Acasa Opinii Va şti stânga ce face dreapta?

Va şti stânga ce face dreapta?

scris de Marin Neacșu
72 afisari

 S-a anunţat oficial, de Ziua Unirii. Al doilea anunţ de importantă deosebită pentru ţară, în mai puţin de două zile. Cred că e concurs şi mă întreb ce fel de concurs va fi, atât timp cât mistreţii tocmai au fost împuşcaţi iar urşii sunt în hibernare.

Marin NeacsuDomnilor, România în mod cert va intra în cartea recordurilor cu cele mai stupide şi mai inexplicabile situaţii. Ca şi când  nu era suficient că a luat o decizie în locul executivului şi a dat şah sistemului instituţional intervenind peste o declaraţie a Primului Ministru şi dând ordin de anulare a unei decizii guvernamentale, domnul Băsescu a considerat că dacă el a schimbat decizia, el să facă personal anunţul privind unele măsuri ale executivului. Ce atribuţi are preşedintele în acest sens? Să răspundă cine ştie. 

Ei bine, vrând parcă să moară românul de mirare,  Opoziţia sau mai bine zis cele două mari partide din opoziţie, PSD şi PNL,  au anunţat că vor înfiinţa o alianţă preelectorala de dreaptă stânga prin culoarul central PC cu care să se ia la bătaie cu alianţa partidelor anticonstituţionale. De ce Anticonstituţionale ? Păi pentru că PDL-ul este un partid condus de un om care ştie să dea numai legi anticonstituţionale. UDMR-ul este un partid înfiinţat pe baze etnice, nimeni nu poate nega realitatea  iar conform Constituţiei, nu prea e voie să se înfiinţeze astfel de partide. UDMR-ul din care Românie face parte, din a cui Românie? UNPR-ul este un partid de trădători. Oricum am întoarce-o,  trecerea dintr-o tabără în alta, lingvistic sau politic sau chiar în sens militar, trecerea unei persoane dintr-o tabără în alta pe timpul luptei se numeşte trădare. Nu o spun eu, o spun toate dicţionarele lumii. Iar trădarea este şi ea prevăzută undeva în Constituţie. 

Bun. E clar pe cine avem de o parte a baricadei . Ce avem de cealaltă parte? Păi cea mai ciudată alianţă posibilă, în oricare colţ al lumii te-ai uita. Două partide cu viziuni doctrinare  apropiate precum Polul Nord de Polul Sud, se unesc pentru a lupta împotriva meridianului. Îmi amintesc o anecdonta care circaula în legătură cu Mareşalul Antonescu: „la un moment dat i se trimite spre aprobare cererea unui popă, iubitor de armată care cu ultima suflare a cerut să fie condus pe ultimul drum  pe afet de tun,  onoare care se acordă numai marilor eroi ai patriei, în genere militari, dar şi oameni politici. La primirea cererii din partea Patriarhiei, marele Antonescu, care nu a fost doar un mare patriot, dar şi un om cu un dezvoltat simţ al umorului, a notat pe  cerere ” popă pe tun? Nici Dracu nu a mai văzut…… aprob, ca să se vază! “  Alianţa dreapta stânga? Un alt Antonescu spune „dacă aprobă Conferinţa Naţională, o să vedeţi!„

Cum se naşte această alianţă  este vizibil. De ce ? Păi ca să dea piept cu semiluna. Este posibilă această unire? Păi dacă Polul Nord magnetic se deplasează şi nimeni nu se miră, de ce nu s-ar deplasa un pic spre centru  şi polii politici ai României, mai ales în condiţiile în care România a devenit de mult ţara tuturor paradoxurilor. Fac un exerciţiu scurt de imaginaţie şi mă văd condus de această alianţă. Ce vom avea? Principii de stânga implementate prin metode de dreapta sau principii de dreapta duse la îndeplinire cu metode de stânga? Şi PC-ul ce va face, va fi cureaua de transmisie a motorului? Să fie oare România prima ţara din lume în care stânga va şti ce face dreapta?

 Nici Antonescu nu a mai văzut. 

15 comentarii

militar[rz] 26-01-2011 - 12:09

Parca asa mai merge,,,,va apropiati de adevar,,,felicitari ptr, articol,,,dar totusi sa facem un exercitiu de imaginatie asa cum va place dv.,,si anume: MApN;MAI;SI STRUCTURILE DESIGURANTA NATIONALA[SERVICIILE],sa treaca urgent la restabilirea statului de drept ptr. cel mult 6 luni ,prin confiscarea tuturor averilor ilegale obtinute prin frauda si coruptie si condamnarea detinatorilor acestora la putini ani de puscarie,,,adica PE VIATA,,,,,DE LA BASESCU PANA LA ULTIMUL CONSILIER LOCAL DIN CEI CARE AU DISTRUS TARA,FSN,PDSR,PSD,PNTCD,PNL,PD,PDL,UNPR,PC,etc. VA ASIGUR CA NICI NATO ,UE, SI NICI CHIAR LICURICIUL CEL MARE NU AR FI IMPOTRIVA,,,,ALTE AMANUNTE AM SA VI LE ADUC,,,,,,PE ALTE CAII..VA SALUT

spartacus 26-01-2011 - 12:14

asa ceva ar insemna lovitura de stat , este impotriva principiilor de drept international si nimeni nu ar accepta sau nu ar sprijini deschis o astfel de solutie. Hai sa fim realisti.

urbos 26-01-2011 - 12:40

SRI e o mizerie la mana securistului sef de la Cotroceni. Basescu e vandut jidanimii, iar SRI e deja incalecat.
Intr-adevar, armata ar trebui sa-si respecte juramantul de care face acum atata caz, caci nu a jurat pentru Basescu, a jurat pentru tara, asa ca Armata trebuie sa treaca la actioune. Basescu trebuie arestat impreuna cu acolitii lui. Este un act legitim, democratic, caci regimul Basescu este antidemocratic, ILEGITIM SI CRIMINAL!
Nu armata insa trebuie sa preia puterea ci doar sa asigure cadrul preluarii puterii de catre fortele democratice, instituirea unui guvern provizoriu pentru organizarea de alegeri libere si corecte.

Mache 26-01-2011 - 13:34

Bey Bubosule,

In Tunisia a fost nevoie de unu’ care sa-si dea foc ca sa fuga kapitanu’ lor in vacanta viagera in Arabia Saudita. Ce zici n-ai dori sa fi tu deschizatoru’ de drumuri la noi?

Stiu ca n-o sa mearga si aia o sa rada de tine cu lacrimi cand te-or vedea zbenguindu-te cu atata foc 🙂 in fata la MApN . Da’ macar scapi si tu de chinuri. Cat de mizerabil sa fi tu, tot ii se moaie omului inima cand te vede cat de tare te zbuciumi si faci spume la gura 24/7. Si atunci ne amintim cu totii de vorba aia din batrani: „Impusca-l sa nu se mai chinuie!”

urbos 26-01-2011 - 13:47

Nu sint genul. In schimb, ti-as scoate ochii, te-as pune sa-i mananci apoi te-as spanzura cu prorpiile tale mate puturoase. Sau mi-ar fi placut sa ma intorc in timp, s-o intalnesc pe ma-ta cand era cu burta la gura, s-o scobesc cu furculita prin maruntaie si sa-i salt pe burdihan cu bocancii, pana ii ieseau ochii aia de peste mort din orbite. Nu mai discutam acuma.

Morkova Vesela 26-01-2011 - 13:57

Ce de canibali s-au inghesuit in Ploiestiu ala, of Doamne. Se vede ca tactu a fost camasa verde, aschia nu sare departe de ciotu putrezit…

Mache 26-01-2011 - 14:05

Foarte bine bubosule ca nu-ti dai foc si esti gata sa-ti duci crucea mai departe. Ma bucur ca ai atata tarie in tine.

Dupa cum spuneam anterior, fa si tu un efort constructiv sa nu crapi inainte de sfaristul sesiunii de vara. De obicei atunci e momentul in care medicinistii au nevoie de hoituri pentru disectii. Nu uita ca e prima si ultima ta ocazie de a fi util de cand faci umbra pamantului…

Fi tare bubosule, nu te lasa!

Mache 26-01-2011 - 14:08

Pentru Morkova Vesela

Fi serios! Tatal bubosului nu era camasa verde. Era de-a dreptul o camasa neagra. Mai ales la guler. Iar bubosul duce inainte cu mandrie traditia jegului stramosesc.

militar[rz]2 26-01-2011 - 12:11

Parca asa mai merge,,,,va apropiati de adevar,,,felicitari ptr, articol,,,dar totusi sa facem un exercitiu de imaginatie asa cum va place dv.,,si anume: MApN;MAI;SI STRUCTURILE DESIGURANTA NATIONALA[SERVICIILE],sa treaca urgent la restabilirea statului de drept ptr. cel mult 6 luni ,prin confiscarea tuturor averilor ilegale obtinute prin frauda si coruptie si condamnarea detinatorilor acestora la putini ani de puscarie,,,adica PE VIATA,,,,,DE LA BASESCU PANA LA ULTIMUL CONSILIER LOCAL DIN CEI CARE AU DISTRUS TARA,FSN,PDSR,PSD,PNTCD,PNL,PD,PDL,UNPR,PC,etc. VA ASIGUR CA NICI NATO ,UE, SI NICI CHIAR LICURICIUL CEL MARE NU AR FI IMPOTRIVA,,,,ALTE AMANUNTE AM SA VI LE ADUC,,,,,,PE ALTE CAII..VA SALUT

urbos 26-01-2011 - 13:48

Luati de la Basescu: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1CANvikWrxU

asta cu cine seamana, cu mache sau valverde? HAHAHAHAHAHAHA!

Morkova Vesela 26-01-2011 - 13:51

Ah, Antonescu … Oare nu a murit acesta neincovoiat si ca un sacrificiu pt tara? Oare nu ne-a scapat de ciuma legionara? De sfintirea macelarilor verzi vad ca e plina ziulica asta! Dar de a lui Antonescu?

jan dinu 26-01-2011 - 22:37

Colonele ,itzi propun o afacere „necoruptionala ” :
Pentru ca tot te-ai lansat in activitate publicistica
aici la ZV …benevol shi posibil fara plata ca
profit in urma efortului nu prea EXISTA numai daca
sunt niste „forte interesate in manipulare „pe termen scurt
ori mai lung in functie de obiectivele …”interesatilor „din umbra
Acum dupa ce te-ai remarcat privind „sindicatul militarilor ”
strigind la dreptaTE pentru rezolvarea „durerilor „voastre …
Te pun la incercare – onestitate shi patriotism- care fiecare
dintre noi al trebui sa-l avem indiferent de circumstante trecatoare
ale unui stat cu politica lui mereu in schimbare acum in actuala
democratie .Deci: propunerea mea contra cost este :
Daca poti scrie un „ciclu ” de articole (1-5) suficient de
concluzive privind evenimentele 1989 – 2011 unde
un rol special l-a avut Ion ILIci Iliescu continuat prin grija lui
parinteasca de-a lungul perioadei dar mai ales in acesti ani
unde partidul lui este in opozitie(ori partashi la guvernare de cind
Basescu este presedinte .,cu „spargerea ” de guverne
prin imbirligaturile afiliate cu protagonisti : Ponta – Gioana –
CrinA- Tariceanu – Patriciu – Vintu – Voiculescu …shi altii
c-o clara implicare in „rezolvarea ” destinului tzarii asha cum
arata acum – nebuloasa stare a natiunii .Sper ca nu esti
un -PION – de rezerva cu promisiuni shi functii atunci cind
vine timpul „dorit „…spre a fi rasplatit …
Rasplata ti-o pot comunica daca m-a accesezi pe email
horizonjd@hotmail.com
Mersi pentru atentie colonele Neacsu

neacsum 29-01-2011 - 17:19

Jan Dinu
Multumesc pentru oferta.
1 Nu m-am lansat aici ci pe Ziare.com . Dra pentru ca politica lor redactionala era retsrictiva si lipsita de impartialitate si in pluc nu isi respecta promisiunile am renuntat sa mai publi acolo in aceste conditii. Mi-ar fi placut sa continui acolo, cel putin comentariile sunt de calitate , nu injuraturi ca aici, dar asta e . Pacat de cititorii de acolo, meritau mai mult.
2. Nu am fost platit si nu sunt platit de nimeni sa scriu, svriu ce simt si ce gandesc , nu accept nici comenzi nici interventii pe text daca nu e vorba de greseli de exprimare. Si asta e unul din motivele pentru care am intrerupt cu Ziare.com .
3. Nu primesc nimic de aici , de la ziare.com ar fi trebuit sa primesc niste bani pentru ceea ce am scris, dar nu am nevoie de ei, pentru ca imi cer prea mult in schimb.
4. Aici am gasit o echipa care nu mi-a impus nimic , nu tine cont de orientari sau simpatii, nu se amesteca in articol atata timp cat se respecta normele deontologice si de decenta. Ii respect si ma respecta. Pana la aceasta data nu am ce sa le reprosez, nu stiu si nu cred ca sunt implicati politic in ceva , cand voi simti ca se incearca orientarea mea pe o directie-ceea ce insa nu cred- ma voi retrage.
5. Avand invedere cele spuse cred ca iti dai seama care este raspunsul meu.
6. la subiectul pe care l-ai propus nu prea am ce scrie. Nu am decat experienta personala , care nu are nici o legatura cu vre-un partid sau vre-o persoana politica. Si poate din discutiile puratate si cu alti colegi am o imagine mai de anasamblu dar insufiient pentru a da lumea pe spate si nu am acordul celor de la care sa spunem ca as fi auzit si lucruri mai neobsnuite. Deci chiar daca asa vrea , nu as putea sa-ti indeplinesc dorinta. Sub nici o forma nu scriu la comanda. Daca vrei sa facem schimb de opinii, gasesti adresa mea de mail pe echipa ziua veche.
6. weekend placut ! Sper sa respecti dorinta mea , adresata de altfel tuturor de a comenta in limitele decentei. Nu voi raspunde nimanui, indiferent cine ar fi , atata vreme cat limbajul ma trimite in lumea birjarilor.

Il Padrino 29-01-2011 - 14:27

Salutare, Nea Marine,
Nu am mai comentat demultisor pe la matale prin articolase…da’ le zici bine ptr ca altfel nu te-ar „vizita” asa de des niste frustrati ce confunda troaca de porci a istoriei cu scrisul si cum si-au „tras” dansii tastatura se cred ‘telectuali…Oricum, echipa de zgomote a puterii te viziteaza destul de des…si ai putea sa ii afli repejor dupa IP-urile PC-urilor…Iti trebuie doar un pusti mai „preceput” in ale IT-ului…As fi curios daca acesti cativa „vizitatori” ar mai avea cojones la o intalnire face-to face…una de argumente nu de cafteala… As mai fi curios daca unii din datatorii astia cu parerea ar mai fi asa de curajosi daca ar fi „vizitat” vreo groapa comuna prin zonele de conflict ale lumii sau daca i-ar fi fluierat oaresce gloante pe langa urechi…Sunt convins ca nu pentru ca, dupa limbaj si „opinteala”, fac parte din cei tari in clanta si cu coloana vertebrala telescopica…
Zile faine, nea Marine si…una affetuosa stretta di mano
Il Padrino

neacsum 29-01-2011 - 17:28

Il padrino,
Buon Giorno! Mille Grazie per i vostri consigli. Commme è il tempo lì? Ancora freddo?
Baci per padrina! Ci vediamo!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult