Acasa Opinii Viaţa în roşu etern

Viaţa în roşu etern

scris de Teodor Seran
12 afisari

Peste alegerile locale s-a tras cortina, însă din spatele acestora răzbate o umbră de roşu aprins, care se va transforma în curând într-un nor roşu ce va cuprinde o mare parte din România.

SeranPSD şi-a asigurat victoria, o victorie adusă de melcii „nătângi, ai PSD-ului, care s-au prezentat la urne cu viteza a întâia pentru a-şi vota partidul preferat. Aceşti alegători care formează Garda Pretoriană, par a avea un contract pe viaţă cu acest partid, pe care nu îl vor trăda aşa de uşor. Că va fi bine, că va fi rău, această falangă de alegători înverşunaţi va merge înainte până când vor dispărea generaţiile atinse de „patima” roşie.
Cei care au căzut în penibil de această dată sunt liberalii, care nu au reuşit să omogenizeze definitiv aluatul format din două partide cu doctrine opuse, chiar dacă se susţine de către unii cabotini cu pretenţie de strategi ai partidului, că părerile s-au omogenizat.

Încă o dată, clasa politică a clacat în demersurile pe care le-a întreprins pentru a-şi justifica existenţa. Se vede din vârful dealului, că liberalii funcţionează cu frâna trasă în această formulă duală, care duce în mod fatal la intrarea de fiecare data „cu oiştea în gard”.  Deşi a înaintat în vârstă şi nu mai are puterea să mârâie ameninţător, Vasile Blaga insistă să rămână unul dintre cele două capete ale construcţiei liberale, fără a mai fi o locomotivă, ci doar un ghid obosit, aflat aproape de o retragere din viaţa politică. Are alături de el pe Alina Gorghiu, a doua căpetenie liberală, cu alură de puştoaică, care deşi se află în vremea „alăptatului” nu renunţă la prim-planul politicii româneşti.

Alegerile au demonstrat că această confruntare dintre un cuplu format dintr-un buldog şi o încă tânără speranţă politică, aruncat în luptă împotriva „hienei” PSD-iste, nu poate să ducă decât la înfrângere, deoarece în cazul liberalilor două capete nu fac mai mult decât unul singur, din contră. Pe de altă parte, victoria PSD este şi ea una de conjunctură, de baftă, de noroc, se poate spune în orice fel, deoarece aceştia nu prea au avut cu cine se bate. Deşi liberalii bat tare în tobele propagandei, susţinând că Ardealul „a scăpat turma”, se constată cu uşurinţă că totul este roşu, „pe câmp, pe dealuri, împrejur, în depărtare”. Şi asta este mai nimic, ceea ce urmează în această toamnă electorală va fi mult mai catastrofal pentru culoarea galbenă.

În mod sigur vom avea parte în toamnă de o nouă majoritate de culoare roşie, care este posibil, ca în 2017, să îi pună gând rău Preşedintelui Klaus Iohannis. Gând rău şi definitiv, gând pe care actualul partid liberal nu va putea să îl înlăture. După alegerile parlamentare din toamnă scena politică va fi dominată de marii „granguri” ai PSD, care vor dori să acapareze toate funcţiile politice de mare importanţă din stat. Nu este exclus să avem parte de un prim-ministru Liviu Dragnea, în fruntea unui guvern PSD, precum şi de doi Preşedinţi ai Camerelor, de aceaşi culoare roşie. Puţini cred că PNL-ul se va reforma şi va reânvia până la alegerile din toamnă, pentru a putea opri ascensiunea definitivă a PSD. În România vom avea parte într-un viitor apropiat de o mare viitură roşie. Preşedintele Klaus Iohannis îşi va vedea visele spulberate şi nu va mai vedea prea mult galben în faţa ochilor, pentru că acesta va fi târât în adâncuri de mâlul propriei neputinţe.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult