Acasa Opinii Vizita inedita la ministerul armatei

Vizita inedita la ministerul armatei

scris de Ziua Veche
2 afisari

Ion PETRESCUIntampinata cu aplauze, in curtea interioara a impozantului edificiu al Ministerului Apararii, sotia sefului statului a fost insotita de ministrul de resort, in fata unei multimi prietenoase. Dupa intonarea imnului national, ministrul s-a adresat asistentei salutand prezenta primei doamne la institutia pe care o conduce.

 El a mentionat ca, anterior, distinsa invitata a vizitat unitati militare. Unde a ascultat cu atentie ce spun profesionistii militari si fiintele dragi acestora. Prima doamna s-a dovedit a fi o voce publica puternica in favoarea solutionarii problemelor familiilor militarilor.

Ministrul a remarcat ca sotia presedintelui a inteles ca barbatii si femeile in uniforma militara reprezinta una dintre cele mai  importante valori ale tarii. Iar faptul ca a venit la ministerul armatei nu este decat expresia dorintei de a asculta, direct de la sursa, opiniile celor care lucreaza acolo.

Impresionata de caldura cu care a fost intampinata de multime, prima doamna a exclamat:”Sunteti atat de draguti! Si atat de multi!” Apoi a tinut sa multumeasca personalului ministerului nu doar pentru calitatea serviciului efectuat pe timpul mandatului sotului ei, ci si pentru eforturile depuse in anii  cand tara a fost condusa de predecesori. A rostit cuvinte de apreciere si pentru devotamentul celor prezenti fata de patrie, implicit fata de institutia unde muncesc. Nu a uitat sa adreseze ganduri  bune si decidentilor militari aflati in acel moment in misiuni efectuate in teatrele de operatii.

 Prima doamna a mai declarat ca meritul profesionistilor din ministerul armatei este acela de a mentine tara puternica si organismul militar intarit, pe masura provocarilor cu care statul se confrunta. Asistenta a suras destinsa cand sotia presedintelui a marturisit ca isi dorea demult sa viziteze Ministerul Apararii, mai ales ca partenerul de viata a fost aici inaintea ei. Referitor la acest moment, distinsa invitata a dat detalii:”Dupa prima sa vizita aici, cand a avut discutii cu ministrul armatei si seful statului major, presedintele mi-a spus ca s-a simtit in acest minister ca intr-un… tanc. Si     n-am stiut atunci daca era un lucru bun sau rau! Acum este randul meu sa fiu in interiorul arealului dvs., chiar daca nu exact in inima ministerului. Dar am sa intru si acolo, chiar daca stiu ca exista atatea coridoare, usi, lifturi si coduri de acces! Asa ca de intrat voi intra, apoi este datoria ministrului sa ma scoata de acolo…” Rasete spontane si aplauze de simpatie.

Cu seriozitate si bun simt, prima doamna a tarii a reamintit ca intaiul  motiv pentru care a venit la acest minister este dorinta de a le multumi tuturor celor care isi servesc patria in aceasta structura nationala. Al doilea? Focalizarea atentiei opiniei publice atat asupra militarilor necesari tarii – in prezent, ca si in trecut -, cat si asupra familiilor lor, obisnuite sa indure nenumarate privatiuni. Popasul la Ministerul Apararii constituie finalul vizitelor succesive in unitati ale fortelor terestre, aeriene si navale, unde s-a putut intalni atat cu cei care activeaza acolo, cat si cu copiii lor.

Prima doamna a onorat si memoria celor cazuti la datorie. Si nu s-a ferit sa discute cu militarii raniti in teatrele de operatii si cu familiile acestora, carora  le-a exprimat recunostinta natiunii pentru sacrificiile facute.

Atentie! Randurile de mai sus nu sunt deloc o gluma!

Cu precizarea – necesara -, ca prima doamna despre care am scris este sotia presedintelui SUA, vizita acesteia fiind la finele saptamanii trecute, la Pentagon.

Sotia presedintelui Romaniei i-ar putea urma exemplul.              

0 comentariu

Foreskin 16-08-2010 - 02:55

..si plin de rahat… fiindca n-o mai tine rozeta….

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult