Acasa Opinii Victor Ponta şi-a pus busuioc în sân!

Victor Ponta şi-a pus busuioc în sân!

scris de Teodor Seran
5 afisari

Primul „măr putred” apărut în clasa politică după 1990 a fost Traian Băsescu, implicat în” dispariţia” în ceaţă a flotei româneşti, mândria „societăţii socialiste multilateral dezvoltate” şi a dictatorului Ceauşescu.

teodor seranJaful a fost continuat de Adrian Năstase, care a oferit austriecilor petrolul românesc, pentru un comision considerat a fii extrem de substanţial. „Hemoragia” super-şpăgii a fost ridicată la nivel de stat, milioane de euro intrând în buzunarele unor politicieni veroşi. Conceptul care a dominat mentaliatatea ipocrită a clasei politice,  începând cu anii 2000, a fost extrem de pragmatic: „ Totul este pe apucate!” Drept urmare, toţi cei aflaţi la Putere, au făcut eforturi disperate, pentru a acapara cât mai multe avuţii, prin intermediul unor „inginerii” financiare sau chiar cu ajutorul direct al guvernelor politice. Care Guvern se poate lăuda că a fost nepătat, în perioada de guvernare şi câţi miniştri se pot lăuda că sunt săraci, după mandatele avute?

În timpul guvernării lui Adrian Năstase, „cârlanul” Victor Ponta a fost şcolit de acesta, fiind unul dintre propozabilii pentru preluarea Puterii, după plecarea seniorilor PSD. Laşitatea unor old-boys, începând cu Ion Iliescu şi continuând cu Adrian Năstase a adus la cucerirea puterii politice în partid de către oportunistul Victor Ponta. Acesta a dovedit în scurt timp că poate să îşi depăşească cu brio mentorii şi chiar să ridice la rang de artă ipocrizia şi parşivenia politică. Se poate spune că actualul prim-ministru, îi uimeşte şi pe predecesorii săi, datorită unui cinism greu de catalogat şi extrem de rafinat pentru a putea fi combătut.

Rafinamentul artei machiavelice de care dă dovadă Victor  Ponta, ar putea fi admirat, dacă nu ar fi atât de dăunător pentru nivelul de trai al populaţiei. În mod sigur, Victor Ponta nu cunoaşte esenţa înţelepciunii populare. Habar nu are ce ar putea să însemne „când cu coasa, când cu gresia!”  Şi totuşi are un comportament perfect adaptat acestei zicale populare. Iese pe televiziuni şi promite „marea cu sarea”, pentru ca a doua zi, să revoce sau să răstălmăcească cele spuse cu o zi înainte. Acest comportament fluctuant, dovedeşte faptul că din umbră, primul-ministru este condus de forţe politice obscure puternice, care vor să îşi impună voinţa proprie. În majoritatea cazurilor, avem de-a face cu interese de natură financiară şi economică, sau chiar de natură geo-strategică.

Niciun politician nu are înscrisă pe agenda zilnică la primul punct, promovarea interesului public. Asistăm la spolierea „pe apucate” a bogăţiilor ţării. O declaraţie stupefiantă a făcut Victor Ponta, când  a afirmat că a fost împotriva proiectului de exploatare de la Roşia Montană, deoarece Traian Băsescu se pronunţase în favoarea acestuia! Cum se traduce această declaraţie?   Gândul ascuns al primului-ministru sună aşa: „ Dacă Traian Băsescu a fost de acord, aceasta înseamnă că gaşca lui a câştigat comisioane grase! De ce să câştige gaşca lor şi să nu câştige gaşca noastră?”  Desigur că în aceste condiţii, trebuie să moară  „capra vecinului”!

Mai precis să fie respins de către Parlament proiectul legii privind exploatarea resurselor de la Roşia Montană. Semnalul către Parlament a fost deja dat, Victor Ponta bravând printr-o declaraţie politicianistă faptul că  s-a desfăşurat prima şedinţă de guvern în cadrul căreia nu s-a adoptat nicio Ordonanţă de urgenţă!   Ca şi cum de acum înainte, Gurvernul ar fi adoptat „calea busuiocului frumos mirositor”,  renunţând la excesul de Ordonanţe de urgenţă, promovat ilegal prin intrepretarea abuzivă a textului Constituţiei!  Nici vorbă de aşa ceva! Cu prima ocazie, atunci când vor trebui satisfăcute cerinţele clientelei politice sau ale unei politici guvernamentele în dauna interesului naţional, acest obicei va fi reluat!  Trăim într-o societatea dezelechilibrată, care nu ne mai oferă  niciun reper moral şi care ne produce în fiecare zi multă lehamite. Tot acest bâlci, care se reproduce zilnic în societatea românească, se concretizează în final în două rezultate  antagoniste extreme: buzunarele pline (a se citi conturi bancare!) şi buzunarele goale, prin care fluieră vântul!   Nu este greu de ghicit cine sunt fericiţii şi nefericiţii posesori ai acestora!

32 comentarii

ValVerde 14-09-2013 - 16:50

Ai baut zeama de Bula.

MalVerde 14-09-2013 - 17:22

PEDEAPSA CU MOARTEA TRADATORULUI PONTA!

Dar sa fie mai intai dovedit frumusel in proces in toata regula cu tribunal militar serios. Daca e vinovat, atunci sa i se adorde un stalp nou sau un zid proaspat varuit, ca sa facem o poza frumoasa dupa executie si sa fie pusa background la diversele texte de legi care trateaza despre talharii de acestea.

La stalp nu ar fi rau sa-l conduca GazVerde si barzaUnUL, sa-l imbarbateze in ultimele clipe, sa-l tina de mana, si daca plutonul scapa si 2-3 gloante pe alaturi, asta este, accident, ce sa-i faci? Parca poti sa faci ceva?

UnUL 14-09-2013 - 17:25

Văd cății neapărat să confirmi afirmația mea : ”A ajuns prostia la Mal”:

ValVerde 14-09-2013 - 17:30

Zenist ametit, nu erai tu sub masa cind lua Ponta milioanele?

Vei fi martor la proces, sau aveai gura plina si n-ai vazut nimic ?

MalVerde 14-09-2013 - 17:36

CONFISCAREA AVERII TUTUROR DEPUTATILOR CARE AU VOTAT SAU AJUTAT JAFUL NATIONAL

dar cred ca asta este de bun simt si nu mai trebuia spus. E bine totusi sa nu se uite. Si, de asemenea, sa avem macar un precedent, ca ajuta la contiinta deputatului. Altfel se ia cu interesul personal si uita….

ValVerde 14-09-2013 - 17:39

Cred ca ar fi mai usor sa-ti dea o ciocolata si sa te conduca cu grije si tandrete inapoi in salon.
Strigi prea mult si esti agitat.

Zau, mamicule, e spre binele tau…hai copacel….

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-09-2013 - 17:43

…vezi daca schimbi BHouleanu ,

…cu Bhouleanu Lustruytor , nu patisi , asa ceffa !

ValVerde 14-09-2013 - 17:48

Ba n-am schimbat pe nimeni.
Erau de la inceput in gasca lui Vilvoi.
Toti !

Congo, nom de guerre Ciufulici, s-a dat adinc la fund si si-a luat nick la nick

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-09-2013 - 17:54

kumm , ma’h
Bhouleanu Lustruytor (saliut-saliut)

Era consecvent , fara idei multe

Dar rumegate mereu , evacuate si

Reingurgitate, aceiasi voma!

Asta era mai bunishor la inceput,

O fi avand si el , …performantele mentale

in ,,CRESTERE”

ValVerde 15-09-2013 - 15:57

Recunosc ca nu intuisem impresionantul potential de timpenie din capul lui Congo.
Cu fiecare mesaj atinge noi culmi si sfarima vechi recorduri personale de imbecilitate.

digital 15-09-2013 - 16:29

ValVerde
15-09-2013 at 15:57
hahaha! tu pui preț pe congo!
ești ce râsul curcilor bete din texas!

ValVerde 15-09-2013 - 16:32

Mai degetal mai…asa idiot cu frine cum e, Congo are mai mult umor decit tine, familia ta si tot satul tau din Maramu

ValVerde 15-09-2013 - 16:34

Dar in acelasi timp e mult mai cretin ca tine, ceea ce echilibreaza un pic balanta nefericirilor personale.

digital 15-09-2013 - 16:35

ValVerde
15-09-2013 at 16:32
umoru ca umoru, da realitatea te cam fu-ti-zea-ză, nu-i așa?!

ValVerde 15-09-2013 - 16:40

Recunosc: prefer un idiot desavirsit dar cu simtul umorului decit un idiot mediu cu spume si fara imaginatie.

digital 15-09-2013 - 16:47

ValVerde
15-09-2013 at 16:40
mă pix-ule n-ai învățat nimic de când ai fugit, din contră, te-ai raliat la alt sistem de valori, pe care tu îl accepți ca ”the best” , dar atunci când vii să judeci realități care nu-ți aparțin o iei în freză ca un vitală ce ești!
nu mă aștept să pricepi mare lucru dar măcar ți-am spus ceva ce ar trebui să te facă să reflectezi!

ValVerde 15-09-2013 - 16:51

Si care e sistemul ala de valori pe care il aveti voi si nu-l inteleg eu ?

digital 15-09-2013 - 16:58

e cel puțin ăla pe care-l accesezi atunci când consimți să intri pe forumul ăsta, imbecilule, faci pe prstul?!
restul îl cunoști dar ipocrizia ți-a luat mințile!

ValVerde 15-09-2013 - 17:02

Nu poti sa-ti enunti propriul sistem de valori ?

digital 15-09-2013 - 17:04

mătta ți-l poate enunța, cretin patentat, eu nu am timp să educ proști ca tine!

MalVerde 14-09-2013 - 17:47

Mesaj important pentru ministri, deputati si functionarii inalti, de aducere aminte. Pe tot timpul procesului la tribunal militar, la deschiderea si incheierea sedintelor, audienta are voie sa scandeze de trei ori:

FRUNZA VERDE DE FURI TARA
TI SE CURMA VIETISOARA.
DIN BUZUNAR DE VOTEZI
PORTOFELUL NU-L MAI VEZI.

ValVerde 14-09-2013 - 17:50

Bine, bine, dar cinta si tu mai in surdina, nu mai tipa asa ca ti se umfla vena si incepi sa vezi cu pete…ceai de menta ! Asta e raspunsul !

digital 15-09-2013 - 17:14

”ceai cu…”mătta!ai înțeles mă!

BULA 15-09-2013 - 07:13

S-a dovedit ca inlocuirea politicienilor batrani cu altii, cu buricul neuscat si „necorupti”, nu e o solutie buna. Astia au coruptia si tradarea imprimate in gene. Cum ii fata mamicile lor, imediat se pun pe treaba, ca mielul care stie de unde sa suga, imediat ce vine pe lume.

MalVerde 15-09-2013 - 17:26

Aha, mintea romanului de pe urma! Eu as zice asa, si n-ar fi rau sa fie pus in Constitutie, ca tot se vorbea de raspunderea deputatilor in fata legii:

DUPA ORISICE MANDAT
PROCESUL „CE A FURAT?”

Ca adica cum secretizeaza tot contractul daca continea date secrete ca analiza zacamantului, si numai asta era secreta? Smecherii bushiste!

ValVerde 15-09-2013 - 17:34

BulaMalu’ mintea romanului cea de pe urma….unde se indreapta tara asta ???

digital 15-09-2013 - 17:35

caracterul unui document sau contract este dat de profunzimea celui mai important detaliu, iar dacă cel mai important se consideră a fi secret, întregului document sau contract i se poate atribui fără obiecție caracterul determinant, cu acordul părților!
mai citiți și ”literatură de specialitate!”!

MalVerde 15-09-2013 - 17:54

N-a furat, a fost „prostie”
N-a stiut cum sa il scrie?
Avem leac la smecherie!

MalVerde 15-09-2013 - 17:56

si mai du-te in gurile matii la programele tale, lasa fentele cu apararea baietilor smecheri!

ValVerde 15-09-2013 - 17:46

Poate nu ar fi rau sa luati lectii de la tari mult mai avansate din punctul asta de vedere, ca Ecuador, Trinidad, Mexico, Malaezia, etc…de cum se face o licitatie publica de catre companii/interese economice controlate de guvern.

MalVerde 15-09-2013 - 17:53

DUPA ORISICE MANDAT
PROCESUL “CE A FURAT?”

N-A FURAT, A FOST „PROSTIE”?
AVEM LEAC LA SMECHERIE

DE A FOST „PROSTIT” O DATA
ESTE NUMAI BUN DE PLATA!

S-A PROSTIT DE ORI MAI MULTE?
PUSTILE SA IL ASCULTE!

ValVerde 15-09-2013 - 17:58

DAR SCAPA DE OCNA AMARA
DACA FACE O POEZIOARA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult