Acasa Opinii Vrei limbă separată? Jos labele de pe Moldova, Ştefan şi Eminescu!

Vrei limbă separată? Jos labele de pe Moldova, Ştefan şi Eminescu!

scris de Marius Bâtcă
10 afisari

Mankurtule, vrei limbă separată? Atunci, jos labele de pe cuvinte şi simboluri ca Moldova, Ştefan cel Mare şi Eminescu! Acestea sunt simboluri şi cuvinte româneşti!

Marius BatcaDacă nu îţi place şi nu îţi convine că limba pe care o vorbeşti este LIMBA ROMÂNĂ, inventează tu alta, cu alt alfabet, cu alte cuvinte. Cu alfabet slavon, dacă îţi place, dar renunţă la cuvintele româneşti, mankurtule! Adică la 90% din cuvintele pe care le foloseşti zilnic. Pentru că nu poţi să îţi baţi joc la infinit de zeci de milioane de oameni şi nici de studiile ştiinţifice internaţionale. Şi, renunţă şi la numele Moldova, pentru că aparţine tot românilor şi României!

Nu îţi sună bine “Limba Română”? Îţi stă în gât, individ spălat pe creier şi vândut moscalilor? Atunci, nici să nu te mai aud şi să te văd că stai cu mâna întinsă după banii românilor, după “pilele” puse la Bruxelles şi la Washington!

Te-ai ajuns, mankurtule? Crezi că eşti buricul pământului, dacă îţi plimbi curul în multe luntrii, jucând leapşa când cu Bruxellesul, Washingtonul şi Bucureştiul, când cu Moscova? Te înşeli, mankurtule! Nici nu îţi dai seama cât de efemeră este poziţia asta înaltă pe care o iubeşti atât de mult. O simplă mişcare, de la vest de Prut, şi zbori, cu tot cu impresiile tale de lider. Poţi, în cel mai fericit caz, să rămâi cu rolul de Buratino, dar nici pe ăstă nu o să ţi-l mai rezerve “tavarişcii” tăi de la Kremlin, care te-au ţinut ore în şir în anticameră.

Bagă-ţi minţile în cap, mankurtule, şi ţine-ţi în lesă lătrăii de care te foloseşti pentru a dezinforma românii dintre Prut şi Nistru! Pentru că ei sunt Români şi nu altceva. Şi stema lor, “Bourul cu stea în frunte” este simbol românesc, aflat pe stema României. Şi Ştefan cel Mare şi Sfânt este domnitor român, iar oasele sale domneşti odihnesc la Putna, în România. Şi Eminescu, poetul naţional, este naţional pentru că este al ROMÂNILOR şi a scris în LIMBA ROMÂNĂ şi tot în România îşi află somnul cel de veci!

Mankurtule, nu impresionezi pe nimeni cu dezinformările şi acţiunile anti-româneşti venite pe filiera Soros. MINCIUNA ultimului “sondaj”, care susţine că 65% din cei chestionaţi s-au pronunţat ca limba oficială să fie ‘limba moldovenească’, aşa cum este în prezent, şi doar circa 23% au optat pentru limba română, în timp ce peste 7% doresc să fie ‘limba moldovenească (română)’ nu face decât să dovedească şi mai mult cât de vândut eşti intereselor Kremlinului.

Mankurtule, mai bine ramâi la filatelie! Poate mai înveţi, cum e cu capul de bour!

P.S. România poate bloca aderarea Republicii Moldova la UE, dacă aceasta nu va renunţa la denumirea oficială a limbii sale (limba molodvenească), consideră Constantin Tănase, redactorul-şef al publicaţiei “Timpul” din Chişinău.

Mankurtule, ţine seamă de aceste adevăruri scrise, chiar şi în presa de la Chişinău, şi teme-te de minciunile şi fariseismul de care dai dovadă! Pentru că ele se răzbună şi se întorc împotriva ta mai întâi pe lumea asta şi, de abia după aia, pe lumea cealaltă!

24 comentarii

CAMY 20-11-2012 - 20:25

Da, mai, Batca, dar cine-i de vina? Nu sintem noi, primii, romanii din romania de vina ca nu facem nimic pentru reintregirea tarii? Ai vazut in vreun program al usl-ului sau al pdl-ului reunirea cu Moldova furata samavolnic de ruscalai? Numai PPDD-ul are in program cu Subiect si Predicat, Reunirea cu Romania furata de rusi. N-ai suflat nici un cuvintel despre aceasta realitate ! Dar ai sa te duci sa-ti dai votul lui Ponta mincinosul, violatorul, criminalul si plagiatorul. Nu?

urbos 20-11-2012 - 20:54

Cu cat guitati mai mult, cu atat scade porcaria aia basista de PPD mai mult.
Tipa mai tare, mai mult de 6% nu luati.

CAMY 20-11-2012 - 21:16

Care porcarie, ma, trogloditule? ce are de-a face PPDD-ul cu PDL-ul? PDL-ul este USL-ul, aceiasi serpi din burta bestiei mame: FSN-ul. Nu ti-e rusine, bestie ce esti? Si ce daca o sa luam 6%? In primavara va fi o revolutie sau o rascoala, sau razboi civil din cauza foametei si a sraciei, de-o sa se aleaga praful de voi, serpilor si viermilor ce sunteti.

CAMY 20-11-2012 - 21:21

Ai auzit, mah, vierme citi candidati pdl ii sprijina pe candidatii usl-ului? Citi ppdd-isti sprijina vreun vierme de la usl sau pdl? de 6 luni nu ati facut ABSOLUT NIMIC. Doar ati facut o gargara scirboasa cu promisiuni desarte la care pun botul prostii. In ce tara normala, alegatorii aleg pe aceia care i-aua dus in sapa de lemn? De 23 de ani, romanii aleg acelasi partid, FSN-ul, cu o mica exceptie cind s-au fript cu pnt-cd-ul.Vai demama voastra. O sa vezi cum ai sa fii sfisiiat in primavara de romanii lihniti de foame si de frig. N-o sa mai ramina piatra pe piatra! Se apropie, n-avea grija !

Vokay 21-11-2012 - 18:45

Mancurtul fiind Vlad Filat. Felicitări pentru pamflet! Scris cu inima.

Pribeagul 21-11-2012 - 20:39

Unire, fraţi români!

Mă doare că-mi eşti frate
De tricolor şi neam
Mă doare că mai curge
Pur sânge de roman.

Ridica-te, Ştefane,
Cu braţul tău cel sfânt
Uneşte iar Moldova
Cu-al patriei pământ!

Ce dacă-avem palate
Şi săli prezidenţiale
În care curg citate,
Ca morţii în spitale
Când trup din trupul ţării
E azi înstrăinat
Strămoşii ne acuză
Iar clopotele bat!

C-aşa e tot românul,
Prea bun şi răbdător…
Dar vai şi-amar de-acela
Ce vrea ca un popor
Să aibă: două imnuri,
Doi preşedinţi de stat
Când ţara noastră-i una!
De Dumnezeu lăsat!

Doamne ajută şi dă-ne lumina
Să fim slujitori ai acestui pământ
Prin mila-Ţi eternă ne dă azi lumina
Iubirii de ţară şi neam românesc!

Unire, fraţi români!
Aşa e scris în carte:
O Românie-avem
Pe viaţă şi pe moarte!

poezie de Stefan Băiatu (18 ianuarie 2006)

florentin ionescu 21-11-2012 - 20:52

Domnule Marius Batca,
Va felicit pentru aceasta „traire”, dar labele nu vor fi date jos ca strigati dumnevostra la ei!
Actiunile trebuie sa aibe la base, analize clare, statistice si matematice, prin care sa putem esentializa unele concluzii si hotariri pentru viitor.

jan dinu 21-11-2012 - 22:09

— Moare neamu , NU ne pasa …
Noi plecam goniti de-acasa ….
II lasam pe mafiotzi …
Sa-shi bata joc de totzi !!
JD-USA

jan dinu 21-11-2012 - 22:15

Asha muri domn Eminescu….
Tirit cu fortza la nebuni …
Cel ce-a dat romanilor – universul
Blestem caram cu totii din strabuni !!
JD-USA (only original )

vodka 22-11-2012 - 02:06

Scris cu chişelele, inca o zbârcă a lu’ domn’ Bâtcă!

Camelian Propinatiu 24-11-2012 - 08:46

De neinteles este ca, in postromânism, simbolurile Eminescu si Stefan cel Mare sunt atacate sistematic si de megaintelectualii sau nechezolii de la Bucuresti:

http://www.scribd.com/doc/14344566/Camelian-Propinatiu-Kitsch-Orbitor-Si-Geniu-InaripatNobelul-Romanului

jan dinu 24-11-2012 - 09:31

D-le, apreciez cartea d-tale shi cind trimit „Zvonul „{ de-am-mi
mai trimite ceva din RO pun pe lista shi lucrarea – Kitsh- Orbitor .
considerind ca atzi consumat mult timp de-a-o da gata .
Chiar daca aricolele lui Cartarescu publicate in ziar nu-mi displac
tzin cont shi de alta pareri – per total ….
Dezagregarea societatii voastre este prea evidenta shi cunoscuta
de-a fi copiata shi de altii cu „dottorate „…
JD-USA

jan dinu 24-11-2012 - 09:47

— ANUNT — !
JR- DALLAS a trecut la cele veshnice !
Dumnezeu sa-l odihneasca acolo unde a plecat ,
plins de miliarde de oamenii de-a lungul multor ani .
Texanul a avut ceva legaturi cu Romania cu un timp in urma
tin minte cu multi ani in urma cum am „aterizat ” in Dallas
am ajuns la ranchiul din Plano suburbia orasului unde s-au filmat
multe din seriale -DOLIU – pentru toti !
JD-USA

BULA 24-11-2012 - 10:43

Serialul Dallas era un drog pentru saracani, care se transpuneau in timpul vizionarii filmului in lumea bogatanilor. Dar a fost si un tutorial pentru securistii din Est si un indemn sa tradeze si sa darame comunismul din interior, fara bombe atomice, ca sa ajunga si ei sa aiba vile si elicoptere.

BULA 24-11-2012 - 10:48

Ma minunez de cat de tampiti erau comunistii (familia Ceausescu si aparatnicii), care ne tineau la sedintele de partid de ne venea acru, sa infiereze capitalismul decadent, iar seara ne bagau un serial cu JR.

ion 25-11-2012 - 13:15

Am crezut ca e o parodie… Dar e un monolog al unui cetatean pe pasaportul caruia e scris mai intai „Uniunea Europeana” si abia in al doilea rand „Romania”, stat care deja de cinci ani e membru al UE si cetatenii caruia au DREPTURi, dar au si obligatii. Art. 21si 22 ale Cartei Drepturilor Fundamentale in UE interzic discriminarea pe motiv de limba, etnie (denumire de limba, etnie) si obliga la RESPECTAREA DIVERSITATII lingvistice si culturale, principiul fundamental fiind „UNITATE – prin DIVERSITATE!”. Pe cat de respectate sunt standardele europene in Romania oricine isi poate da seama din atitututidea demnitarilor de stat si a cetatenilor Romaniei fata de cetatenii altor state cu limbi si culturi ce aprtin Gintei Latine din Estul Europei, adica subgrupului de limbi EST-ROMANICE, dar nu considerate in mod eronat drept „ROMANESTI”, „ALE ROMANIEI”. Romania si-acapatat independenta prin tratatul ruso-turc de la Stefano 1878 si de atunci exista pe arena internationala in mod oficial numele de Romania, cetateni ROMANI si limba oficiala ROMANA. E un nume mult maii tanar decat cel al aromanilor, istroromanilor, vlahilor, moldovenilor. Puerea economica si politica mai mare a Romaniei nu-i da drept de a comasa, asimila, substitui numele identitare si de limbi ale unor comunitati est-romanice minoritare, din contra UE cere protejarea culturilor si limbilor unor grupuri, comunitati, minoritati din interioruil si din exteriorul hotarelor Romaniei in conformitate cu legislatia europeana si cu Carta Europeana a Limbilor Regionale si Minoritare. Conform acestei Carte limba romana este atestata oficial ca limba REGIONALA in regiunile Transcarpatia si Cernauti a Ucrainei si in Voievodina Serbiei. In Croatia, Macedonia si Serbia sunt atestate limbile regionale – respectiv istroromana, aromana si vlaha, iar in regiunile de sud ale Ucrainei – limba regionala moldoveneasca. R.Moldova n-a ratificat Carta si nu si-a desemnat limbile regionale, dar limba moldoveneasca este limba oficiala constitutionala, de stat a natiunii moldave. Romania a recunoscut Independenta Natuionala a natiunii moldave si s-a obligat s-o respecte in totalitate, inclusiv si in chestiuni interne ce tin de denumirea natiunii, etniei, cetateniii si limbii NATIONALE. Nerespectarea legislatiei europene in probleme de limba, identitate, precum si DISCRIMINAREA pe motiv de limba, identitate sunt pasibile de sanctiuni.

Marius Bâtcă 25-11-2012 - 14:59

@ Ivan aka Ion

Mai spun o dată, ca să pricepi şi tu: nu exista limbă moldovenească.
IVAN,
îmi pare rău, dar mănânci rahat cu polonicul! Nu există “limbă regională”. Exista Limba ROMÂNĂ, care are forme dialectale şi graiuri.
Limba ROMÂNĂ are Dialectele acceptate ştiinţific internaţional:
-Daco-Română (vorbită în actualul teritoriu al României; Republica Moldova; vestul, sudul si sud-vestul Ucrainei; nordul Bulgariei; nord-estul şi estul Serbiei; estul şi sud-estul Ungariei);
-Aromâna,
-Megleno-Româna
şi
-Istro-Româna.

IVAN,
crezi că mai are rost să îţi dau din nou citate din cronicile germane, ungare, ruseşti, polone, osmane şi ROMÂNEŞTI (din Ardeal, Moldova, Muntenia) care vorbesc rumâni/români?
Uite, că îţi dau unul singur, din Dimitrie Cantemir, care, deşi a fost domnitor de 2 ori în Principatul Moldovei, a contribuit mai mult la creşterea nivelului de cultură a ruşilor: „Hronicul vechimei româno-moldo-vlahilor Hronicon a toată Ţara Româniască (carea apoi s-au împărţit în Moldova, Munteniască şi Ardealul) din descălecatul ei de la Traian, împăratului Râmului. Aşijderea pentru numele carele au avut odată şi carele are acmu, şi pentru romanii carii de atuncea într-însa aşedzindu-să într-aceiaşi şi pănă acmu necontenit lăcuiesc.”
Şi, acum, IVANE aka Ion, aşa cum zici tu “UE interzice discriminarea pe motiv de limba, etnie etc”. Numai că NU EXISTĂ LIMBĂ MOLDOVENEASCĂ”.
Dacă UE o să accepte vreodată limba mankurtească, de abia atunci poţi să vorbeşti despre disciminare. Nu există naţiune moldovenească, limbă moldovenească. Problemele de indentitate şi dicriminare sunt doar în capul rău şi al dobitocilor rusofoni, care nu acceptă realitatea şi adevărul!
IVANE,
Vrei să iţi mai dau o veste? Limba rusă, pe care o vorbiţi voi, ruşii, din teritoriul românesc dintre Prut şi Nistru, este atât de contaminată de cuvinte româneşti, încât ruşii de la Moscova deja vă privesc ca pe nişte străini. Mai multe detalii puteţi să cereţi şi de la ungurii din teritoriile locuite de români.

Parodie, IVANE?!
Sa vezi ce chestie: pe “paşaport” scrie ROMÂNIA. Dar, nu îl folosesc. Folosesc doar Cartea de Identitate (buletinul), pentru a circula în UE. Spre deosebire de alţii, care au nevoie de VIZĂ!!!

ValVerde 25-11-2012 - 15:36

Batca, vazi ca esti aproape de linie si te sterge Doru Dragomir de pe forum !

Giurgiu Crisan 25-11-2012 - 15:27

Vai, ce supărat e autorul! Ce limbaj de mahalahiu are! Dă impresia că acuși pune mîna pe bîtă să izbească pe moldovenii care cred altceva decît crede el.„Mankurt” pre ce limbă este? E prima oară în viața mea cînd văd acest cuvînt scris.
Pușchea pe limbă! Nu vorbi tu, autorule, de fariseism, doar ești jurnalist. Mai farisei ca voi cine mai e?

Marius Batca 25-11-2012 - 16:00

@ Giurgiu Crisan

Mai farisei ca noi „ESTE” voi. Care voi? Las’ ca stiti voi !! Care MOLDOVENI, Giurgiu Crisan?! Ai visat urat???

MANCÚRT s. m. cel care a uitat ororile dictaturii, memoria, și-a uitat etnia. ◊ (p. ext.) persoană înrobită total și îndobitocită. (< rus. mankurt)
D'aia am scris MANKURT, ca sa bagati la cap, jivinelor!!!

Alte glume mai aveti, bai, mujiculor, in program, in afară de bâtă-Bâtcă?

ion 25-11-2012 - 16:28

Esti jalnic, frate… Te-ai ratacit in timp si spatiu…Uita-te in calendar in ce veac esti si in ce uniune de state este Romania… Ce vrei sa obtii interzicandu-mi sa-mi numesc limba si idntitatea cu numele de care nu ne-am despartit niciodata in cei aproape 500 de ani de permanenta ocupatie straina? Vrei sa nu mai existe pe lume si in istorie numele de MOLDOVENI, R.Molodova, nimic moldovenesc? Ii crezi pe moldovenii de la Est de Prut mai inferiori decat romanii? Sa fie numai romanii oameni, sa aiba numai ei dreptul la nume de limba, etnie, natiune, tara, STAT propiu, cu drept de a fi REPREZENTATI prin statul lor DIRECT pe arena internationala, iar moldovenii de rasarit, ex-sovietici sa nu aiba acest drept? Ce rau iti fac moldovenii daca participa si ei ca tara la campionate, olimpiade, competitii internationale, la Eurovision, daca R.Moldova sta la aceeasi masa cu Romania la ONU, Consiliul Europei etc.? De ce Chisinaul sa se lipseasca de dreptul deja cucerit de a fi CAPITALA a unuia din cele circa 200 de state de pe glob, consideri in mod egoist ca pentru tine ar fi mai bine sa fie un simplu centru de judet romanesc? Sfanta noastra LIBERTATE noi deja o avem de 21 de ani si nu mai trebuie s-o cersim de la nimeni. Dupa jumatate de mileniu de robie fii sigur ca nu o s-o dam de pomana nimanui si pentru nimic in lume si toate aceste intentii incercari nu ne sperie. Ni se face trist pe suflet ca cei pe care ii consideram de „frati” vor la fel ca altii numaidecat sa ne fie „frati mai mari”, iar noi sa le fim „frati mai mici” si cu drepturi mai mici. Si pana la voi am fost satui pana in gat de „frati mai mari” si nu era cazul sa mai apareti in aceasta postura si voi si sa va compromiteti in fata noastra prin intentii „fratesti” NEPRIETENESTI, neoneste, NECRESTINE. Mai important decat limba pe care o vorbim este SUFLETUL, CREDINTA. Numai credinta adevarata, onesta, curata ne face „frati” si nicodata tot felul de smecherenii si speculatii. Aventura „unionista”, „unificatoare” de limbi si teritorii, prin care Basescu aduna in trecut voturi, socotiti ca a suferit esec…

Marius Bâtcă 25-11-2012 - 16:45

@ IVAN kaka Ion

FRATE sa ii spui lui Putin, nu mie, jivina. Eu nu sunt fratele tau, tradator de neam si Tara!!! Daca nu este romana, limba ta este moskalesca sau haholeaska, mankurtule!!!
Jivina, „moldovenii” de la est de Prut sunt ROMANI si ei sunt fratii mei, nu scursurile mankurte care isi neaga Limba Romana, Natiunea Romana si TARA!
Sa vezi ce AVENTURA, cat de curand, o sa aveti suinelor!
Si sa nu dea Dumnezeu cel Sfant, sa …… continuarea o cauti pe Google, mankurt de 2 kopeici 🙂 !!!!

Pribeagul 25-11-2012 - 17:54

„Mankurt este un termen regăsit în miturile popoarelor, care a fost puternic popularizat în timpurile moderne prin romanul O zi mai lungă decât veacul („И дольше века длится день”) al lui Cinghiz Aitmatov [1]. Acest roman filozofic tratează soarta celor care își uită trecutul și sunt total dependenți de stăpânul lor.

Legenda turcică amintită în roman descrie o tortură sălbatică, prin care un prizonier este făcut să uite aproape totul, cu excepția unor deprinderi de bază, și să devină un sclav perfect al stăpânului său. Astfel, capul proaspăt ras al prizonierului era acoperită cu o „bonetă” făcută din piele proaspăt jupuită de pe picioarele unei cămile. Sclavului i se legau mâinile, iar gâtul îi era prins într-un „jug” de lemn, pentru a-l împiedica să-și elibereze capul. Mai apoi, prizonierul era lăsat în desert timp de câteva zile. La suferința provocată de sete se adăuga durerea provocată de „boneta”, care se uscase și presa asupra calotei craniene, și de firele de păr care creșteau și nu puteau străpunge piele de cămilă, dar care în schimb penetrau scalpul. Cei care supraviețuiau torturii se transformau în sclavi supuși ai stăpânilor lor. Îndepărtarea completă a „bonetei” provoca noi suferințe și lăsau cicatrice care aveau să-l marcheze pe toată viața pe sclav.

Suferințele cumplite îndurate în timpul torturii îl făceau pe sclav să-și uite trecutul, până și propriul nume (așa cum avea să se întâmple cu eroul lui Aitmatov, Joleman, care, deși regăsit de mama sa, Nayman-Ana, nu numai că nu a recunoscut-o, dar a și ucis-o la ordinul stăpânului său).”

Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!
de Radu Gyr

Nu pentru-o lopată de rumenă pâine,

nu pentru pătule, nu pentru pogoane,

ci pentru văzduhul tău liber de mâine,

ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Pentru sângele neamului tău curs prin şanţuri,

pentru cântecul tău ţintuit în piroane,

pentru lacrima soarelui tău pus în lanţuri,

ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Nu pentru mânia scrâşnită-n măsele,

ci ca să aduni chiuind pe tăpşane

o claie de zări şi-o căciula de stele,

ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Aşa, ca să bei libertatea din ciuturi

şi-n ea să te-afunzi ca un cer în bulboane

şi zarzării ei peste tine să-i scuturi,

ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Şi ca să pui tot sărutul fierbinte

pe praguri, pe prispe, pe uşi, pe icoane,

pe toate ce slobode-ţi ies înainte,

ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Ridică-te, Gheorghe, pe lanţuri, pe funii!

Ridică-te, Ioane, pe sfinte ciolane!

Şi sus, spre lumina din urmă-a furtunii,

ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

ion 25-11-2012 - 19:10

Putin trebuia sa te plateasca pentru ca-i torni apa la moara sa… Tu o faci pe gratis…Semeni ura si vrajba,de mai mult nu esti in stare…Da, noi cei care am fost in Imperiul Rus am fost cetateneni ai Rusiei, deci „rusi” si nu e nicio ofensa… Am fost in Imperiul Sovietic si e un adevar ca suntem ex-sovietici, dar noi am ramas MOLDOVENI si nu veneram niciun imperiu, noi nu vorbim limba sovietica si nu ne mandrim ca am fi din Sovetia sau Moscalia, pe cand voi ati schimbat falnicul nume de daci din Dacia pe cel al dusmanilor lor din Imperiul Sclavagist al Romei si pana azi ii venerati pe cotropitorii care au organizat genocidul barbatilor daci si violul femeilor dacice, au jefuit 3.000 tone de argint si 1.500 de tone de aur dacic. Nici n-ati fost macar cetateni Romani, dar unicii din tot fostul Imperiu va tineti de acest nume ofensator pentru memoria strabunilor daci, cantandu-l pe criminalul Traian in fiecare dimineata in imnuri si punandu-l pe calau la acelasi nivel pe Arcul de Triumf cu jertfa sa, regele strabunilor Decebal. Perfida Roma a interzis numele „Dacia” si „daci” si voi interziceti numele de origine geto-dacica de „mold”-„dava” – „Moldava”, „Moldova” si „moldoveni”. Se pare ca in aceasta parte a lumii legea continuitatii dintre generatii, legile MORALE ale Omenirii nu mai functioneaza si ca niste sluji zombate ale Romei incercati si azi sa-i cuceriti, sa-i „romanizati” pe urmasii geto-dacilor liberi de la Est de Prut. Nu dorim sa purtam numele OCUPANTILOR IMPERIALI SCLAVAGISTI ROMANI ai ROMEI – prin nimic mai buni decat alti ocupanti si alte imperii si nu ni-l impuneti degeaba. Precum voi nu aveti temei de a fi rusi si sovietici, tot asa noi nu avem temei de a fi urmasi ai Romei – „romani”.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult