 11:37

Domnule Neacsu, chiar daca sunt eu hipertiroidian si mi se aprinde fitilul repede, nu tin la dusmanie. Sunt ca muncitorii, care se injura si a doua zi se duc impreuna la carciuma. Ei nu pot sa fie ca intelectualii, care tin in ei raca pana la moarte, din nimic. Asa este specificul muncii lor. Au nevoie sa colaboreze la locul de munca si de asta sunt mai deschisi.

neacsum 22-07-2011 - 11:44

Nu cred ca e o caracteristica a muncitorilor sau a intelectualilor. Eu cred ca tine de educatie, de puterea de a intelege si accepta. Eu sunt oltean , deci imi sare si mie tandara , poate ma enervez prea repede , poate pun prea multe la inima , dar nu jignesc , nu tin dusmanie , accept ca toti pot gresi, asa cum gresesc si eu, stiu sa imi cer scuze si accept scuzele sincere . Unor replici ca cele ale lui Urbos nu le raspund din respect fata de sine si cei ce mai citesc pe aici .

YAAKOV 22-07-2011 - 12:02

Iertati-l si pe urbos, ca el e „in exercitiul functiunii”.
Ia si el o paine, in vremurile astea de rahat.
Sa-i raspundeti in continuare, ca se supara si plange.

YAAKOV 22-07-2011 - 10:18

Fac alergie la fotbal, dar nu cand joaca copiii, ci la asta manarit de mafioti si de politicieni, folosit ca instrument de manipulare a „masei biologice” care lucreaza „in fabrici si uzine”.

YAAKOV 22-07-2011 - 10:56

Vad ca dispar din comentarii. Cineva, cu pantalloni si ochelari pe nas, nu un programel anti-spam, ni le scoate.

neacsum 22-07-2011 - 11:26

Yaakov
Nu stiu daca si cine scoate comentariile. Nu am nici o legatura.
Iar articolul nu s ereferea nici macar la microbisti. Porcaria din fotbal face parte din marea porcarie care se numeste clasa politica romaneasca . Ce s-a intamplat in fotbal s-a intamplat in toate sectoarele. Fiecare taie acolo unde stie ca poate si unde posibilitatile de raspuns , recatie sau contracarare sunt minime . Ma invinuiti ca abordez subiecte neinteresante ? Inseamna ca nu l-ati citit decat pe acesta cu fotbalul . Incercati si ceva mai serios http://neacsum.blogspot.com/
Din pacate aici nu a mai avut loc in timp util. Si nici alte ziare nu au vrut sa il preia .. probabil s-a dat cu praf de liniste de undeva . Subiectul apare cel mult pe bloguri . Presa a pus lacat.

YAAKOV 22-07-2011 - 11:56

Am sa citesc ce ati scris pe blog, dar nu o sa mai stau la taclale pe forumuri, ca mai trebuie sa fac si alte chestii. Acum sunt in concediu, dar din toamna schimb directia. M-au certat si nevasta-mea si fiul meu ca stau pe forumul de la aceasta mizerie de ziar, in loc sa fac altceva.
Nu schimbam noi mentalitatea romanilor, cu ce spunem pe forumuri sau pe bloguri. Fiecare e destept atat cat a primit la nastere. Cine e destept pricepe din prima cum merg treburile, iar cine e cretin nu se desteapta nici cu medicamente straine.

neacsum 22-07-2011 - 12:06

Faceti cum doriti, dar nu sunt de acord cu doua aspecte. Acest ziar nu este o mizerie, nu pentru ca scriu eu aici ci pentru ca este un ziar neangajat politic. Nu mai sunt de acord cu faptul ca nu facem nimic aici ( ma refer la toti cei ce scriu sau comenteaza), schimbul de idei , opinii, informatii este necesar si benefic. nu traim in pesteri, socializam, interactionam, normal ar fi sa ne si ajutam nu numai sa ne faultam. Dar si piedicile spun ceva , si e mai bine decat indiferenta.

neacsum 22-07-2011 - 12:08

In ceea ce il priveste pe urbos, am sa-i raspund cand isi va cere scuze si cand va dovedi ca se poate discuta cu el civilizat.

Arhimede 22-07-2011 - 12:56

Înainte de 1989 eram preş la o comisie sportivă.

Conform calendarului aveam concursuri, campionate, etc…

De câte ori ceream ceva fonduri, aveam urmatoarea discuţie cu contabilul şef:
– Avem campionatul naţional. Trebuie ceva bani de transport, cazare…
– N-avem.
– Da’ la fotbal tot daţi.
– Fotbalu’ e altceva.
– Fotbalu’ nu e sport?
– Nu e sport, da’ ne place…
– Da, să tocaţi bani…
– Asta e. Fă-te fotbalist şi te umplu de bani!

Forbal?
Când aud acest cuvânt vreau să trag cu mitraliera: în fotbalişti, arbitri, antrenori, şefi, şefuţi şi galerie.

În antichitate era panem et circense
Acum este doar fotbal fără panem.

Dar la prostime, merge.

neacsum 22-07-2011 - 15:10

Am o vecina , fata unui prieten , multipla campioana nationala, balcanica si europeana la spada.Stiu cat efort a depus sa ajunga unde a ajuns si stiu si care este rasplata muncii ei. Stiu ca nu sunt platite alte sporturi si nici comentate atat cat fotbalul .Stiu ca nu a castigat cu toate trofeele ei nici cat castiga un fotbalist intr-un campionat.Este o nedreptate, dar care se bazeaza pe interesul pe care il da populatia sporturilor . Iar eu in articol nu deplangeam situatia fotbalistilor cat a fotbalului si implicit a sportului sportului care a ajuns pe mana unor afaceristi fara scrupule. Cand urmaresti o partida de scrima , nu poti nici sa mananci seminte , nici sa arunci petarde , nici sa injuri . Din cauza asta avem mai mul;ti spectatori la un meci de fotbal decat la o partida de sah.

neacsum 22-07-2011 - 15:28

Arhimede
Am o fata, vecina cu mine , multipla campioana nationala balcanica europeana la spada parca . Nici nu mai are unde sa puna trofeele , traieste cu parintii intr-un bloc amarat cu doua camere , e profesoara de sport, de cativa ani, una din elevele ei, deja a devenit campioana nationala. nu a castigat in toata cariera ei, cu toate titlurile cat castiga un analfabet de liga a doua la fotbal, intr-un an . Articolul meu nu lua apararea fotbalistilor, ci deplangea situatia din fotbal, din sport, activitati conduse de niste parveniti, fosti bisnitari precum fratii becali sau Dumitru Dragomir, oameni care ca si Traian Basescu au intrat in anul 1990 cu zeci de mii de dolari facuti din bisnita cu blugi, casetofoane , tigari, aparatura electronica , cafea, tigari.Bisnitarii de ieri ne conduc destinele , conduc tara, invatamantul, sportul, iar noi ne injuram pe bloguri.

Ciu Huhu 22-07-2011 - 16:08

Ma lesinatilor tara e bagata in prapastie de PDL in frunte cu Basescu si voua va arde de fotbal, ptiu!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult