Acasa Opinii Vreau să fiu alegătorul care unește

Vreau să fiu alegătorul care unește

scris de Roland Catalin Pena
43 afisari

Eu vreau să fiu alegătorul care uneşte, nu am nevoie de un preşedinte care îmi spune că uneşte. Eu vreau să fiu alegătorul care uneşte România frumoasă, România care e mai bună că ei, România lucrului bine făcut, România aceasta fascinantă şi enervantă, România cu peisajele ei extraordinare şi mentalităţile sale învechite.

alin baciuVreau să fiu alegătorul care ştie cum s-a trăit înainte de 1989 şi în anii ’90, alegătorul care a citit şi auzit cum a fost în anii 50, anii bolşevismului, să fiu alegătorul care în 1989 s-a bucurat în primul şi în primul rând că vom deveni o ţara ca în vest şi nu o ţară a unicului partid.

Nu este o exagerare să se vorbească de două Românii. Această secesiune simbolică o face mentalitatea unora, superficialitatea şi indiferenţa altora, politicienii interesaţi să eploateze nu să modernizeze.

România noastră este de două feluri: România ce vrea modernizare, ce vrea o ţară ca în occident, ce vrea ca munca şi seriozitatea să fie răsplătită pe merit şi România ce preferă să fie sub protecţia partidului, să trăiască din milă partidului, să depindă de partid, să trăiască după modelul chinezilor şi ruşilor, în genunchi în faţa stăpânilor de la partid. O Românie săracă ce trăieşte pe baza relaţiilor cu cineva de la partid. Această Românie, reprezentată de Ponta, Dragnea, Tăriceanu, Vadim, Dan Diaconescu, Frunda, Oprea, Meleşcanu, şi în trecut de Iliescu, Năstase, Voiculescu, se uneşte împotriva celeilalte Românii şi nu pentru binele românilor.

Propaganda lui Victor Viorel Ponta se leagă de ardelenizarea României pe care o vrea Iohannis, pe când el vrea să unească pe români. Cum? Într-o mare China sau mare Rusie? Da, Ponta vrea că toată România să fie ca judeţele Olt, Teleorman sau Vaslui. Apropo, ştiaţi că Teleorman e judeţul cu cei mai mulţi asistaţi sociali iar Vaslui judeţul cu cea mai scăzută rată de şcolarizare? Mă întreb dacă cei din sud şi din Moldova ar fi deranjaţi să aibă parte de dezvoltarea şi seriozitatea Ardealului. Cadidatul stângii comuniste ne spune, cu alte cuvinte cam aşa: ,,Iohannis vă pune la muncă şi seriozitate, eu, Ponta, vă dau pomeni şi posibilitatea să trăiţi sub grija partidului”

Români, staţi acasă dacă vreţi să trăiţi că în Teleorman. Eu vreau să trăiesc ca la Paris, ca la Dublin sau ca la Girona ori Alcala. De fapt nu, vreau să trăiesc şi în Bucureşti, şi la Iaşi, şi în Ilfov sau Buzău, ca la Cluj ca la Sibiu sau ca la Mediaş ori Sânicolau Mare

Dacă Ponta ar fi primarul Sibiului eu nu l-aş vota. De ce? Pentru că minte! Iohannis are 6 case şi n-a zis că nu le are. Ponta are 7 case şi minte că nu are. Iohannis a spus sibienilor ,,munciti”, şi şomajul în Sibiu e zero. Ponta le-a spus teleormanenilor, ,,o să va dau un ajutor social şi n-o să va tăi pensia” şi 2 din 3 teleormăneni trăiesc pe spatele celor din Sibiu care muncesc şi plătesc impozite şi taxe. De aceea nu vreau să mă unească Ponta cu Teleormanul şi Oltul, pentru ca eu vreau să mă integrez în occident să mă simt mândru că sunt european căruia îi sunt respectate drepturile şi apreciată muncă nu să ţip în gura mare că sunt român mândru, protejat de partidul comunist.

Nu vreau să mă gândesc cum timp de 10 ani Ponta va unii pensionarii, bugetarii, asistaţii sociali, corupţii, foştii securişti, membrii PSD, iar tinerii, care vor valorile occidentale o să plece din ţară. Nu vreau să mă gândesc, dacă o să rămân, cine îmi va mai plăti peste vreo 20 de ani pensia pe care n-o să mi-o tăie Ponta.

Oare punem fi noi, cu toţii, alegătorii care unesc? Dacă nu încercam acum s-ar putea să regretăm amarnic mai târziu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult