Acasa Opinii Victor Ponta între Stalin şi Lavoisier

Victor Ponta între Stalin şi Lavoisier

scris de Teodor Seran
3 afisari

Cu focuri de artificii în marile oraşe,cu valuri de şampanie şi zeci de mii de urări de sănătate, Noul An s-a instalat în tiparul viitorului, purtând în structura lui necunoscută, mii de provocări ascunse. Trecerea în 2013 a dovedit încă odată că suntem o naţiune divizată în două categorii distincte, inegale; înbuibaţii  snobi şi prăpădiţii care trăiesc de azi pe mâine fără nici o siguranţă a vieţii, cu viitoare împliniri excluse definitiv. Sărbătorile Crăciunului şi Anului Nou au adus peste ţară o linişte suspectă, adusă de retragerea temporară a politicienilor în spatele cortinei care desparte viaţa publică de viaţa privată. Cu gândul la petreceri, românii au uitat de cei care depinde existenţa lor viitoare. Retraşi în petreceri private în zone exclusiviste, politicienii nu au uitat un moment cine sunt. Au aşteptat momentul revenirii în prim-planul vieţii publice, precum lupii care aşteaptă pe coama întunecată a dealului, trecerea prin vale a unei prăzi sigure.

teodor seranVăzută prin camerele de filmat ale televizunilor comerciale, explozia sărbătorilor de iarnă a creat impresia că România ar fi o ţară de petrecăreţi, care nu şovăie să cheltuie sute de euro pe mese copioase şi pe  cazare la pensiunile din zonele de elită a turismului autohton. În realitate procentul celor care în noaptea dintre ani au avut parte de dans, antren şi feluri copioase de mâncare se apropie cu greu de 5% din totalul populatiei. Cât destre cei care au petrecut noaptea de Anul Nou pe pârtie, procentul este mult sub 1% dintre români. Imaginea unei bunăstări cvasigenerale a fost  promovată de televiziunile comerciale, inclusiv de Televiziunea Naţională, ca o diversiune menită aduce la creşterea audienţei. Nimeni nu s-ar uita de Anul Nou la imagini cu sărăcie şi neputinţă prezentate la ore de vârf. Vizionând imaginile în care compatrioţii noştri sunt prezentaţi petrecând regeşte, mulţi dintre românii rămaşi acasă şi-au propus în sinea lor, ca la următorul Revelion să procedeze în mod identic. Entuziasmul momentului îi face să creadă pe cei care au petrecut sărbătorile acasă, că viitoarea distracţe visată este gata aranjată. Cu excepţia existentei fondurilor financiare, despre care nu poţi gândi negative în noaptea de Anul Nou, cu toate că la cea mai sumară analiză se poate constata că ele nu vor exista.

În din prima zi anului 2013 au intrat în vigoare noi scumpiri, în timp ce dinspre Guvern nu se aude nici o veste bună, chiar de a doua zi după alegeri, angajamentele luate în campanile fiind uitate. Anul 2013 aduce în România un nou tup de guvernare, inspirate din legea conservării materiei enunţate de ilustrul savant francez Antoine Lavoisier:” nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se transformă”. Varianta autohtonă arată astfel: s-au reintregit salariile şi pensile? S-au reintregit! Conform însă legii de mai sus pusă în practică prin intervenţia Guvernului, nu s-a câştigat nimic pentru că s-au majorat preţurile şi impozitele începând tot cu data de 01 ianuarie 2013! S-a dat cu o mână şi s-a luat cu două, Victor Ponta fiind de o sută de ori mai hoţ decât Emil Boc , care i-a executat pe români pe faţă cu cinism. Ponta nu taie ci” reintregeşte” , însă concomitant în spatele uşii înăspreşte birurile. Avem de-a face cu un alt gen de Scaraoschi, cu aceleaşi obiceiuri, mascate subtil şi nedeclarate pe faţă. Sau mai simplu, cum a explicat Stalin: “ functia schimbă omul”. Rezultatul unei astfel de guvernări “hoaţe” va fi că o vom duce  la fel ca înainte, sau poate şi mai rău.  Între varianta de guvernare cinică a PDL şi varianta parşivă de guvernare a USL, ce ar mai putea să aleagă românii? Să treacă şi prin cea de-a doua variantă, sau să dea încă de la început cu ea de pământ? Nu se va întâmpla  nimic, pentru că suntem prea mioritici  şi nu putem să ne dăm niciodată seama că prostia nu doare.

21 comentarii

Huhu Ciu 09-01-2013 - 07:17

….care i-a executat pe români pe faţă cu cinism….

Jos exploatarea politicii de catre partide si parlamente! Acestea sunt sisteme perimate, dovedit inefciente. Administratori profesionisti, sistem software, votare prin celular.

scabros 09-01-2013 - 12:48

nenea toader a si iesit cu trompeta de pe.de.lacheu la colindat pe stil vechi de portoka.ka.niu ! Canta bine, lautare si iti vom umple palaria de gabor cu … ce-ti place mai mult !

digital 09-01-2013 - 13:21

nea Serane …La mulți ani!
da tot la zeamă de varză ai rămas….acu,chiar te înțeleg,….au fost multe sărbători!

era bine pe vremea lui boc,ai dreptate,îți tăia dar mărea și taxele,iar în pauze,furau de rupeau!
să te colinde,numai kiombelicși și mulți boci!!!!

digital 09-01-2013 - 13:25

iar finalul matale e apoteotic…zice-așa:………Nu se va întâmpla nimic, pentru că suntem prea mioritici şi nu putem să ne dăm niciodată seama că prostia nu doare…………

de aia urli matale p-aici,că nu doare?!
hahaha!
schimbă tratamentul,dacă nu are efect!

Tache 09-01-2013 - 14:19

În total, într-o perioadă de 20 de ani populația României a scăzut cu aproximativ 3.8 milioane ceea ce înseamnă aproximativ 17 % din populația României conform recensământului din 1992 (19 % din populația actuală), o populație mai mare decât a vecinei Republica Moldova (sau aproximativ de mărimea Croației) sau cât populația actuală a celei mai populate regiuni de dezvoltare, cea de Nord – Est. O scădere puternică, de departe una dintre cele mai puternice din Uniunea Europeană, mult mai accentuată decât previziunile Eurostat-ului de exemplu care prevedea o scădere a populației la 19.8 milioane până în 2035 (peste 24 de ani) sau previziunile oferite de INS conform cărora în noiembrie 2011 ar trebui să fie peste 21 de milioane de români.

Multi romani se gandesc, probabil, ca acesti 3,8 milioane s-ar afla undeva prin Italia, Spania sau Canada. NUUU !! 3,8 milioane de romani au disparut de pe planeta Pamant. Romanii cu rezidenta in strainatate sunt numarati, atunci cand se stabileste care este populatia Romaniei.

Acum a devenit clar ca poporul roman nu apuca sfarsitul acestui secol. Ponta, Stalin sau Lavoisier au devenit irelevanti.

DXN 10-01-2013 - 22:29

CE LEGATURA ARE MONGOLOIDUL CU CEI DOI TITANI?

DXN 10-01-2013 - 20:56

Mongoloidului „ii merge” din cauza tembelismului votantilor anUSusuLui contra naturii!
Psihopatii votanti sunt in delir: mongoloidul le da aproape tot ce le-a promis: o soola-n kyp!

DXN 10-01-2013 - 21:53

Cu ulei de la popasarbuiliue si cu nivea de la dacihoata fata marii preotese!

DXN 10-01-2013 - 21:54

CUM NU VII TU TEPES … ?

DXN 11-01-2013 - 22:28

Cioflingarul asta de stroieradude kkt, care il intrece chiar si pe kknarul de dusa, a dat cu mucii in fasole!
Il demite pe seful Jandarmilor bucuresteni dar se caca pe el de frica de militianul Blajului!
alupigus dom smecheras de mana a doua!

Mongoloidul trebuie sa inteleaga ca doar tezele de doctorat se copiaza.
ATAT.
Falsul si minciuna se opresc la iesirea din Facultatea de drept.
Tembelul-pinochio-mongoloid incepe sa simta ca circul si schitele -interpretate in casa popei Sarbuilie pe vremea cand inmuia stiloul in gauaza feteidepopasarb- au devenit desuete iar guvernarea RO nu se poate asemana cu intinderea mucilor cu limba pe buzele dacianeisarbuiliepopadekkt.

LICA 11-01-2013 - 22:42

PARADA TEPELOR DATE DE PREMIERUL TRAIAN VICTOR PONTA, FOSTILOR MILITARI, ASISTATI SOCIALI:
Ce a spus Ponta despre pensiile militare in conferinta de presa a usl din 03 12 2012
luni, decembrie 03, 2012 actualizare pensii, pensii speciale 21 comentarii
„UN MESAJ SPECIAL VREAU SA-L TRANSMIT CATRE ACEI MILITARI, E VORBA DE UN NUMAR DE APROXIMATIV 7.000, DIN MINISTERUL APARARII SI INCA CATEVA MII DIN MINISTERUL DE INTERNE CARE AU AVUT DE PIERDUT LA MOMENTUL RECALCULARII PENSIILOR. IN BUGETUL PE 2013 SI IN MOD ESALONAT(POATE PRIN 2050 !) TREBUIE SA INDREPTAM SI ACEST LUCRU”.CU ATAT MAI MULT SI PENTRU CEI 10-12% , AVEM OBLIGATIA SI IN BUGETUL PE 2013 AVEM INTENTIA CLARA DE A-I ADUCE SI PE EI LA NIVELUL LA CARE CEILALTI COLEGI IN MOD MERITAT AU AJUNS”.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-01-2013 - 23:02

deixene , chiar ca tu poti mai mult . STROIE …baga spaima in ciumetzi ?

DXN 11-01-2013 - 23:13

Mai Carpatiene,
Cine poola mea sunt kktii astia de toata lumea cade pe spate?
dusa si stroie?
Doi nenorociti care baga spaima in RO.
Doi jalnici actori care conduc cele mai militaroase ministere: MApN si MAI?
Ce mari oameni sunt poolele astea de 1,46234132587.. m inaltime si cu mintea de avortoni?
Cine-s dragul meu? cine-s?

DXN 11-01-2013 - 23:24

DA-MI MACAR UN INDICIU!
pls!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-01-2013 - 23:35

Deixene, ce te deranjeaza, qui prodest melanju ?
Despre tonul dlui STROE ,personal am o impresie buna !
Nu ai ajuns tocmai tu sa incerci sa salvezi barcazul sabordat de TB si orchestra !
impresia pe care o lasi, se racordeaza la ac. atitudine paguboasa…

DXN 11-01-2013 - 23:44

Ma deranjeaza ca toat lumea cade pe spate cand se pronunta dusa sau stroie!
Chiar si tu!
Bun. Il footem pe base!
L-am footoot!
OK!
Ce poonem in loc?
dusa? stroie? mongoloizi?
crizantonesci?
felicsi?

Pe scaunul gl/ GUSA sta unu’ danila!
Pai, asta e chiar atat de cretin sa ii dea dusa ordin?
La fel si la MAI!

DXN 11-01-2013 - 23:45

QUI PRODEST?
aud?

DXN 11-01-2013 - 23:47

si atunci cine-i dusa?
cine-i stroie?

Antibasistul 12-01-2013 - 07:37

Dle. Seran am vazut ce a facut Basescu am vazut, a RUINAT Romania!
E BINE SA AVEM RABDARE SA VEDEM CE VA FACE USL.

DXN 12-01-2013 - 19:49

În 2007, Victor Ponta și Relu Fenechiu s-au certat ca într-o mahala
„Eu nu am ce să discut cu domnul Fenechiu și nici nu băieții de casă pe care îi pune el miniștrii atunci când vrea să rezolve o problemă”, a mai spus Victor Ponta.
Relu Fenechiu a replicat la rândul său destul de dur: „tu nu reprezinți nimic măi băiatule. Tu nu faci nimic decât să arunci cu noroi în stânga și în dreapta.”

Antibasistul 12-01-2013 - 22:52

Nu zau, si tu ce budiunca vrei cofetare?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult