Acasa Opinii Vreau o minune, nici roşie, nici portocalie

Vreau o minune, nici roşie, nici portocalie

scris de Roland Catalin Pena
2 afisari

E semn de vremuri grele. Începând de duminică seară avem o Românie mai portocalie ca niciodată, dar şi roşie în obrăjori. Vremea şi politica îşi dau mâna peste ţară. Prima de câteva zile, iar cealaltă de ani buni fac, împreună, prăpăd.

roland-catalin-pena-redimensionatSărăcia şi hoţia nu mai pot fi ascunse nici sub nămeţii de doi metri. Parteneriatul dintre cele două e mai vechi şi, e de văzut, dacă şi mai solid decât cel dintre Traian Băsescu şi Emil Boc. Ar cam fi timpul ca ele să înceteze. De zis e uşor, de realizat pare al dracului de complicat.

Cel mai la îndemână e plecarea lui Emil Boc din fruntea Guvernului. Bună şi mişcarea asta, pentru sufletul, dar nu şi burta poporului. Să zicem că Băsescu anunţă luni că se desparte de actualul premier, cum aşteaptă mare parte a politicienilor şi a cetăţenilor. Ei, şi? Ce punem în loc? Foşti şi actuali băieţi şi fete care se tot rotesc pe la Palatul Victoriade douăzeci de ani încoace? Fie şi într-un cabinet condus de un tehnocrat, nu facem decât să înlocuim nişte incompetenţi cu alţi incompetenţi, ori pe unii fără frică de DNA, cu inşi fără nici un Dumnezeu. Diferenţa dintre portocaliii de la Putere şi roşiii din Opoziţie, să-mi fie iertat c-o spui pe şleau, e una singură. Că ăia sunt la traista cu tărâţe, iar ăilalţi abia aşteaptă să ajungă la ea. Dovada că nu debitez baliverne este guvernul PDL-PSD, instalat în 2008, în care, până să vină campania electorală, au păpat împreună ca doi fraţi dintr-o tulpină. Astea fiind pe scurt datele problemei, să mai sperăm într-o minune? Care?

Articol aparut in cotidianul PUTEREA

6 comentarii

Ciu Huhu 06-02-2012 - 11:53

Vrem o minune fara dictator!

Radjasiha 06-02-2012 - 12:17

Verde nu ai vrea să fie?

luca d 06-02-2012 - 14:15

Ar fi singura care ar putea salva Romania. Probabil ca se vor gasi destui care sa ma „injure”, dar cea mai putin corupta guvernare a Romaniei a fost cea VERDE. Din pacate nu a aparut LIDERUL. Si nici nu vad personalitati de talia lui Tutea, Cioran, Eliade, Braileanu s.a.

Mache 06-02-2012 - 13:42

E totusi o mare diferența între unii si alții. Diferenta care va fi conștientizată daca ajung cumva USL-așii la putere. Sub PDL-ei s-au întamplat totuși chestii care erau de neimaginat sub guvernul Năstase în ce privește arestuirea diferiților pungași. Ba chiar și o serie de condamnări la închisoare. În plus pentru prima oară în istoria modernă a României, apartenența la partidul de guvernământ n-a constituit automat imunitate. Până la urmă puținul de până acum este de preferat nimicului USL-aș 😉

Ciu Huhu 06-02-2012 - 14:10

Cind vei fi dupa gratii in celula cu dictatorul tau iubit Basescu, va fi infinit mai bine in Romania!!!!!!!!!!!!!!!

Conan 06-02-2012 - 21:59

Las-o mai moale cu bau-bau. Nastase e „out of business” si nici macar nu a candidat. Johannis nu se lasa dirijat de Basescu.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult