Acasa Opinii VARZARU: De ce fuge Gheorghe de ac?

VARZARU: De ce fuge Gheorghe de ac?

scris de Ziua Veche
2 afisari

Andrei Gheorghe a intrat, marti seara, intr-o masina oprita la stop in Piata Presei Libere. Drumul era ingrozitor, iar accidentul i s-ar fi putut intampla oricui. Etilotestul a demonstrat ca cei doi soferi nu consumasera alcool. Si totusi, Andrei Gheorghe a refuzat sa se supuna recoltarii de probe biologice. A preferat sa iasa din sfera contraventionalului si sa intre in cea a penalului. Sa ramana fara carnet. De ce-a riscat Gheorghe atat de mult?

 

 

Andrei Gheorghe e un cunoscut personaj de radio si televizune, celebru prin modul direct in care si-a abordat invitatii. Un dur care s-a ridicat in box-office-ul mass-media prin tupeu si nonsalanta. Totusi, Andrei Gheorghe a fost ales sa reprezinte imaginea Ministerului de Finante. Este angajat al statului in functia de consilier, e platit sa dreaga durerea pe care Finantele o produce oricarui roman carui ii baga din ce in ce mai adanc mana in buzunare.

Gheorghe a fost implicat de-a lungul timpului in mai multe scandaluri in care de celalata parte au fost politisti. A fost acuzat ca a condus sub influenta stupefiantelor, dar dosarul a cazut in instanta. Apoi a fost prins baut la volan si-a ramas fara carnet dupa ce s-a spus ca ar fi scuipat un politist. Atunci era un personaj care nu implica decat propria imagine si eventual, a trustului media. Iar televiziunea la care lucra atunci i-a suspendat emisiunea. Acum e responsabil cu imaginea uneia dintre cele mai importante institutii ale statului. Este platit de la buget si pus intr-o functie cheie.

Totusi, consilierul ministrului Sebastian Vladescu a refuzat sa se supuna cererii politiei si a preferat sa faca circ la TV. Cerera politistilor era indreptatita, atata vreme cat femeia aflata in masina tamponata a acuzat dureri. Banalul accident s-a transformat intr-un eveniment cu victime, iar recoltarea de probe biologice era obligatorie, mai ales cand etilotestul nu indicase nici un rezultat, iar autorul accidentului avea un comportament ciudat.

Gheorghe a preferat sa ajunga pe mana procurorilor, sa riste intre doi si sapte ani de inchisoare. Doar de dragul de a nu fi intepat, pentru ca personal “i se pare o absurditate barbara”. El s-a aparat spunand ca nu exista nici o victima. A spus ca fiecare om are dreptul sa faca ce are chef. Ca proba cu sange e una secundara. El vrea sa fie judecat normal, dar fara sa fie intepat. A tinut sa declare ca venea de la lucru, de la Ministerul  Finantelor, si nu bause, nu consumase nici un fel de medicamente sau altfel de produse. Totusi,  Gheorghe a facut spectacolul dupa ce a avut timp sa-si consulte avocatul.

Directorul directiei de comunicare din Ministerul Finantelor, intors la fata locului, a facut orice a vrut politia. Dar n-a acceptat sa dea o picatura de sange. De ce? Procedural, Gheorghe va scapa destul usor de dosarul penal pe care Politia Rutiera i l-a intocmit. A ramas pe retina spectatorului ca un om care dupa o zi de munca a avut ghinionul sa aiba un accident banal, cum se intampla zilnic, sute, in Bucuresti. Si totusi, nu cred ca cineva ar fi refuzat cu atata obstinatie sa dea o proba cat se poate de legala. Eu unul nu as fi riscat un dosar penal si carnetul pentru o simpla picatura de sange. O picatura care insa poate spune multe despre stapanul ei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult