Acasa Opinii Voiaj scurt, cu vânt rău din pupa

Voiaj scurt, cu vânt rău din pupa

scris de Teodor Seran
7 afisari

Marea artă de scamator politic a lui Traian Băsescu dă acum în clocot. Dacă înţeleg acest lucru, cei care se vor prezenta la urne pe 29 iulie vor percepe esenţa unei realitaţi triste: cvasimajoritatea afirmaţiilor Preşedintelui au fost minciuni care le-au afectat viaţa.

teodor seranO analiză a comportamentului prezidenţial trebuie să plece de la percepţia extraordinarei încăpăţânării pe care o manifestă Traian Băsescu, în a se agăţa de putere. Acest dar temporar  pe care viaţa îl face unor oameni a generat în capul Preşedintelui „boala de putere”, care are un singur antidot: „deposedarea” cât mai urgentă de prerogativele puterii, pentru readucerea pacientului cu picioarele pe pământ, în mijlocul realităţii. Traian Băsescu se împotriveşte cu disperare să fie readus cu picioarele pe pământ.

Este adevărat că are motive temeinice. Perspectivele ulterioare  posibilei demiterii sunt sumbre . „Angaralele” Preşedintelui legate de Justiţie nu sunt    deocamdată   finalizate, ci doar puse „la prăfuit”.  Simplul cetăţean Traian Băsescu va fi chemat să dea explicaţii pentru presupusele fapte penale sesizate în dosare. Este rolul Justiţiei să constate dacă Preşedintele este vinovat, sau nu, dar până atunci teama există. Deocamdată ea nu este atât de puternică, încât să genereze intrarea în panică, odată cu scurgerea timpului, teama instalându-se tot mai adânc în sufletul Preşedintelui.

Actualul discurs public promovat este unul care se vrea onorabil, dar în acelaşi timp şi victimizant. Este un căpitan de cursă lungă care nu a minţit niciodată, doar a spus adevărurile crunte, care au durut. Despre sine crede că a dat dovadă de mult curaj, hotărâre şi determinare în momentele cruciale. Dar „oamenii răi” şi Presa nu l-au lăsat niciodată să îşi ducă la îndeplinire menirea. A venit din nou momentul-sugerează Preşedintele!-ca poporul să restabilească adevărul. Este vorba de acelaşi popor, minţit, înşelat şi dispreţuit, care trebuie să valideze necesitatea şi oportunitatea demersurilor prezidenţiale întreprinse în timpul celor două mandate. Pentru că se ştie că nu ia în considerare niciodată sfaturile primite, nimeni nu se osteneşte să-i spună Preşedintelui–suspendat, verde în faţă”: „orice aţi face de acum înainte, finalul este acelaşi!”.

Dacă ar percepe cât de cât viitorul, ex-locatarul de la Cotroceni ar trebui să îşi prezinte de urgenţă demisia, punând capăt unei  tevaturi, de care societatea românească nu ar avea nevoie, deoarece obligă la cheltuieli publice inutile. Această demisie nu va avea loc, în schimb vom asista la o campanie furibundă a frustrărilor, purtată de PDL în zăngănit „de scuturi şi de lănci”. Preşedintele va fi ajutat în campanie de un organism public care pare a fi desprins total de statul român: Institutul Cultural Român. Care „suge” în continuare din „ ţâţa” Guvernului milioane de euro, bani necontrolabili şi necontrolaţi, aflaţi la discreţia „papilionarului” HRPatapievici. În aceste condiţii, Guvernul ar trebui să răspundă la următoarea întrebare: dacă într-o instituţie publică, un conducător greşeşte în mod repetat, este necesar să se aştepte până când acesta îşi încheie mandatul, ca să fie schimbat? Sau trebuie înlăturat de urgenţă de pe „sacul de bani”, pe care stă călare, sfidând şi dispreţuind un întreg popor? De ce trebuie sa se dovedească clemenţă pentru incorectitudine şi rea-credinţă? În condiţiile în care în România, milioane de oameni mănâncă „de sub unghie”, în timp ce ICR „papă” anual milioane de euro, „nebăgarea de seamă” a Guvernului, vis-a-vis de acţiunile întreprinse de „Coteria-ICR” este condamnabilă şi chiar imputabilă din punct de vedere legal. Ne referim în primul rând la prestaţia lui Andrei Marga, actualul Ministru de Externe al României. În ultimii 20 de ani ne-am obişnuit să îi considerăm aprioric pe unii dintre demnitari, drept „mari capacităţi”-vezi cazul Ministrului de Externe!. Ce fel de „ capacitate” este Andrei Marga, dacă nu reuşeşte să îşi strunească ambasadorii, sub nasul cărora ICR, „zburdă” bine-mer

Au mai rămas 20 de zile până când o pagină neagră din istoria României va fi întoarsă. Vom asista la o zbatere inutilă a unui Preşedinte-suspendat, care este incapabil să înţeleagă că istoria l-a condamnat să meargă acolo unde nu există nici putere, nici îngâmfare, nici munţi de bani: lumea oamenilor simpli. Până la acel moment, nu prea îndepărtat, Traian Băsescu încă mai muscă şi mai aruncă cu „zoaie” pe blazonul României. În urma discuţiei telefonice „plângăcioase” purtată cu doamna Angela Merkel, cancelarul Germaniei, această doamnă, care se consideră stăpânul Europei, a făcut o declaraţie obraznică la adresa României, permiţându-şi să calce în picioare Constituţia ţării. Mai precis, doamna Merkel consideră că prin suspendarea şi demiterea lui Traian Băsescu este lezat statul de drept. „Este inacceptabil ca într-o ţară a Uniunii Europene să fie lezate principiile de bază ale statului de drept”, s-a pronunţat într-o totală neştiinţă de cauză madam Merkel. Aroganţa şi inconsistenţa acestei declaraţii, care se vrea a fi o luare de poziţie condamnabilă la adresa României, o discreditează definitiv pe doamna cancelar, care dovedeşte că nu promovează o politică de conjunctură şi nu are nicio intenţie să respecte valorile europene stipulate în Tratate. Cu sau fără sprijinul Angelei Merkel, începând cu 29 iulie, Traian Băsescu va aparţine trecutului. El nu merită să ocupe un loc nici măcar în lumea oamenilor simpli, care au de păzit o comoară la care Traian Băsescu nu va avea acces niciodată: demnitatea umană.

7 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-07-2012 - 15:30

EHE – nea SERAnE matale nici nu stii ,cat de apropiat de adevar te situezi matali ! Dupa cel mai mare petrolier romanesc ,BIRUINTA care a participat la EFECTUL BOSTON , adica a disparut din orizontul vizual impreuna cu TOATA FLOTA ! Iar vajnicul CAPITAN unicul supravietuitor al NAUFRAGIULUI NATIONAL se pregateste din nou sa stea pe punte ! Din surse se pare ca va opta sa andocheze la pasarela de pe RAHOVA ENTREPREIS si se pare ca va avea si un secund pe cinste ADYshor -Ouatu!

mariana comanescu 11-07-2012 - 18:07

vai de noi ca existi

camelia 11-07-2012 - 18:26

Bravo mariana. Scursori ca asta ne tin pe loc, votind ca prostii usl-ul si pdl-ul.

ion 12-07-2012 - 08:52

Ti se arde mancarea fa !!! La cratita repede !

mariana comanescu 11-07-2012 - 18:06

da va incomodeaza mult Presedintele,,,,,prea sunteti speriati!! ma intreb de ce?? isteria este concentrata de maestrul,,imaculatul voiculescu,,, cel care a dacut averea muncind pe branci,,, nastase e politic la rahova,,, averea de la matusii sau munca pe branci,,, la voi ,, fsn-ul e curat ,, e legal,, e constitutional,,ceilalti,,hoti,, banditi,, buni de impuscat,,,, de denigrat,, de terfelit,,,,suntem imuni, ne-am invatat cu tertipurile voastre murdare,aduceti minerii,,sau poate gasiti alta clasa usor de manipulat,,gasiti voi ceva,, parca mai aud si acum strigatul de lupta al criminalului iliescu”” si multumirile aduse minerilor,, de executare ce sa mai vorbim,, la comanda executati tot,, ca doar nu ar fi prima data cand tineti pistolul in mana,,,,

betivul 12-07-2012 - 06:46

nu crezi,ca-i cazul sa incepi cu osanale ptr copy-paste si crizel ? prietenii stiu de ce….a,sa nu-l uiti ,cumva pe felix, imaculatul truditor ptr „renumele romaniei”

pathfinder 13-07-2012 - 11:42

De data asta nu pot sa fiu de acord cu autorul articolului.

Din pacate, judecand la rece, cred ca istoria va consemna o noua duminica a orbului pentru Romania.

Simplu: un presedinte erodat de o criza economica a fost demis de 2 indivizi care nu si-au dat seama ca separarea puterilor in stat e totusi importanta. Romanii, ca oile, s-au dus la referendum sa decapiteze „vinovatul”.
Inca o dovada ca votul universal e o idee proasta.

Cat despre Ponta si Antonescu: cata nerabdare pe capul lor.
Nu mai pot astepta 1 an pana i se termina mandatul marinarului, ci vor, ca niste copii mici, toate jucariile ACUM fara a se gandi la consecinte.
Pacat.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult