Acasa Opinii Vecinii sunt la generaţia a cincea…

Vecinii sunt la generaţia a cincea…

scris de Ion Petrescu
1 afisari

  “Nu trebuie să uităm că forţele noastre armate au fost subfinanţate cronic în ultimii 20 de ani. Este o realitate faptul că echipamentul modern în armată este estimat a fi, în funcţie de categoria de forţe armate, între 20 şi 5%. O cantitate mare, din  echipamentul actual, urmează să fie înlocuită, ceea ce va presupune, fără îndoială, cheltuieli uriaşe”.

Ion PetrescuAţi ghicit! Declaraţia de mai sus nu aparţine vreunui oficial din ministerul de resort şi nici vreunui parlamentar din comisia de apărare. Din păcate…

Ci lui Vadim Koziulin, analist rus pe probleme de apărare.

Enunţul lui a fost generat de declaraţia ministrului de finanţe de la Moscova, Alexei Kudrin, care a anunţat  sporirea cheltuielilor de apărare, până la 60 de miliarde dolari, în 2011, adică 19% din bugetul ţării.

Explicaţia acestei alocări impresionante de fonduri? Decizia guvernului rus de a aplica un program de modernizare a armamentului, în perioada 2011-2020.

Acesta va mări gradul de utilizare, a tehnologiei de luptă moderne, de către Forţele Armate Ruse, până la 70 – 80%. Acum, doar 10% dintre unităţile militare sunt dotate cu armament modern.

Aşa, armata rusă va avea echipamente adecvate misiunilor specifice veacului XXI.  

Efectul pozitiv al procesului de modernizare al armatei? Influenţa benefică asupra fluxului de producţie, în fabricile capabile să preia contracte cu ministerul apărării, ce vor fi suplimentar motivate, ca să dea produse de calitate, datorită comisionului de care vor avea parte.

Guvernul de la Moscova intenţionează ca, prin acest program masiv de dotare a armatei cu echipamente de ultimă oră, să accelereze modernizarea industriei, în numeroase domenii, aflate acum în dificultate.

 Cifrele bugetului Rusiei, pe anul viitor, indică alocarea a peste 2 trilioane de ruble pentru modernizarea economiei şi educaţiei, sumă ce depăşeşte chiar şi cheltuielile de apărare.

Drept urmare, peste 40% din cheltuielile bugetului pe 2012 sunt destinate reviziilor tehnice şi modernizării industriale.

Programul rus de reînarmare, pe zece ani, este axat pe descurajare strategică şi high-tech. Armele noi, din arsenalele Rusiei, vor trebui să ajungă la nivelul de 70 la sută. Prioritare vor fi comunicarea bazată pe IT, sistemele de recunoaştere, fregatele moderne, noi submarine cu propulsie nucleară.

Şi avioane de generaţia a cincea! La ei.

La noi? Închidem hangarele de pe aerodromuri.

Iar cu descurajarea, psihică, stăm mai bine ca vecinii…

22 comentarii

Mache 22-02-2011 - 16:32

Dom’ colonel,

Cateva observatii asa la prima strigare:

1. Anunturile fornaitoare despre planurile marete de inzestrare ale ostilor muscalesti au devenit o datina anuala a biv vel vornicilor de la Kremlin de prin 2006-2007. Cat despre generatia a 5-a e doar un vis frumos: Imperialistii nu vor sa le vanda asa ceva, iar ei singuri nu le pot face.

2. Cate avioane moderne, de ce generatie vrei matale, si-ar putea cumpara armata romana daca carmuirea ar izbuti pana la urma sa scape bugetul de povara pensiilor speciale platite APV-istilor in retragere?

digital 22-02-2011 - 17:51

asa cum au demonstrat ,rusii poa sa faca orice generatie de armament cu sau fara voia occ.iar pentru cult in cap unora un aparat de generatia 3-4 costa intre 30-50 mil euro.
un avion si un flaps per economiile per an de la apv-isti.
ha!ha!ha!
sunteti degeaba pe lume!!!

Mache 22-02-2011 - 18:42

De prin 1990 Ivan n-a mai facut nimic in materie de aviatie. A umflat doar rotile si a mai vacsuit aeroplanele epocii sovietice. Ai vreo-un contraexemplu?

In alta ordine de idei diferenta dintre pensiile speciale ale tuturor neamurilor de APV-isti si cele ce s-ar cuveni pe baza contributivitatii e undeva pe la 500 miloane de euro/an. Mai departe daca ai promovat clasa a doua poti probabil sa faci socoteala si singur…

obelix 22-02-2011 - 18:54

Ce-i aia contributivitate, vidanjorule? Adica, daca mă-ta şi-a tras-o pe centură, inseamnă ca esti centurion?
Sau, dacă eşti sugativă, însemnă că ne-o sugi???
MACHE, eşti prost de puţi a comunism jegos. Mă-ta era jigodia de Pauker????
OPREAte-ai în gâţii mătiii!!!!

digital 22-02-2011 - 21:32

da inteleptule 2,5 buc de generatia a cincea!!
dute de te culca!

Mache 23-02-2011 - 03:52

Eu pot sa ma culc, da’ tu trebuie sa mai studiezi ca sa promovezi clasa a doua. Deci dupa creierul APV-istului 500/30 da 2.5.Bravo ma! D-aia n-ai ajuns sef de promotie la scoala militara ca aveai ezitari la impartiri 🙂

Ca sa-ti dau o problema si mai crancena, se pot gasi F-16 noi pe la $25 de milioane de parai. Amu’ daca chiar poti sa faci si conversia monedei (fara a ti se arde aia doi neuroni ofiliti) si imparteala sa vezi cate avione vin, devii apt de doctorat in stiinte militare si promovezi direct in clasa a 3-a 🙂

P.S. Vestea proasta pentru voi e ca oricat de mult ati chirai, pana la urma tot o sa va rada osanza…

Salut 23-02-2011 - 04:21

Si ce faci mai Bula, cu F16 noi de 25 de milioane? Te plimbi ca boul pe cerul patriei – in care caz te numesti bou zburator – caci fara avionica, armament, suport la sol, pregatire, etc, sansele tale in orice lupta sunt exact cat alea ale boului in fata portii noi.

Mache 23-02-2011 - 04:41

Bey retardare cu picioare, se pusese intrebarea cate avioane se vor putea cumpara atunci cand se vor mai rade din pomenile APV-istilor trasi pe dreapta.

Raspunsul e ca se pot cumpara destul de multe. Iar consecutiva e ca daca ai de ales intre niste avioane functionale si niste deseurile decrepite ale GAZ-urilor si directiilor politice ale armatei RSR, evident ca trebuie alese avioanele.

Punimaesi 🙂 ?

P.S. In orice caz faptul ca le platesti pomeni si sinecure tuturor lichelelor ce au purtat la un moment dat uniforma nu va imbunatati cu nimic infrastructura fortelor aeriene. N’asa?

urbos 23-02-2011 - 06:03

Trebuie sa fii si cretin complet ca sa crezi ca din pensii si salarii taiate se rotunjeste bugetul armatei. ma cretinule ma… Ce-a fatat scarba aia de ma-ta, Doamneeee!

digital 23-02-2011 - 09:00

bai tu ori esti prost ori esti bou.pai daca elea de gen 3-4 costa cat costa cele de a cincea cat costa,bai matematica?!
dupa tine ,mai putin.
iar pensiile pe un an=1 mld si tu vii si spui ca legea tampita a facut economii de 1/2 din suma cand 70% din pensii au crescut in urma recalcularii?!
pe langa ca gandesti in marsarier logica ta ela nivelul marii.
iar cu avioane second sa te dai tu cu ai tai.sau crezi cae ca si cu hainele.se vede nivelul podisului pe care stai!

digital 23-02-2011 - 11:41

un F-35=200mil$
cretinule!!

digital 23-02-2011 - 11:41

acum socoteste tu!!

obelix 22-02-2011 - 18:21

Băi, pizma proastă! Pardon. boule! De unde mortzii materku te ivişi? Hai, ca să te învăţ şi pe tine şi pe proasta care te-a slobozit pe lume cum vine cu problemele astea mai militare!
Adică e neşte chestii care zboară şi are ele alte neşte chestii care bubuie şi omoare oameni atunci când cade ele pe ţinte!!! Asta ca să fie pe înţelesul tău.
Mai pe scurt, impotentul de tac’tu, după ce s-a-mbatat ca porcu, s-a slobozit repede în prima vizuina pe care a găsit-o. De acolo ai apărut tu, jigodie.
CÂTE AVIOANE MODERNE…..????
Multe, boule!!! Şi mai multe, dacă scursurile de teapa ta n-ar fi fost slobozite pe lumea asta!
Moarte lui PÂRŢ!

Aolica 23-02-2011 - 03:56

Veti recunoaste un OM DE EXCEPTIE dupa un singur indiciu :”TOTI IMBECILII SE UNESC IMPOTRIVA LUI”. Asa si tu cu Basescu…

Huhu Ciu 23-02-2011 - 06:33

Retardatule Aolica, ma-ta-i ca tine, retardata?

Huhu Ciu 23-02-2011 - 06:31

Mache dobitocule, numai prostii debitezi, intotdeauna, faci tare de rusine Transilvania!

ghe.plotoaga 24-02-2011 - 09:00

Bai Mache,

Esti machit sau ce ?
Ce tot dai din gura pe acest forum? Sau esti de la ochi albastri dat cu rimel portocaliu?
Nu mai poate omul sa citeasca un rind ca hop si tu ca musca la c—t……
Asa la prima strigare…..poate nu stii ce inseamna acronimul APV ai o placere bolnava in a-l folosi…Esti frustrat cumva? Si daca stii poti sa postezi semnificatia pe forum? Ca eu n-am facut armata si ma tot uit si ma mir la cum folosesti acest acronim…..Deci ce inseamna?

Viorica Ianc 23-02-2011 - 04:55

generatia a cincea !

„…- Fata mea ! Du-te ! Spune-i fetei ficei tale, ca fata ei PLANGE !….”

George Sand Numai o femeie in literatura franceza.

Huhu Ciu 23-02-2011 - 22:05

PDL este cancerul Romaniei!

Viorica Ianc 24-02-2011 - 16:29

” Fata mea, du-te spune fetei tale ca fica ficei ei plange. ” – George Sand

Bumerang 24-02-2011 - 17:59

Vai, ce limbaj placut, mi-amintesc de armat. Ei, ce vremuri glorioase, cand segenti cu patru clase dadeau ordine. bei, si nu misca nimeni in fron bei, nu debandada ca acuma. Drepti, ca dau cu voi de pamant aici, ai dreac’ de democrati :-)))))

Bumerang 24-02-2011 - 18:00

cenusareaaaasooo.. tantaratam dagadam 🙂

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult