Acasa Opinii Victor Ponta şi-a tăiat craca la Craiova

Victor Ponta şi-a tăiat craca la Craiova

scris de Teodor Seran
459 Afisari

Nu a lipsit mult ca Victor Ponta să vină la Marea Adunare Pesedistă, desfăşurată în Sala Sporturilor din Craiova, ud leoarcă şi cu apă în pantofi, pentru a dovedi cât de mult s-a luptat cu puhoaiele la Novaci.

teodor seranLecuit de pasiunea plimbărilor cu barca pneumatică, flancat de pompieri, primul-ministru s-a deplasat de această dată per pedes în zonele inundate, total inadecvat echipat, confundând Gilortul cu Bulerdul Kiseleff. A creat un suspans general la Craiova, acolo unde era aşteptat de 5000 de pesedişti, care aşteptau nerăbdători, să audă din ,,guriţa” şefului că îşi depune candidatura pentru fotoliul de la Cotroceni. A întărziat mai mult de o oră, suficient pentru a alimenta unele zvonuri,  făcându-şi apariţia în final ,,sub scut”, arborând un zâmbet de învingător  absolut, deşi puhoaiele au continuat să curgă,  sfidând prezenţa candidatului  PSD.

Discursul de tip ,,Congresul al XIV-lea” a fost exagerat de festivist şi îmbibat de un patetism greu de digerat. Pe aceste două repere fundamentale, Victor Ponta a pedalat cu uşurinţă datorită abilităţii de a folosi discursul public deprinsă de la doi predecesori celebri: Ion Iliescu şi Adrian Năstase. Realizările celor doi ani şi jumătate de guvernare, se pare că au fost atât de măreţe, încât Premierul abia dacă îşi mai încăpea în propria lui piele. Lauda de sine şi emfaza erau singurele modalităţi de promovare a discursului public, deoarece nu existau alte argumente, care să dea consistenţă acestuia. Atât prezentul cât şi viitorul au fost două elemente tratate prin upgradarea trecutului primului-ministru, care se doreşte a fi fabulos. Ziua a constituit o lansare a unei candidaturi, cu ,,frâna trasă”. S-a observat faptul că Victor Ponta nu prea avea chef să îşi asume responsabilitatea de candidat unic, pe de altă parte, nici sala nu părea a fi înnebunită după aceasta. Una peste alta, speech-ul premierului nu prea a convins pe nimeni, nici chiar pe  el însuşi. Cu un fierăstrău subţire şi nevăzut, Victor Ponta  ,,şi-a tăiat craca”, fara să îşi dea seama, în timp ce se îmbăta cu apă rece. Se observă cu ochiul liber că motivaţia primului-ministru este alimentată artificial având în mod evident o acceleraţie negativă. Pe de altă parte, trebuie luat în calcul şi faptul că Victor Ponta este un om fricos.

Nu poate să se ridice pe scara ierarhiei politice decât ,,bibilit” şi purtat spre câştig de către imense gărzi pretoriene. Nu are nici sângele rece dovedit de Traian Băsescu, nici încăpăţânare de scoţian şi nici tupeu de yankeu. Cam toată viaţa, premierul a fost un om cocoloşit şi ţinut sub aripă, de unde a fost scos la iveală şi săltat pe craca puterii. S-a spus despre candidatul PDL, Cătălin Predoiu, că este ,,bebeluşul candid” al preşedintelui Vasile Blaga. Despre Victor Ponta se poate spune că este ,,bebeluşul lăudăros şi mincinos” din ,,creşa PSD”.

Se simte că celor doi candidaţi le lipseşte forţa bărbătească şi charisma de luptător, noncalităţi care vor fi taxate de către electorat. Candidatura lui Victor Ponta depinde în mod esenţial de întâmplare şi de noroc. Premierul nu a făcut o analiză lucidă şi rece aşa cum ar fi trebuit să o facă un procuror. S-a lăsat purtat de valurile iscate de oportunişti ,,binevoitori”, de ,,prieteni” dezinteresaţi şi de ,,coţcari” din umbră.

Ca o ironie a sorţii, cei doi ,,duşmani declaraţi”, Traian Băsescu şi Victor Ponta, mai au acelaşi număr de zile, aproximativ 100, până la plecarea lor din ,,Regatul sublimului”, către ,,Regatul ridicolului”.

Cine va avea mai mult de pierdut? Preşedintele si Premierul sunt cocoţaţi în prezent pe cele mai înalte crăci ale sistemului politic. În cazul lui Traian Băsescu, căderea este anunţată şi destul de lină, în timp ce căderea lui Victor Ponta va fi bruscă, neanticipată şi lipsită de o paraşută salvatoare. Cine n-are paraşută să-şi cumpere!

12 comentarii

pathfinder 02-08-2014 - 11:02

Buna analiza Nea Serane.
Si umorul fin…
Felicitari!

UnUL 02-08-2014 - 11:19

Din nou un excelent articol al domnului Seran: lucid, exact, incisiv și cu doza necesară de umor și sarcasm. Fără nicio aluzie – ținând cont de fotografie – JOS PĂLĂRIA !!!

jan dinu 02-08-2014 - 15:09

EU nu cred ca shi-a taiat craca de sub picioare ….pentru ca acolo nu sunt
pomi …. cel mult olteni dar shi aia aerieni agatati de baloane cu aer …!
JD-USA

Dinu 02-08-2014 - 16:20

Neam ” de tarista”, neam „de carcotas”….E ceva ce se intampla intr-o zi in tara asta sa nu il scotociti, sa-l rastalmaciti, sa-l transformati in zvon, in motiv de barfa, carcoteala??? Bravo nene Serane? Bravo si voua basistilor, care muriti de foame daca nu aveti astfel de stiri, comentarii intr-o zi! Sa va fie de „bine” stimabililor…..Halal romani, halal tara ce va suporta!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 02-08-2014 - 16:25

…. Sublim ull Teo Dorelu iese din faza cunoscuta de larva orange si emite in aceasta …metamorfoza ;

……. , ….”trebuie luat în calcul şi faptul că Victor Ponta este un om fricos.”
=========================================================
Nu este fricos ! ! ! Este doar L a s si I M A T U R !
Caci daca avea sange in …INSTALATIE , azi R O M A N I A era cotata
ALTFEL !
Cand ai un VOT M A S I V din partea unui POPOR satul de HOTZIA si
INCOMPETENTA unui IMPOSTOR MAFIOT ,
Nu te lasi calcat de o aspazie si un zegrean ,
Indiferent de MINCIUNILE debitate de MACOBEI
La kanzzelariile de la …Berlin , Briussel, Paris,
Si chiar la BIROUL OVUL de la Washington , D C ,

Esti bhasist Serane !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult