Acasa Opinii Vifor sau Adiere de Vânt

Vifor sau Adiere de Vânt

scris de Doru Dragomir
15 afisari

Felicitări domnului ministru al Apărării pentru lăudabila intenție de a reda mândria ofițerulu român prin noua uniformă revăzută și adăugită.

Albumele vechi cu portul uniformelor militare nu au fost distruse. Pot fi studiate de mai marii logisticii militare și apoi să se facă propunerea istorică pentru a se reveni la uniformele militare tradiționale românești. Ele au rămas și astăzi așa cum au fost gândite de generalul Ilie Botoș pe la începutul anilor 1990, adică după model sovietic. Militarii unguri, polonezi, nemți, britanici, francezi etc., le-au păstrat neschimbate. Ar fi superb să se reintroducă ținuta de ceremonie cu frac și papionul armei, cu spada sau stiletul, asa cum era în perioada interbelică. Numai că mândria de a purta uniforma militară a armatei trebuie susținută cu fonduri în buzunarul ofițerului. La Cercul Militar Național ar trebui să răsune, din nou, muzica de fanfară dansantă la balurile ofițerilor și subofițerilor și nu să se facă nunți botezuri și alte agape. Iar dacă se investeste mai mult în educatie și pregătire la teren a cadrului militar, este necesar să li se acorde tinerilor absolvenți de școală militară solde atractive, să se facă o selectie, la singe, a candidaților la portul uniformei militare, pentru că atunci și numai atunci vom obține un corp de cadre valoros, performant și strălucit.

Reforma de personal, de aici incepe. Iar din școli să dispară orice urmă de politruc si amestec politic. Să fie aduși cei mai buni dascăli comandanți pentru liceele militare, dintre aceia care au fost în teatrele de operații, dascăli pământeni pentru scolile militare ale armelor și, mai ales, corp de cadre de înaltă calitate profesorală la Universitatea Națională de Apărare – UNAP. Nici azi nu înțeleg de ce Universitatea se află in coordonarea ministrului, de fapt a unui consilier.

Învățământul militar românesc a fost și trebuie să fie coordonat, upgradat și updatat de către Statul Major al Apărării. Acest organism militar strategic, comandat de un general cu patru stele, este răspunzător pentru pregătirea resursei de personal militar, și la pace și la război, iar numai acesta cunoaște cel mai bine profilul luptătorilor care încadrează Armia Română, în astfel de vremuri.

Domnul ministru al Apărării ar trebui să afle că, în curtea UNAP (suna mai bine Academia de Război), este găzduită Academia de Stiinte ale Securității, o creație ridicol-umoristică a lui Maior și Oprea, de fapt a unor doi impostori cu studii universitare, care nu are niciun Dumnezeu, nu crează știință, consumă fonduri degeaba și este păzită de un analfabet academic cu nume de Apostol, care și-a luat gradul de general pe la o altă instituție, nonmilitară, și încasează lunar bani nemeritați. El trebuie scos afară de acolo și să se ducă pe centură, de unde a venit! Suntem unici în lume cu asemenea instituție, care ne-a făcut de rușine în tus-patru vânturi.  În Templul Academiei de Război – UNAP, se instruiesc militarii armatei, precum și alt personal de sprijin al acesteia, or cei invitați la studii pe baza de reciprocitate din alte Academii Militare străine. UNAP-ul trebuie să fie nava amiral a invățământului militar românesc și singura instituție unde se țin doctorate în domeniu, deoarece doar „Știința Militară” este recunoscută ca disciplină academică în lumea universitară militară europeană. Celelalte discipline, de la celelalte academii cum ar fi Academia Națională de Informații, Academia de Politie și alte câteva universități de împrumut sunt discipline ca fiind falsuri academice românești în baza cărora s-au scos doctori „copy paste”, pe bandă rulantă, spre a obține 15% mai mult la salariu. Deci studii absolvite în scop mercantil. Căci de știință de carte nu au nevoie.  Aceste Academii scot în continuare doctori în științe nerecunoscute în universitățile străine, inventate de politrucii militari care mai roiesc și azi prin amfitearele pe unde altădată  se făcea carte adevărată de către profesori militari de excepție, plini de har și experiență de război în porthart.

Toate armatele lumii care s-au reliefat în stări de confruntare și au obținut succese militare de excepție au investit sume mari de bani în „education” și „training”. Cine are o apărare de excepție poate avea si o diplomație ofensivă reală, diplomații stand la masa negocierilor cu fruntea sus, poate tempera zelul belicos al unor vecini dornici de facere și desfacere de „Păci și Tratate”, iar ceea ce este cel mai important este faptul că o armată puternică menține neatinsă statalitatea, menține ridicat moralul cetățenilor pe care-i apără, fiecare dintre noi, simțindu-ne în siguranță. O armată puternică primește respectul aliaților săi pentru prestația corpului de comandă și a trupei ultrapregătită în acțiuni militare comune.

Dacă vrem o politică de apărare românească serioasă și se dorește scoaterea armatei din starea ei de umilință continuă și continuată și dacă domnul ministru pretinde că stă cu fața la frontierele țării spre a le păzi, că este suferind de instinct statal, să facă ceea ce și-a propus, cu riscul de a bate cu pumnul în masa guvernului de amazoane. Să investească în personal și tehnica de luptă, pentru că Armata Română se identifică, prin tradiție, cu limba poporului pe care-l apără și-l slujește, cu patria și cu drapelul ei tricolor.

Dacă nu veți face toate acestea, domnule ministru, numele dumneavoastră,  închipuind, onomatopoeic, iureșului luptei, s-ar putea topi într-un renume lipsit de rezonanță: un fel de Adiere de Vânt.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS