Acasa Opinii Vara ”puilor de lele”

Vara ”puilor de lele”

scris de Teodor Seran
1 afisari

Să mai zică cineva că nu trăim într-o țară minunată și de Dumnezeu binecuvântată! Nu ai cum să te plictisești în România, pe scena politică, socială și economică producându-se zilnic noi evenimente, care de care mai atractive și mai generatoare de adrenalină pură. Descoperim zilnic că suntem un popor cu un ADN unic, din care nu va dispărea niciodată înclinația permanentă pentru hoție.

teodor seranRomânii ”fură de sting”, cu o ardoare inexplicabilă, prin intermediul unor proceduri din ce în ce mai sofisticate, care te lasă uneori ”cu gura căscată”,  cantonat într-o uimire paralizantă. De unde atâta dorință pentru furt, de unde atâta talent în practicarea acestei ”îndeletniciri” ? Niciunde în lume, nu au fost create prin mintea ticăloasă a oamenilor, atâtea posibilități de ”împlinire” materială, ca în spațiul nostru mioritic, pe care l-am clamat de-a lungul secolelor a fi super-moral și demn de admirat!

Urmărind salba de infractori care se perindă pe ecranele televizoarelor, realizezi faptul că nimeni din țara asta nu a avut vreodată intenția să muncescă efectiv pentru binele cetățenilor. Mai bine zis, pe stimabilii noștrii politicieni, i-a durut în cot -ca să nu zicem în altă parte!- de soarta românilor. Ca un blestem, sintagma de la Revoluția din 1989, ”Fă-te că lucrezi!” a prins rădăcini, ca o buruiană rea, devenind farul machiavelic al ceror perindați la Putere. Este o mare dramă națională că avem parte de atât de mulți hoți, care au furat din banul public, împiedicându-i pe oameni să trăiască mai bine, sau cel puțin, la modul decent. Trecem printr-o tragedie colectivă, datorită faptului că nu putem face nimic altceva, decât să asistăm neputincioși la  toate aceste furturi.

Suntem traumatizați și ajungem să ”ne stea mintea în loc” când auzim cât de mulți fură în acestă țară și mai ales cât de mult se fură! Între ticăloșii și societate, făptașii au ridicat un zid impenetrabil, dincolo de care nu se poate trece, pentru a vedea cum s-au săvârșit  jafurile. Avem o legislație proastă, cu legi idioate, care îi consideră pe cei vinovați, ca  ”nevinovați”, până la dovedirea hoțiilor de către Instanțele de Judecată. Îi vezi pe acești mafioți că stau în vile care ”se învârt după soare”, că umblă in cele mai luxoase mașini din lume, că întorc banii cu lopata și tot trebuie să îi consideri niște bieți nevinovați! Este o realitate crudă a zilelor noastre, faptul că justiția nu este nici pe departe ceea ce ar trebui să fie într-un stat de drept. Fibra ei principală este formată fără niciun dubiu din atomi și molecule de corupție, iar scopul ascuns al majorității magistaților, este cel de a parveni.

Dacă acest lucru a fost dovedit până acum de către corupția manifestată de către unii reprezentanți ai sistemului judiciar, în mod evident se poate trage concluzia că întreg sistemul este cuprins de un cancer malign. Din păcate, probarea unui astfel de adevăr este un demers mult prea greu de realizat de către o societate civilă vlăguită, neinstruită, neinformată și lipsită de cultura politică necesară. Principul mafiot ”corb la corb nu-și scoate ochii!”, transformă sistemul juridic într-o cetate a fărădelegilor, inexpugnabilă. Ceea ce intrigă și supără la ”pui de lele” ca Dan Voiculescu, Radu Mazăre, Mircea Băsescu, Dan Adamescu și alte sute de mafioți corupți este tupeul cu care aceștia se prezintă în fața opiniei publice, susținând ca nu sunt vinovați. În loc să își plece ochii, cuprinși de o rușine cumplită, aceștia ridică ochii în fața mulțimii, sfidând-o. Desigur, acest tupeu vine de la milioanele de euro aflate în conturi oficiale sau ascunse, care creează o certitudine uneori și nu o iluzie, cum ar fi firesc: aceea că pe acestă lume, totul se poate cumpăra cu bani! Se poate întâmpla des acest lucru, dar mai ales se pot folosi banii pentru fabricarea unor probe menite a înlătura orice bănuială de furt și pentru plătirea unor avocați care nu au auzit niciodată de sintagma ”deontologie profesională”.

Parlamentul României face o uriașă greșeală, neinterzicând prin lege, practicarea profesiei de avocat, unor  așa-ziși avocați ”cameleonizați” din chestori de poliție, care câștigă sume uriașe, apărând clanuri mafiote și pe interlopii marcanți ai acestora. Este un afront pe față, de o duritate și obrăznicie nemaiîntâlnite, ca foștii șefi ai Poliției Române, Ion Sandu și Pavel Abraham, să se manifeste în spațiul public ca vajnici hotărâtori ai clanurilor mafiote. Când ai onorarii de sute de mii de euro pe care le bagi în buzunarul propriu, este greu să îți crape obrazul de rușine.

5 comentarii

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 14-07-2014 - 14:04

„Românii ”fură de sting”, cu o ardoare inexplicabilă, prin intermediul unor proceduri din ce în ce mai sofisticate, care te lasă uneori ”cu gura căscată”, cantonat într-o uimire paralizantă. De unde atâta dorință pentru furt, de unde atâta talent în practicarea acestei ”îndeletniciri” ? Niciunde în lume, nu au fost create prin mintea ticăloasă a oamenilor, atâtea posibilități de ”împlinire” materială, ca în spațiul nostru mioritic, pe care l-am clamat de-a lungul secolelor a fi super-moral și demn de admirat!”

———

Domnule Seran, in „iupoca” Ponta, eu pot sa vin si sa va acuz de plagiat. Eu am publicat pe acest forum zeci, daca nu chiar sute de mesaje kilometrice prin care spun acelasi lucru pe care d-ta il spui aici, ceea ce, imi da posibilitatea si ma indrituieste sa spun ca m-ati plagiat ! 🙂 Numai ca, departe de mine sa va dau in judecata ci, din contra, va admir si va felicit. de ce ? Pentru ca ma bucura enorm de mult cind fac cunostinta cu romani care fac parte din procentul acesta scazut de numai 3%, care pricep, simt, si vad cu claritate realitatea in care traiesc. D-ta, d-le Seran, nu ai fost virusat si infectat de haznaua 3. D-ta te-ai incapatinat sa ramii neatins de infectia acestui canal plin de zoaie tv.

D-le Seran, am ramas putini romani trezi, cinstiti, morali, educati, intelectuali, manierati. Noi suntem anticorpii acestei societati, numai ca, aceasta societate a fost metastazata de cancerul furtului, politicului, capitalismului de cumetrie, a handralelii si al ordinariei umane. Ne este foarte greu, d-le Seran sa ne ducem traiul in aceste conditii; ne sufocam, ne stresam, murim incet, incet, incet, este adevarat, cu ei de git, dar murim. Nu asta este viata pe care ne-am propus s-o traim in libertate. Nu astea sunt idealurile pentru care au murit prostii aia la revolutie. La revolutie nu a murit nimeni ca infectia si puroiul Voiculescu sa-si faca mendrele cu averea statului, sa ne fure impreuna cu sclavii din jurul lui de o asa maniera, incit nici interpolul, fbi-ul cia-eul, kgb-ul, sa nu fie capabili sa dezleaga meandrele caracatitei acestei spurcaciuni umane de voiculescu. ii criticam de diminteata pina seara, le-o dam peste bot pe unde-i gasim, le-o spunem in faţă, ei ştiu de mult timp ce gindim despre ei, ei stiu ca toate tarile civiliyate si democratice lupta impotriva lui, si prin extensie si ai lor, iar noi, astia multii, adica votanţii stricaţi la creiere, nu putem iesi de sub vraja aceasta inimaginabila, vazind cum suntem furati de aceste mafii politice ale lui voiculescu & co., iar noi ce facem ?, mergem in fiecare seara sa ne luam portia de prostie si de indobitocire vizionind haznaua 3. In aceasta situatii fiind, ce sanse mai avem sa ne trezim, sa ne vindecam.

Iata ca justitia doar a atins cu degetul mic d ela mina stinga aceasta hida a coruptiei romanesti, si a descoperit, asaaa, dintr-o data si fara nici un fel de efort, faptul ca peste 40 de politicieni de virf ai statului, au furat sute de milioane de euro incepind cu anul 2001. Ponta, cica, dupa ce a devenit prim ministru, a dat oridn sa se faca un control la ministerul invatamintului ca sa-l bage la zdup pe minstrul basist, Daniel Funeriu, numai ca, DNA-ul nu s-a lasat pacalit de mizerabilul Ponta, ei descoperind ca mizeria de la acest minister incepe din anul 2001, si sunt implicati peste 40 de ministeriabili. Care este motivvul ? Motivul sunt softwarerurile care au fost cumparate pe bani grei pentru ministerul invatamintului, MAI-ului si cel al comunicatiilor, care softwareruri erau motivul pentru care Romania trebuia sa-si intareasca sistemul informativ de la granite, lucrul cerut de UE pentru ca noi sa uintram in spatiul Shengen. Olanda, Finlanda, Franta, au cerut in nenumarate rinduri ca Romania sa nu fie acceptata inspatiul Shengen din cauza coruptiei. Politicienii romani, de fapt mafia romaneasca, a raspuns demersurilor acestor trei tari acuzindu-le de rea-vointa, spunind tot timpul ca Romania si-a facut temele si si-a construit o infrastructura la granitele sale capabila sa protejeze Europa. Numai ca, iata ca aflam astazi prin darea in vileag a acestei MEGAordinarie de la ministerul invatamintului ca, de fapt, aceste softwareruri au fost cumparate de statul roman prin intermediul a multor megaspagi, care porneau de la 4-6 milioane de euro, asa incit aceste softwareruri au ajuns in sfirsit la granitele tarii, numai ca, DEGEABA, ele ori nu functionau, ori nu erau puse in functiune, pentru ca, nu-i asa, granitele sunt pentru spagi, trafic ilicit, coruptie, si deci, nu ne trebuie, domnule. In tot acest timp, haznaua 3 isi spala telespectatorii pe creiere cu faptul ca, Olanda, Finlanda, Franta, sunt tari ordinare, dusmane noua, ca ne obliga sa le cumparam softwarerurile pe sute de milioane de euro, dupa care nu ne lasa sa intram in Shengen; si da-i si injuro pe Merkel, pe Holland, si tot UE-ul ! Numai ca, a dat Dumnezeu sa aflam ce s-a intimplat, de fapt cu toata aceasta mega afacere in care sunt implicati toti viermii politicii romanesti de la toate partidele. Mai sufla un cuvint haznaua 3 despre acest incident ? Bineinteles ca nu. Ei au mutat compasul pe Mircea Basescu, dupa ce au vazut ca Nana nu duce nicaieri ! Uite, de-aia, d-le Seran murim sufocati, din cauza acestor nemernici, acestei infectii. Traiesti linga niste compatrioti care se comporta exact ca zombii. N-au creiere ci doar instincte animalice. Vad adevarul, il iau la cunostinta, dar nu rezoneaza deloc la el, ci continua sa bijbiie prin realitate ghidati de virusii haznalei 3 pentru ca nu au in ei anticorpi care sa-i apere de infectie, asa cum ai d-ta sau eu, sau ceilalti romani care sunt intr-un procent de sub 3%. De aceea, dictonul „sa muriti bine” li se potriveste manuse !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-07-2014 - 16:06

Da , de,, artizanul ” Cooperativei Justitia …nea Serane , nici un cuvintzel !
Ca nominalizati si amintitzi sant intradevar …rechini ! Dar de MEGALADONUL , nimic !
MALC !ETNOGENEZA nu se explica prin analiza ADn-ului !IMPOSIBIL !
Nici prin met…oda electrforezei !

mircea 15-07-2014 - 14:41

dar de fagmilia BASESCU-MONDIALU, procurori,judecatori, politisti si vamesi nimic chiar nimic sunt curati ca UDREA,EBA,IBA,ALMA,BOC

Pribeagul 16-07-2014 - 20:19

🙂

LILIANA 19-07-2014 - 07:46

Jaf la drumul mare…sub privirea neputincioasa a ministrului transporturilor , IOAN RUS, subalternii isi fac in continuare de cap?
CFR Calatori , datorii de peste 346.000.000 de euro .
La data de 31.10.2013, SNTFC CFR Călători SA înregistra datorii care trebuiau plătite într-o perioadă de un an de zile în sumă de 1.559.698.000 de lei, ceea ce reprezintă circa 346.600.000 de euro. Din această sumă, 1.101.254.000 de lei reprezintă datorii comerciale şi alţi furnizori, iar „308.686.000 de lei alte datorii pe termen scurt faţă de instituţii de credit”. Din totalul datoriilor comerciale la data de 31.10.2013, valoarea arieratelor a fost de 789.353.000 de lei.
INTERESANT: PROTAGONISTII AFACERILOR “IN TOTALITATE LEGALE” DE LA ACESTA SOCIETATE DE STAT, AU RAMAS IN FUNCTII…CARMEN MARIA POPESCU , ALEXANDRINA GATEJ, CLAUDIU DUMITRESCU, DANA RACHILA GALBEN, MIU ILEANA, MANTESCU CRISTINA, ZAHARIA ADRIAN, MARCELA NAE, NITA ROBERT, TIMIS BOGDAN, ETC.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult